Trekantbrands kollega blev tirsdag bisat.

35-årige Nicki, der har været hos Falck Kolding/Trekantbrand de seneste fem år, er død af kræft.

Kollegaerne hos Trekantbrand sagde tirsdag eftermiddag et smukt farvel til deres værdsatte kollega, der alt for tidligt og meningsløst skulle herfra.

Nicki blev på flotteste vis eskorteret fra kirken af to ambulancer, med kollegerne stående langs vejen, for så igen at mødes på stationen til et sidste farvel. Der er ingen tvivl om, at det var med en klump i halsen og tårer i øjnene, at kollegaerne stod uniformeret på række, for at vise deres dybeste respekt for Nicki og medfølelse til familien.

Det var med horn og lygter, monster og træstammer at alle kolleger, venner og familie tog en sidste afsked med Nicki på station 409. Rørende og helt i Nickis ånd.

Den 29. januar fik Nicki sagt et sidste farvel til kollegaerne i Trekantbrand på stationen i Kolding. Her blev han i ambulance kørt fra Odense Universitetshospital til et hospice i Haderslev. Undervejs var der et stop på stationen i Kolding, hvor kollegaer kunne sige farvel til Nicki. Desværre fik Nicki ikke lang tid på hospicet, da han døde cirka halvanden uge senere.

Kollegaer og ansatte ved Trekantbrand sagde fredag farvel til kollega.

35-årige Nicki er udlært i Fredericia og har været hos Falck Kolding/Trekantbrand de seneste fem år. Han skrev kort før midnat torsdag aften en rørende og gribende status på Facebook, hvor han sagde "farvel" og fortalte at han skulle på hospice i Haderslev i dag, fredag.

Indsatsleder hos Trekantbrand, station Kolding, Ronni Petersen, fik samlet brandfolk og biler langs ruten fra Middelfart og til hospicet i Haderslev. Det oplyser familien til Kolding Netavis.

Nicki blev i ambulance kørt til Haderslev. Undervejs var der stop hos Trekantbrand Kolding, hvor ansatte havde mulighed for at hilse på Nicki, hvis man havde lyst til det. Og der var mange ansatte, der havde lyst til at hilse på Nicki. I Middelfart, Tyrstrup og Falck Haderslev samt Beredskabsstyrelsen stod beredskaberne på motorvejsbroer eller langs vejkanten og vinkede til ambulancen.

Nicki har været indlagt på Odense Universitetshospital på grund af kræft, der nu er så fremskreden, at den sidste tid formentlig skal tilbringes på hospicet i Haderslev.

Se billederne fra afskeden på Falck-stationen i Kolding fredag nedenunder. Familien har givet tilladelse til, at Kolding Netavis bruger billederne.

Nye uniformer

Januar 27, 2021

Brandmandskabet har fået nye uniformer.

Brandmændene hos Trekantbrand har fået nye uniformer. Og de uniformer var i brug onsdag eftermiddag, da Trekantbrand fik en melding om en mindre forurening der skulle strække sig fra OK-tanken på Sommerfuglevej til redningsposten på Lyshøj Allé i Kolding. Brandvæsnet fandt dog ikke noget og kunne køre derfra med uforrettet sag.

Netavisens fotograf fik samlet brandfolkene ved Lyshøj Allé, hvor de tog opstilling for at vise de nye uniformer frem.

Du kan se billederne nedenunder...

Driften af Trekantbrands brandstationer er nu sendt i udbud.

Trekantbrands ni brandstationer i Kolding, Ejby, Brørup, Vejen, Egtved, Bredsten, Give, Billund og Grindsted er sendt i udbud, skriver Beredskabsinfo.dk.

I dag er det Falck, som driver stationerne.

Udbuddet af brandslukningen er tilrettelagt som et udbud med forhandling. Det gennemføres i første omgang som en prækvalifikation. Resultatet af prækvalifikationen ventes at foreligge i januar 2020, hvorefter et indledende tilbud skal afleveres i februar, mens det endelige tilbud – efter afholdelse af forhandlingsmøder – skal afleveres i marts, skriver Beredskabsinfo.

Trekantbrand har dog nogle krav til prækvalifikationen. Selskabet/operatøren skal have mindst tre sammenlignelige opgaver indenfor de seneste tre år. Desuden skal hver af disse opgaver have haft en kontraktværdi på mindst 10 millioner kroner.

Vinderes af udbuddet er den operatør/selskab, der kan drive brandstationerne for den billigste pris. Det er det eneste kriterium.

Den nye operatør kommer dog ikke til, at drive alle ni brandstationer fra starten af. Falck driver brandstationerne i Billund Kommune indtil 1. januar 2023 og i Vejen Kommune indtil 1. januar 2022.

Byrådene i Billund, Fredericia, Middelfart, Vejen, Vejle og senest Kolding har nu enstemmigt godkendt serviceniveauet for kommunernes fælles beredskab - TrekantBrand.

Dermed ligger det fast, hvor mange stationer, hvilket materiel og hvor hurtigt beredskabet skal reagere, skriver Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Fastlæggelsen af serviceniveauet for TrekantBrand er sket efter en proces, der bl.a. har omfattet en høringsperiode og behandlinger i Beredskabskommissionen, inden planen blev vedtaget og sendt videre til de seks kommuners byråd til endelig vedtagelse.

Formand for Beredskabskommissionen i TrekantBrand, borgmester i Billund Kommune, Ib Kristensen er godt tilfreds med processen.

- Vi befinder os i et af landets største vækstområder, hvor vi vokser på alle parametre. Væksten kan blandt andet måles i befolkningstilvækst, og at vi dækker over 20% af alle landets risikovirksomheder, Vestdanmarks internationale lufthavn mv.

- Vores beredskab skal være robust og forsvarligt dimensioneret til disse opgaver, understreger formanden. Vi råder samlet over 20 brandstationer og kan mobilisere ca. 500 brandfolk. Alle brandfolk har et meget stærkt engagement for beredskabet og deres virke som brandmand. Med en enstemmig godkendelse i seks byråd er det mere end bare godkendt, og samtidig kan alle vores brandfolk se sig selv i det nye fælles serviceniveau, siger Ib Kristensen.

Alle brandfolk har medvirket positivt i processen, og alle har accepteret, at en sammensmeltning af seks kommuners beredskaber vil give forandringer for alle.

- Det har været en turbulent periode, og særligt det sidste halve år har været travlt, hvor vi har arbejdet frem mod et fælles serviceniveau. Vi ser frem til implementeringen, for der er ting, som peger godt fremad for et fælles brandvæsen, siger Martin Langemose, tillidsrepræsentant for FOA.

Ensartet udrykning i hele Trekantområdet

For direktøren for TrekantBrand Jarl Vagn Hansen er der nu nået en vigtig milepæl.

- Vi har lavet en ny fælles risikobaseret dimensionering, et fælles serviceniveau, og med det er der skabt et fælles fremtidigt grundlag, og det er meget vigtigt. For det utrænede øje kan det se ud som om, at der langt hen ad vejen er tale om det samme, men det er ingenlunde tilfældet. Med godkendelsen af serviceniveauet får vi nu ensrettet vores stationer i tre kategorier (nær-, lokal- og hovedstationer), ensrettet vores kapaciteter og sikret en ensartet udrykning i hele Trekantområdet fra nærmeste station uafhængigt af kommunegrænser. Vi skal nu i gang med en lang række initiativer i en egentlig implementeringsplan, som skal sikre ét fælles brandvæsen i Trekantområdet, siger Jarl Vagn Hansen.

Side 1 ud af 3