Baby-lykken udeblev på Kolding Sygehus

Onsdag 24. Marts 2021 08:55 1438
Vibeke Henriksen (V). Privatfoto. Vibeke Henriksen (V). Privatfoto.

Læserbrev af Vibeke Henriksen (V), formand for folketingskreds kreds syd i Kolding, Dalbyvej 16, 6000 Kolding.

Det er et lykkeligt øjeblik at blive forældre til et nyfødt barn, og fødslen er for mange vordende forældre et skelsættende øjeblik, hvor det at holde og se barnet for første gang, markere en helt ny overgang og bliver det afgørende øjeblik, hvor moderen erkender at nu er jeg blevet mor, og at man nu har ansvaret for et lille menneske. Derfor bør fødslen være så god som overhovedet muligt, og foregå under trygge rammer, så der er plads til at familien kan nyde øjeblikket, få amningen på plads, og få en tryg start.

Derfor er jeg dybt rystet over at læse den bragte artikel i JydskeVestkysten, 1.marts.2021,”Lotte mødte seks jordemødre under sin graviditet” omhandlende et sygehusforløb fra Kolding sygehus, Hvor den fødende gentagne gange måtte sætte nye jordemødre ind i hendes sag, og ikke oplevede at sygehuset tog ansvar for hendes situation eller lyttede til, hvad hun sagde. Hvilket medførte tvivl, usikkerhed og hvor baby-lykken udeblev. Familien forlader fødegangen med en dårlig oplevelse, og det har været svært for dem at lægge oplevelsen på hylden, og de har sidenhen måtte gå i psykoterapi.

Det er et lykkeligt øjeblik at blive forælder –sådan skal det være. Derfor er det så hovedrystende læsning at man efterlader nybagte forældre med ar på sjælen. Det ønsker Venstre i høj grad at ændre på, vi skal styrke de fødendes muligheder, frihed og rettigheder -den fødende skal have ret til den samme jordemoder gennem hele forløbet.

Det skal være en god og tryg oplevelse at føde på Kolding Sygehus.

Tags