Kolding Netavis har forgæves forsøgt, at få information om det igangværende asfaltarbejde i midtbyen. Nu kommer kommunen pludselig med detaljer om arbejdet.

Netavisens læsere har spurgt indtil det igangværende asfaltarbejde, der er startet mandag i midtbyen. Og Kolding Netavis har forgæves forsøgt, at få noget at vide om vejarbejdet - og hvornår det skulle blive afsluttet.

Men torsdag formiddag er der endelig kommet lidt information fra Kolding Kommune, der har udsendt en pressemeddelelse om asfaltarbejdet.

Nu oplyser kommunen, at der i denne og næste uge blive lagt ny asfalt på en del af Tøndervej og Haderslevvej i Kolding. Arbejdet udføres i aften- og nattetimerne, så trafikken i dagtimerne forstyrres mindst muligt. Den eksisterende belægning er ved at være godt slidt, og derfor kommer der ny asfalt på følgende strækninger, som led i den løbende vedligeholdelse af kommunens veje:

Haderslevvej – fra Søndervang til Sydbanegade
Tøndervej – fra Bjerggade til Sydbanegade.

- Vi har valgt, at arbejdet skal udføres i aften- og nattetimerne, da der er tale om to veje med temmelig meget trafik. En lukning i dagtimerne ville også berøre butikker og andre forretningsdrivende på strækningerne mere, forklarer vejingeniør Erik Lønborg Birkelund i pressemeddelelsen.

Støj i aften- og nattetimerne

Til gengæld kan beboerne på de to veje i perioden blive generet af støj i perioder i aften- og nattetimerne, mens arbejdet står på.

- Entreprenøren har informeret de berørte beboere, forretningsdrivende, m.fl. pr. sms. Arbejdet foregår i tidsrummet kl. 18-06 med undtagelse af aften- og nattetimerne mellem fredag/lørdag og lørdag/søndag, fortæller Erik Lønborg Birkelund.

Arbejdet er allerede gået i gang. I denne uge fræses den gamle asfalt af, og hvis ellers vejret holder, bliver der lagt ny asfalt på i næste uge.

- Begge veje vil være åbne for trafik i aften- og nattetimerne, mens arbejdet står på. Men kør lidt forsigtigt og belav dig på, at turen godt kan tage lidt længere end normalt, slutter Erik Lønborg Birkelund.

Der arbejdes på, at få lysreguleringer i gang igen.

Mange af Koldings trafiklys er ude af drift onsdag formiddag:

- Vi er opmærksomme på problemet. Der har tilsyneladende været strømsvigt, som har sat mange lysreguleringer ud af drift. Vi forsøger nu, at genstarte dem, så de igen virker, fortæller Steen Langhoff fra Vej & Park hos Kolding Kommune til Kolding Netavis.

P4 Trekanten oplyser, at det er en central fejl, der årsagen til, at lyssignaler i blandt andet Kolding, Vejle, Aarhus og Odense er ude af drift. I følge radiostationen, vil der gå en rum tid endnu, inden lyssignalerne virker igen.

Bilister skal derfor være opmærksomme på vigepligt i lyskryds.

OPDATERING

Her i løbet af onsdag eftermiddag skulle de fleste lyskryds atter fungere.

Der var gang i fotovognene i Kolding Kommune i 2019. Se her, hvor de indbragte mest.

12.3 millioner kroner. Så mange penge indbragte fotovognenes indsats i Kolding-området sidste år. Det er lånesitet Lånio.dk, der har fået aktindsigt i Rigspolitiets data fra 2019 omhandlende automatiske fartkontroller (ATK-hastighedskontroller), herunder både fotovogne og stærekasser.

I Kolding Kommune topper Sønderjyske Motorvej (ved Hylkedal), hvor der blev uddelt 1.339 bøder til en samlet værdi af 1,66 millioner kroner.

Herefter følger Lærkevej, hvor 620 bilister fik en bøde. Alt i alt blev det til 1,1 millioner kroner.

På tredjepladsen finder vi Fynsvej, hvor der blev udstedt 620 bøder til en samlet værdi på 833.500 kroner.

