Connect with us

Motorsport

Bastian Buus blev udfordret på Monza

Offentliggjort for

den

Fjerde afdeling af den tyske Porsche Carrera Cup blev ikke den succesfulde weekend, som Bastian Buus havde håbet på. Foto: Bastian Buus Racing.
Fjerde afdeling af den tyske Porsche Carrera Cup blev ikke den succesfulde weekend, som Bastian Buus havde håbet på. Foto: Bastian Buus Racing.

Den danske Porsche-kører Bastian Buus mistede terræn i rookiemesterskabet i en udfordrende fjerde afdeling af Porsche Carrera Cup Deutschland på Monza. Optimismen er dog stadig i behold hos den 18-årige racerkører fra Kolding-området.

Fjerde afdeling af den tyske Porsche Carrera Cup blev ikke den succesfulde weekend, som Bastian Buus fra Nr. Bjert ved Kolding havde håbet på. Den danske racerkører – som søndag blev fejret af hele Allied-Racing-teamet i anledningen af sin 18-års fødselsdag– sluttede på en 9. plads i weekendens første løb på Monza og blev straffet for en tyvstart i andet løb.

-Det var forhåbentligt sæsonens dårligste weekend, vi lige fik overstået dér. Lørdagens løb var ikke helt skidt. Jeg kvalificerede mig som P10 generelt og tredjehurtigste rookie på en bane, jeg aldrig havde kørt på før, så alt taget i betragtning var det sådan set okay. I første løb kom jeg ikke optimalt fra start, blev fanget bag nogle konkurrenter og sluttede på en niendeplads generelt og treer i rookiefeltet, lyder det fra Bastian Buus i en pressemeddelelse.

Kiksede starten

Også i søndagens løb skulle Bastian Buus starte på en 10. plads generelt og på en tredjeplads i rookiefeltet. Her håbede danskeren på at kunne kompensere for det skuffende resultat dagen forinden og således bevare mesterskabsføringen. Men således skulle det desværre ikke gå.

-Jeg kiksede starten. Da de røde lamper begyndte at tænde, gik jeg på fuld gas, som jeg plejer, men helt uventet begyndte bilen at rulle fremad. Om det skyldtes slid på koblingen eller en fejl fra min side, skal vi have undersøgt. Jeg var hurtigt fremme på en tredjeplads, men jeg vidste, at jeg ville blive straffet for tyvstart. Straffen var en tur gennem pitlane, hvilket naturligvis smadrede mit løb. Heldigvis fik jeg efterfølgende hente nogle placeringer, så selvom jeg sluttede langt nede i feltet, nåede jeg alligevel at sikre mig nogle point, forklarer Bastian Buus.

Rykker ned på andenpladsen

De skuffende resultater på Monza betyder, at Bastian Buus må overgive føringen og steppe ned på en andenplads i den foreløbige stilling i rookiemesterskabet, hvor han er 11 point efter den førende. Med fire afdelinger tilbage på Carrera Cup-kalenderen er den unge racerkører imidlertid ikke i tvivl om, hvorvidt han stadig har mulighed for at sikre mesterskabet.

-Vi er kun halvvejs gennem sæsonen, så dét er jeg ikke nervøs for. Men fremadrettet vil have endnu større fokus på vores forberedelser.

Næste afdeling af Porsche Carrera Cup Deutschland afvikles på hollandske Zandvoort den 9.-11. juli.

Men allerede i denne uge skal Bastian Buus og resten af Allied-Racing-teamet på arbejde på Spa-Francorchamps, hvor den tirsdag og onsdag står på test af den Porsche 911 GT3 R-racer, som danskeren er ombord i 24-timersløbet på den belgiske racerbane senere på sommeren.

Se billederne nedenunder…

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Reklame

Motorsport

Bastian Buus tæt på et mesterskab

Offentliggjort for

den

Forfatter:

-Vi er her naturligvis udelukkende for at vinde, så forventningerne er høje, fortæller Bastian Buus. Foto: Bastian Buus Racing.

Den 18-årige racerkører drømmer om at sikre sig den eftertragtede rookietitel, når finalen i det tyske Porsche Carrera Cup-mesterskab afvikles på Hockenheim i weekenden.

Der er høje forventninger i den dansk-tyske Porsche-lejr, når Bastian Buus og resten af Team Allied-Racing stiller op til finalen i Porsche Carrera Cup Deutschland her i weekenden.

Den 18-årige dansker fra Nr. Bjert ved Kolding har ikke lagt skjul på sit mål om at sikre sig rookiemesterskabet i årets udgave af den benhårde mærkeserie – og med blot to points afstand til den førende konkurrent kan Buus selv afgøre kampen.

