Connect with us

Erhverv

Alfa Laval indgår unikt samarbejde

Offentliggjort for

den

Danske virksomheder får nu en unik mulighed for både at reducere deres energiforbrug og bidrage til øget genanvendelse via et nyt samarbejde mellem Alfa Laval og Stena Recycling. Pressefoto.
Danske virksomheder får nu en unik mulighed for både at reducere deres energiforbrug og bidrage til øget genanvendelse via et nyt samarbejde mellem Alfa Laval og Stena Recycling. Pressefoto.

Op mod 100 procent af metallerne i gamle varmevekslere kan genanvendes i et nyt samarbejde mellem Alfa Laval og Stena Recycling.

Danske virksomheder får nu en unik mulighed for både at reducere deres energiforbrug og bidrage til øget genanvendelse via et nyt samarbejde mellem Alfa Laval og Stena Recycling.

Med en helt ny forretningsmodel er det nu muligt for danske virksomheder at opgradere til nye og mere energieffektive varmevekslere og samtidig modtage en refusion for deres gamle varmeveksler, som efterfølgende bliver sendt til genanvendelse. Op mod 100 procent af de metaller, en varmeveksler er lavet af, såsom rustfrit stål, kobber eller kulstofstål, kan smeltes om og genanvendes som ingredienser i nye råstoffer.

-Med en refusion for gamle varmevekslere giver vi vores kunder et oplagt incitament til at opgradere til nye og mere energieffektive varmevekslere, så deres energiforbrug reduceres væsentligt. Den præcise besparelse afhænger af mange faktorer, men i et eksempel beregnede vi, at udskiftning af en 20-årig varmeveksler kunne føre til samlede årlige energibesparelser på op til 83.000 kWh, siger Jesper Holm, Division Manager hos Alfa Laval Nordic i Kolding og fortsætter:

-Med en opgradering af varmevekslere igennem vores samarbejde kan virksomhederne ligeledes dokumentere forbedringerne i deres egne CO2-regnskaber. Det er derfor win-win for både kunder, samfund og miljø.

Varmevekslere bruges til produktion af koldt og varmt vand og til nedkøling og opvarmning og bruges af et hav af industrivirksomheder blandt andet i energisektoren, i produktion af fødevarer og farmaceutiske produkter, i procesindustrien og inden for fjernvarme. De er produceret af forskellige metaller, som altså nu kan få nyt liv og indgå som råstof i andre produkter.

-Når vi modtager den returnerede varmeveksler fra kunden, starter vi processen med at genanvende metaller og genindføre dem i råstofkæden og på den måde bidrage til en reduceret efterspørgsel efter nye råmaterialer. Ved at arbejde sammen på denne måde kan vi være med til at skabe en virkelig effektiv cirkulær tilgang til hele branchen, siger Henrik Grand Petersen, administrerende direktør i Stena Recycling Danmark.

Genanvendelsen af varmevekslere startede i Sverige i juni under initiativet Re-Made to matter og rulles nu ud i resten af Norden med Danmark som et af de første lande.

-Vi er meget stolte over at kunne præsentere dette vigtige skridt i retning af øget cirkularitet inden for opvarmning og køling, som samtidig er et stort skridt på hele branchens vej mod at reducere klimaaftrykket. Det understøtter samtidig Alfa Lavals egen målsætning om at blive CO2-neutral i 2030, slutter Jesper Holm.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Erhverv

Sender penge tilbage til medlemmerne

Offentliggjort for

den

Forfatter:

KHLs formand Hans Damgaard. Pressefoto.

Kolding Herreds Landbrugsforening , KHL, holder på medlemmerne og udlodder del af overskuddet.

Kolding Herreds Landbrugsforening lander et overskud i 2021 og sender 2,7 millioner kroner retur til medlemmerne.

