Alle skal kunne komme med bussen

Søndag 15. November 2020 18:50 357
Karsten Fogde (SF). Privatfoto. Karsten Fogde (SF). Privatfoto.

Læserbrev af Karsten Fogde (SF), medlem af Regionrådet, Villestofte Skovgyde 146, 5210 Odense NV.

Det er mig ubegribeligt, at Sydtrafik er ligeglad med flere passagergrupper.

Ikke nok med at der allerede er langt til busstoppestederne, så er de regionale busser forbeholdt brugere med de stærke ben.

Trafikselskabernes fornemste opgave er, at betjene borgerne og så hjælper det ikke, at man skal være adræt til bens for at tage med bussen. Herved sparker man barnevogne, de handicappede og de gamle "ud af bussen". Højgulvsbusser er ekskluderende og burde høre fortiden til.

Der findes såkaldte lavtgulvsbusser, som man bl.a. bruger hos Fynbus, som gør det muligt for ALLE at bruge den kollektive trafik – blot altså ikke hos Sydtrafik.

Da jeg forelagde Sydtrafik denne kritik, anfører Sydtrafiks direktør blot: ”Regionale busser er højgulvsbusser, da komforten er væsentlig bedre.”

Komfort for de få sættes således over servicen for moderen med barnevognen, cyklisten der gerne vil have cyklen med eller rollatorbrugeren. Mig bekendt betaler vi alle skat til det samme system og må da forvente, at vi som et minimum kan påregne den samme service fra vores fælles trafikselskab; uanset om vi har de gode ben eller ej.

Jeg vil arbejde ihærdigt på, at denne ekskluderende tilgang bliver ændret.

Tags