Connect with us

Læserbreve

Ældrepleje med forebyggelse og ro til omsorg

Offentliggjort for

den

Villy Søvndal og Mette Voss. Privatfoto.
Villy Søvndal og Mette Voss. Privatfoto.

Læserbrev af Villy Søvndal (SF), borgmesterkandidat, Gl. Bjert 39C, 6091 Bjert og Mette Voss (SF), medlem af seniorudvalget, Låsbygade 44, Kolding.

Vi har brug for at pleje og omsorg for ældre ikke foregår i det hæsblæsende tempo vi kender i dag. Det gælder i hjemmeplejen og det gælder på vore plejehjem.

Vi står over for en stigning i antal af ældre (+80) i de kommende år, så vi har brug for at nytænke indsatserne og begynde nu.

  1. Vi skal i langt højere grad forebygge med hjælp til at opbygge netværk og understøtte foreninger og aktiviteter blandt ældre.
  2. Vi skal organisere arbejdet i hjemmeplejen i grupper i teams, så vi sikrer, at der kommer færre forskellige i de ældres hjem og dem, der kommer, kender modtagerne af hjemmehjælp bedre.
  3. Vi skal bygge langt flere seniorbofællesskaber, så de ældre, der ønsker det, kan danne netværk og venskaber, der styrker.
  4. Vi skal bygge flere plejehjem, så dem der har brug for massiv hjælp og støtte får det.
  5. Vi skal gøre en kæmpeindsats for at øge rekrutteringen til vores ældreomsorg ved at skabe bedre arbejdsforhold, mindre regelrytteri og mere tillid til vore medarbejdere.

    Vi har brug for en ældrepleje der tænker langsigtet og har mere ro på.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læserbreve

Tunge sorte skyer over Kolding

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Filip Bekic Bladt (S). Privatfoto.

Læserbrev af Filip Bekic Bladt (S), formand og byrådskandidat, Anne-Mariesvej 15, 6000 Kolding.

Ja undskyld den dystre overskrift, men efter efterårsferien og det regnvejr vi oplevede, mente jeg at overskriften var passende.

Sandheden er at regnvejr i sådanne ekstreme mængder er desværre noget vi må vænne os til og finde løsninger for at tilpasse.

Kolding by er udpeget som ét af 11 områder i Danmark, hvor der er særlig fare for ekstreme oversvømmelser. Jeg glæder mig over at kommunen er klar med en plan der indeholder 25 tiltag, som kan hjælpe.

Jeg tror dog at naturen også kan spille en større rolle. Jeg cykler selv forbi plovfuren på arbejde og må konstatere, at når det regner over længere tid, så bliver vejen tit oversvømmet, og jeg må ud på en længere omvej.

På en tur rundt ved kolonihaverne og omkring åen ved plovfuren, så jeg mange små bække og gamle åløb, der er blevet tilstoppet med tiden. Det ville hjælpe gevaldigt for gennemgang af vand at få renset mange af de bække så vandet kunne strømme igennem.

Det er ikke noget der kan stå alene og redde byen for oversvømmelser, men jeg mener det er et tiltag man bør undersøge, det ville hjælpe mange af beboerne på Alpedalsvej og Stadionvej, samt de mange kolonihaver ved stadion. Desuden vil det virke forebyggende for større oversvømmelser.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Læserbreve

Skattestop

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Tobias Jørgensen (V). Privatfoto.

Læserbrev af Tobias Jørgensen (V), byrådsmedlem, Fovsletvej 21, 6580 Vamdrup.

Hvad koster det at bosætte sig i Kolding kommune? For meget mener nogen, det er jeg faktisk enig i.

Hvis man som borger eller virksomhed bosætter sig i Kolding kommune, mener jeg at man som minimum skal kende udgiftsniveauet.

Venstre kæmper normalt for at få skatten ned, derfor kæmper jeg fortsat for som minimum at lave et skattestop, og på sigt også at få skatten ned, ligesom dækningsafgiften også bør udfases, for at tiltrække flere nye virksomheder.

Vi er placeret lige i et smørhul, hvor der er kort til alt, lækker natur, fremragende kultur og plads til udvikling.

Kolding har potentialet til at være tilflytterkommune nummer 1 i hele regionen. Det potentiale vil jeg meget gerne have, at vi dyrker og bliver endnu bedre til at udnytte. Blandt andet ved at lade nuværende og kommende indbyggere kende prisen på grisen, (og den er desværre ikke ret god lige nu).

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Læserbreve

Fra Løverodde ligner Kolding by Manhattan

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Poul Erik Nørregård (SF). Privatfoto.

