Connect with us

Kendte

Årets TV2-julekalender: Tinka og Kongespillet

Offentliggjort for

den

Nu, to år senere, er Tinka klar til at forlade sit trygge barndomshjem hos Nille for at flytte op på slottet til sin far. Foto: Cosmo Film/TV2
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Ny julekalender på TV2, hvor du kan følge fortsættelsen om Tinka.

TV2s nye familiejulekalender er fuld af spændende eventyr og dramatik.

Første gang, vi mødte Tinka, var i TV2s familiejulekalender ’Tinkas juleeventyr’ (2017), hvor hun fandt ud af, at hun var halvt nisse og halvt menneske.

Nu, to år senere, er hun klar til at forlade sit trygge barndomshjem hos Nille for at flytte op på slottet til sin far. Og vi møder hende på den store dag, hvor hun skal udnævnes til kronprinsesse af Nissernes Rige. Kamp om tronen Men da hendes far, kong Storm, ikke vender hjem fra sin rejse rundt i Riget, bliver de fredelige nisser i stedet kastet ud i en dramatisk kamp om tronen – en kamp, der bliver kaldt Kongespillet.

Nu skal en udvalgt kriger fra hver af Rigets fire regioner kæmpe mod hinanden i en række sagnomspundne prøver, og Tinkas eneste chance for at vinde tronen inden jul er at stille op imod dem. Det lykkes for Tinka at sikre sig en plads i Kongespillet, og så er hun klar til at bevise sit værd og redde Riget, skriver TV2 i en pressemeddelelse.

Fileas lurer i tårnet

Men stærke kræfter forsøger at standse hende. Ikke alene ønsker hver af de tre øvrige deltagere – Falke, Grot og Birk – at splitte Nissernes Rige.

I Ensomhedens Tårn sidder den onde kronprins Fileas også og planlægger, hvordan han selv, sammen med sin trofaste hærchef, Ingi, kan bruge Kongespillet til at så splid mellem nisserne, vende dem mod hinanden og selv overtage tronen.

Menneskenes verden

For at støtte Tinka og Lasse tager Lasses far, Mikkel, med ind til Tinkas mor, Nille. De forelsker sig i hinanden, men også i kærlighedslivet skaber mødet mellem mennesker og nisser forviklinger. Heldigvis hjælper farmor Maja og lillesøster Astrid med at holde humøret højt.

Astrid elsker alt ved julen, og for hende er et besøg i Nissernes Rige som at holde juleaften hver eneste dag. Imens afslutter farmor Maja arbejdslivet som dyrlæge for i stedet at søge et nyt liv som aktiv pensionist.

Vind magten – eller mist den for evigt

Kongespillet udvikler sig alvorligt, og Tinka må endnu engang bruge sine evner som halvt nisse og halvt menneske til at samle både venner og modstandere omkring sig i kampen for at vinde magten eller miste den for evigt. Lykkes det ikke, vil det ikke alene betyde afslutningen på forholdet mellem nisser og mennesker, på kærlighedshistorien mellem Nille og Mikkel, men også på venskabet mellem nissepigen Tinka og menneskedrengen Lasse.

’Tinka og Kongespillet’ er skrevet af Ina Bruhn, Stefan Jaworski og Flemming Klem, og Christian Grønvall har instrueret. Sille Sterll er producer, og Rasmus Thorsen og Tomas Hostrup-Larsen fra Cosmo Film er executive producers.

Tinka og Kongespillet har premiere søndag den 1. december klokken 20 på TV2.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

TV

Finale i aften: Derfor vinder Pernille Blume “Vild med dans”

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Finaleparrene i Vild med dans 2021. Foto: Henrik Ohsten/TV2.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Kun seerne eller fejl på dansegulvet kan snyde svømmeren for sejren, mener Danske Spil.

-Pernille Blume danser bare på et højere niveau end de to andre.

Vurderingen kommer fra Danske Spils oddssætter Mathias Reimer Larsen inden aftenens finale i “Vild med dans”.

Derfor har han også svømmeren og hendes dansemakker, Morten Kjeldgaard, som klare favoritter til at vinde TV2’s fredagsshow.