-På trods af Corona-udfordringerne har vi haft et godt år i KHL. Det er positivt, at foreningen igen præsterer et overskud, og at det ganske direkte kommer det enkelte medlem til gode. Og samtidig er medlemstallet status quo, hvilket er ret enestående for en dansk landbrugsforening anno 2022. KHL er spillevende med en sund, velsmurt rådgivningsforretning og en skarp landbrugspolitisk profil, siger KHLs formand Hans Damgaard.

Pengene skal ud at arbejde

Det er stor efterspørgsel på foreningens ydelser, som i kombination med stram styring af økonomien og en stor indsats af KHLs dygtige medarbejdere, der har resulteret i et årsresultat på godt 3,2 mio. kroner.

Bestyrelsen har besluttet at sende 2,7 mio. kr. af overskuddet retur til medlemmerne via udlodning. Udlodningen andrager 9 procent af de købte ydelser i 2021 for økonomi, planteavl, miljø, teknologi og fjerkræ.

Overskudsdelingen kommer oveni de 1.112.000 kroner, som de aktive medlemmer i 2021 fik i timesatsrabatter, så samlet set vender 119 procent af det gennemsnitlige indbetalte kontingentbeløb på 3,2 mio. kr. tilbage til medlemmerne.

-Et positivt regnestykke, som gør det ekstra motiverende at være medlem af KHL, hvor vi mener, at pengene så vidt muligt skal ud at arbejde og gøre gavn hos medlemmerne, siger Hans Damgaard.

Udlodningen modregnes på en faktura sammen med opkrævningen for medlemskontingent for 2022.

-Vi kommer stærkt igen

KHL lever, og samtidig glæder Hans Damgaard sig over, at det lysner flere steder i dansk landbrug.

Der er altid driftsgrene, som er særligt udfordret. Det gælder lige nu ikke mindst svineproducenterne, mens det heldigvis lysner for flere andre animalske driftsformer samt planteavlerne. For foreningen har Corona’en betydet hjemmearbejde for mange medarbejdere og et lavere aktivitetsniveau i forhold til medlemmerne.

-Men vi kommer stærkt igen, og hvor var det dejligt, at vi – før Corona’en igen lukkede landet ned – nåede at holde et brag af en høstfest for KHLs medlemmer og ansatte. Det lunede i en udfordrende tid, og fra bestyrelsen skal lyde en velment tak for den ekstraordinære indsats, KHLs medarbejdere har ydet også i 2021, slutter KHL-formanden.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Erhverv

Ny direktør

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Den 46-årige Morten Høilund har fra årsskiftet sat sig i direktørstolen hos den velkonsoliderede koldingensiske totalentreprenør. Han kommer fra en stilling som CEO i DSV Prime Cargo.

Et nyt år, en ny direktør og en ny retning. Totalentreprenøren Kjæhr & Trillingsgaard A/S i Kolding har startet en ny æra. Og fra årsskiftet er der sket en omorganisering, hvor de to hovedaktionærer lader en ny direktør tage rorpinden. Det er en længere konstituering, der dermed er på plads og vil sikre, at Kjæhr &Trillingsgaard A/S fortsat kan levere erhvervsbyggeri af høj kvalitet.

Virksomheden, der har eksisteret siden 1906, bygger på ordentlighed, og det er præcis det, der har gjort, at Morten Høilund har takket ja til jobbet.

-I Prime Cargo var vi ”den pæne dreng” i klassen, og de værdier kan jeg videreføre i mit nye job. For mig er integriteten vigtig. Hvis jeg skal stå i spidsen for noget, skal jeg kunne identificere mig med virksomheden. Og i Kjæhr & Trillingsgaard A/S bygger de på gode værdier. Her tager man ikke bare opgaver ind, fordi man kan tjene pengene. Her tager de ordre ind, som de har tid og mandskab til. Det betyder, at de altid leverer til tiden, og at budgetterne holdes. De værdier ser jeg frem til at videreføre, fortæller Morten Høilund.

