Der er fortsat brug for at holde et ekstra øje med skolevejene. Det vidner resultaterne om fra den målrettede indsats i forbindelse med skolestart, som Sydøstjyllands Politi, ligesom resten af landets politikredse, netop har afsluttet.

I løbet af ugerne 33, 34 og 35 gennemførte Sydøstjyllands Politi 157 kontroller ved skolerne i politikredsen. Det resulterede i, at omkring 1.280 biler, som på en eller anden måde havde overtrådt reglerne, blev standset. I omkring 1.197 ud af de omkring 1.280 tilfælde handlede overtrædelserne om hastighed.

- Der er stadig alt for mange, der ikke overholder reglerne og vi ved jo blandt andet, at hastighed har stor betydning for risikoen for at ende i et uheld - og at uheldet i værste tilfælde kan ende med trafikdrab, siger politikommissær John Rand Skjødt fra Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse og tilføjer:

- Skolebørn og deres forældre skal kunne føle sig trygge i trafikken og derfor fortsætter vi også med løbende at holde et ekstra øje med skolevejene – og det gør vi hele året rundt.

Politiindsatserne var koncentreret om skoleveje, hvor der især var fokus på:

• bilernes hastighed
• om børnene var fastspændt i bilerne i sikkerhedssele
• om førerne selv huskede at anvende sikkerhedssele
• skolepatruljernes arbejde, og
• forældrenes trafikale adfærd, herunder parkering, i forbindelse med aflevering af børn ved skolerne.

Næste år gentager Sydøstjyllands Politi den målrettede indsats ved skolestart i et tæt samarbejde med Rådet for Sikker Trafik, TrygFonden og kommunerne.

Igen kunne politiet konstatere, at mange kører for stærkt på denne strækning.

Syd- & Sønderjyllands Politis færdselsafdeling havde onsdag aften placeret fotovognen på Lunderskovvej i Vejen Kommune. Det er en strækning, som politiet har fokus på, da mange ofte kører for stærkt på denne strækning.

Og det var også tilfældet onsdag aften, skriver Syd- & Sønderjyllands Politi på Twitter.

Næsten hver 10. bilist kørte for stærkt. Det blev til hele 36 sager og fem klip. Der blev målt hastigheder op til 119 km/t. Fartbegrænsningen er 80 km/t. Bilisterne kan nu se frem til en hilsen i deres E-boks.

Bilister med mobiltelefonen i hånden inde i bilen blev snuppet flere steder i Kolding.

Mandag morgen og formiddag holdt Færdselspolitiet kontrol på Vejlevej, Haderslevvej og Tøndervej. Og der var gevinst:

Der blev nemlig taget 30 bilister, der sad med mobiltelefonen i hånden, mens de kørte bil, skriver jv.dk.

Det koster bilisterne en bøde på 1.500 kroner samt 500 kroner til Offerfonden. Og så giver det et klip i kørekortet.

Derudover kan omkring 10 bilister se frem til en bøde på 1.500 kroner for ikke at køre med sikkerhedssele.

 

Udenlandske vognmænd blev taget i manipulation. Det udløste store bøder.

Det kostede to udenlandske vognmænd dyrt, da Tungvognscenter Syd, Sydøstjyllands Politi standsede to lastbiler ved Kolding tirsdag.

Da personale fra Tungvognscenter Syd kontrollerede de to lastbiler, viste de tekniske undersøgelser, at der var blevet manipuleret med de to lastbilers forureningsbegrænsede udstyr. Det udløste bøder til de to vognmænd på tilsammen cirka 60.000 kroner for manipulation. Derudover skal de to lastbiler forbi et værksted for at blive lovliggjort, inden de må køre videre. Det oplyser Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Begge vognmænd har erkendt sigtelserne og betalt bøderne. Tilbage står nu den bekostelige lovliggørelse af begge lastbiler.

Vognmanden nægtede først, at ville betale for reparation af lastbilen og bøde.

En rutinemæssig kontrol af en litauisk lastbil foretaget af Sydøstjyllands Politi, Tungvognscenter Syd tirsdag den 20. august ved Kolding afslørede, at der var blevet manipuleret med lastbilens forureningsbegrænsende udstyr. Desuden var der ikke betalt afgift til statskassen for retten til at benytte vejnettet.

Lastbilen blev eskorteret til et autoriseret værksted for reparation. Vognmanden ville dog i første omgang hverken lade sin lastbil reparere eller betale den bøde, han havde fået, på 57.500 kroner. Dette medførte til sidst, at chaufføren måtte forlade sin lastbil, som herefter blev tilbageholdt af politiet. Det oplyser Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Efterforskning i sagen viste, at den litauiske vognmand havde 17 lastbiler kørende i Danmark. Fælles for alle lastbilerne var, at der ikke var betalt afgift til statskassen for retten til at benytte vejnettet.

Dette bevirkede, at der i fredags blev foretaget endnu en kontrol af en af vognmandens lastbiler ved Skanderborg. Selv om vognmanden få dage forinden havde fået en bøde for netop ikke at have betalt afgiften til staten, så afslørede kontrollen fredag, at det ikke havde fået vognmanden til at ændre praksis. Denne gang blev bøden fastsat til 70.000,00 kroner. Da vognmanden ikke kunne betale på stedet, blev lastbilen tilbageholdt indtil mandag morgen, hvor bøden blev betalt. Lastbilen blev herefter frigivet.

Efterfølgende kunne det konstateres, at der nu var blevet betalt afgift til statskassen for alle vognmandens lastbiler.

Fakta

Alle udenlandske køretøjer over 12 tons skal betale en afgift til statskassen for retten til at benytte motorvejsnettet.

En dagsbillet koster ca. 60 kroner, mens en manglende betaling udløser en bøde pr. dag, der starter ved 2.500 kroner pr. dag. Ved gentagelsestilfælde er taksten 5.000 kroner pr. dag.

Side 1 ud af 2