Kolding Netavis

Alfa Laval indgår unikt samarbejde

Danske virksomheder får nu en unik mulighed for både at reducere deres energiforbrug og bidrage til øget genanvendelse via et nyt samarbejde mellem Alfa Laval og Stena Recycling. Pressefoto.

Op mod 100 procent af metallerne i gamle varmevekslere kan genanvendes i et nyt samarbejde mellem Alfa Laval og Stena Recycling.

Danske virksomheder får nu en unik mulighed for både at reducere deres energiforbrug og bidrage til øget genanvendelse via et nyt samarbejde mellem Alfa Laval og Stena Recycling.

Med en helt ny forretningsmodel er det nu muligt for danske virksomheder at opgradere til nye og mere energieffektive varmevekslere og samtidig modtage en refusion for deres gamle varmeveksler, som efterfølgende bliver sendt til genanvendelse. Op mod 100 procent af de metaller, en varmeveksler er lavet af, såsom rustfrit stål, kobber eller kulstofstål, kan smeltes om og genanvendes som ingredienser i nye råstoffer.

-Med en refusion for gamle varmevekslere giver vi vores kunder et oplagt incitament til at opgradere til nye og mere energieffektive varmevekslere, så deres energiforbrug reduceres væsentligt. Den præcise besparelse afhænger af mange faktorer, men i et eksempel beregnede vi, at udskiftning af en 20-årig varmeveksler kunne føre til samlede årlige energibesparelser på op til 83.000 kWh, siger Jesper Holm, Division Manager hos Alfa Laval Nordic i Kolding og fortsætter:

-Med en opgradering af varmevekslere igennem vores samarbejde kan virksomhederne ligeledes dokumentere forbedringerne i deres egne CO2-regnskaber. Det er derfor win-win for både kunder, samfund og miljø.

Varmevekslere bruges til produktion af koldt og varmt vand og til nedkøling og opvarmning og bruges af et hav af industrivirksomheder blandt andet i energisektoren, i produktion af fødevarer og farmaceutiske produkter, i procesindustrien og inden for fjernvarme. De er produceret af forskellige metaller, som altså nu kan få nyt liv og indgå som råstof i andre produkter.

-Når vi modtager den returnerede varmeveksler fra kunden, starter vi processen med at genanvende metaller og genindføre dem i råstofkæden og på den måde bidrage til en reduceret efterspørgsel efter nye råmaterialer. Ved at arbejde sammen på denne måde kan vi være med til at skabe en virkelig effektiv cirkulær tilgang til hele branchen, siger Henrik Grand Petersen, administrerende direktør i Stena Recycling Danmark.

Genanvendelsen af varmevekslere startede i Sverige i juni under initiativet Re-Made to matter og rulles nu ud i resten af Norden med Danmark som et af de første lande.

-Vi er meget stolte over at kunne præsentere dette vigtige skridt i retning af øget cirkularitet inden for opvarmning og køling, som samtidig er et stort skridt på hele branchens vej mod at reducere klimaaftrykket. Det understøtter samtidig Alfa Lavals egen målsætning om at blive CO2-neutral i 2030, slutter Jesper Holm.

Tagget med: ,
Del denne artikel