Liberal Alliance melder sig klar til Folketingsvalg i Sydjyllands Storkreds som tæller alle 12 kommuner i Syd- og Sønderjylland. Det står klart efter et opstillingsmøde på Jels Motel hvor ca. 35 medlemmer var mødt frem.

Partiets nuværende Folketingsmedlem, Henrik Dahl, stillede op til posten som spidskandidat og blev enstemmigt valgt.

- Jeg er taknemmelig over den tillid som kredsen har vist mig. Siden Folketingsvalget 2019 har jeg arbejdet hårdt på at genskabe tilliden til Liberal Alliance. Jeg bidrager med høj synlighed og troværdighed på Christiansborg, hvilket styrker vores liberale kamp for lavere skatter og mere personlig frihed, siger den nyvalgte spidskandidat Henrik Dahl i en pressemeddelelse.

Opvokset i Sønderjylland

Henrik Dahl opnåede for første gang valg til Folketinget i 2015, og blev genvalgt i 2019 med 1.737 personlige stemmer. Henrik er opvokset i Skærbæk, bosat i Ribe og uddannet Sociolog fra Københavns Universitet.

Listen består også af Carl Andersen som har en fortid som byrådsmedlem i Vejen Kommune samt tidligere landsformand for Liberal Alliances Ungdom. Han bliver færdig med sin kandidat i Jordbrugsøkonomi til sommer og arbejdet til dagligt hos Dansk Erhverv.

Listen består yderligere af Thomas Vedsted (Selvstændig fra Haderslev) samt Mikkel Pedersen (Studerende fra Kolding). Den suppleres løbende frem mod valget.

- Vi er stolte af at kunne stille med så kompetent en liste til Folketinget så lang tid før, at Folketingsvalget skal afholdes. Det tegner godt for de liberale borgere her i området, fortæller en glad storkredsformand, Nikolaj Steffenauer.

Det næste folketingsvalg i Danmark skal afholdes senest den 4. juni 2023.

Et nyt parti har set dagens lys i Kolding Kommune.

Samarbejdspartiet. Det er navnet på et nyt parti, som nu er blevet lanceret i Kolding Kommune.

Bag partiet står tidligere frontfigur i Radikale Venstre, Jesper Elkjær, der for en måneds tid meldte ud, at han forlod Radikale Venstre på grund af uenigheder mellem Elkjær og Merete Due Paarup, der i december sidste år rykkede til Radikale Venstre, efter flere år i partiet Venstre. Men i følge Jesper Elkjær var der ikke plads til dem begge og han forlod derfor partiet efter 21 års medlemsskab.

Stifter nyt parti

Men Jesper Elkjær forlader ikke lokalpolitikken. Han har nu stiftet partiet "Samarbejdspartiet", der som ordet siger, vil samarbejde for at skabe resultater i byrådet i Kolding Kommune.

- Når man rækker en hånd ud, får man som regel et bedre resultat, i stedet for at få en masse fjender ved at gå ud med ultimative krav, siger Jesper Elkjær til jv.dk.

Samarbejdspartiet leder nu efter personer, som er interesserede i, at være med i partiet. Man kan læse partiprogrammet på partiets hjemmeside.

Når de første 10 medlemmer har meldt sig ind i Samarbejdspartiet, bliver der stiftet en partiforening.

Jesper Elkjær oplyser til jv.dk, at uanset hvad, så stiller han op til kommunalvalget i november 2021.

Fakta

Jesper Elkjær har siddet i byrådet i samlet set syv år nu. Frem til begyndelsen af oktober som medlem valgt for Radikale Venstre. Fra november 2020 som grundlægger og spidskandidat for Samarbejdspartiet – hele Kolding Kommunes nye parti.

Jesper Elkjær har gennem sit arbejde i byrådet skabt reelle og konkrete resultater. F.eks. kan nævnes arbejdet med en helhedsplan for udviklingen af Kolding by og oprettelsen af et arkitekturteam via etableringen af en stadsarkitektfunktion.

Jesper Elkjær gik til valget 2017 med et budskab om, at der skulle udarbejdes en lokalaftale for lærerne i Kolding Kommune, og stillede forslag om netop det helt fra begyndelsen i den nye byrådsperiode. Resultatet blev, at vi endelig fik den lokalaftale, som var så tiltrængt.

Tilgangen til det politiske arbejde er præcis som beskrevet for Samarbejdspartiet. Det er primært i de mange møder, og i samarbejdet tingene løses. Det politiske rugbrødsarbejde er usynligt for de fleste, men det vigtigste af det hele.

Kilde: Samarbejdspartiet.

Dansk Folkeparti i Kolding Kommune har netop afviklet opstillingsmøde til det kommende byrådsvalg, der skal afholdes den 16. november 2021.

Viceborgmester Søren Rasmussen blev uden modkandidat valgt, som Dansk Folkepartis borgmesterkandidat. Søren Rasmussen har ved de tre foregående valg til byrådet, været i spidsen for sit parti og det har hver gang sikret Dansk Folkeparti posten som viceborgmester og en stribe andre tunge poster.

Partiet valgte ved samme lejlighed også de næste fem på listen, der kom til at se således ud:

1. Viceborgmester Søren Rasmussen
2. Studerende Laura Guldager
3. Byrådsmedlem Molle Lykke Nielsen
4. Vognmand Kristian Kruse
5. Revisor Jackie Damkjær Hansen
6. Kirkesanger Mariane Hansen

- Jeg er både meget glad og meget ydmyg, over at være blevet genvalgt som Dansk Folkepartis borgmesterkandidat. Det bliver et meget spændende byrådsvalg, hvor der åbner sig interessante muligheder for, at lægge en ny kurs for hele Kolding Kommune. Det er dog rigtig meget arbejde, der skal gøres endnu inden valgkampen. Vi kan ikke sætte udviklingen i stå et helt år. Så vi bliver i arbejdstøjet og holder foden på speederen, det kan man roligt regne med, siger Søren Rasmussen i en pressemeddelelse.

