Connect with us

Læserbreve

Lad p-vagten få sin nattesøvn

Offentliggjort for

den

Her ses p-bøden. Privatfoto.

Åbent brev til direktionen for Sygehus Lillebælt Kolding: Lad p-vagten få sin nattesøvn.

Læserbrev af Geert Madsen, Septembervænget 31, 6000 Kolding.

Kære direktion.

Næste gang I skal holde møde, synes jeg, I skal drøfte, om det virkelig er nødvendigt med en p-vagt om natten på parkeringspladserne foran Akutmodtagelsen. Årsagen til min opfordring er den ganske enkle, at en af mine bekendte har fået en bøde på 510 kr. for at holde ”ulovligt” på pladsen, efter at p-vagten har lavet en såkaldt observation fra kl. 03.12 til 03.25, hvorefter han fandt bødeblokken frem.

Jeg ved godt, at p-vagten passer sit arbejde, selv om han nok havde bedre af en god nats søvn, så det er ikke ham, jeg er utilfreds med. Det harmer mig imidlertid, at en person, som om natten får brug for hjælp i Akutmodtagelsen, skal vende tilbage til sin bil med et bødeforlæg i vinduet.

Historien kort fortalt: Vedkommende får en tid hos vagtlægen 21.15 og parkerer foran Akutmodtagelsen kl. 21. Stiller p-skiven med vished om, at han er tilbage ved bilen, inden der er gået tre timer – altså kl. 24. Vagtlægen skønner imidlertid, at min bekendt skal gennem en række undersøgelser, som trækker ud til langt ud på natten. I en sådan situation er det vel OK, at han ikke lige tænker på, at han kun må holde lovligt til kl. 24. Mange andre ting går helt naturligt gennem hans hoved.

Nu vil I nok sige, at der i Akutmodtagelsen er en ”stander”, hvorfra det er muligt at få lov til at holde længere end tre timer, men hvem tænker lige på det, når der skal tages hjertekardiogram (EKG), blodprøver, og lægen er i gang med sine undersøgelser?

Jeg ved ikke, hvilken aftale Sygehus Lillebælt Kolding har med det pågældende vagtselskab (håber ikke det er en provisionsaftale), men kan vi ikke blive enige om, at det er helt ude i hampen at have en p-vagt gående om natten for at se, om der nu skulle være en enkelt eller to, der holder for længe. Og kan vi ikke blive enige om, at næppe ret mange borgere parkerer for sjov foran Akutmodtagelsen kl. 03.30.

Selv om min bekendt efterfølgende har fået eftergivet sin p-bøde, fordi der i sygehusets administration var en person med konduite, vil jeg gerne fastholde min opfordring til direktionen om at drøfte, om der virkelig er brug for en p-vagt om natten foran Akutmodtagelsen. Det bør ikke blive et punkt på dagsordenen, som I skal bruge mange minutter på at finde svaret på.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læserbreve

Det gode samarbejde

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Læserbrev af Tobias Jørgensen (V), næstformand Børn- og uddannelsesudvalget, Fovsletvej 21, 6580 Vamdrup.

En ny byrådsperiode er skudt i gang, personligt min tredje.

Posen er blevet rystet rigtig meget i Kolding kommune denne gang, men en ting er sikkert, og det er, at alle 25 byrødder nye som gamle vil kun det bedste for vores kommune.

Jeg er blevet beriget med en næstformandspost i børne- og uddannelsesudvalget, et nyt område for mig, og jeg glæder mig til at få en meget større indsigt i netop det område.

Mit ønske er at vi kan stå sammen og få det gode samarbejde op at køre, for det er trods alt vores børn det handler om. Det betyder også at vi, gerne i fællesskab og på tværs af partier, kan sætte en fælles dagsorden, så vi er enige om, hvilken retning der skal sættes de næste 4 år.

