Connect with us

Motorsport

Årets Talent Rally bor nær Kolding

Offentliggjort for

den

Årets Talent Rally blev Anders Kirkeby Hansen, der bor i Viuf. Privatfoto.
Årets Talent Rally blev Anders Kirkeby Hansen, der bor i Viuf. Privatfoto.
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

Årets talenter i motorsporten er blevet kåret. Og den ene af vinderne bor i Viuf ved Kolding.

Så er der sat navne på årets talenter i dansk motorsport. Traditionen tro udpeger de største sportsudvalg i Dansk Automobil Sports Union (DASU) dét nye navn, der har gjort størst indtryk i løbet af sæsonen.

Og Årets Talent Rally blev Anders Kirkeby Hansen fra Horsens Automobil & Motorklub. Han bor dog i Viuf ved Kolding.

– Efter en årrække i klubrally og som codriver for andre stillede Anders i 2020 for første gang til start Rally DM for sit eget AH Motorsport i en Ford Focus. Det skete sammen med codriver Nicolai Aamann, og de to unge sydjyder hentede en respektabel sjetteplads i debutsæsonen. I 2021 gik det talentfulde hold så efter mesterskabet i Klasse 1 N, og det blev sikret allerede i næstsidste runde i overbevisende stil med god og stabil kørsel. Han er helt klart et talent og har en stor fremtid i Dansk Rally, lød de rosende ord.

Anders Kirkeby Hansen modtog det fysiske bevis på hæderen ved DASU repræsentantskabsmøde 2021 i Idrættens Hus i Brøndby. Hæderen var et sølvfad og en præmie på 5.000 kroner.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Motorsport

Bastian Buus missede mesterskabet

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Bastian Buus sluttede som bedste debutant i det generelle mesterskab. Foto: Bastian Buus Racing.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Bastian Buus missede rookiemesterskabet til finalen i Porsche Carrera Cup Deutschland på tyske Hockenheim. Alligevel sluttede den 18-årige danske racerkører som bedste debutant i årets sæson.

Sølle tre point betød, at Bastian Buus fra Nr. Bjert netop ikke sikrede sig rookiemesterskabet i 2021-udgaven af Porsche Carrera Cup Deutschland, som blev afgjort i en spændende finale på Hockenheim søndag.

Den 18-årige dansker var ellers flyvende i weekendens første løb og var på vej op gennem feltet, da et eksploderet bagdæk krævede en tur i pitlane – desværre til fordel for danskerens nærmeste konkurrent i rookiemesterskabet, som dermed øgede sin føring.

Da weekendens andet løb blev flaget grønt på den tyske Formel 1-bane var der teknisk set stadig mulighed for et mesterskab for Bastian Buus, om end chancen var lille. Det endte da også med, at danskeren måtte acceptere en andenplads i rookiemesterskabet blot tre point efter vinderen. Men skuffelsen blev overskygget af en stjernepræstation i løbet, hvor Buus for anden gang i sæsonen sluttede på podiet – ikke bare i sin klasse, men generelt.

-Det er nok den bedste måde at tabe et mesterskab på, hvis man kan sige det sådan. Vi har ikke haft punkteringer hele sæsonen, og at dækket så pludselig eksploderer lige dér, er bare enormt uheldigt. Jeg er sikker på, at mesterskabet havde været hjemme, hvis ikke det var sket. Men sådan er motorsporten. Det er sort uheld, og det kunne lige så vel være sket for en konkurrent, lyder det fra Bastian Buus.

Bastian Buus har sammen med Team Allied-Racing haft en stærk sæsondebut i dét, der betegnes som det hårdeste lokale Porsche Carrera Cup-mesterskab i verden. Danskeren har konstant været med i toppen af feltet, og med to podieplaceringer i det generelle felt har der i samtlige løbsweekender været fokus på den blå Porsche 911 GT3 Cup med startnummer #99 og den karakteristiske gule and på siden.

Og trods Buus placerer sig som toer i rookiemesterskabet, slutter han alligevel som bedste debutant i det generelle mesterskab. Dette skyldes, at de to mesterskaber afgøres med hver sit pointsystem.

-I det samlede felt har jeg klaret mig bedst blandt alle rookies og slutter på en syvendeplads generelt, hvilket jeg er stolt af. Vi har kæmpet hårdt for resultaterne, og som debuterende team er det nærmest umuligt at køre en perfekt sæson. Vi har til gengæld lært af vores fejl og formået at vende problemerne til resultater undervejs. Selv om vi ikke lykkedes med dét, som vi havde håbet på denne weekend, så synes jeg alligevel, at vi kan tage hjem og lukke sæsonen med en god følelse.