Fotovognen har i 2019 blitzet i alt 8639 gange i Kolding Kommune og indbragte helt nøjagtigt 12.397.500 kroner.

Torsdag blev signalet tændt i det nye lyskryds på Højvangen i den nordlige del af Kolding by. Dermed er det store projekt med at ombygge to T-kryds til et nyt lysreguleret kryds gennemført og færdigmeldt.

Den trafikerede vej Højvangen i Koldings industrikvarter er blevet mere trafiksikker. Højvangen er en af de mest trafikerede indfaldsveje i Kolding med op til 14.000 bilister dagligt, heriblandt mange lastbiler til virksomhederne i industriområderne. Tidligere var der en del kødannelser og forsinkelser især på sidevejene i de to T-kryds ved Korsvej og Petersmindevej. Men også for de bilister og lastbilschauffører, der skulle svinge til venstre på Højvangen, opstod der jævnligt farlige situationer.

- Et nyt lyskryds på Højvangen har længe stået på vores ønskeliste, fordi der gennem årene været mange uheld på strækningen. Samtidig har vi i vores mobilitetsplan også et stort fokus på at sikre bedre fremkommelighed på vejene med intelligent trafikstyring og det bidrager dette kryds til, siger formand for Teknik- og Klimaudvalget, Jakob Ville, i en pressemeddelelse.

To T-kryds bliver til ét lyskryds

Efter dialog med områdets virksomheder og undersøgelse af forskellige modeller, blev løsningen at samle de to eksisterende T-kryds i et nyt firbenet lysreguleret kryds. Samtidig er en stor del af den gamle vejbane på Korsvej bibeholdt og er omdannet til en mindre samkørselsplads.

- Vi har bygget et lyskryds med svingbaner i alle retninger, og etableret et signalanlæg med et intelligent system styret af radarer, fortæller projektleder og trafikplanlægger Erik Harbo.

Signalanlægget er af typen ”rød hvile”, hvilket betyder, at anlægget står med rødt i alle retninger når der ingen trafik er og skifter til grønt, når trafikanterne bliver detekteret et vist antal meter fra anlægget.

- Denne model har den effekt, at det generelt skifter meget hurtigere mellem de enkelte retninger og fra rød til grøn og omvendt, forklarer Erik Harbo.

Der er firmaet KAB:CO fra Fredericia, der har lavet entreprenørarbejdet og signalanlægget er leveret af Vejlefirmaet ITS-Teknik.

Fakta

Prisen for det nye lysregulerede kryds er cirka 10 millioner kroner. Pengene stammer fra den såkaldte infrastrukturpulje, som skal øge fremkommelighed og trafiksikkerhed i Kolding kommune.

Asfalten er slidt og skal udskiftes.

Fra søndag den 28. juni og cirka to uger frem udskifter Vejdirektoratet den slidte asfalt på E20 Esbjergmotorvejen ved Vejen. Det oplyser Vejdirektoratet.

Arbejdet finder sted i østgående retning fra rampeanlæg 68 Vejen til cirka 2 km øst for rampeanlæg 67 Vejen Ø.

Arbejdet starter med, at den gamle belægning affræses. Herefter udføres der lokale reparationer i den underliggende belægning. Endelig udlægges der ny belægning, og til slut påføres der striber.

Resultatet bliver en mere jævn kørebane og en bedre køreoplevelse for trafikanterne.

Arbejdet vil primært blive udført som aften- og natarbejde mellem klokken 17.30 – 06.00.

Konkret vil asfaltarbejdet få følgende konsekvenser:

· I arbejdsperioderne ledes det østgående spor over i vestgående spor med ét spor farbart i begge retninger.

· Tilkørselsrampe 68 Vejen samt til- og frakørselsrampe 67 Vejen Ø i østgående retning vil være spærret i arbejdsperioderne.

· Ved spærring af til- og frakørselsramper, vil der være skiltet med omkørsel.

Der vil være risiko for kødannelse, så trafikanterne skal påregne længere rejsetid.

Side 1 ud af 7