Connect with us

Christiansfeld

Afstemningsfest aflyst

Offentliggjort for

den

Foto. Kolding Kommune.
Foto. Kolding Kommune.

På grund af Covid-19 restriktioner aflyses afstemningsfesten i Christiansfeld.

Den 10. februar skulle årsdagen for folkeafstemningen om Danmarks grænse i 1920 har været markeret med afstemningsfest i Cuben i Christiansfeld. Den stort anlagte fest er desværre aflyst, fordi det på grund af covid-19 ikke er muligt at gennemføre festen som planlagt.

Ved fejringen skulle publikum have oplevet taler og fællessang og ikke mindst koncert med Slesvigske Musikkorps, som plejer at trække fulde huse, når de spiller i Christiansfeld. Men grundet Covid-19 restriktioner i Hæren bliver Slesvigske Musikkorps forhindret i at deltage. Det har ikke været muligt med kort frist at finde en passende erstatning, oplyser Kolding Kommune.

Alle, der har købt billet til arrangementet, vil få deres billetter refunderet snarest muligt.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Sjølund

Død mand fundet i udbrændt bil: Nu er manden identificeret

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Det var en 49-årig ukrainsk statsborger, der den 19. april blev fundet død i en udbrændt bil i Sjølund.

Sydøstjyllands Politi kan nu fortælle, hvem personen var, der blev fundet død i en udbrændt bil i Sjølund den 19. april ved 06-tiden.

Manden er identificeret og der er tale om en 49-årig ukrainsk statsborger. Mandens pårørende er underrettet.

Der var ikke sket en kriminel handling.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Sjølund

Paddetur på Skamlingsbanken

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Foto: Museum Kolding.

Det vrimler med liv i den lille sø på Skamlingsbanken. Tag med på Paddeturen på torsdag.

Tag familien med på tur og hjælp vores naturformidler med at finde padder og andre spændende dyr i vandet. Når vi har fundet et dyr, finder vi ud af, hvad det hedder og hører historier om, hvordan det lever. Måske finder vi en af de flotte vandsalamandere eller nogle små søde haletudser. I disse uger svømmer halsetudserne nemlig rundt og forvandler sig langsomt til frøer.

Paddeturen foregår på torsdag fra klokken 10-11.30. Mødestedet er ved Skamlingsbankens Besøgscenter og de fremmødte går sammen ned til søen. Paddeturen koster 30 kr. pr. barn, voksne der følges med børn er gratis. Billetten købes på stedet ved naturformidleren og betales med MobilePay eller kontant.

Turen er for børn fra 3 år og op. Museum Kolding har net og forstørrelsesglas. Du skal bare sørge for at medbringe tøj.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Sjølund

Arbejder for fælles legeplads for børn

Offentliggjort for

den

Forfatter:

woman riding swing near trees
Legepladsen skal målrettes til skolebørn mellem 0. og 6. klasse. Foto: Annie Spratt/Unsplash (Modelfoto)

En fælles legeplads eller legeborg kan være på vej på Sjølund-Hejls Skole.

Forældre, som har børn på Sjølund-Hejls Skole, arbejder på at få etableret en fælles legeplads – eller legeborg – i lokalområdet. Det skriver Christiansfeld Avis.

Det påregnes, at det vil koste 500.000 kroner at etablere pladsen. Hvis der kan skaffes 300.000 kroner ad private veje, er der tilsagn fra Landsbypuljen i Kolding Kommune om et tilskud på 200.000 kroner.

Derudover har Chris Mc Donalds “More Play Puljen”, som samarbejder med firmaet KOMPAN, der skal levere legepladsen, givet tilsagn om at støtte med 20.000 kroner.
Sjølund-Hejls Skole er bygherre på projektet, og skolen arbejder også på at finde midler til medfinansiering af legepladsen. Der har endvidere været et tæt samarbejde med Kirsten Axel, som er legepladsinspektør i Kolding Kommune.

