Connect with us

Vamdrup

Alt tyder på at Vamdrup får sit nye kulturhus

Offentliggjort for

den

Freddy Christensen (C). Privatfoto.

Takket stor gavmildhed fra private investorer tyder alt nu på, at Vamdrup får sit nye kulturhus, Vores Hus, trods store prisstigninger.

Og Freddy Christensen (C) fra Vamdrup, der medlem af kommunens kulturudvalg er glad, og han understreger, at det kan betale sig at kæmpe for en sag, skriver Vamdrup Avis.

Det er lykkedes, at få i forvejen store private donatorer til at forhøje deres tilskud væsentligt. Og det er især Bent O. Jørgensens Fond, som står bag Dansk Auto Logik i Vamdrup, og som i forvejen har doneret 5,7 millioner kroner til projektet, til at forhøje sit bidrag med yderligere 2, 5 millioner kroner. Og Jens Holms Biblioteksfond har givet tilsagn om en ekstra bevilling på 3 millioner kroner, mens kommunen kaster 900.000 kroner i projektet puljen.

Og resten af stigningen skal på 1,3 mio. kroner skal findes i en såkaldt ”Omvendt licitation” i samarbejde med tilbudsgiverne, men det forventes også at falde på plads.

Licitationen over byggeriet blev i april annulleret, da budgettet på grund af høje prisstigninger var steget fra 13,8 millioner til cirka 20,2 millioner kroner.

Kulturudvalget har på et ekstraordinært møde sagt ja til en ekstrafinansiering på cirka 6,3 millioner kroner.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Vamdrup

Modernisering af ældreboliger er udskudt

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Ældreboligerne i Vamdrup, hvor en modernisering nok ikke mere ligger lige om hjørnet, ligger i tilknytning til Aktivitetscentret Lindely.

En modernisering af ældreboligerne er udskudt.

Planerne om en ellers længe ventet forandring og modernisering af ældreboligerne ved Lindely midt i Vamdrup er åbenbart nu udskudt, skriver Fællesavisen.

Det fortæller kilder med tæt tilknytning til kommunen til avisen. Lindely omfatter i alt 35 ældreboliger. Men der er problemer med at udleje boligerne. Og det betyder nu kommunale udgifter i form af såkaldt tomgangsleje.

Boligerne, som ligger i tilknytning til et større aktivitetscenter, betegnes eller som billige at leje, men mange finder dem åbenbart for små. Og netop det menes at være årsagen til, at det er svært at få dem lejet ud.

Fællesavisen erfarer, at det også har været med i kommunens overvejelser, at man som alternativ kunne frikøbe boligerne, som er ældreboliger. Derefter kunne man sælge hele Lindely til en privat investor. Eksempelvis til et attraktivt seniorbofællesskab.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Ødis

21 nye almennyttige boliger på vej

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Denne bygning i Ødis – en tidligere købmandsforretning – må lade livet for at give plads til 21 nye boliger. Foto: sebro-press.

Boligselskabet Bovia – AAB trodser prisstigningerne.

Selskabet agter allerede her til efteråret at gå i gang med opførelsen af 21 nye almennyttige boliger i landsbyen Ødis, skriver Christiansfeld Avis.

De nye boliger skal opføres på et areal midt i landsbyen, beliggende mellem Mejerivej og Steppingvej. Anskaffelsessummen er opgjort til 43,820 millioner kroner. Den årlige husleje er beregnet til 992 kroner pr. kvadratmeter – eksklusiv forbrug.

For at give plads til de nye boliger må en kommunalt ejet ejendom, Mejerivej 2 – en tidligere købmandsforretning – lade livet. Ejendommen blev ellers i 2015 opkøbt af kommunen med henblik på permanent husning af flygtninge, men nu afhændes den til boligselskabet. Resten af arealet til de nye boliger er erhvervet fra en privat sælger.

Det fremgår af sagsbehandlingen i kommunens udvalg ’Økonomi og strategi’, at Bovia – AAB, af klima- og bæredygtighedshensyn agter at opvarmningen af de nye boliger kun skal ske med varmepumper. De har dermed fravalgt naturgassen, som ellers oprindeligt var planlagt.

Bovia – AAB meddeler, at de – forudsat at projektet endeligt godkendes af byrådet, forventer byggestart på de 21 nye boliger i Ødis allerede i oktober 2022, og at byggeriet vil stå klar til indflytning omkring november 2023.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Nagbøl

Stor arbejdsplads i lille landsby har skiftet navn, ejere og direktør

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Virksomhedens direktør, Jørgen Bøgh Overgaard. Foto: Moveero, Nagbøl.