-Kæmpe tak til alle og enhver på teamet og en særlig stor tak til alle mine mange partnere og sponsorer, som har støttet mig undervejs. Jeg ser virkelig frem til at komme tilbage i sædet og fortsætte vores rejse i 2022, lyder det fra Bastian Buus.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Motorsport

Bastian Buus tæt på et mesterskab

Offentliggjort for

den

Forfatter:

-Vi er her naturligvis udelukkende for at vinde, så forventningerne er høje, fortæller Bastian Buus. Foto: Bastian Buus Racing.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Den 18-årige racerkører drømmer om at sikre sig den eftertragtede rookietitel, når finalen i det tyske Porsche Carrera Cup-mesterskab afvikles på Hockenheim i weekenden.

Der er høje forventninger i den dansk-tyske Porsche-lejr, når Bastian Buus og resten af Team Allied-Racing stiller op til finalen i Porsche Carrera Cup Deutschland her i weekenden.

Den 18-årige dansker fra Nr. Bjert ved Kolding har ikke lagt skjul på sit mål om at sikre sig rookiemesterskabet i årets udgave af den benhårde mærkeserie – og med blot to points afstand til den førende konkurrent kan Buus selv afgøre kampen.

-Alt vores hårde arbejde kulminerer denne weekend, så der er meget på spil. Vi har haft nogle udfordrende løb denne sæson, men vi har også arbejdet med problemerne undervejs og fået dem vendt til succes. Jeg har et vildt dygtigt team omkring mig. Mit podieresultat på Monza, hvor jeg lykkedes med en tredjeplads i det samlede felt, var virkelig noget, der battede, og det er sådanne resultater, som gør, at jeg stiller op til finalen med nogenlunde ro i maven, lyder det fra Bastian Buus.

-Vi er her naturligvis udelukkende for at vinde, så forventningerne er høje. Men jeg er ret selvsikker og føler, at jeg har mentalt overskud til også at nyde de her øjeblikke, for det er jo netop det høje pres, som gør sporten til dét, den er.

-Indtil videre er forberedelserne gået godt med en tredjeplads som bedste resultat i torsdagens to testsessions. Vejrudsigten lover ret ustadigt vejr, men det er jeg kun glad for og tror endda, at dårligt vejr kan komme til min fordel. Noget af det afgørende for weekenden bliver som altid at køre en skarp kvalifikation, så jeg kan få to gode startpositioner til løbet. Jeg har i nogle af sæsonens tidligere løb været god til at arbejde mig op fra nogle ellers skuffende kvalifikationer, men jo længere nede, man starter, jo højere er risikoen også for at blive fanget i mængden eller involveret i sammenstød. Og dét har vi ikke råd til pointmæssigt.

Ottende og sidste afdeling af Porsche Carrera Cup Deutschland på Hockenheim blev skudt i gang med officiel træning fredag eftermiddag. Kvalifikation afvikles lørdag formiddag, hvor kørernes to bedste omgangstider afgør startpositionen i weekendens to sprintløb, som afvikles lørdag og søndag.

Finalen i Porsche Carrera Cup Deutschland kan streames gratis på seriens Facebook-kanal samt på Youtube.

Program

Lørdag 23. oktober
15.10 – RACE #1 (30 min + 1 omg.)

Søndag 24. oktober
15.10 – RACE #2 (30 min + 1 omg.)

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Motorsport

Bastian Buus tog suveræn dobbeltsejr i Barcelona

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Bastian Buus sikrede dobbelt podium i GT4-comeback på Circuit de Barcelona-Catalunya. Foto: Bastian Buus Racing.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Bastian Buus sikrede dobbelt podium i GT4-comeback på Circuit de Barcelona-Catalunya.

Det var en travl, men udbytterig weekend for Bastian Buus fra Nr. Bjert ved Kolding, som lørdag-søndag sikrede to sejre i det europæiske GT4-mesterskab og samtidig gjorde stærk figur i finalen i GT3-mesterskabet GT World Challenge Europe.

Den 18-årige danske racerkører stillede op i GT4 European Series i en Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport med tyske Joel Sturm, mens han i GT3-løbet delte Team Allied-Racings Porsche 911 GT3 R med Joel Sturm og schweiziske Julien Apothéloz.

-Det har været en enormt travl weekend, men det har også været fantastisk at hjælpe teamet i to forskellige mesterskaber. Det var en kæmpe udfordring at skulle skifte rundt mellem to meget forskellige racerbiler og hele tiden omstille sig mentalt, men det har netop også givet mig en masse ny viden og ikke mindst en masse ekstra banetid, lyder det fra Bastian Buus.