-Da sæsonen startede, havde vi Lise Rønne og Pernille Blume som favoritter til at gå hele vejen, og det har holdt stik, kan vi se her på finaledagen. Men vi forventer, at Pernille Blume tager sejren, da hun sidste fredag viste, at hun bare er bedre end de andre, siger Mathias Reimer Larsen.

Lise Rønne halser efter

Som konkurrencen er skredet frem, har Pernille Blume og Morten Kjeldgaard overhalet Lise Rønne og Silas Holst på Danske Spils liste over vinderfavoritter. For en uge siden kom Rønne og Holst dog lidt tilbage.

Lise dansede egentlig fremragende, men hun virker til at halse en smule efter de to andre på dommerstemmer, konstaterer Mathias Reimer Larsen.

Derfor er TV-værten tredjefavorit til at tage sejren. Nummer to er Jimilian Ismaili og dansemakkeren Asta Björk.

Sidste fredag lavede Jimilian en del fejl, men vandt dommerstemmer på charmen. Han og Asta har gjort det rigtig godt i de seneste programmer, og de er generelt blev bedre og bedre, som konkurrencen er skredet frem, siger Mathias Reimer Larsen.

Der er odds 1,85 at hente på en “Vild med dans”-sejr til Pernille Blume/Morten Kjeldgaard, mens der er odds 2,75 på Jimilian Ismaili/Asta Björk og 5,50 på Lise Rønne/Silas Holst som vinder.

Der skal ikke mange fejl til

Men alt kan ske, understreger Mathias Reimer Larsen, når seerne skal afgøre konkurrencen, og så kan de mindste fejl på dansegulvet betyde, at stemmerne ikke bliver fordelt, som Danske Spil forventer.

Så sent som for en uge siden var oddsene på Blume og Jimilian således identiske, men to danse ændrede på det. Så der skal ikke mange fejl til, før oddsene kan ændre sig på aftenen, siger oddssætteren.

Dog er det vores vurdering, at der skal gå meget galt på dansegulvet for Pernille og Morten, hvis de ikke skal hive sejren hjem, slutter Mathias Reimer Larsen.

Du kan se finalen i “Vild med dans” fredag aften klokken 20 på TV2.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Biograf

Se den første scene fra Hvidstengruppen II her

Offentliggjort for

den

Forfatter:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Kun en måned er der til, at en af årets mest ventede danske film kan opleves i biograferne landet over.

Den 25. december er der premiere på Anne-Grethe Bjarup Riis’ storfilm Hvidstengruppen II – De efterladte, og nu får danskerne mulighed for at få en forsmag på, hvad der venter, når Regner Grasten Film og Nordisk Film Distribution offentliggør filmens første hele scene.

Det er den 30. juni 1944 og oprøret, og generalstrejken er brudt ud i København på grund af henrettelserne af de otte mænd fra Hvidstengruppen. De to Fiil-søstre Tulle og Gerda sidder i Vestre Fængsel og venter på at bliver ført til Tyskland.

Men der er ingen vand, og Tulle, Gerda og de andre kvindelige fanger må grave deres eget das over for de tyske vagter. Tulle kan ikke lade være med at provokere og viser sit mod over for den tyske overmagt.

Handlingen

Hvidstengruppen II – De efterladte starter, hvor Hvidstengruppen sluttede. Samme dag. Filmen følger Tulle Fiil og hendes søster Gerda Fiil, der dømmes til rædslerne i et tysk fængsel. Deres far, bror og Tulles mand er blevet henrettet. Tulle må efterlade sit barn Gulle på to år hos Tulles mor Gudrun.

Du kan følge Tulle og Gerda som krigsfanger ned gennem Tysklands krigsrædsler, mens Gudrun kæmper med alt, hvad hun har, for at få sine døtre hjem til kroen i Hvidsten.

Se den første hele scene fra filmen nedenunder…

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Bolig

Grevinde Alexandra sælger sin 60’er-villa

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Grevinde Alexandra kan nu for alvor sige farvel til sin 60er-villa, tæt på Dyrehaven. Foto: Lützau.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Grevinde Alexandra kan nu for alvor sige farvel til sin villa i Nordsjælland efter lidt over tre år på adressen.

60er-villaen, som ligger tæt på Dyrehaven i Charlottenlund – er nemlig blevet solgt efter lidt over ti måneder på markedet. Det skriver boligmediet Boliga.dk.