God blanding af erfaring og fornyelse

Lokalformand Gunner Nielsen er også meget glad for, at de første kandidater er på plads:

- Vi har fået en god blanding af erfaring og fornyelse. Søren Rasmussen er jo den borgmesterkandidat, med mest erfaring i byrådsarbejdet. Det giver ro og stabilitet for os, vi er bare så klar til kamp.

Dansk Folkepartis bestyrelse har fået mandat til supplere listen med yderligere kandidater frem mod valget og flere er allerede i kikkerten.

Mødet blev afviklet i Parkhallen i Kolding.

Torsdag aften valgte Venstre sin spidskandidat til kommunalvalget 2021.

Venstre fandt torsdag aften i Sydbank Arena i Kolding deres borgmesterkandidat til næste års kommunalvalg. Og det blev et tæt løb:

Kun 10 stemmer skilte nemlig de to kandidater, som Venstre skulle vælge imellem. Det var 43-årige Jakob Ville og det mangeårige folketingsmedlem, 56-årige Eva Kjer Hansen.

Eva Kjer Hansen vandt afstemningen med 245 stemmer mod 235 stemmer til Jakob Ville.

- Jeg har af hele mit hjerte kæmpet hver en vågen time i halvanden måned på at blive Venstres spidskandidat. Det lykkedes desværre ikke. Jeg tabte med 10 stemmer og ja jeg er mega ærgerlig. Og det bliver man selvfølgelig når man kæmper og brænder så indædt efter et mål, som desværre ikke lykkedes.
Når skuffelsen har lagt sig ved at tabe med 10 stemmer 235-245 er jeg blevet rigere på erfaringer og oplevelser. Men jeg er stadig i arbejdstøjet for Venstre og for Kolding Kommune, skriver Jakob Ville på Facebook.

Eva Kjer Hansen var glad efter aftenens sejr:

- Jeg er rigtig glad for den tillid, Venstres medlemmer har vist mig, og jeg ved, at det er en stor  opgave, jeg skal løfte efter Jørn Pedersen, der har været en dygtig borgmester i næsten 12 år. Det bliver en kæmpe opgave at sikre, at Venstre bevarer borgmesterkæden og sikre, at det brede samarbejde kan fortsætte i Kolding Byråd, fortæller Eva Kjer Hansen til JydskeVestkysten.

Den afgående borgmester i Kolding, Jørn Pedersen, havde håbet, at hans efterfølger blev Jakob Ville. Sådan blev det ikke:

- Ja, så blev det afgjort, hvem der bliver Venstres borgmesterkandidat og dermed forhåbentlig Koldings næste borgmester. Tillykke til Eva Kjer Hansen, som vandt afstemningen 245-235. Som jeg udtalte, så 100% opbakning til den som vores medlemmer peger på. 480 der stemte, som viser, at Venstre står stærkt. Og dermed, så er det jo også afgjort, at jeg er borgmester en rum tid endnu, nemlig til og med 31.12.21, skriver Jørn Pedersen på Facebook.

Kommunalvalget afvikles i november 2021.

Fredag aften oplyser byrådsmedlemmet, at hun ikke genopstiller til næste byrådsvalg.

Dansk Folkeparti må se bort fra 32-årige Kristina Jørgensen, når der i november 2021 er kommunalvalg. Kristina Jørgensen oplyser nemlig fredag aften, at hun ikke genopstiller næste gang.

- Det har været en utrolig svær beslutning for mig. Jeg elsker nemlig byrådsarbejdet. 2018 og 2019 var år med besparelser, opsigelser og mange berørte medarbejdere og borgere. Men i dag er økonomien stabil og vi er endelig kommet godt i gang med at få et øget fokus på udsatte børn og unge, tidlige indsatser og nye mål og ambitioner, der skal komme alle børn i kommunen tilgode. Vi har nogle knalddygtige og engagerede medarbejdere, og vi har en høj kvalitet i både vores dagtilbud og folkeskoler. Jeg havde derfor også håbet på, at jeg havde mange flere år tilgode som byrådsmedlem for at sikre børne- og skoleområdet flere vigtige og nødvendige ressourcer, skriver Kristina Jørgensen på Facebook og fortsætter:

- Men, men, men... Hvis jeg gerne vil være en nærværende mor, så hænger det ikke sammen med en arbejdsuge på typisk 50-60 timer. Samtidig blev jeg for nyligt tilbudt muligheden for at blive forfremmet på min nuværende arbejdsplads indenfor en kort årrække. Udsigten til faste arbejdstider, udfordrende opgaver og en stabil indtægt er yderst tiltalende, når jeg gerne vil have mere tid til mine skønne unger og dejlige mand. Jeg gør naturligvis mit arbejde færdigt og forbliver udvalgsformand og byrådsmedlem perioden ud. Jeg har trods alt æren af at stå i spidsen for byrådets mest spændende udvalgsområde med kommunens vigtigste borgere (de 0-18 årige), og næsten dagligt har jeg glæden af at møde nogle helt vildt dygtige medarbejdere, der bare brænder for børnene og de unge, slutter Kristina Jørgensen.

Hun har været byrådet siden 2014.

Der er allerede flere byrådsmedlemmer, som ikke genopstiller til næste kommunalvalg. Det er borgmester Jørn Pedersen (V) og Mette Voss (SF).

Side 1 ud af 8