Kolding Netavis

Bastian Buus frustreret efter kaotisk Carrera Cup France-finale

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen
Kun to point adskilte Bastian Buus fra tredjepladsen. Foto: Porsche Motorsport.

Bastian Buus sluttede blot to point fra mesterskabspodiet i finalen i Porsche Carrera Cup France, hvor løbsledelsens afgørelser ikke faldt ud til danskerens fordel.

Bastian Buus fra Nr. Bjert havde håbet på at slutte det franske Porsche Carrera Cup-mesterskab på podiet, men trods danskeren havde farten med sig i finalen på Paul Ricard, lykkedes det ikke at nå målet. Kun to point adskilte Buus fra tredjepladsen, og omstændighederne omkring afviklingen af sæsonens sidste to løb var en skuffende oplevelse for 19-årige racerkører.

-Det blev ikke den weekend, som jeg have ønsket og håbet på. Et mesterskabspodie var bestemt indenfor rækkevidde, og jeg havde farten til at nå det. Tingene gik bare ikke min vej denne gang, lyder det fra Bastian Buus.

-Jeg kørte en okay kvalifikation, men fik min næsthurtigste omgang slettet på grund af tracklimits, hvilket ifølge mit onboard-kamera ikke var en fair afgørelse. I første ræs kæmpede jeg med min nærmeste konkurrent i mesterskabet om tredjepladsen, indtil han lavede en aggressiv overhaling af den slags, som jeg selv tidligere er blevet straffet for. Jeg sluttede på fjerdepladsen, og han slap med en reprimande.

-Jeg havde stadig mulighed for at ende på mesterskabspodiet, men det ville kræve, at min konkurrent ikke fik nogen point i andet ræs, mens jeg selv skulle slutte på en andenplads eller bedre. Min konkurrent udgik så på første omgang, og jeg lå på en tredjeplads tæt på toeren, før løbsledelsen kaldte en VSC (Virtual Safetycar, red.), som imidlertid skabte en del forvirring. Jeg bremsede ned til de reglementerede 80 kilometer i timen, men det gjorde de to biler foran mig ikke. Resultat blev, at jeg tabte otte sekunders afstand og endte med at slutte løbet på en tredjeplads. Selvom løbsledelsen erkendte fejl i håndteringen af VSC, blev der ikke givet straffe til de to førende biler, som ikke overholdt reglerne.

-Vi gjorde, hvad vi kunne, hvilket i princippet også havde været nok til et resultat, som havde sat mig på podiet i mesterskabet. Desværre føler jeg mig en smule snydt, og det er en ærgerlig følelse at afslutte sæsonen med. Når det er sagt, så er vi allerede videre og har nu fokus på sæsonafslutningen i det tyske Carrera Cup-mesterskab på Hockenheim.

Næste opgave for Bastian Buus og resten af Allied-Racing er netop ottende og sidste afdeling af Porsche Carrera Cup Deutschland på den tyske Formel 1-bane Hockenheim allerede den kommende weekend, 21.-23. oktober.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel