Åbent Hus skal få folk i arbejde

Lørdag 28. September 2019 09:13 265
Jobcenter Kolding og YouSee havde inviteret ledige til åbent hus omkring nye jobmuligheder. Foto: Elo Christoffersen. Jobcenter Kolding og YouSee havde inviteret ledige til åbent hus omkring nye jobmuligheder. Foto: Elo Christoffersen.

100 stillinger er på vej hos YouSee, og derfor havde virksomheden i samarbejde med Jobcenter Kolding inviteret til åbent hus omkring de nye jobmuligheder.

Jobparate ledige får nu tilbudt et 15 dages opgraderingskursus, så de kan søge job hos YouSee, som i øjeblikket mangler medarbejdere til deres callcenter i Kolding. Kurset skal klæde ledige på til et job inden for telefonbetjening og salg. Målet er at klæde dem på til at håndtere alle de typer kundehenvendelser, der kan komme i løbet af en dag, oplyser Jobcenter Kolding.

Kurset starter i uge 41 på Campus Vejle, og derfor var der torsdag åbent hus, så de ledige kunne danne sig et overblik over, de muligheder der er, hvis de tager kurset.

- Vi skal ikke til at starte forfra hver gang. Det samarbejde vi har fået op at køre med Jobcenteret gør, at de ved hvilke kvalifikationer vi skal bruge, og kender til de persontyper vi efterspørger. Derfor kan de lynhurtigt sende ledige til samtale hos os, som får jobbet, og kommer i job med det samme, siger Marie Bønke Seier, Rekrutteringskonsulent hos YouSee.

120 ledige mødte op

Og 120 ledige mødte da også op til torsdagens åbent hus. Mange ledige øjner en mulighed for at komme hurtigt i job. Der bliver stadig færre ufaglærte job at få, så det her er en chance for, at de med et opgraderingskursus kan komme i arbejde.

- Vi tager virksomhedernes behov alvorligt. Hvis de ved vi kan løse opgaven, inddrager de os allerede når de ved, at der er ansættelsesrunder på vej. På den måde kan vi sørge for at de ledige kan være kørt i stilling til et job. Nogen gange kan de gå direkte i job, og andre gange drejer det sig måske bare om et kursus, så de ikke forbliver ledige. Det er en gevinst for os alle sammen, siger Jakob Gudbrand, Arbejdsmarkedschef i Kolding Kommune, i en pressemeddelelse.

Et job som kundeservicemedarbejder kræver en god telefonstemme, lyst til at sælge og så glæden ved at yde en god service til kunderne – men ellers ingen formel uddannelse. Det giver mulighed for både ledige og ufaglærte, men også studerende, der mangler et studiejob, har mulighed for at få et nyt arbejde.

Tags