-Alt vores hårde arbejde kulminerer denne weekend, så der er meget på spil. Vi har haft nogle udfordrende løb denne sæson, men vi har også arbejdet med problemerne undervejs og fået dem vendt til succes. Jeg har et vildt dygtigt team omkring mig. Mit podieresultat på Monza, hvor jeg lykkedes med en tredjeplads i det samlede felt, var virkelig noget, der battede, og det er sådanne resultater, som gør, at jeg stiller op til finalen med nogenlunde ro i maven, lyder det fra Bastian Buus.

-Vi er her naturligvis udelukkende for at vinde, så forventningerne er høje. Men jeg er ret selvsikker og føler, at jeg har mentalt overskud til også at nyde de her øjeblikke, for det er jo netop det høje pres, som gør sporten til dét, den er.

-Indtil videre er forberedelserne gået godt med en tredjeplads som bedste resultat i torsdagens to testsessions. Vejrudsigten lover ret ustadigt vejr, men det er jeg kun glad for og tror endda, at dårligt vejr kan komme til min fordel. Noget af det afgørende for weekenden bliver som altid at køre en skarp kvalifikation, så jeg kan få to gode startpositioner til løbet. Jeg har i nogle af sæsonens tidligere løb været god til at arbejde mig op fra nogle ellers skuffende kvalifikationer, men jo længere nede, man starter, jo højere er risikoen også for at blive fanget i mængden eller involveret i sammenstød. Og dét har vi ikke råd til pointmæssigt.

Ottende og sidste afdeling af Porsche Carrera Cup Deutschland på Hockenheim blev skudt i gang med officiel træning fredag eftermiddag. Kvalifikation afvikles lørdag formiddag, hvor kørernes to bedste omgangstider afgør startpositionen i weekendens to sprintløb, som afvikles lørdag og søndag.

Finalen i Porsche Carrera Cup Deutschland kan streames gratis på seriens Facebook-kanal samt på Youtube.

Program

Lørdag 23. oktober
15.10 – RACE #1 (30 min + 1 omg.)

Søndag 24. oktober
15.10 – RACE #2 (30 min + 1 omg.)

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Motorsport

Bastian Buus tog suveræn dobbeltsejr i Barcelona

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Bastian Buus sikrede dobbelt podium i GT4-comeback på Circuit de Barcelona-Catalunya. Foto: Bastian Buus Racing.

Bastian Buus sikrede dobbelt podium i GT4-comeback på Circuit de Barcelona-Catalunya.

Det var en travl, men udbytterig weekend for Bastian Buus fra Nr. Bjert ved Kolding, som lørdag-søndag sikrede to sejre i det europæiske GT4-mesterskab og samtidig gjorde stærk figur i finalen i GT3-mesterskabet GT World Challenge Europe.

Den 18-årige danske racerkører stillede op i GT4 European Series i en Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport med tyske Joel Sturm, mens han i GT3-løbet delte Team Allied-Racings Porsche 911 GT3 R med Joel Sturm og schweiziske Julien Apothéloz.

-Det har været en enormt travl weekend, men det har også været fantastisk at hjælpe teamet i to forskellige mesterskaber. Det var en kæmpe udfordring at skulle skifte rundt mellem to meget forskellige racerbiler og hele tiden omstille sig mentalt, men det har netop også givet mig en masse ny viden og ikke mindst en masse ekstra banetid, lyder det fra Bastian Buus.

-Det gik rigtig godt i GT4, hvor vi kørte en god kvalifikation og lykkedes med at vinde begge weekendens løb, endda med en generel sejr i lørdagens løb. Desværre fik vi også en straf, da vores dæktryk var 0,02 bar for lavt inden starten. Det betød, at vores vinderpokal blev taget fra os og givet videre, men vi fik den hurtigt tilbage igen, da vores konkurrent ikke mente, at den var velfortjent. Det var fedt at kunne sætte sig ind en GT4-racer igen og vinde, og frem for alt var det fantastisk at kunne levere to stærke resultater til teamet.

-Det gik knap så godt i GT3-løbet, hvor vi ikke lykkedes med at ramme det optimale setup. Vi kæmpede derfor med farten under både kvalifikation og løb, hvor vi ikke var hurtige nok til at kæmpe med om en topplacering i klassen. Jeg fik lov til at starte løbet, hvilket var ret fedt, men også vildt kaotisk med næsten 50 biler i det samlede felt. Det lykkedes mig at hente et par positioner, inden jeg gav bilen videre, og vi kørte generelt et okay ræs, vores udfordringer taget i betragtning. Desværre blev vi påkørt i løbets sidste halve time og måtte udgå med et smadret hjul, fortæller Bastian Buus.