Grevindes hjem kom på markedet i januar for 14.995.000 kroner hos liebhavermægleren Kristian Lützau, der bekræfter handlen overfor Boliga.dk, men ikke har nogle yderligere kommentarer til prisen, som endnu ikke er tinglyst.

Det betyder også, at det endnu ikke vides, hvor meget de nye ejere har betalt for at overtage nøglerne til det 215 kvadratmeter store hjem, som har seks værelser, en sydvendt terrasse og en dobbelt garage.

Men adressen ligger i en af landets dyreste boligkommuner Gentofte, hvor en villakvadratmeter i gennemsnit er blevet handlet for 67.700 kroner – svarende til 10,15 millioner kroner et helt gennemsnitligt hus på 150 kvadratmeter. Det niveau overgåes kun af Frederiksberg Kommune, hvor kvadratmeterprisen for solgte villaer i år ligger på godt 78.500 kroner.

Nyt hjem i hovedstaden

Grevinden kommer ikke til at stå uden tag over hovedet, hun har nemlig allerede fundet et nyt hjem: en lejlighed midt i København tæt på Kongens Have og Marmorkirken.

Storbylejlighed ligger i Salomon Palæ – en herskabelig ejendom fra 1867 – og har et boligareal på 168 kvadratmeter, som Grevinde Alexandra ifølge Boliga.dk købte tilbage i januar for 11,6 millioner kroner.

Hun gav altså godt og vel 69.000 kroner for hver kvadratmeter i den fire værelses store, nyistandsatte ejerlejlighed – noget over gennemsnittet for det dyre boligområde København K, hvor de solgte ejerlejligheder i år har indbraft en kvadratmeterpris på 62.200 kroner.

Grevinde Alexandra var gift med Prins Joachim fra 1995 til 2005 og sammen har de sønnerne Prins Nikolai på 22 år og Prins Felix på 19 år.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

TV

Rekord: Så meget støttede danskerne Knæk Cancer med

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Danskerne samlede i alt 169.848.989 kroner ind til Knæk Cancer i løbet af uge 43. Foto: Per Arnesen/TV2.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Igen i år bakkede danskerne stærkt op om Knæk Cancer og samlede i alt 169.848.989 kroner ind i løbet af uge 43. Det er det højeste beløb, der nogensinde er indsamlet til Knæk Cancer.

Opbakningen til Knæk Cancer har for 10. gang været overvældende. Der blev samlet knap 170 millioner kroner ind i en uge, der bød på et kæmpe engagement fra hele Danmark, rørende historier, kreative indsamlinger og ikke mindst oplysning om kræft og forskning.

Indsamlingsbeløbet er det højeste, danskerne nogensinde har givet til Knæk Cancer. Sidste år kunne resultatet på ’Knæk Cancer Live’-aftenen opgøres til 139 millioner kroner, mens den hidtidige rekord på 163 millioner kroner stammer fra 2016. Det oplyser TV2 i en pressemeddelelse.

Indtil nu har i alt 354 projekter inden for forskning, patientstøtte og forebyggelse modtaget penge fra Knæk Cancer. Og over 40 projekter bliver sat i gang nu, hvor pengene fra indsamlingen i år bliver fordelt.

Hos Kræftens Bekæmpelse er der begejstring og glæde over endnu en gang at mærke den enorme opbakning til kræftsagen og Knæk Cancer.

-Det er så fantastisk – jeg kan næsten ikke finde ord. Jeg er dybt taknemmelig og rørt over det fantastiske engagement, danskerne igen i år har vist under Knæk Cancer – både økonomisk og menneskeligt. Det er imponerende, hvordan kreativiteten blomstrer, og hele landet står sammen. Det er Danmark, når vi er bedst, siger Jesper Fisker, administrerende direktør i Kræftens Bekæmpelse.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

TV

Her er den nye Premier League-vært

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Signe Amtoft
Signe Amtoft bliver vært på Premier League på Viaplay. Foto: Paul Venn/Nent Group.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

TV3 Sport udvider holdet af værter på Premier League-dækningen på Viaplay, TV3-kanalerne og Xee.