Er ikke selv fra byggebranchen

Han er ikke selv fra byggebranchen, men er uddannet speditør, og har siden 1998 haft med projektledelse og logistik at gøre. Og det ser han som en helt klar fordel.

-Vi har et godt set up til byggeri, min opgave er at skaffe de rette kunder samt udvikle strategi og organisation. Og så har jeg jo stadig de to garvede i baghånden, som brænder for deres virksomhed, siger Morten Høilund.

Fjerde generation

De to garvede er Christian Trillingsgaard, som er fjerde generation i virksomheden, samt den erfarne medejer og bestyrelsesformand, Kaj Aage Nielsen, som i 2018 købte sig ind i virksomheden. De to forlader nu direktørposten, og træder lidt i baggrunden, men vil stadig bruge deres kompetencer i virksomheden.

Desuden er en af medarbejderne, indkøbs- og kalkulationschef, Lars Møllgaard, kommet ind i ejerkredsen. De seneste år er organisationen blevet trimmet og gjort konkurrenceklar, så Morten Høilund fra første dag har en motiveret og toptunet organisation i ryggen.

-Vi kan allerede nu se frem til spændende byggeprojekter i ordrebogen, så vi glæder os til samarbejdet med Morten. Vi har et godt hold af folk med forstand på byggeri, så valget af Morten er helt bevidst. Vi skal fornyes lidt og se virksomheden med andre øjne. Det tegner godt for virksomhedens udvikling fremover, lyder det fra medejerne, Christian Trillingsgaard og Kaj Aage Nielsen.

Kjæhr & Trillingsgaard A/S har 14 funktionærer samt ca. 150 medarbejdere hos underleverandører og samarbejdspartnere og flyttede sidste år til nyt domicil på Nordager 17 i Kolding.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Erhverv

Café og sandwichbar lukket

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Melina's Café- & Sandwichbar i Adelgade i Kolding er lukket. Foto: BlumePress.

Der er lukket. Der bliver ikke åbnet igen i Kolding.

Melina’s Café- & Sandwichbar i Adelgade i Kolding er lukket. Og det er permanent. Det fortæller Bo Hansen, der har stået for driften:

-Vi har flere afdelinger, men én ting er helt sikkert: Vi skal aldrig nogensinde have noget med Kolding at gøre igen. Der er ikke andet end konstant sygdom deroppe. Denne afdeling har mere sygefravær end vi har i alle andre afdelinger sammenlagt. Vi dropper derfor Kolding og den åbner ikke igen, siger Bo Hansen i en mail til Kolding Netavis.

At ansatte i restaurationsbranchen i Kolding skulle være mere syge end andre steder, har Melina’s Café- & Sandwichbar ikke vedlagt nogen dokumentation for. Kolding Netavis har i dag talt med flere restauranter, der ikke kan nikke genkendende til mere sygdom her i Kolding.

Indehaver af Melina’s Café- & Sandwichbar er Christine Mathilde Hansen. Hun er bosiddende i Broager ved Sønderborg i Sønderjylland. Hun stod også bag Milas & Malthe’s på Akseltorv, der i følge cvr-registret startede 27. maj 2020 og nu også er under konkursbehandling. Desuden stod hun også bag Melina’s Café og Sandwichbar i Kolding Storcenter, som også er lukket.

Foto: BlumePress.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Erhverv

Bronuts overlever: Åbner i januar

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Her ses Bronuts' direktør, Ninos Oraha (t.h.) og Türker Alici. Foto: BlumePress (Arkivfoto)

Fem af kædens butikker genåbner i januar.

Efter Bornuts 10. december gik konkurs, er der godt nyt for de, som elsker disse donuts. Bronuts overlever nemlig.

I følge Ekstra Bladet er det stifter af Lyngså Invest, Lars Langelund Jørgensen, der har reddet Bronuts. Bronuts Group ApS er blevet oprettet. Lars Langelund Jørgensen ejer 50-66 procent af det nye selskab, mens Türker Alici og Ninos Oraha hver ejer 20-25 procent.

