Der meldes allerede udsolgt til koncerten i november.

Når det forholdsvis nydannede Koldingkor, Solong, lørdag den 3. november giver koncert i Kirkesalen i Sct. Jørgens Gård, bliver det med den røde lygte tændt.

Allerede nu kan koret melde om, at samtlige 100 billetter er revet væk, og en del er endda gået forgæves, skriver korets talsmand i en pressemeddelelse.

- Det kommer bag på os, at det er gået så stærkt med salget af de 100 billetter. Vi satte salget i gang den 11. juni, og inden udgangen af juli måtte vi tænde den røde lygte, fordi der ikke var flere billetter tilbage, lyder det fra korets talsmand, Poul-Erik Hansen.

Dannet i foråret

Solong blev startet i foråret, og siden har den ene koncert afløst den anden. Sådan vil det også være resten af 2018, og derfor har koret ikke mulighed at lave en ekstra koncert i Kolding. Det må vente til næste år.

- Vi er kede af, at i ikke kan imødekomme alle dem, der gerne ville med til koncerten den 3. november. Vi har undersøgt, om det er muligt at lave en ekstra koncert i Kirkesalen, men da vi i forvejen har sagt ja til mange koncerter andre steder, kan det ikke lade sig gøre. Vi er trods alt et amatørkor, og der skal hos medlemmerne også være tid til andet end sang i kalenderen, tilføjer Poul-Erik Hansen.

Solong er opkaldt efter et ABBA-hits af samme navn, og sanger er også blevet korets kendingsmelodi – dog med ny, dansk tekst. Koret har det klare mål, at publikum skal gå hjem i godt humør efter en festlig, fornøjelig og folkelig koncert.

Koret inviterer til ”Syng dig glad med Solong” lørdag den 3. november.

Den 5. februar tog fire sangglade koldingensere initiativ til at starte sangkoret Solong. Siden er det gået mere end stærkt, ja nærmeste flyvende. Det ene arrangement rundt om i Syddanmark afløser det andet, men nu har koret besluttet sig til at invitere koldingenserne til ”Syng dig glad med Solong” lørdag den 3. november i Kirkesalen i Sct. Jørgens Gård.

Aftenen i Kirkesalen starter allerede kl. 18. I billetten til 165 kr. er inkluderet en let tapasanretning. Da der til koncerten kun er plads til 100 gæster, opfordres interesserede til ikke at vente for længe med at sikre sig en billet, som kan købes på Sct. Jørgensgårds hjemmeside fra den 11. juni.

At Solong – opkald efter et ABBA-hits af samme navn, der også er blevet korets kendingsmelodi med ny dansk tekst – har fået så stor en succes, skyldes ikke mindst, at de 16 medlemmer har det klare mål, at publikum skal gå hjem i godt humør efter en festlig, fornøjelig og folkelig koncert.

Succesen skyldes dog også, at korets medlemmer har mange års erfaring fra andre korsammenhænge, så selv om Solong kun har få måneder på bagen, er der på ingen måder tale om nybegyndere – nærmest tværtimod. Det smitter også af på repertoiret, som omfatter både danske og engelske sange, og som også omfatter flere syng-med-potpourrier.

- Vores fornemste opgave er at give publikum en levende og glad oplevelse. Derfor omfatter vores repertoire også en lang række sange, som gæsterne kan nikke genkendende til og synge med på. Fra de koncerter, vi indtil nu har afviklet, ved vi, at fællessang aldrig går af mode, så vi gør alt for at skabe en stemning, så alle får rørt stemmebåndet, lyder det fra korets talsmand, Poul-Erik Hansen.

Koret tager gerne imod henvendelser fra f.eks. plejecentre, ældreklubber, virksomheder og private, der ønsker at få besøg af Solong. Det kan ske ved at kontakte Otto Skak på 2887 5050.