onsdag, 23. januar 2019

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
 

DMI melder om forhøjet vandstand onsdag den 2. januar. Ud fra de foreløbige prognoser kommer stigningerne til at ligge lige på grænsen af, hvor der kan blive problemer med oversvømmelse på Kolding Havn, langs Kolding Å i midtbyen samt i sommerhusområderne ved Binderup og Grønninghoved strand.

Kolding er klar, hvis vandet skaber problemer onsdag, skriver Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Nytårsdag har omkring 40 medarbejdere fra kommunen, Trekantbrand og ungdomsbrandkorpset knoklet med at fylde sække med sand. 2.500 sække bliver i løbet af dagen stillet på paller langs Kolding Å på strækningen mellem Vestre Ringgade og Østerbrogade samt ved Fjordvej/Gl. Strandvej, så sækkene hurtigt kan blive lagt ud langs å/fjord onsdag formiddag, hvis der bliver behov for det.

Samtidig har kommunen stillet en container med sand, sandsække og skovle op på to adresser, hvor alle kan hente deres egne sandsække.

Det er for enden af Binderup Strandvej over for kiosken på adressen Kystvej 98, 6091 Bjert og Trindholmsgade 2, Kolding.

Det første depot er for sommerhusejere, mens depotet på Trindholmsgade også er for havnens virksomheder og virksomheder på Toldbodgade, som ønsker at gardere sig mod evt. oversvømmelser.

Husejere i Kolding by, som ønsker sandsække, bedes benytte depotet på Trindholmsgade. Sækkene, som står på paller i midtbyen, skal bruges af beredskabet til at sikre Kolding Å, hvis der bliver behov for det onsdag.

De foreløbige prognoser viser, at vandet vil stige i løbet af onsdag formiddag og kulminere i løbet af eftermiddagen.

Onsdag kan der komme oversvømmelser flere steder i Kolding, advarer DMI.

Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, advarer 1. januar om risiko for oversvømmelser. Varslet for oversvømmelser gælder onsdag mellem klokken 8 og 21.

I Lillebælt - og dermed også ved Kolding - ventes en vandstand mellem 1,20 og 1,60 meter over normal vandstand.

Du skal  være forberedt på, at hård vind kombineret med forhøjet vandstand kan føre til lokale kystnære oversvømmelser og betydelig skade på klitter, diger, havne og bygninger. Offentligheden rådes til at undgå at rejse og opholde sig i truede kystområder, skriver DMI.

Fredagen kan blive særdeles våd.

Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) har udsendt et varsel om risiko for kraftig regn og skybrud. I den forbindelse kan der også komme torden. Det kan også ramme Kolding-området.

Varslet gælder fra klokken 02 natten til fredag og frem til klokken 09 fredag formiddag.

Der er risiko for kraftig regn, der kan stedvis falde mellem 25 og 35 mm på 6 timer og desuden risiko for lokale skybrud med mere end 15 mm på 30 minutter.

Kraftig regn og skybrud medfører fare for oversvømmelse af lavtliggende områder, oversvømmelse af kældre, vand på kørebaner og i viadukter (akvaplaning), nedsat sigtbarhed.

 

Varslet gælder i 18 timer.

DMI har udsendt et varsel om risiko for kraftig regn. Varslet gælder blandt andet Kolding-området.

Der kan falde mellem 25 og 35 millimeter regn på seks timer. Kraftig regn medfører fare for oversvømmelse af lavtliggende områder, oversvømmelse af kældre, vand på kørebaner og i viadukter (akvaplaning), nedsat sigtbarhed.

Varslet gælder fra midnat til torsdag klokken 18.

 

Sensommeren, hvor varm og kølig luft mødes over Danmark, er højsæson for lyn og torden. Men selvom vejrfænomenet kan være flot at betragte på sikker afstand, kan lynnedslag medføre store skader på dit hjem og indbo. Her er fem gode råd til at forebygge skaderne, og hvad du skal gøre, hvis uheldet er ude.

Sommeren 2018 har sat rekord som en af de varmeste og mest solrige i den danske vejrhistorie. Nu er efterårsvejret med lidt lavere temperaturer så småt på vej, og når de kolde og varme fronter mødes, bliver luften mere ustabil og elektrisk.