-Enormt ærgerlig afslutning. Det havde været fedt for hele holdet at gennemføre og få bilen i mål. Er dog glad og taknemmelig for, at jeg for tredje løb i træk fik lov til at hjælpe teamet i deres GT3-indsats. Håber ikke, at det er sidste gang, dét sker.

Næste udfordring for Bastian Buus og resten af Team Allied-Racing er ottende og sidste afdeling af Porsche Carrera Cup Deutschland, som afvikles på tyske Hockenheim den 22. til 24. oktober. Her skal Buus forsøge at erobre titlen i rookiemesterskabet, hvor han i øjeblikket holder en andenplads.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Motorsport

Bastian Buus kan selv afgøre mesterskabet

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Buus kan nu selv afgøre rookiemesterskabet i sæsonfinalen på Hockenheim. Foto: Bastian Buus Racing.

Buus kom tæt på føringen i syvende afdeling af Porsche Carrera Cup Deutschland og kan nu selv afgøre rookiemesterskabet i sæsonfinalen på Hockenheim.

Bastian Buus sikrede i den forgangne weekend de point, han manglede for at lukke hullet til den førende konkurrent i rookiemesterskabet i Porsche Carrera Cup Deutschland. Syvende og næstsidste afdeling af det benhårde tyske mærkemesterskab blev afviklet på Sachsenring, hvor en stærk performance af den 18-årige dansker betyder, at der nu er blot to point til føringen.

Den prestigefulde titel er således indenfor rækkevidde.

-Jeg kørte desværre en skuffende dårlig kvalifikation og måtte starte langt nede i rækkerne på henholdsvis en 14.- og en 15.-plads, mens min konkurrent i mesterskabet var helt oppe foran. Weekenden startede derfor rigtig skidt, men jeg kom godt fra start i begge løb og kunne vinde nogle positioner, mens det samtidig slet ikke spillede for min mesterskabskonkurrent. Kombinationen af disse to ting betød, at det alligevel lykkedes for mig at lukke det hul i stillingen, som jeg havde håbet, lyder det fra Bastian Buus.

-Med kun to point mellem mig og min nærmeste konkurrent har jeg placeret mig i en position, hvor jeg selv kan afgøre, om jeg skal vinde rookiemesterskabet. Jeg er meget optimistisk og føler stadig, at jeg og resten af teamet er inde i god stime. Med weekendens resultater har vi givet os selv de bedste forudsætninger for en stærk sæsonfinale på Hockenheim, som jeg desuden ser utrolig meget frem til at opleve i en Carrera Cup-racer. Det er jo en legendarisk racerbane med Formel 1-historie og et fedt layout, som lægger op til benhårdt ræs. Det bliver uden tvivl en spændende finale.

Mens Bastian Buus holder en andenplads i rookiemesterskabet med blot to point efter sin nærmeste konkurrent, hollænderen Loek Hartog, har danskeren indtaget en flot syvendeplads i det generelle mesterskab. Finalen i Porsche Carrera Cup Deutschland 2021 afvikles den 22. til 24. oktober på den tyske Formel 1-bane Hockenheim.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Motorsport

Bastian Buus klar til nyt Porsche-opgør på Sachsenring

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Det er blot få dage siden, at Bastian Buus sikrede sig karrierens første podieplacering i Porsche Carrera Cup Deutschland. Foto: Bastian Buus Racing.

For anden weekend i træk skal den danske racerkører Bastian Buus forsøge at tage føringen i Porsche Carrera Cup Deutschland, som lørdag og søndag afvikles på tyske Sachsenring.

Det er blot få dage siden, at Bastian Buus sikrede sig karrierens første podieplacering i Porsche Carrera Cup Deutschland, og allerede den kommende weekend går det løs igen, når syvende afdeling afvikles på den tyske racerbane Sachsenring.

Der har således været travlhed i værksted hos den 18-årige danskers team, Allied-Racing, hvor missionen for sæsonen er uændret: Buus skal vinde årets rookiemesterskab.

-Med kun fire dage mellem seneste løb på Monza og første træning her på Sachsenring er det et hårdt program, der bliver kørt, men dét er kun fedt. Dels er det godt at holde momentet højt, og samtidig vi har jo en masse god energi at viderebringe fra sidste weekend i Italien. Frem for alt betyder det også, at der ikke er nogen teams og kørere, som har haft mulighed for at forberede sig mere end andre. Jeg kæmper mod kørere, som sideløbende også deltager i Porsche Supercup-serien eller andre Carrera Cup-mesterskaber, og som dermed kan udnytte tiden mellem løbene i den tyske serie til at få mere træning og erfaring. Men i dette tilfælde starter vi alle sammen det samme sted, som vi sluttede, lyder det fra Bastian Buus.