Karl Møllers Maskinfabrik i Nagbøl hedder nu Moveero. Til trods for en voksende omsætning er direktøren dog bekymret for fremtiden.

Egnens største arbejdsplads med 350 medarbejdere, som ligger i landsbyen Nagbøl, har i al stilhed – i hvert fald nok for mange – skiftet både navn og ejere og direktør. Det, der oprindeligt hed Karl Møllers Maskinfabrik – og senere GKN Wheels – hedder nu Moveero, skriver Vamdrup Avis.

Og så har virksomheden også skiftet fra være engelsk-ejet til nu at være ejet af en tysk kapitalfond. Der er også skiftet direktør. Han hedder nu Jørgen Bøgh Overgaard.

Omsætter 729 mio. kr.

Virksomheden har netop offentliggjort sit regnskab for 2021 og har meldt ud til pressen, at omsætningen i virksomheden er på 729 millioner kroner, mod 534 millioner kroner i 2020.

Jørgen Bøgh Overgaard bekræfter tallene og siger videre:

-Der er også her i 2022 gang i virksomheden. Vi er nu oppe på 350 medarbejdere fordelt med 300 i produktionen og 50 i administrationen. Og der arbejdes i treholdsdrift og yderligere med to weekendhold i sving, fortæller Jørgen Bøgh Overgaard til Lunderskov Folkeblad.

Fra trillebører til hjul

Den store fabrik ligger efter manges opfattelse helt malplaceret langt ude på landet i den lille landsby Nagbøl. Landsbyen ligger ved kommunevejen mellem Lunderskov og Vamdrup med cirka fire kilometer til hver af de to centerbyer.

Men den særprægede beliggenhed er der en forklaring på. Virksomheden har nemlig gennem mange år udviklet sig fra en ganske almindelig landsby-smedje.

Udviklingens start skal tillægges nu afdøde fabrikant Karl Møller. Han var en særdeles idérig erhvervsmand, og han var bestemt ikke bange for at prøve nyt. Hans idéer og initiativer er da også gået fra at fremstille almindelige trillebører og vejtromler til ligefrem at fremstille lokomotiver til brug i industrien i ind– og udland.

Og hver gang en ny produktion blev taget op, så fulgte der også helt naturligt bygningsmæssige udvidelser sted. Men det hele tog først rigtigt fart, da Karl Møller omkring 1950 hittede på – først som en slags sideproduktion – at lave hjul til landbrugets- og entreprenørbranchens mangfoldige arter af køretøjer. Først beskedent til hjemmemarkedet – men nu til kendte fabrikker over det meste af Europa:

-Vi eksporterer nu omkring 98 procent af vore hjul, fortæller Jørgen Bøgh Overgaard.

Bekymret for fremtiden

Selv om det går rigtig godt for Moveero i Nagbøl lige nu, så er forventningerne til 2022 og fremover, at der venter store bekymrende udfordringer for virksomheden.

Og her peger Jørgen Bøgh Overgaard blandt andet især på stigende priser på stål, gas og strøm – og krigen i Ukraine.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Vamdrup

Brandvæsnet fik alarm om ild i industribygning

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Heldigvis viste det sig ikke at være så alvorligt.

Trekantbrand, station Vamdrup, fik lørdag aften ved 19.50-tiden en alarm, der lød på ild i industribygning i Nørregade i Vamdrup.

Da brandvæsnet nåede frem viste det sig, at der var ild i nogle blade, som lå op af en bygning. Branden var hurtigt slukket.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Vamdrup

Se billederne: Børnenes Dag i Vamdrup

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Her afprøves brandbilen. Foto: Elo Christoffersen.

Lørdag er det Børnenes Dag i Vamdrup.

Der er liv i gaderne i Vamdrup lørdag formiddag. Det er nemlig “Børnenes Dag”.

I Østergade er der børneloppemarked. Trekantbrand, station Vamdrup, holder åbent hus, hvor man blandt andet kan komme i stigevognen og få en flot udsigt ud over Vamdrup. Børn kan også komme op i en brandbil.

På plænen ved Torvet er der blandt andet trylleshow, ansigtsmaling og snobrød ved rundkørslen.

Børnenes Dag slutter i dag klokken 13.

Se billederne nedenunder…

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Derfor kørte Trekantbrand…

Tags

maj 2022
M Ti O To F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Populære artikler