Det sker fra næste måned, hvor 29-årige Signe Amtoft bliver nyt ansigt på det i forvejen stærke værtshold med Helle Smidstrup og Peter Grønborg. Signe Amtofts første opgave bliver den 7. november på Viaplay og Xee, hvor opgørene Everton-Tottenham og West Ham-Liverpool er på programmet.

Med Signe Amtoft på skærmen får seerne en vært, som er både bidt af og forelsket i engelsk fodbold og fodboldkultur, som hun har fulgt med stor passion i de seneste år.

Signe Amtoft tilgår rollen som Premier League-vært med en bred værtserfaring og med en forkærlighed for fodbold og alle sportens tilhørende facetter.

Sådan blomstrede kærligheden til Premier League

Premier League-kærligheden blomstrede for nogle år tilbage med en engelsk ekskæreste, der så tæt på alle engelske fodboldkampe på tv. Derfra blev engelsk fodbold en fast bestanddel af Signes hverdag.

-Jeg kommer oprindeligt fra en ishockeyfamilie, så fodbold – mere specifikt den engelske – er for mig et område, jeg selv har kunne udforske og nørde som voksen uden indblanding fra andre. Jeg elsker alt fra suset ved det smukke indlæg, der resulterer i det afgørende mål hen over følelserne, når en spiller vender hjem til sin barndomsklub, til de absurde maskotter, jeg ikke helt forstår. Jeg elsker det hele, og det er med ærefrygt jeg har takket ja til at bruge min værtsfaglighed til at dele dén begejstring med seerne, nye som gamle, siger Signe Amtoft i en pressemeddelelse.

Signe Amtoft flankeres bl.a. af Viaplays faste Premier League-eksperter som Jan Mølby, Peter Kjær, Jesper Grønkjær, Martin Jørgensen og Allan Kuhn.

Som vært har hun erfaring fra stort set alle DR’s radiokanaler, hvor hun bl.a. lavede Touren på P3. Hun var tv-vært på de første sæsoner, da eSuperligaen blev vist på dansk tv, og hun har senest arbejdet som forfatter, manuskriptforfatter og podcastvært.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

På Ødis Kroge Vej ved Ødis finder du det hus, hvor det er absolut billigst, at blive husejer. Foto: Nybolig Kolding.
Ødis3 dage siden

Bliv husejer for en slik: Her er Danmarks billigste hus

Karina Adsbøl (DF) modtog tirsdag Ridderkorset. Her viser hun Ridderkorset frem. Privatfoto.
Hjarup3 dage siden

Folketingsmedlem fra Hjarup modtog Ridderkorset

Her ses fra venstre: Koldings kommende borgmester, Knud Erik Langhoff (C), viceborgmester Birgitte Munk Grunnet (S), Villy Søvndal (SF) og Merete Due Paarup (R). Foto: Kolding Kommune.
Politik5 dage siden

Nu har byrådet konstitueret sig

Foto: Pixabay (Modelfoto)
Kolding2 dage siden

Dødsfald – 23. november 2021

Vamdrup Specialoptik har modtaget cirka 2.200 aflagte briller fra byens borgere som led i den årlige Verdens Synsdags-indsamling. Pressefoto.
Vamdrup5 dage siden

Rekordindsamling hos butik i Vamdrup

Treldevej, Fredericia. Foto: Luftfoto Danmark.
Kolding5 dage siden

Kolding-ejendomsmægler skal sælge byggegrunde for statens ejendomsselskab

Letpåklædte dansepiger i teaterstykket "1929- En gangstermusical". Foto: H.E. Haulrich.
Vamdrup4 uger siden

Gangstere og letpåklædte dansepiger

To biler ramte hinanden på Industrivej i Vamdrup. Foto: H.E. Haulrich.
Vamdrup4 uger siden

Frontalt sammenstød i Vamdrup

Alfabo vil gerne rive højhuset ned og bygge nye boliger. Foto: Alfabo.
Kolding3 uger siden

Boligselskab vil søge om, at få lov til at rive højhus ned

Både Eva Kjer Hansen (V) og Villy Søvndal (SF) går efter borgmesterposten i Kolding Kommune. Pressefoto.
Politik3 uger siden

Odds: Vinder Eva over Villy?

Reklame

Tags

november 2021
M Ti O To F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Populære artikler