-Vi er alle sammen stadig rigtig glade og stolte over dét, som vi præsterede på Monza og føler, at vi også kan opnå et stærkt resultat den kommende weekend. Det var fantastisk at stå på det generelle podium i Carrera Cup-serien, men mit fokus er fortsat på rookiemesterskabet, hvor jeg er rykket tættere på en føring. Jeg er på andenpladsen med 15 point op til min konkurrent. Vi kæmper om 50 point i hver afdeling, så der er bestemt mulighed for at tage føringen, og om ikke andet så i hvert fald få reduceret afstanden. Generelt føler jeg, at jeg er inde i en god periode med stærke resultater i både Carrera Cup og i GT3-løbene, så jeg er meget fortrøstningsfuld.

Syvende afdeling af Porsche Carrera Cup Deutschland på Sachsenring skydes i gang med officiel træning fredag. Kørernes to bedste tider i kvalifikationen lørdag formiddag afgør startpositionen i weekendens to sprintløb, som afvikles henholdsvis lørdag og søndag eftermiddag.

Alle 2021-sæsonens løb kan streames gratis på seriens Facebook-kanal samt på Youtube.

Tidsplan

Fredag 1. oktober
13.20 – Træning (60 min)n)

Lørdag 2. oktober
09.25 – Kvalifikation (35 min)
15.10 – RACE #1 (30 min + 1 omg.)

Søndag 3. oktober
15.10 – RACE #1 (30 min + 1 omg.)

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Motorsport

Bastian Buus sikrede sin første Porsche podieplads

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Bastian Buus fra Nr. Bjert sikrede sit første podieresultat i Porsche Carrera Cup Deutschland. Foto: Bastian Buus Racing.

Den danske racerkører var flyvende, da han søndag sikrede sit første podieresultat i Porsche Carrera Cup Deutschland – og samtidig rykkede tættere på en føring i rookiemesterskabet.

Bastian Buus fik for alvor bevist, at han har fart nok til at begå sig blandt de allerbedste, da han søndag kørte sin Porsche 911 GT3 Cup-racer over målstregen på en suveræn tredjeplads i sjette afdeling af det tyske Carrera Cup-mesterskab.

Den blot 18-årige racerkører fra Nr. Bjert ved Kolding, som sidste år sikrede det europæiske GT4-mesterskab i sit første år i en racerbil, udkæmpede således adskillige mere erfarne kørere i den benhårde tyske mærkeserie og sluttede ikke mindst weekenden som hurtigste rookie.

-Det er en fantastisk følelse! Jeg har flere gange i denne sæson været tæt på et podieresultat, men denne gang lykkedes det. Jeg er enormt glad og stolt, ikke mindst på teamets vegne. Det er fantastisk endelig at kunne stille sig på podiet og repræsentere hele holdet i den her benhårde serie med en masse dygtige og meget erfarne kørere, lyder det fra Bastian Buus.

Bastian Buus kvalificerede sig til henholdsvis en ottende- og en femteplads på startgridden i weekendens to sprintløb, og hvor danskeren lørdag kæmpede med topfarten og måtte slutte lige bag sin tætteste konkurrent i rookiemesterskabet, var søndagens løb et massivt comeback. Buus startede fra tredje række på en våd bane, som efter alt at dømme ville tørre op undervejs i løbet, hvilket gjorde forholdende ekstra udfordrende.

Holdt hovedet koldt

Danskeren holdt imidlertid hovedet koldt og vandt allerede under starten en position. Intensiteten spidsede til, da Buus lykkedes med at indtage tredjepladsen og derefter begyndte at lukke hullet til de førende biler med den hollandske Super Cup-mester, Larry ten Voorde og den tyrkiske Porsche-juniorkører, Ayhancan Güven, i sæderne.

Buus var tæt på at udfordre andenpladsen, men fik dog rigeligt at gøre med at forsvare sin tredjeplads overfor en aggressiv konkurrent – en performance, som lykkedes hele vejen til målflaget.

-Det var et vildt fedt ræs, som jeg aldrig vil glemme. Banen var virkelig udfordrende, men jeg havde forberedt mig ved at se en masse Monza-regnvejrsløb på TV. Teamet leverede en stærk bil, og så gik vi ellers til kamp. Lige så ærgerligt, det gik for os i seneste afdeling på Monza, lige så fantastisk har denne weekend været. Jeg er stadig nogle point fra føringen i det rookiemesterskab, som er vores mål for i år, men efter dagens resultat er momentet og optimismen helt i top. Jeg kan slet ikke vente med at komme på banen igen.

Næste opgave for Bastian Buus og resten af det tyske Team Allied-Racing er syvende afdeling af Porsche Carrera Cup Deutschland, som afvikles på Sachsenring allerede den kommende weekend, 1. til 3. oktober.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Reklame

Tags

oktober 2021
M Ti O To F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Populære artikler