-Det gik rigtig godt i GT4, hvor vi kørte en god kvalifikation og lykkedes med at vinde begge weekendens løb, endda med en generel sejr i lørdagens løb. Desværre fik vi også en straf, da vores dæktryk var 0,02 bar for lavt inden starten. Det betød, at vores vinderpokal blev taget fra os og givet videre, men vi fik den hurtigt tilbage igen, da vores konkurrent ikke mente, at den var velfortjent. Det var fedt at kunne sætte sig ind en GT4-racer igen og vinde, og frem for alt var det fantastisk at kunne levere to stærke resultater til teamet.

-Det gik knap så godt i GT3-løbet, hvor vi ikke lykkedes med at ramme det optimale setup. Vi kæmpede derfor med farten under både kvalifikation og løb, hvor vi ikke var hurtige nok til at kæmpe med om en topplacering i klassen. Jeg fik lov til at starte løbet, hvilket var ret fedt, men også vildt kaotisk med næsten 50 biler i det samlede felt. Det lykkedes mig at hente et par positioner, inden jeg gav bilen videre, og vi kørte generelt et okay ræs, vores udfordringer taget i betragtning. Desværre blev vi påkørt i løbets sidste halve time og måtte udgå med et smadret hjul, fortæller Bastian Buus.

-Enormt ærgerlig afslutning. Det havde været fedt for hele holdet at gennemføre og få bilen i mål. Er dog glad og taknemmelig for, at jeg for tredje løb i træk fik lov til at hjælpe teamet i deres GT3-indsats. Håber ikke, at det er sidste gang, dét sker.

Næste udfordring for Bastian Buus og resten af Team Allied-Racing er ottende og sidste afdeling af Porsche Carrera Cup Deutschland, som afvikles på tyske Hockenheim den 22. til 24. oktober. Her skal Buus forsøge at erobre titlen i rookiemesterskabet, hvor han i øjeblikket holder en andenplads.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Motorsport

Bastian Buus kan selv afgøre mesterskabet

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Buus kan nu selv afgøre rookiemesterskabet i sæsonfinalen på Hockenheim. Foto: Bastian Buus Racing.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Buus kom tæt på føringen i syvende afdeling af Porsche Carrera Cup Deutschland og kan nu selv afgøre rookiemesterskabet i sæsonfinalen på Hockenheim.

Bastian Buus sikrede i den forgangne weekend de point, han manglede for at lukke hullet til den førende konkurrent i rookiemesterskabet i Porsche Carrera Cup Deutschland. Syvende og næstsidste afdeling af det benhårde tyske mærkemesterskab blev afviklet på Sachsenring, hvor en stærk performance af den 18-årige dansker betyder, at der nu er blot to point til føringen.

Den prestigefulde titel er således indenfor rækkevidde.

-Jeg kørte desværre en skuffende dårlig kvalifikation og måtte starte langt nede i rækkerne på henholdsvis en 14.- og en 15.-plads, mens min konkurrent i mesterskabet var helt oppe foran. Weekenden startede derfor rigtig skidt, men jeg kom godt fra start i begge løb og kunne vinde nogle positioner, mens det samtidig slet ikke spillede for min mesterskabskonkurrent. Kombinationen af disse to ting betød, at det alligevel lykkedes for mig at lukke det hul i stillingen, som jeg havde håbet, lyder det fra Bastian Buus.

-Med kun to point mellem mig og min nærmeste konkurrent har jeg placeret mig i en position, hvor jeg selv kan afgøre, om jeg skal vinde rookiemesterskabet. Jeg er meget optimistisk og føler stadig, at jeg og resten af teamet er inde i god stime. Med weekendens resultater har vi givet os selv de bedste forudsætninger for en stærk sæsonfinale på Hockenheim, som jeg desuden ser utrolig meget frem til at opleve i en Carrera Cup-racer. Det er jo en legendarisk racerbane med Formel 1-historie og et fedt layout, som lægger op til benhårdt ræs. Det bliver uden tvivl en spændende finale.

Mens Bastian Buus holder en andenplads i rookiemesterskabet med blot to point efter sin nærmeste konkurrent, hollænderen Loek Hartog, har danskeren indtaget en flot syvendeplads i det generelle mesterskab. Finalen i Porsche Carrera Cup Deutschland 2021 afvikles den 22. til 24. oktober på den tyske Formel 1-bane Hockenheim.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Motorsport

Bastian Buus klar til nyt Porsche-opgør på Sachsenring

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Det er blot få dage siden, at Bastian Buus sikrede sig karrierens første podieplacering i Porsche Carrera Cup Deutschland. Foto: Bastian Buus Racing.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

For anden weekend i træk skal den danske racerkører Bastian Buus forsøge at tage føringen i Porsche Carrera Cup Deutschland, som lørdag og søndag afvikles på tyske Sachsenring.

Det er blot få dage siden, at Bastian Buus sikrede sig karrierens første podieplacering i Porsche Carrera Cup Deutschland, og allerede den kommende weekend går det løs igen, når syvende afdeling afvikles på den tyske racerbane Sachsenring.

Der har således været travlhed i værksted hos den 18-årige danskers team, Allied-Racing, hvor missionen for sæsonen er uændret: Buus skal vinde årets rookiemesterskab.

-Med kun fire dage mellem seneste løb på Monza og første træning her på Sachsenring er det et hårdt program, der bliver kørt, men dét er kun fedt. Dels er det godt at holde momentet højt, og samtidig vi har jo en masse god energi at viderebringe fra sidste weekend i Italien. Frem for alt betyder det også, at der ikke er nogen teams og kørere, som har haft mulighed for at forberede sig mere end andre. Jeg kæmper mod kørere, som sideløbende også deltager i Porsche Supercup-serien eller andre Carrera Cup-mesterskaber, og som dermed kan udnytte tiden mellem løbene i den tyske serie til at få mere træning og erfaring. Men i dette tilfælde starter vi alle sammen det samme sted, som vi sluttede, lyder det fra Bastian Buus.

-Vi er alle sammen stadig rigtig glade og stolte over dét, som vi præsterede på Monza og føler, at vi også kan opnå et stærkt resultat den kommende weekend. Det var fantastisk at stå på det generelle podium i Carrera Cup-serien, men mit fokus er fortsat på rookiemesterskabet, hvor jeg er rykket tættere på en føring. Jeg er på andenpladsen med 15 point op til min konkurrent. Vi kæmper om 50 point i hver afdeling, så der er bestemt mulighed for at tage føringen, og om ikke andet så i hvert fald få reduceret afstanden. Generelt føler jeg, at jeg er inde i en god periode med stærke resultater i både Carrera Cup og i GT3-løbene, så jeg er meget fortrøstningsfuld.

Syvende afdeling af Porsche Carrera Cup Deutschland på Sachsenring skydes i gang med officiel træning fredag. Kørernes to bedste tider i kvalifikationen lørdag formiddag afgør startpositionen i weekendens to sprintløb, som afvikles henholdsvis lørdag og søndag eftermiddag.

Alle 2021-sæsonens løb kan streames gratis på seriens Facebook-kanal samt på Youtube.

Tidsplan

Fredag 1. oktober
13.20 – Træning (60 min)n)

Lørdag 2. oktober
09.25 – Kvalifikation (35 min)
15.10 – RACE #1 (30 min + 1 omg.)

Søndag 3. oktober
15.10 – RACE #1 (30 min + 1 omg.)

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her ses nogle af skaderne ved branden. Foto: BlumePress.
1123 dage siden

Stor gårdbrand ved Kolding

Bilen fik store skader ved uheldet. Foto: H.E. Haulrich.
Vamdrup1 dag siden

Bilist banker op bag i traktor

Den ene af kviktestcentrene i Region Syddanmark bliver placeret på Vejlevej 139 i Kolding og åbner torsdag den 2. december. Foto: Region Hovedstaden.
Kolding6 dage siden

Corona: Nu åbner nyt kviktest-center

Der bliver afsat penge til en udbygning af E45 rundt om Kolding for at sikre, at trafikken på den vigtige motorvej også i fremtiden kan afvikles. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)
Kolding3 dage siden

Motorvejen omkring Kolding skal udvides

På Ødis Kroge Vej ved Ødis finder du det hus, hvor det er absolut billigst, at blive husejer. Foto: Nybolig Kolding.
Ødis2 uger siden

Bliv husejer for en slik: Her er Danmarks billigste hus

Bilen sidder så meget fast i busslusen, at der skulle hjælp til at få den væk igen. Foto: BlumePress.
Kolding2 dage siden

Så skete det igen: Bil ender i bussluse

Foto: Pixabay (Modelfoto)
Vonsild3 dage siden

Dødsfald – 2. december 2021

1121 dag siden

Mand forsvundet med 8-årig datter: Er måske søgt mod Kolding

Kirkeibyen har rejst en ny bygning med 2.400 kvadratmeter, Samværket, på bakken i Seest ved siden af højskolen. Foto: Kirkeibyen.
Seest2 uger siden

Kirke- og kulturcenter med plads til 1.000 står klar

South City Gospel Choir, kirkens musikere og sangere sørgede fr underholdningen. Foto: BlumePress.
Kolding1 uge siden

Omkring 1.000 deltog i åbning af nyt kirke- og kulturcenter

Reklame

Tags

december 2021
M Ti O To F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Populære artikler