Bilisterne kan mandag bliver udfordret på flere måder.

Omslaget til lunere vejr giver et barskt farvel til kulden. DMI sendte søndag en risikomelding ud om, at der kan komme snestorm i dag, mandag.

- Sent søndag aften antyder de seneste prognoser, at snemængderne bliver en anelse mindre end tidligere antaget. Der ventes generelt et sted mellem 3 og 8 cm sne henover dagen, men det kan ikke udelukkes, at man nogle steder kommer op i omegnen af 10 cm sne henover en periode på 6 timer. Dette, i kombination med en god frisk vind og snefygning, betyder at kriteriet for snestorm fortsat ikke kan udelukkes og derfor bibeholdes risikomeldingen i store dele af landet, fortæller meteorolog Lars Henriksen på DMI's hjemmeside.

Kvalerne stopper dog ikke her. I takt med at fronten i løbet af mandag aften bevæger sig østpå, vil lunere og meget fugtig luft trække ind over landet fra sydvest med udbredt dis og tåge. Det forventes at tågen flere steder bliver tæt, med en sigtbarhed under 100 meter, og derfor er der også udsendt varsel om tæt tåge for store del af landet. Varslet gælder blandt andet Kolding-området mellem klokken 20 mandag aften og klokken 14 tirsdag eftermiddag.

Så skal du ud at køre, så kør forsigtigt og kør hjemmefra i god tid.

Grafik: DMI.

Det kan give gener i trafikken.

DMI har nu også udsendt en risikomelding for mandagens vejr. Flere ugers massiv kulde over Danmark lakker nu mod enden, når lun Atlanterhavsluft den kommende uge trænger ind over landet vestfra.

Kulden giver dog ikke op uden kamp, og det får vi at mærke i morgen, mandag, når en front vestfra forsøger at fortrænge den kolde luft østpå. Med fronten følger nemlig både en del sne og blæst, og det hele kan ende i regulær snestorm, fortæller meteorolog Lars Henriksen hos DMI.

Og DMI's varsel gælder blandt andet Kolding-området. Der er risiko for snestorm. Frisk vind til kuling - 10-15 m/s fra sydøst - og samtidigt snefald. I perioder over 10 centimeter sne over seks timer. Gammel sne kan eventuelt også fyge. Af ny sne ventes 5-10 centimeter - lokalt 10-15 centimeter i varslingsperioden, skriver DMI i risikomeldingen.

Dermed er der risiko for snefygning og at veje kan lukke til.

Varslet gælder fra mandag klokken 12 til mandag aften klokken 22.

Grafik: DMI.

Det lumske vejr rammer i den kommende uge.

DMI har udsendt et varsel om "voldsomt vejr", som instituttet kalder det. Det er omslaget til lunere vejr, der gør, at hele landet - og dermed også her i Kolding-området - kan blive ramt af regn og isslag.

Varslet gælder fra tirsdag eftermiddag klokken 15 til klokken 24.

DMI vil holde øje med situationen og melde mere konkret ud senest natten til tirsdag, oplyses det.

Grafik: DMI.

Endnu en våd dag er i vente.

DMI er ude med et decideret vejrvarsel, som går under kategorien "voldsomt vejr". Varslet lyder på kraftig regn og lokale skybrud. I Kolding-området trådte varslet i kraft lørdag morgen klokken 05.30 og gælder frem til klokken 20 lørdag aften.

I hele perioden kan der falde mellem 30 og 55 millimeter regn og ved lokale skybrud mere end 15 millimeter regn på 30 minutter.

Forholdsregler

- Vær opmærksom på, at lavtliggende områder som for eksempel kældre, vejbaner og viadukter kan blive oversvømmet. Store mængder vand påvirker trafikken, og der er risiko for strømafbrydelser. Tjek tagrender, nedløbsrør og afløbsriste nær din bolig. Luk vinduer og døre. Nedsæt hastigheden, mens du kører, for at undgå akvaplaning, og kør ikke ud i vand, hvor du ikke kan vurdere dybden. Sådan lyder forholdsreglerne man bør tage i følge DMI.

Grafik: DMI.

Fredag eftermiddag stiger risikoen for tordenvejr og lokale skybrud.

DMI har udsendt en risikomelding, der for Kolding-områdets vedkommende gælder fra fredag eftermiddag klokken 15 til fredag aften klokken 22.

Meldingen lyder på, at der er risiko for tordenvejr og lokale skybrud. Der kan falde mellem 15 og 25 millimeter regn på en halv time, skriver DMI.

Gode råd fra DMI

Ved skybrud og torden skal du være opmærksom på, at lavtliggende områder som eksempelvis kældre, vejbaner og viadukter kan blive oversvømmet. Du skal tilpasse farten til sigtbarheden og kør ikke ud i vand, hvor du ikke kan vurdere dybden. Tjek tagrender, nedløbsrør og afløbsriste nær din bolig. Luk vinduer og døre.

Tordenvejr medfører risiko for lynbrande og fejl på elektriske systemer. Søg ly for tordenvejret indendørs eller i en bil med lukkede døre og vinduer. Søg ikke ly under træer.

Undgå at bade eller at færdes på store, åbne områder som for eksempel fodboldbaner, når lyn og torden nærmer sig.

Grafik: DMI.

Side 1 ud af 11