Kolding Netavis

Alfix går forrest

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Sammen med projektkonsulent hos Byggeriets Uddannelser, Erik Fog Larsen, besøgte Pia Skjøtt-Larsen Alfix i Kolding i forbindelse med DM i Skills tilbage i maj. Her står de sammen med Kristian Bak Hansen og Patrick Dahl Gråbæk. Pressefoto.

Murerfaget er alsidigt og langt fra lige så tungt, som det var engang. Sammen med de øvrige håndværksfag kæmper murerne for at forbedre fagets ry, blandt andet ved at fokusere på bedre arbejdsmiljø og grønnere materialer. Står det til Alfix i Kolding, er det netop det, der skal til, hvis murerfaget skal opleve den nødvendige tilgang.

Uddannelseskonsulent ved Byggeriets Uddannelser, Pia Skjøtt-Larsen, er glad for, at Alfix i Kolding går forrest og viser vejen gennem udvikling og optimerede produkter, der gavner murernes arbejdsmiljø.

Murerfaget har en lang historie som ældgammelt håndværk, der har spillet en afgørende rolle i udviklingen af civilisationer og byggekunst gennem årtusinder.

-Selvom vi er underlagt konstant samfundsmæssig og teknologisk udvikling, består murerfaget i sin grundform uændret, fortæller Pia Skjøtt-Larsen i en pressemeddelelse.

Godt nok er selve håndværket stort set det samme, men det betyder ikke, at udviklingen står stille. Alfix er en af de aktører, der går forrest. Den danskejede familievirksomhed har i mange år arbejdet målrettet på at udvikle produkter, der gør murerfaget mere bæredygtigt og attraktivt for flere.

Svanemærkede produkter

Alfix har introduceret to nye Svanemærkede letvægts-fliseklæbere til flisemureren: Først ProFix Plus sidste år og LetFix Plus i år. De to nye fliseklæbere tilhører Alfix´s nye Plus-sortiment og er henholdsvis CO2- og støvreducerede.

Endelig kommer de nye Alfix produkter i en mere bæredygtig emballage, og så er der flere arbejdsmiljø-gevinster at hente på vægten, da mureren får færre tunge løft i hverdagen.

De nye Alfix fliseklæbere leveres nemlig i henholdsvis 18 kg og 15 kg sække – modsat tidligere henholdsvis 20 og 18 kg. De nye Plus varianter har tilmed samme rækkeevne som deres tungere forgængere.

Pressefoto.

Pia Skjøtt-Larsen har en mangeårig baggrund som murer og arbejder i dag som uddannelseskonsulent ved Byggeriets Uddannelser med særlig fokus på at fremme murerfaget. Hun fortæller, at bæredygtighed og miljøforhold er noget, der fylder rigtig meget i murernes dagligdag på byggepladsen:

-Alfix har en stærk bæredygtig profil, og det er fantastisk at de har Svanemærkede og DGBN-egnede produkter. Det skinner også igennem på fabriksniveau i Kolding, så de har hele værdikæden med. Det er noget vi tænker rigtig meget på, når vi går og arbejder på en sag, fortæller hun.

Pia Skjøtt-Larsen er særligt tilfreds med, at Alfix’ miljøcertificerede produkter er lige så høj kvalitet som det øvrige sortiment:

-Der er jo altid en lille frygt for, at der i udviklingen af mere bæredygtige produkter bliver gået på kompromis med kvaliteten. Den bekymring blev dog gjort til skamme her. De to Plus-produkter er lette at påføre, og ved anvendelse af Alfix LetFix Plus sætter fliserne sig hurtigt på væggen, hvilket giver et mere præcist arbejde og mindre spild.

Fokus på at komme støvet til livs

En stor og velkendt arbejdsmiljømæssig udfordring i byggebranchen, er støv. Arbejdstilsynet har et skærpet fokus, da indånding af støv kan forårsage luftvejsinfektioner og allergier – og så går det ud over håndværkernes trivsel på byggepladsen.

Alfix’ støvreducerede Plus-produkter er et skridt på vejen til at komme problemet til livs.

Det er et kærkomment tiltag, fortæller Pia Skjøtt-Larsen:

-Støv er en af de største udfordringer i murernes dagligdag, og selvom vi bruger masker, bliver vi stadig meget påvirkede af det. Derfor betyder det utroligt meget, at Alfix går forrest og viser vejen i forhold til at levere støvreducerede produkter. Det er til gavn for alle på byggepladserne – ikke kun murerne, siger hun.

Godt arbejdsmiljø og en alsidig dagligdag

Ifølge Pia Skjøtt-Larsen er det altafgørende, at virksomheder som Alfix producerer mere bæredygtige produkter, der samtidig bidrager til murenes arbejdsmiljø.

Kombinationen er netop det, der gør faget attraktivt for en bredere skare af mennesker:

-Fokus på at gøre murerfaget mere grønt hele vejen igennem er med til at gøre uddannelsen mere attraktiv, blandt andet fordi det tiltrækker flere forskellige typer ind i murerfaget. Vi arbejder for mere diversitet og bæredygtighed i faget, og de to ting hænger sammen, fortæller Pia Skjøtt-Larsen.

Det er også vigtigt for hende at understrege, at murerfaget hele tiden skal have fokus på, at udvikle et bedre arbejdsmiljø

-Murere har ofte alsidige arbejdsopgaver og dagligdagen er derfor både spændende og mureren kan undgå for meget ensidig belastning. Mange af de ting, som før var meget tungt, er blevet lettere. Og det er bl.a. takket være leverandører som Alfix, der tager de udførendes arbejdsmiljø alvorligt, slutter Pia Skjøtt-Larsen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel