Onsdag, 22. maj 2019

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Det må være Løkkes febervildelse der fører til, at han kommer med forslag om en S-V-regering, siger Karina Lorentzen (SF).

Folketingskandidat Karina Lorentzen (SF) kæmper for at få stemmer nok til Folketingsvalget den 5. juni:

- Jeg manglede jo 91 stemmer sidste gang og det håber jeg ikke gentager sig. Så jeg må kæmpe det bedste jeg har lært. Det går jo godt for SF lige nu. Vi står lige nu til to mandater. Så man kan jo håbe, at Kolding og Trekantområdet igen får en stemme, der er en SF'er. Vi har de gode mærkesager på plads. Vi skal have minimumsnormeringer til vores børn, en ordentlig klimaindsats og skal passe på vore ældre borgere, fortæller Karina Lorentzen til Kolding Netavis.

Hvorfor skal danskerne stemme på dig?

- Det skal de, fordi de får en kandidat, som er lokal. Jeg synes det er en uskik ikke at bo i sin valgkreds. Jeg tror løsninger for Syddanmark skabes bedst ved, at bo her. Og jeg har erhvervserfaring. Jeg har været ude og prøve nogle forskellige ting. Jeg har også haft familiemedlemmer, der har været fyret under finanskrisen. Så jeg har også set bagsiden af, hvordan livet kan udvikle sig. Jeg er en lokalpolitiker, der har megen erfaring og kæmper for de udsatte i samfundet, børn og vore ældre, siger Karina Lorentzen.

I følge meningsmålingerne ser det godt ud for rød blok. Hvordan ser du det?

- Det er rigtig positivt. Meningsmålingerne viser, at mange danskere bakker op om, at vi skal have en ny regering. Jeg vil også kæmpe for, at den nye regering får en ny politik. En stemme på SF er med til, at Socialdemokratiet kan trækkes lidt til venstre, forklarer Karina Lorentzen.

Lars Løkke Rasmussen har luftet tanken om en V-S-regering. Hvad mener du om det?

- Det er utænkeligt med en S-V-regering, når man ser på hvordan politikken har været i de senere år. Der er blevet sparet hårdt på børn, de udsatte og ældre. Det er en politik, som er uforenelig med den politik, som Socialdemokratiet står for - og som vi i SF også bakker op om. Kommunerne skal have flere penge - de er nødlidende netop nu. Løkkes forslag er helt galimatias. Det må være Løkkes febervildelse der fører til, at han kommer med den slags forslag, fortæller Karina Lorentzen.

Danskerne kan sætte deres kryds Grundlovsdag - den 5. juni.

På lørdag vil Karina Adsbøl være bartender, mens hun svarer på politiske spørgsmål.

Valgkamp og politik behøver ikke være kedelig. Lørdag den 25. maj besøger folketingsmedlem Karina Adsbøl Daddy’s Pub på Tvedvej i Kolding, skriver Dansk Folkeparti i Kolding i en pressemeddelelse.

Karina Adsbøl vil stå bag baren, som bartender, og serverer kolde øl og andre forfriskninger, samtidig med hun svarer på spørgsmål fra kunderne.

- Jeg mener det er vigtigt, at være alle mulige steder i en valgkamp, men selvfølgelig også til hverdag. Det er forudsætningen for vi som Folketingsmedlemmer ved hvad der rører sig blandt borgerne, siger Karina Adsbøl.

Karina Adsbøl er på Daddy’s Pub den 25. maj fra klokken 15-17. Forud for dette er hun at træffe i Koldings gågade hvor hun sammen med sin kandidatkollega, Karsten Brønnum, serverer valgkage.

Karina Adsbøl (DF) vil kæmpe for at rød bloks forspring i meningsmålingerne indhentes.

Handicap- og ligestillingsordfører, Karina Adsbøl (DF), er på gaden - ude for at møde vælgerne:

- Jeg er fortsat klar til at kæmpe kampen i Folketinget, ligesom jeg har gjort i de seneste syv år, hvor jeg blandt andet har arbejdet for mennesker med handicap, ældreområdet, sundhedsområdet, mere national selvbestemmelse og grænsekontrol. Det vil jeg gerne fortsætte med, fortæller Karina Adsbøl til Kolding Netavis.

Hvorfor skal man stemme personligt?

- Jeg synes det er vigtigt at stemme personligt i forhold til, at have en lokal stemme på Christiansborg - således at man kan henvende sig til den lokale folketingsmedlem. Det har vi haft succes med i Kolding - blandt andet med videoovervågning i midtbyen og støjskærmen ved Bramdrupdam - det tredje spor. Derfor er det vigtigt at stemme lokalt, så der er en sammenhæng og rød tråd fra lokalt til Christiansborg. Og så kan man tage udfordringer og problemstillinger med, som borgerne rejser. Noget jeg er rigtig glad for er patienterstatningssystemet, som jeg fik ændret på - netop hvor vi så de sager, som regionerne kørte mod patienterne og fejlbehandlinger i sundhedssystemet. Så jeg synes, at jeg har fået mange gode ting igennem på Christiansborg, siger Karina Adsbøl til Kolding Netavis.

Meningsmålinger tegner et svært billede for blå blok. Der er kommet to nye yderliggående partier - Nye Borgerlige og Stram Kurs. Hvordan ser du på det?

- Det er klart, når der kommer sådan nogle yderliggående partier, så kan det give nogle udfordringer. For mig er det valgresultatet, der er vigtigt for mig. Så må jeg fortsætte mit arbejde og tale om min politik - og så lade andre partier tale deres politik, fortæller Karina Adsbøl.

Meningsmålinger viser, at blå blok er langt bagud. Kan det indhentes?

- Det må vi jo arbejde for. Jeg er i arbejdstøjet, jeg er klar og jeg vil fortsætte med at arbejde, som jeg hidtil har gjort. Det er det, der er vigtigt for mig. Så man man jo bare sige, at politik er lidt som et ægteskab. Det går op og ned - i med- og modgang. Så er det jo bare vigtigt, at komme ud og fortæller om sine mærkesager og hvad man vil arbejde med - og være synlig, slutter Karina Adsbøl.

I den seneste meningsmåling fra Epinion, som DR har offentliggjort, vil Dansk Folkeparti få 11,6 procent af stemmerne.

Sammenlignet med valgresultatet fra 2015, så står Dansk Folkeparti til at miste 17 mandater i Folketinget, hvis der var valg i dag.

I følge Berlingske står rød blok nu til 54,8 procent mod 45,1 til blå blok.

Socialdemokratiet vil i en anden retning end Venstre og blå blok, siger Christian Rabjerg Madsen (S).

Folketingsmedlemmet fra Kolding, Christian Rabjerg Madsen (S), er i fuld gang med valgkampen hen mod valget den 5. juni. Og han er klar til valget:

- Vi glæder os til at møde vælgerne. Vi har knoklet på i fire år og politisk har vi vist, at vi vil i en anden retning end blå blok. Vi vil have et land, som passer bedre på vores velfærd og passer meget bedre på vores miljø, drikkevand og rene luft. Så jeg synes vi har et andet tilbud end det som Lars Løkke Rasmussen kommer med, fortæller Christian Rabjerg Madsen til Kolding Netavis, da vi mødte ham på gågaden i Kolding.

Hvorfor skal danskerne sætte kryds ved dig?

- Det jeg de sidste fire år har brugt meget tid på er miljøet - netop som miljøordfører. Det har været forureningen i Grindsted, Kærgård Klitplantage, kampen for at sikre rent drikkevand. Vi fik faktisk forbuddet igennem mod at bruge sprøjtegifte tæt på drikkevandsboringer. Så der har været nogle konkrete resultater for miljøet, som kunne være et stærkt argument for, at sætte et kryds ved mig. Og så vil jeg sige, at uanset hvilket parti man sætter kryds ved, skal man huske at stemme personligt. Som folketingspolitikere varetager vi interesser for hele Danmark, men det er vigtigt, at Kolding har en stærk stemme på Christiansborg. Jeg vil gerne være Kolding Kommunes stærke stemme i en socialdemokratisk folketingsgruppe, siger Christian Rabjerg Madsen til Kolding Netavis.

Hvilken sammensætning af partier i rød blok vil være bedst?

- Det bedste for folkestyret vil være en ren socialdemokratisk regering, som kan samarbejde henover midten med forskellige partier. Vi kan lave meget med forskellige partier, men der er ikke ét parti, som vil kan lave alt med. Derfor bliver vi nødt til, at samarbejde med andre partier. Det kan vi bedst gøre fra en ren socialdemokratisk regering. Du spørger sikkert fordi, Lars Løkke Rasmussen (V) har været ude med denne V-S-regering. Han har ønsket at række hånden frem, men i realiteten tror jeg ikke så meget på hans idéer. Der er simpelt hen for stor forskel på vores partier. Venstre har kørt en benhård nedskæring i den offentlige sektor de seneste fire år. Venstre har trukket Danmark i en sort retning, hvad angår miljøet - med masser af miljøforringelser. Og jeg kan heller ikke lade være med at se på, at Lars Løkkes forslag netop kommer nu, hvor Venstre er meget bagefter i meningsmålingerne, forklarer Christian Rabjerg Madsen.

I meningsmålingerne fører Rød Blok fortsat suverænt. Hvordan ser du det?

- Det giver energi, at se danskerne - i meningsmålingerne - bakker op om os, men den eneste stemme der tæller, er jo vælgernes stemme på selve valgdagen. Så vi fortsætter frem til valgdagen med at kæmpe for det vi tror på, slutter Christian Rabjerg Madsen.

Folketingsvalget finder sted den 5. juni, Grundlovsdag.

Europa-Parlamentsvalget står for døren.

Socialdemokratiet er både klar til Europa-Parlamentsvalget og til Folketingsvalget og de arbejder ihærdigt på, at få genvalgt deres to kandidater - henholdsvis Christel Schaldemose til Europa-Parlamentet og Christian Rabjerg Madsen til Folketinget.

Fredag var dedikeret til EU-valgkamp i Kolding Kommune. Christel Schaldemose var på besøg i Kolding.

Dagen startede i Floraklubben i Kolding, efterfulgt af en debat på Eltang Skole og senere gadeaktioner ved henholdsvis Liva Stormarked på Galgebjergvej i Kolding og Kolding midtby:

- Dagen har langt hen ad vejen været, som en rigtig valgkampsdag skal være. Jeg har talt med en masse mennesker her i Kolding, som jeg normalt ikke taler med. Det er dejligt at komme ud og gøre Europa-Parlamentets arbejde mere nærværende og forståeligt for mange koldingensere, siger Christel Schaldemose i en pressemeddelelse.

Hun har siddet i Europa-Parlamentet i 12 år. Her har hun særligt kæmpet for de ting, der betyder noget for hverdagen. Eksempelvis at få sundhedsskadelige stoffer ud af legetøj, fødevarer og hudplejeprodukter, at få mindre luftforurening, samt gøre noget ved social dumping.

Byrådsmedlem med på turen

Christel Schaldemose havde Elvis Comic, medlem af Kolding Byråd, med sig hele dagen:

- Jeg er rigtig glad for, at Christel lægger vejen forbi Kolding Kommune. EU er utrolig vigtigt også for det lokalpolitiske, siger Elvis Comic og tilføjer:

- Der var en god stemning blandt borgerne og vi fik nogle gode snakke, slutter Elvis Comic.

EU-valget afholdes den 26. maj, mens det fortsat er usikkert, hvornår der afholdes Folketingsvalg. Det skal dog afholdes senest den 17. juni.

Dansk Folkeparti i Kolding, Billund, Vejen og Haderslev er gået sammen om et stort valgmøde på Hotel Vamdrup.

I anledning af det forstående valg til Europa-Parlamentet kommer Dansk Folkepartis nye spidskandidat Peter Kofod og partiets nr. 3, Pia Adelsten, på besøg.

Det sker mandag den 6. maj klokken 19.

Blandt temaerne for mødet er EU efter Brexit, grænsekontrol, velfærdsydelser til EU borgere og indvandringen til EU.

Der er gratis adgang.

 

"Vi vil Europa" afholder 1001 Hjem-samtaler i Kolding op til EU-valget 26. maj.

I uge 5 diskuterer danskerne EU, når "Vi vil Europa" afholder 1001 Hjem-samtaler.

I Kolding kan man deltage i samtaler torsdag den 31. januar fra klokken 16-17 eller fra 17.15-18.15 på Kolding Bibliotek, mødelokale 1. Her lægger den lokale EU-kandidat, Bo Vesterlund (SF) op til samtale/debat om klimaforandringer og miljøtiltag, om arbejde og fri bevægelighed og om flygtninge og solidariske løsninger.

Alle kan deltage i samtalerne, og man bedes tilmelde sig på www.vivileuropa.dk/eu-uge-5.

"Vi vil Europa" er 24 organisationer og politiske partier som vil styrke viden og debat om EU og inddrage danskerne i debatten.

Du kan komme til EU-vælgermøde med De Konservatives spidskandidat.

Mandag den 21. januar inviteres alle interesserede til åbent EU-vælgermøde, hvor De Konservatives spidskandidat Pernille Weiss vil præsentere sig selv og fortælle om sine politiske mærkesager.

Pernille Weiss er født i marts 1968 i Gamborg på Fyn, i en tømrermesterfamilie. Hun er uddannet sygeplejerske, cand. scient. san. & master i ledelse og innovation samt certificeret sexolog. Hun arbejder nu som selvstændig erhvervsdrivende og rådgiver.

Pernille Weiss fortæller om sig selv:

- Efter gymnasiet ville jeg egentlig have læst politologi i København, men blev heldigvis på Fyn og løftede min mødrenearv og blev sygeplejerske. Det har jeg aldrig fortrudt! Sygeplejen er og bliver mit praktiske udgangspunkt for det meste af det jeg gør som menneske – for mennesker. Jeg har tre voksne børn og et barnebarn.

Konservative i Kolding er ikke i tvivl, det er rigtig vigtigt at Det Konservative Folkeparti bliver valgt til Europa-Parlamentet, fordi Det Konservative Folkeparti er det eneste danske parti, der er repræsenteret i den store og vigtige EPP-gruppe, som udgør næsten en tredjedel af hele Europa-Parlamentet.

Vælgermødet finder sted den 21. januar klokken 19.30 på KUC, Ågade 27 i Kolding.

De Konservative i Kolding står bag arrangementet.

Europa-Parlamentsvalg afholdes den 26. maj.

Konservative stiller med stærkeste hold i Kolding.

Senest den 17. juni 2019 skal der afholdes folketingsvalg i Danmark.

Det Konservative Folkeparti i Kolding har derfor nu to kandidater klar til valget. Niels Flemming Hansen bliver spidskandidat i Sydjyllands storkreds, mens Knud Erik Langhoff, tidligere byrådsmedlem og formand for teknik og miljø i Kolding, bliver kandidat i Kolding-kredsen.

Sydjyllands stemme på Borgen

Knud Erik Langhoff har med sin erfaring i lokalpolitik et indgående kendskab til problematikkerne i Trekantområdet. Knud Erik Langhoff skal være Trekantområdets stemme til det kommende folketingsvalg. Et fokus, som også deles af Niels Flemming Hansen:

- Vi skal have en stærk konservative stemme på Christiansborg, som kan sætte Trekantsområdet – og i særdeleshed Syddanmarks - udfordringer frem i lyset. Lige nu har Det Konservative Folkeparti ikke nogen repræsentation fra Sydjyllands Storkreds. Det skal vi have lavet om på. Jeg har igennem længere tid gerne set Knud Erik på holdet, og nu lykkedes det. Som holdet ser ud nu, har vi 50% tradition og 50% fornyelse, og jeg føler mig overbevist om, at det er det, som det borgerlige Syddanmark har brug for, siger Niels Flemming Hansen i en pressemeddelelse.

Valgkampen er lige om hjørnet

Sammensætningen af kandidater i Syddanmark er også noget, der er blevet bemærket af partiformand, Søren Pape Poulsen:

- Jeg må sige at det er nogle meget stærke kræfter, vi stiller op med i Sydjyllands storkreds. De dækker et bredt udsnit af befolkningen, og kombinationen af unge og voksne kræfter virker god. Jeg er sikker på, at de kommer til at kæmpe dag og nat, og skal forhåbentligt nok give pote, så det bliver et godt valg for Det Konservative Folkeparti i Syddanmark.

  1. Populært
  2. Læs også...

Nyheder efter dato

« Maj 2019 »
Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31