Lørdagens vejr kan ende ud i det DMI kalder for "voldsomt vejr".

DMI har nu opgraderet risikomeldingen til et decideret varsel for nogle områder i Danmark. Lørdagens vejr i Kolding-området er blevet opgraderet til det, som DMI kalder "voldsomt vejr". Der kan således ventes tordenvejr og lokale skybrud. Varslet gælder lørdag mellem klokken 12 og 22.

Varme kombineret med en høj luftfugtighed er det rene benzin på bålet, når det kommer til kraftige regn- og tordenbyger. Lørdag står den på både masser af varme og høj luftfugtighed, og allerede fra om formiddagen kan de første regn- og tordenbyger vise sig, især i den centrale og østlige del af landet. Bygerne bevæger sig ikke så hurtigt og kan derfor give ret stor mængder regn over kort tid der hvor de rammer, og skybrud (mere end 15mm regn på 30 minutter) kan ikke udelukkes.

Senere på dagen går det også heftigt for sig længere vestpå, når et mere udbredt område med kraftige regn- og tordenbyger rammer Vestjylland og Sønderjylland med stedvise skybrud, oplyser meteorolog Lars Henriksen på DMIs hjemmeside.

Gode råd fra DMI

Ved skybrud og torden skal du være opmærksom på, at lavtliggende områder som eksempelvis kældre, vejbaner og viadukter kan blive oversvømmet. Du skal tilpasse farten til sigtbarheden og kør ikke ud i vand, hvor du ikke kan vurdere dybden. Tjek tagrender, nedløbsrør og afløbsriste nær din bolig. Luk vinduer og døre.

Tordenvejr medfører risiko for lynbrande og fejl på elektriske systemer. Søg ly for tordenvejret indendørs eller i en bil med lukkede døre og vinduer. Søg ikke ly under træer.

Undgå at bade eller at færdes på store, åbne områder som for eksempel fodboldbaner, når lyn og torden nærmer sig.

Foto: DMI.

Lørdag bliver en ret varm dag, men kan ende med at blive en våd fornøjelse.

DMI har udsendt en risikomelding for lørdag, der vejrmæssigt kan blive en kende voldsom, hvis en lummervarm lørdag ender med at munde ud i kraftige regn- og tordenbyger og lokale skybrud. Risikomeldingen gælder for Kolding-området fra klokken 14 til 22.

Varme kombineret med en høj luftfugtighed er det rene benzin på bålet, når det kommer til kraftige regn- og tordenbyger.

Lørdag står den på både masser af varme og høj luftfugtighed, og allerede fra om formiddagen kan de første regn- og tordenbyger vise sig, især i den centrale og østlige del af landet. Bygerne bevæger sig ikke så hurtigt og kan derfor give ret stor mængder regn over kort tid, og skybrud (mere end 15mm regn på 30 minutter) kan ikke udelukkes, oplyser meteorolog Lars Henriksen på DMIs hjemmeside.

Senere på dagen går det også heftigt for sig længere vestpå, med regn- og tordenbyger flere steder, der måske igen kan give skybrud. I Vestjylland og Sønderjylland kan bygerne i løbet af eftermiddagen samle sig over et større område og mere have karakter af regn, og her er der foruden risiko for skybrud også risiko for kraftig regn (mere end 24mm regn på 6 timer).

Foto: DMI.

Denne gang kan det stå på i over et døgn.

DMI har udsendt en risikomelding. Der er nemlig risiko for kraftig regn og lokale skybrud. Det gælder fra fredag morgen klokken 08 til lørdag klokken 12 og gælder også i Kolding-området.

På grænsen mellem massiv varme over Skandinavien og Rusland og noget køligere maritim luft over Mellem- og Vesteuropa dannes der i de kommende dage flere lavtryk og tilhørende fronter og her ligger Danmark lige i skudlinjen, oplyser meteorolog Lars Henriksen.

Fra torsdag aften og frem til søndag står den på perioder med regn og byger, og på nuværende tidspunkt ser det ud til, at landet deles i to. Mod vest og sydvest ventes en frontzone efterhånden at lægge sig godt til rette og give perioder med regn eller byger og stedvis torden. I resten af landet vil der mere være tale om spredte regn- og tordenbyger.

Atmosfæren over Danmark er både varm og fugtig, og kan potentielt give ganske store regnmængder. Som følge heraf, er der risiko for, at nogle af bygerne kan udvikle sig til regulære skybrud, med mere end 15 millimeterregn på 30 minutter. I frontzonen, mod vest- og sydvest, er der tillige risiko for kraftig regn, med mere end 24 millimeter regn på seks timer.

Foto: DMI.

Der kan falde en betydelig mængde regn torsdag.

DMI har udsendt et varsel om risiko for kraftig regn. Fra klokken 08 torsdag til fredag morgen klokken 08 kan der falde mellem 30 og 50 millimeter regn i Kolding-området, skriver DMI.

Vær opmærksom på, at lavtliggende områder som eksempelvis kældre, vejbaner og kældre kan blive oversvømmet. Store mængder regn påvirker trafikken og der er risiko forstrømafbrydelser, skriver DMI videre.

Det er også en god idé, at nedsætte farten i trafikken, for at undgå akvaplaning. Undgå at køre ud i vand, hvor du ikke kan vurdere dybden.

Foto: DMI.

TV2 Vejret sendte 2. påskedag direkte fra molen i Hejlsminde.

Hejlsminde havde 2. påskedag besøg af en helt speciel bil. Det var nemlig vejrbilen fra TV2 Vejret. Og med var vejrværten Anders Brandt og en kameramand:

- Vi er taget til Hejlsminde, fordi vi troede at vi kunne være nogenlunde stille og roligt for os selv på molen. Og det er lykkedes, fortæller vejrvært på TV2 Vejret, Anders Brandt, til Kolding Netavis.

Hvordan foregår sådan en typisk dag, når I er ude?

- For det første laver vi billeder herude fra og så planlægger vi, hvordan det hele skal foregå. I løbet af eftermiddagen placerer vi vejrbilen rigtigt i forhold til lys og det hele. Så sender vi vejrudsigten direkte klokken 17.55 - i 18-Nyhederne og i nyhederne klokken 19. Sådan er vores 2. påskedag foregået her i Hejlsminde, siger Anders Brandt til Kolding Netavis.

Får I nogle specielle oplevelser med jer, når I sender vejrudsigten ude omkring i landet?

- Ja, vi ser mange steder, som vi normalt ikke ville se og vi støder på mange mennesker. Men her under coronakrisen gør vi meget ud af, ikke møde mennesker. Nu har jeg tidligere boet her i Hejlsminde-området før, så jeg kender området. Men mange, som ikke bor i Kolding-området, kender ikke Hejlsmindebakken. Men det kommer mange til, når de ser Tour de France 2021, hvor etapen også går over Hejlsmindebakken. Det er sådan en sjov ting, som vi har brugt i dag, for at stadfæste vi er i Hejlsminde, slutter Anders Brandt.

Du kan se mere om TV2 Vejret på deres hjemmeside: vejret.tv2.dk.

Se billederne længere nede på siden...

Side 1 ud af 9