-Türker og jeg er sindssygt glade for, at det lykkedes at redde Bronuts. Vi har savnet vores fantastiske kollegaer og vores endnu mere fantastiske gæster. Nu glæder vi os til at komme videre på Bronuts-rejsen sammen med dem. Vi vil have fuld fokus på at kunne genåbne og igen kunne tilbyde alle vores dejlige gæster de bedste donuts i verden, fortæller Ninos Oraha i en pressemeddelelse.

Han var sammen med Türker Alici indehavere af Bronuts. Efter redningen er Ninos Oraha direktør for det nye selskab. Han understreger, at man denne gang vil træde på bremsen og ikke åbne nye filialer i samme tempo, som i den konkursramte Bronuts.

-2022 bliver et år, hvor vi lige rykker lidt tilbage på banen. Det handler om at få styr på vores forretning mere end det handler om at åbne nye butikker. Nu skal vi gøre konceptet klar til at kunne endnu mere fremover, siger Ninos Oraha.

Bronuts vil åbne i januar. Den nøjagtige dato er endnu ikke klar.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Erhverv

Jem & Fix dømt for vildledning af forbrugere

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Retten i Kolding har idømt Jem & Fix A/S en bøde på 150.000 kroner for at have overtrådt markedsføringsloven. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Retten i Kolding har idømt byggemarkedskæden Jem & Fix A/S en bøde på 150.000 kroner for at have vildledt om priser på sin hjemmeside og i tilbudsaviser.

Retten i Kolding har idømt Jem & Fix A/S en bøde på 150.000 kroner for at have overtrådt markedsføringsloven. Byggemarkedet har oplyst priser uden fragt, selvom forbrugerne ikke kunne købe produkterne, uden at betale omkostninger til fragt.

Sagen drejede sig om markedsføringen af en reol og fire forskellige trailere. Reolen og trailerne blev markedsført på selskabets hjemmeside og i dets tilbudsaviser i forskellige perioder i 2017 og 2018.

Fragt ikke oplyst

Ifølge produktoversigten på selskabets hjemmeside havde reolen en pris på 398 kr. Det blev ikke samtidig oplyst, at forbrugerne skulle betale 299 kr. i fragt. Det blev først oplyst, når man klikkede sig videre fra produktoversigten til produktsiden.

Ifølge retten var det vildledende, at det ikke var oplyst, at der kunne blive tillagt fragt til prisen. Det forhold, at der nederst på produktsiden var mulighed for at klikke på ”Fragtpris og leveringsomkostninger” havde ingen betydning.

For så vidt angår trailerne var prisen oplyst eksklusive omkostninger til indregistrering, ekspeditionsgebyr og fragt med stor, rød skrift. Den samlede pris fremgik med mindre, sort skrift. Man kunne dog ikke købe trailerne uden at betale den samlede pris. Retten udtalte, at markedsføringen derfor var vildledende.

Retten fandt ikke, at det var vildledende, at Jem & Fix A/S i en periode havde oplyst prisen uden omkostninger til indregistrering, ekspeditionsgebyr og fragt med stor rød skrift og ved siden af havde oplyst den samlede pris med stor, sort skrift.

Forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen, siger:

-De priser, som virksomheder annoncerer med, skal være de priser, som vi forbrugere kan købe varerne til. Hvis det annoncerede beløb kun udgør en del af prisen, fremstår produkterne billigere end de faktisk ender med at være, og det er ulovligt.

-Dommen understreger, at alle obligatoriske omkostninger skal indregnes i prisen. Det gælder også fragt. Hvis fragten ikke kan beregnes på forhånd, fx fordi fragtprisen afhænger af det samlede køb, skal oplysningen om, at der tillægges fragt, stå i umiddelbar tilknytning til prisen.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tags

januar 2022
M Ti O To F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Populære artikler