Initiativtagerne håber på, at projektet kan realiseres allerede i foråret 2023.

Legepladsen skal målrettes til skolebørn mellem 0. og 6. klasse. Det handler om cirka 170 børn, som går på Sjølund-Hejls Skole. Men der skal også være et aktivitetsområde, som kan bruges af idrætsforeningen og gæster i forsamlingshuset – og i fritiden af hele familien, lyder fra initiativtagerne.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Christiansfeld

Frederik skal løbe med Mary

Offentliggjort for

den

Forfatter:

25-årige Frederik Skov, der bor på Borgmestervej i Christiansfeld - et botilbud i egne boliger for voksne med betydeligt og varigt nedsat fysisk og psykisk funktionsevne, skal løbe med Kronprinsesse Mary til Royal Run. Foto: Kolding Kommune.

Når man siger Frederik og Mary, så er det nærmest umuligt ikke at tænke på Danmarks Kronprinspar.

Men når det nu fortælles, at både Frederik og Mary skal løbe Royal Run i Kolding, så er det kun den ene, der har blåt blod i årene. Den anden er 25-årige Frederik Skov, der bor på Borgmestervej i Christiansfeld – et botilbud i egne boliger for voksne med betydeligt og varigt nedsat fysisk og psykisk funktionsevne.

Han og 167 andre borgere fra kommunens tilbud på Social- og Handicapområdet nåede nemlig at tilmelde sig folkefesten inden flere af distancerne blev udsolgt på kort tid, oplyser Kolding Kommune.

Frederik skal – sammen med flere andre borgere på Borgmestervej – deltage i ruten ’One Mile’ og har derfor taget initiativ til fællestræning op til Royal Run. De træner ca. hver 14. dag afhængig af, hvornår det kan lade sig gøre i kalenderen og har gjort det siden begyndelsen af året.

Træningen markeres i kalenderen med ”Kongekronen” og træningsruten er på ca. 1,5 km., hvilket knap svarer til en mil, og ruten er den samme hver gang. Frederik har en ambition om at komme i bedre form, og det er en af hans store motivationsfaktorer for at melde sig til og træne op til Royal Run.

Langt størstedelen af de 168 borgere fra tilbuddene deltager i ruten One Mile og flere borgere har en ledsager med.

Opbakning fra alle

I hele projektet har der været en fantastisk opbakning fra alle – både fra centerlederne og medarbejderne – til initiativet om at inddrage vores borgere med nedsat fysisk og psykisk funktionsevne i Royal Run, og Social- og Handicapchef Gülcan Güven Grud glæder sig over den store tilslutning.

-Den fantastiske opbakning understreger, at vi mener det, når vi siger alle kan være med og deler hashtagget #AlleKanVæreMed til fællesskabets fest i Kolding. Vi glæder os til dagen, som hastigt nærmer sig, og kommer helt sikkert forbi og hepper på Frederik og alle de andre deltagere, siger hun.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Christiansfeld

Museum fik underskud

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Museet har lokaler på 2. sal i Søstrehuset i Christiansfeld. Foto: Museum Kolding.

Brødremenighedens Museum i Christiansfeld kom ud af året 2021 med et underskud på 67.636 kroner.

Museets årsrapport og regnskab har netop været fremsendt til godkendelse hos Kolding Kommune, som det bør og skal, når der modtages kommunal støtte. Det skriver Christiansfeld Avis.

Regnskabet viser, at museet har haft indtægter for 159.295 kroner og udgifter for 226.931 kroner, og at der i 2021 er modtaget 105.000 kroner i kommunal støtte.

Det fremgår, at museets formål er at indsamle, bevare og formidle historien om Brødremenigheden, samt om det historiske Christiansfeld.

Der var godkendelse og ingen bemærkninger, da årsrapporten og regnskabet forleden blev behandlet i kommunens kulturudvalg.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Derfor kørte Trekantbrand…

Tags

maj 2022
M Ti O To F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Populære artikler