Det gør sensommerdagene til højsæson for lyn og torden. Desværre efterlader naturfænomenet sig ikke kun flotte lysglimt på himlen, men kan også give skader på dine elinstallationer og elektriske apparater. I værste tilfælde kan de resultere i brand. Derfor er det vigtigt at tage sine forholdsregler, når der er varslet tordenvejr, fortæller Lene Krakau, direktør for kundeservice i NRGi Elsalg, i en pressemeddelelse:

- Mange tænker, at sandsynligheden for, at lynet slår ned i netop deres hus og forårsager skader, er meget lille. Ofte er det dog ikke selve huset, men dets elinstallationer og elektriske apparater, der får skader ved lynnedslag – og her er det nok, at lynet slår ned i el- eller telefonnettet i nærheden og forårsager en overspænding i netværket, siger hun.

Træk stikket

Det er ikke muligt at sikre sit hjem 100 procent mod at blive ramt af lynnedslag. Men du kan selv gøre en række ting for at minimere risikoen for at stå tilbage med skader, hvis uheldet skulle være ude og lynet slår ned.

Når uvejret først raser, er det især de elektriske apparater, du skal være opmærksom på.

- Alt, der er tilsluttet el- eller telefonnet, kan gå i stykker, hvis lynet rammer. Så er tordenvejret i gang, gælder det om at trække stikket ud på alle elektriske apparater såsom computer, TV, internet-router og musikanlæg. Husk også at tage netværksstikket ud af den stationære computer, for overspændingen kan også gå i telefonnettet, forklarer Charlotte Dietzer, skadechef i Tryg Forsikring.

- Du kan til gengæld trygt tale i mobiltelefon og bruge din bærbare computer, så længe den ikke er tilsluttet med oplader eller netværkskabel, fortsætter hun.

Hvis uheldet er ude

Ikke alle ved, hvem de skal henvende sig til for at få hjælp, hvis deres bolig er blevet ramt af et lynnedslag. Det har man erfaret hos NRGi, hvor fortvivlede el-kunder ofte ringer med spørgsmål om skader og erstatning efter lynnedslag.

- Hvis lynet har forårsaget større brand- eller personskade, skal du selvfølgelig ringe 112 som det allerførste. Men står du med beskadiget indbo eller skader på for eksempel dine elinstallationer, skal du tage kontakt til dit forsikringsselskab, der kan hjælpe med at vurdere omfanget af skaden og muligheden for dækning af skaderne via din forsikring, fortæller Charlotte Dietzer.

Fem gode råd til at sikre din bolig mod skader fra lynnedslag

1) Gå indenfor og luk vinduer og døre.

2) Træk stikket ud på alle elektroniske apparater som TV, musikanlæg og computer og undgå skader på apparaterne eller i værste fald brand.

3) Tag netværksstikket ud for at undgå overspænding i din computer, som kan give elektrisk stød.

4) Undgå berøring af fastnettelefon, radiatorer, vand- og varmerør eller hårde hvidevarer. Det kan lede overspænding og gøre skade på dig.

5) Hav en lommelygte parat, hvis strømmen går og du skal skifte sikringer.

Efter tordenvejret

Efter tordenvejret er det en god ide og gå en runde og undersøge, om alt fungerer som det skal. Husk også at tjekke fryser, køleskab og tyverialarm. Vær opmærksom på, at de fleste frysere godt kan klare et kortvarigt strømsvigt, uden det går ud over indholdet.

I hele 12 timer kan det vælte ned med regn.

Allerede fra natten til tirsdag sætter regnen igen ind - og denne gang i hele 12 stive timer.

DMI har i hvert fald udsendt et varsel om risiko for kraftig regn og skybrud. Varslet gælder blandt andet for Kolding-området.

Der er risiko for kraftig regn, der kan stedvis falde mellem 25 og 35 millimeter på seks timer og desuden risiko for lokale skybrud med mere end 15 millimeter på 30 minutter.

Kraftig regn og skybrud medfører fare for oversvømmelse af lavtliggende områder, oversvømmelse af kældre, vand på kørebaner og i viadukter (akvaplaning), nedsat sigtbarhed.

Varslet om risiko for kraftig regn og skybrud gælder fra natten til tirsdag klokken 03 til tirsdag klokken 15.

OPDATERING

DMI har i løbet af natten rettet varslet til. Nu gælder varslet for Kolding-området indtil klokken 10.

 

Der kan igen komme skybrud - blandt andet over Kolding-området, advarer DMI i et varsel.

Lørdag er der igen risiko for kraftig regn og skybrud. Det advarer DMI om i et vejrvarsel.

Varslet gælder store dele af Danmark - også Kolding-området, hvor der ved kraftig regn kan falde mellem 25 og 35 millimeter på 6 timer og ved skybrud mere end 15 millimeter på 30 minutter.

Kraftig regn og skybrud medfører fare for oversvømmelse af lavtliggende områder, oversvømmelse af kældre, vand på kørebaner og i viadukter (akvaplaning), nedsat sigtbarhed.

Varslet gælder lørdag fra klokken 9-19.

Vejret lørdag byder ifølge DMI på mest skyet og en del byger, der kan være kraftige til dels med torden og skybrud. Temperaturer mellem 17 og 19 grader.

 

Der er risiko for skybrud, oplyser DMI.

Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, oplyser i et varsel, at der blandt andet her i Trekantområdet - og dermed Kolding-området, er risiko for kraftig regn og skybrud.

Der kan stedvis falde mellem 25 og 35 millimeter regn på seks timer - og desuden er der risiko for skybrud, hvor der kan falde mere end 15 millimeter regn på 30 minutter.

Varslet gælder frem til klokken 01.55 natten til fredag. Kraftig regn og skybrud kan komme i forbindelse med regn- og tordenbyger i aften og i nat.

Kraftig regn og skybrud medfører fare for oversvømmelse af lavtliggende områder, oversvømmelse af kældre, vand på kørebaner og i viadukter (akvaplaning), nedsat sigtbarhed.

Der er ikke tegn på, at den dejlige danske sommer slutter sådan lige med det samme.

Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) er klar med en ny prognose for august-vejret. Og hvis du sukker efter regn, er der stadig ikke megen hjælp at hente.

Sommeren 2018 har allerede sat rekorder. Men det vilde sommervejr slutter ikke foreløbigt, spår DMI.

De to første uger i august bliver lidt mere blandende med enkelte byger og måske et lavtryk med regn. Vejret er dog mere tørt, mere solrigt og lidt varmere end normalt.

I de to sidste uger af prognosen - det vil sige frem til den 26. august - dominerer et højtryk igen vejrbilledet. Trods usikkerheder i prognoserne er de enige om tørt, solrigt og lunt vejr. Lokalt kan det dog slå over i lummervarme, tropenætter og tordenbyger.

Der er alene i Kolding-området store forskelle på, hvor meget regn der faldt lørdag i forbindelse med regn- og tordenbyger.

Mange blev nok glade, da der lørdag eftermiddag/aften faldt regn. Men der er store forskelle på, hvor meget regn, der faldt her i området:

- Ved rensningsanlægget i Vamdrup har vi målt 36 millimeter. I Smedegade i Kolding blev der målt 8 millimeter, mens der blev målt 9 millimeter på Saxovej i Kolding, fortæller vagthavende hos Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, Jesper Eriksen, til Kolding Netavis.

Dermed faldt der her i området mellem 8 og 36 millimeter regn.

I forbindelse med regnvejret fulgte der også lokalt tordenvejr og kraftig blæst. Det har tilsyneladende ikke været medvirkende til brande eller nedfaldne træer.

Store Jyndevad ved den dansk-tyske grænse blev lørdagens topscorer i Danmark. Her var der decideret skybrud. Samlet set faldt der 47,7 millimeter regn - heraf faldt 19,4 millimeter på blot en halv time, skriver TV Syd.

Side 1 ud af 2
  1. Populært
  2. Læs også...

Nyheder efter dato

« Januar 2019 »
Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31