Læserbrev af Poul Erik Nørregård (SF), byrådskandidat, Frejasvej 15, 6000 Kolding.

Koldings beliggenhed ned til Kolding Fjord giver os unikke muligheder for naturoplevelser.

Oplevelser gør noget ved vores følelsesliv – bibringer os livsglæde. Musikere og kunstnere evner noget, som vi politikere ikke kommer i nærheden af med alle vores ord.

John Schmidt er èn af dem:

-Jeg fandt en vej gennem Stenderupskoven. Og så i mørket lige før det blev morgen. Helt alene og uden længsel og hjemve. Jeg kiggede op og så uendeligheden. Man siger at tamme fugle de længes. Jeg fløj over mark og enge. Fantasien løb af med mig om natten. Fra Løverodde lignede Kolding Manhattan. Stod ved stranden og smed mit tøj i sandet. Løb ud på broen og nærmest kastede mig ud i vandet. Jeg kunne mærke mit galoperende hjerte. Blod i mine årer, der kom liv og glædestårer.

Naturoplevelser, som John Schmidt her beskriver om natten fra Løverodde, minder os om, at livet er stort. Og at vi mennesker skylder naturen den respekt den fortjener.

Naturoplevelser efterspørges af en stadig større andel af befolkningen. Det er helt afgjort også et vigtig faktor, når potentielle tilflyttere overvejer at flytte til kommunen.

For SF er det et fokusområde, at bevare og udvikle mulighederne for, at borgerne – uanset økonomisk formåen – har gode muligheder for naturoplevelser.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Læserbreve

Fokus på de udsatte børn og unge

Offentliggjort for

den

Forfatter:

René Arndt (DF), byrådskandidat. Privatfoto.

Læserbrev af René Arndt (DF), byrådskandidat, Holbergsparken 29, Seest, 6000 Kolding.

Jeg har i en årrække været aktiv i Natteravnene, hvor jeg i dag er næstformand. Her har jeg på nærmeste hold set hvor vigtigt, det er at tage hånd om en del unge mennesker.

Formålet med Natteravnene Kolding er at skabe øget social værdi, gennem omsorg og forebyggende indsats. At medvirke til øget livsglæde, trivsel og integration især blandt udsatte børn og unge i det offentlige rum.

Der er behov for denne frivillige indsats, men der er også behov for en aktiv indsats fra Kolding Kommune.

I Kolding Byråd vil jeg arbejde for et øget fokus på hjælp til de børn og unge der har behov for hjælp.

Der er ingen tvivl om, at det både menneskeligt og økonomisk giver rigtig god mening, at tage hånd om de børn og unge der har brug for det. Der er heller ingen tvivl om, at det skal ske så tideligt som mulig.

Kommer jeg i Byrådet, skal ingen være i tvivl om, at jeg arbejde for at forbedre indsats for de der er udsatte og har behov for hjælp.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Læserbreve

Vi skal se på kulturen i psykiatrien

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Suzi Würtz Kjærgaard (SF). Foto: BlumePress.

Læserbrev af Suzi Würtz Kjærgaard (SF), regionsrådskandidat, Sankelmarkvej 21, 6000 Kolding.

Når jeg har talt med patienter, pårørende og personale, så er der noget som er gået igen.

At nogle gange gør man bare noget i psykiatrien, fordi sådan har man altid gjort. Noget som måske praktiseres helt anderledes et andet sted. Kunne vi måske lære af de gode eksempler?

Specielt efter at have hørt ledende overlæge Mikkel V.Rasmussen fra Vejle psykiatriske afd. tale om, at kulturen også kan være en hæmsko for at skabe en god psykiatri, er jeg blevet overbevist om, at dette virkelig er noget, som vi politikere skal have fokus på fremover.

Mikkel sagde så også, at så må man være villige til at tage konsekvensen, hvis nogen ikke kan passe ind i en ny kultur, hvilket jeg tager hatten af for, at han tør italesætte og handle på.

Jeg mener, at vi fremover har en bunden opgave med hensyn til at ændre kulturen, hvis vi vil forbedre psykiatrien.

I dag har vi alt for mange tvangsindgreb, som er dybt krænkende for dem, det går ud over. Vi har personale, som går ned med stress, og patienter som ryger ud og ind af de psykiatriske afd. uden at få det væsentlig bedre. Og ja, jeg er med på at meget også handler om penge, men noget handler altså også om kultur.

Dette vil jeg forsøge fremadrettet at sætte et større fokus på i regionsrådet.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Reklame

Tags

oktober 2021
M Ti O To F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Populære artikler