Kolding Netavis

Ansigtsgenkendelse: En trussel mod privatlivet og friheden

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Kim Aleksander Jensen (t.v.) og Nikolaj Steffenauer (t.h.). Privatfoto.

Læserbrev af Nikolaj Steffenauer (LA Kolding), spidskandidat til Kolding Byråd, Vestervænget 1a, 6000 Kolding samt Kim Aleksander Jensen, kandidat til Folketinget.

Efter den tragiske skudepisode i Kolding, er spørgsmålet om, hvordan vi bedst beskytter vores samfund, igen højaktuelt. Danmarksdemokraterne foreslår at indføre ansigtsgenkendelse, inspireret af Storbritannien, men vi er stærkt kritiske overfor masseovervågning. Det er vigtigt at forhindre, at vi får kinesiske tilstande i Danmark, hvor borgerne konstant overvåges.

Argumentet om, at man ikke kan have noget imod overvågning, hvis man ikke har noget at skjule, er som kejserens nye klæder og overser, at retten til privatliv er en grundlæggende menneskeret. Dette argument overser, at retten til privatliv er en grundlæggende menneskeret. Ansigtsgenkendelse i det offentlige rum er et stenkast fra et samfund uden privatliv.

Skulle man overveje at indføre det, vil det kræve strenge restriktioner og klare begrænsninger for at undgå misbrug. Vores klare holdning er, at vi slet ikke bør gå denne vej. En skudepisode kan få os til at tænke, at målet helliger midlet, men vores privatliv kan ikke genvindes, hvis vi først har givet afkald på det.

I Liberal Alliance er vi skeptiske over for masseovervågning, og ønsker en tilgang hvor overvågningsteknologi bruges under strenge begrænsninger. Vi frygter desværre, at det kan blive en glidebane, så derfor skal begrænsningerne være tydelige, klare og ikke op til fortolkning. Kun sådan kan vi undgå at miste vores frihed i jagten på sikkerhed.

Uden privatliv har vi ikke frihed. Derfor må vi værne om privatlivet, og ikke fravige dette vigtige princip i jagten på tryghed og retfærdighed.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel