Nuværende byrådsmedlem i Kolding Kommune er partiets spidskandidat til regionsrådsvalget.

Byrådsmedlem Poul Erik Jensen (S) er spidskandidat i Kolding Kommune på Socialdemokratiets spidskandidatliste til regionsrådsvalget i Region Syddanmark til november. Poul Erik Jensen er placeret som nummer 10. Han får følgeskab af 18-årige Alexander Kristensen, der er formand for DSU Sydjylland. Han bor i Taps mellem Kolding og Christiansfeld. Alexander Kristensen er placeret på plads nummer 20.

67-årige Poul Erik Jensen har siddet i byrådene i henholdsvis Vamdrup og Kolding i sammenlagt 32 år. Han genopstiller ikke til byrådet, men stiller op til regionsrådet. Det skyldes, at regionsrådsmedlem Poul Fremmelev (S) fra Vonsild tabte kampen om at blive partiets spidskandidat. Poul Fremmelev går i stedet efter en plads i Kolding byråd.

Mette With Hagensen er i øvrigt blevet spidskandidat for Socialdemokratiet i Region Syddanmark.

Det er medlemmerne i Socialdemokratiet, der ved en urafstemning har valgt politikernes placering på spidskandidatlisten.

Nu er Villy's team klar

Februar 04, 2021

SF i Kolding har kandidatlisten klar til kommunalvalget.

SF`s generalforsamling valgte Villy Søvndal som borgmesterkandidat i 2020. Efter en urafstemning i partiforeningen er kandidatlisten nu klar. 12 kandidater havde meldt sig til urafstemningen i SF.

- SF Kolding har et rigtig stærkt kandidatfelt, fortæller Margit Vestbjerg fra stemmeudvalget.

- Der er både offentligt og privat ansatte, selvstændige og studerende, højtuddannede, lagerarbejdere og pensionister. Vi synes, at listen afspejler befolkningssammensætningen i Kolding Kommune ganske flot, tilføjer hun.

- Det stærke kandidatfelt afspejler, at SF allerede står stærkt i Kolding. Jeg er sikker på, at Hans Holmer og Mette Voss´ indsats i Kolding byråd er blevet set, at Karina Lorentzen Dehnhardts retspolitiske resultater har inspireret og at Villy Søvndal tilbød sit kandidatur har medvirket til at trække stærke kandidater til, slutter Margit Vestbjerg.

Listen består af seks kvinder og syv mænd. Derudover er der en god geografisk spredning. Kandidaterne er stærke på viden og erfaring i forhold til børn og skole, natur og klima, sociale områder, ældrepleje og kultur.

Villy Søvndal er allerede i fuld gang med sit team.

- Vi udvikler løbende SF´s politik, og i teamet med de meget kompetente kandidater supplerer vi hinanden godt. Mit team består af mennesker, der kan og vil selv, fortæller Villy Søvndal.

Listens højdespringer blev helt SFs gruppeformand i Kolding Byråd, Hans Holmer.

SF Koldings liste

1. Villy Søvndal
2. Hans Holmer
3. Susanne Stentrop Thorsen
4. Marianne Vejen Jespersen
5. Iben Lehmann Rasmussen
6. Jørn Chemnitz
7. Abdullah Ismail
8. Ole Rosendal Damborg
9. Suzi Würtz Kjærgaard
10. Mette Tolstrup Ringstrøm Andersen
11. Nanett Myllerup Jensen
12. Erik Dyg Sørensen
13. Poul Erik Nørregård

SF stiller med stærkt hold til næste års regionsrådsvalg, lyder det fra partiet.

- Vi har både nye, unge og erfarne kræfter blandt de prioriterede kandidater til næste års regionsrådsvalg. Jeg er sikker på, at vi kommer til at stå stærkt med en så bred vifte af kompetencer, og jeg glæder mig til, at vi kommer til at lave rød-/grøn politik, siger spidskandidat Mikkel Dragmose i en pressemeddelelse.

- Jeg er utrolig glad, ydmyg og stolt over, at så mange SF´ere har peget på mig ved urafstemningen, og jeg vil naturligvis gøre mit bedste for at leve op til denne tillid, siger Suzi Würtz Kjærgaard, der bor i Kolding.

En urafstemning blandt SF´s medlemmer har sat følgende hold:

1. Mikkel Dragmose
2. Annette Blynel
3. Karsten Fogde
4. Tine Hundahl Jensen
5. Jacob Baez Garrido Olesen
6. Suzi Würtz Kjærgaard

Listen vil senere blive suppleret med flere kandidater.

Fakta

Suzi Würtz Kjærgaard

Pædagog, har tidligere arbejdet bl.a. i Dansk Røde Kors´ Asylafdeling og på bosted for psykisk udviklingshæmmede. Arbejder i dag på et social psykiatrisk bosted.

Bosiddende i Kolding.

Mikkel Dragmose

Sidder i dag i Middelfart Byråd for SF, hvor han igennem de seneste 10 år har været viceborgmester, fungerende borgmester og nuværende udvalgsformand for beskæftigelses- og arbejdsmarkedsudvalget. Derudover har han de seneste 5 år været udpeget til KL-udvalg om beskæftigelse, erhverv og borgerservice.

Uddannet kandidat i politik og administration.

Arbejder som programleder i Vejle Kommune med aktivt medborgerskab og socialt iværksætteri.

Landsledelsesmedlem i SF.

Bosiddende i Middelfart Kommune.

Annette Blynel

Regionsrådsmedlem siden 2018.

Tidligere byrådsmedlem for SF i Odense.

Uddannet socialrådgiver, tidligere mangeårig chef for udsatte børn- og voksen områderne i henholdsvis Odense og Nyborg Kommuner.

Landsformand for KFUK´s sociale arbejde.

Formand for udsatterådet i Svendborg.

Næstformand Reden, Odense.

Bosiddende i Svendborg Kommune.

Karsten Fogde

Regionsrådsmedlem siden 2018.

Har i 25 år været tillidsrepræsentant i dansk fagbevægelse, herunder 10 år som formand for SID Tommerup.

Karsten har arbejdet som leder af flere boligsociale helhedsplaner bl.a. i Vollsmose – og har derudover været udsendt til flere lande for U-Landssekretariatet, hvor han har ledet projekter med støtte til fagbevægelsen.

Bosiddende i Odense Kommune.

Tine Hundahl Jensen

Indsuppleret i Regionsrådet.

Fuldmægtig ved Skattestyrelsen, cand.mag i amerikanske studier.

Tidligere ansat bl.a. ved Syddansk Universitet og Vejle Kommune.

Mangeårig organisatorisk erfaring fra Danske Fodbold Fanklubber og Executiv Committee for Football Supporters Europe.

Bosiddende i Vejle.

Jacob Baez Garrido Olesen

Pædagogmedhjælper, distriktskasserer for SF Ungdom Fyn.

Bosiddende i Odense.

SF’erne har valgt spidskandidater til det kommende folketingsvalg. Folketingsmedlem Karina Lorentzen fra Kolding blev urafstemningens topscorer.

Skulle regeringen udskrive folketingsvalg, er SF’erne i Syd- og Sønderjyllands storkreds klar til valg. De har netop valgt deres spidskandidater, og de stiller som ved valget i 2019 med en spidskandidat i hver af de tre gamle amter, Ribe, Vejle og Sønderjylland.

Karina Lorentzen fra Kolding strøg til tops med mere end halvdelen af stemmerne, fulgt af Nanna Bonde og Lars Olesen.

- Tak til SF’erne for endnu engang at have tillid til, at jeg kan gøre en forskel på Christiansborg. Jeg er ydmyg og glad. Der er stadig brug for venstreorienteret politik, som forbedrer sikkerhedsnettet for dem, som rammes af arbejdsløshed, sygdom og alderdom. Jeg kender til arbejdsløshed og udsathed i nærmeste familie, og der er en stærk motivationsfaktor for mig politisk at gøre en forskel for dem, som har mindst stemme i debatten, siger Karina Lorentzen i en pressemeddelelse.

- Jeg er rigtigt glad for at være genvalgt som spidskandidat for SF i Sønderjylland og håber meget på, at kunne blive en stærk sønderjysk stemme i Folketinget efter næste valg, når vi forhåbentligt får to mandater, siger Nanna Bonde.

- Vi skal have et ekstra Syd- og Sønderjysk mandat i SF. Det glæder jeg mig til at kæmpe for, så klimaet, naturen, børnene og de mest udsatte får en ekstra stemme fra landsdelen, siger Lars Olesen.

Karina Lorentzen stiller op i Vejle, Kolding og Fredericia ved det næste valg, Nanna Bonde i Tønder, Sønderborg, Aabenraa og Haderslev, mens Lars Olesen tager sig af Esbjerg, Varde, Vejen, Billund og Fanø. Listen af spidskandidater vil dog suppleres af flere lokale kandidater frem mod valget.

Om kandidaterne

Karina Lorentzen Dehnhardt, 47 år og bosiddende i Seest, Kolding. Hun er oprindelig uddannet lærer og sad i Folketinget i perioden 2007-15 og igen fra 2019. Hun er partiets markante retsordfører og formand for udvalget for øer og landdistrikter samt medlem af Sydslesvigudvalget, kontaktudvalget vedrørende det tyske mindretal og kontroludvalget.

Nanna Bonde, 27 år og født og opvokset i Tønder. I dag læser hun en kandidat i sociologi på Københavns Universitet. Hun stillede for første gang op til Folketinget i 2019, hvor hun fik et flot personligt valg med 3.709 personlige stemmer. Nanna er tidligere landsformand for SF Ungdom og er i dag medlem af SF’s landsledelse.

Lars Olesen, 42 år og født og opvokset i Ribe. Arbejder i dag som folkeskolelærer i Vejle og bor i Fredericia. Lars har i en årrække været formand for SF i Syd- og Sønderjylland og er medlem af SF`s landsledelse.

Liberal Alliance melder sig klar til Folketingsvalg i Sydjyllands Storkreds som tæller alle 12 kommuner i Syd- og Sønderjylland. Det står klart efter et opstillingsmøde på Jels Motel hvor ca. 35 medlemmer var mødt frem.

Partiets nuværende Folketingsmedlem, Henrik Dahl, stillede op til posten som spidskandidat og blev enstemmigt valgt.

- Jeg er taknemmelig over den tillid som kredsen har vist mig. Siden Folketingsvalget 2019 har jeg arbejdet hårdt på at genskabe tilliden til Liberal Alliance. Jeg bidrager med høj synlighed og troværdighed på Christiansborg, hvilket styrker vores liberale kamp for lavere skatter og mere personlig frihed, siger den nyvalgte spidskandidat Henrik Dahl i en pressemeddelelse.

Opvokset i Sønderjylland

Henrik Dahl opnåede for første gang valg til Folketinget i 2015, og blev genvalgt i 2019 med 1.737 personlige stemmer. Henrik er opvokset i Skærbæk, bosat i Ribe og uddannet Sociolog fra Københavns Universitet.

Listen består også af Carl Andersen som har en fortid som byrådsmedlem i Vejen Kommune samt tidligere landsformand for Liberal Alliances Ungdom. Han bliver færdig med sin kandidat i Jordbrugsøkonomi til sommer og arbejdet til dagligt hos Dansk Erhverv.

Listen består yderligere af Thomas Vedsted (Selvstændig fra Haderslev) samt Mikkel Pedersen (Studerende fra Kolding). Den suppleres løbende frem mod valget.

- Vi er stolte af at kunne stille med så kompetent en liste til Folketinget så lang tid før, at Folketingsvalget skal afholdes. Det tegner godt for de liberale borgere her i området, fortæller en glad storkredsformand, Nikolaj Steffenauer.

Det næste folketingsvalg i Danmark skal afholdes senest den 4. juni 2023.

Side 1 ud af 8