Men vi skal altså gøre det sammen. Derfor glæder jeg mig til at mødes med udvalget til et døgnseminar. Jeg har foreslået formanden, at vores seminar skal holdes i en spejderhytte, med oplægsholdere i bygningerne, og hvor vi efterfølgende sammen laver mad over bål.

For det handler om at lære det politiske område, og de politiske kolleger at kende. Og det kan man også lære i en spejderhytte eller naturskole.

Jeg glæder mig i hvert fald til at få kickstartet det gode samarbejde.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Læserbreve

Det er igen helt forkert

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Søren Rasmussen (DF). Privatfoto.

Læserbrev af Søren Rasmussen (DF), medlem af børne- og uddannelsesudvalget, Primulavej 7, 6000 Kolding.

JydskeVestkysten bragte den 13. januar en artikel, under overskriften ”Udvalg vil ikke lynindføre ordning med to undervisere i Koldings skoleklasser”.

Læseren vil af både overskrift og indhold i artiklen, få det klare indtryk, at børne- og uddannelsesudvalget kunne have indført to-voksen ordning i skolerne efter sommerferien i år. Det var blot de andre partier, der ikke ville være med på SF’s gode ide. Det er – igen – helt forkert.

Den rigtige historie er, at der ingen penge er til ordningen. På udvalgsmødet spurgte jeg naturligvis forvaltningen, der kunne oplyse at der i stedet for, at være penge til rådighed, mangler at blive fundet besparelser for 1 million kr. Der var således slet ingen mulighed for, at indføre ordning fra sommerferien i år.

Jeg spurgte også på mødet om det var undersøgt, hvad bl.a. forældre, lærere, skolebestyrelser og ledelse efterlyser. Det var ikke undersøgt.

Så al den megen snak om demokrati, inddragelse og samarbejde var glemt. Men jeg mener nu vi skal holde fast i demokrati og inddragelse.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Læserbreve

Tænk tværfagligt og samfundsøkonomisk

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Læserbrev af Villy Søvndal (SF), byrådsmedlem, Gl. Bjert 39c, 6091 Bjert og Iben Lehmann Rasmussen (SF), byrådsmedlem, Vestervang 27, 6000 Kolding.

Vi er i SF meget optaget af at få flere uddannelser til vores området. Det har vi igen og igen påpeget i valgkampen. Derfor hilser vi SDU ´s planer om ingeniøruddannelser til Trekantområdet velkommen.

Men hvorfor opbygge en helt ny campus til formålet? Hvorfor ikke udnytte, at SDU allerede har en meget velfungerende campus i Kolding med et stærkt studie- og forskningsmiljø, kombineret med studieboliger på campus og få hundreder meter til banegård og bymidte?

Kolding kan ovenikøbet tilbyde at huse ingeniøruddannelserne i en eksisterende bygning på campus. Med andre ord: Det er muligt at gå i gang med det samme. Og det haster – for hele Syddanmark mangler ingeniører.

Samtidig vil de eksisterende uddannelser på campus Kolding blive stærkere, hvis de også kunne trække på tekniske kompetencer. Og omvendt: Ingeniøruddannelserne ville styrkes ved at få tilført elementer fra de nuværende uddannelser inden for bl.a. design og entreprenørskab.

Der skal laves løsninger, som virker rent teknisk, men de skal også give mening for mennesker.

Derfor er tværfaglighed så vigtig.

Ud fra en faglig og samfundsøkonomisk betragtning er det sund fornuft at placere ingeniøruddannelserne i Kolding. Jeg håber, at aftaleparterne på Christiansborg vil hjælpe med at få fornuften til at råde.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Læserbreve

Ja tak til 70 millioner kroner til lokalløn – Men men…

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Læserbrev af Annette Blynel (SF), medlem af regionsrådet i Region Syddanmark, Strandgade 27, 5700 Svendborg.

Fantastisk – nu er der pludselig mulighed for at tilføre ekstra 70 mio. kr. til lokallønspuljen. Det er virkelig godt, specielt fordi de ansatte på regionens sygehuse er uhørt pressede.

Arbejdsforholdene er flere steder så ekstreme, at det er kritisk for både borgere og personale.

Vi har store rekrutteringsproblemer, så måske, kan de ekstra lønmidler give det ekstra boost til at personale har lyst til at blive? SF siger naturligvis klart ja til forslaget om at tilføre ekstra penge til lokallønspuljen.

Men processen i forhold til forhandling er vi særdeles kritisk overfor. Lokalløn er forhandlingsstof. Og selvom puljen gøres større, skal vi selvfølgelig følge aftalen med lokal forhandling. SF ønsker ikke at være rygstød for en atypisk proces med centrale forhandlinger, med specifikke forslag til tillæg m.v. til udvalgte faggrupper.

Vi (politikerne) skal IKKE give grønt lys til på forhånd at tilgodese eller udelukke faglige grupper, før forhandlingerne overhovedet er kommet i gang. Naturligvis kan vi sende signaler om, at vi ønsker at de ekstra midler skal gøre gavn i for hold til fastholdelse og rekruttering.
Derfor har SF – sammen med Ø –stillet ændringsforslag om, ”at lokallønnen udmøntes efter lokale forhandlinger med relevante faglige organisationer med fokus på rekruttering og fastholdelse af personale”.

SF er stærkt bekymrede for, at den forslåede meget tydelige centrale styring medfører risiko for at skabe splid og utilfredshed mellem faggrupperne, og dermed mister vi den sammenhængskraft og nødvendige teamsamarbejde, som vi har så hårdt brug for i et godt sundhedsvæsen med borgeren i centrum.

Desværre bakkede ingen andre politiske partier op om vores forslag!

Så – kære politiske kolleger: Tænk jer om en ekstra gang, inden forslaget skal behandles endeligt på Regionsrådsmødet den 24.1. Lad parterne selv forhandle lokalt, som er god tradition på det danske arbejdsmarked. Ellers risikerer vi at opnå det modsatte af det vi gerne vil, nemlig at skabe god motivation og tilfredshed.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Læserbreve

Jeg er klar igen, Ryanair!

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Læserbrev af Henny Fiskbæk, formand for HK Privat Sydjylland, Sportsvej 3, 6671 Gredstedbro.

Fagbevægelsens forhandlinger med Ryanair er brudt sammen efter et længere forløb. Jeg nåede ellers lige at håbe, det ville lykkes de ukuelige forhandlere fra Flypersonalets Personale Union at skaffe Ryanairs ansatte på Billund-basen danske løn- og arbejdsvilkår. Men med Ryanairs urimelige krav om fx en uacceptabelt lav grundløn, var en aftale umulig.

Så nu er vi tilbage præcis, hvor vi var i 2015. Her varslede den danske fagbevægelse konflikt mod Ryanair, fordi selskabet heller ikke dengang ville spille efter danske regler. Som formand for HK Privat Sydjylland var jeg selv flere gange i clinch med direktør Eddie Wilson, og det hele endte med, at Ryanair trak stikket for sin danske base.

Albert Einstein er citeret for at sige, at definitionen på sindssyge er at gøre det samme igen og igen og forvente et andet resultat. I dag må vi konstatere, at det var netop det, Ryanair gjorde, da selskabet sidste år på ny oprettede en base i Billund med intention om at tegne en overenskomst, men stadig uden at ville spille efter danske regler. Det accepterede vi ikke i 2015, og det accepterer vi selvfølgelig heller ikke i dag.

Så nu går der en proces i gang i fagbevægelsen, og mon ikke den også ender samme sted, som den gjorde sidst? Som formand for HK Privat Sydjylland er jeg i hvert fald helt klar til at bakke op om en sympatikonflikt, hvis det bliver tilfældet.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tags

januar 2022
M Ti O To F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Populære artikler