Der er politisk enighed om, at Kolding skal væk fra ghettolisten.

Næste konkrete skridt bliver taget i begyndelsen af uge 41, hvor der over tre dage afholdes tre arrangementer i området omkring Skovparken i Kolding, skriver Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Arrangementerne skal synliggøre de mange muligheder der er for beskæftigelse, både hvad angår fritidsjob, uddannelse og ordinær beskæftigelse. Virksomhederne skal få øjnene op for det potentiale der er for at rekruttere medarbejdere og lærlinge i både Skovparken og Munkebo. Beboerne får samtidigt præsenteret en lang række muligheder – lige uden for hoveddøren – både når det drejer sig om uddannelsessteder og virksomheder.

- Vi omdanner hele den store p-plads foran centret i Skovparken til en markedsplads, hvor alle kan suge information om alt med job og uddannelse. Vi har en lang række uddannelsesinstitutioner med, man kan snakke valg af uddannelse, prøve kræfter med de forskellige uddannelser, få gode råd til, hvordan man gør dig selv lækker på jobmarkedet og surfe efter et fritidsjob eller måske en elevplads, fortæller formand for Arbejdsmarkedsudvalget, Poul Erik Jensen og næstformand for Børn- og Uddannelsesudvalget, Hanne Dam, samstemmende.

- Vi har også en af vores jobdates, med rigtig godt tilslutning og endelig har borgmesteren inviteret til morgenmad sammen med Business Kolding, hvor virksomheder kan komme ind og få inspiration og måske svar på spørgsmål om hvordan vi kan udnytte arbejdskraften.

Mandag den 8. oktober starter arrangementerne med en Uddannelses- og fritidsjobmesse. Den er for 9. og 10. klasses elever fra områdets folkeskoler samt deres forældre de første timer, herefter for ledige hvor opkvalificering eller uddannelse kan være den rette vej videre ud af ledighed. Alle Koldings ungdomsuddannelser er med, og flere virksomheder stiller op med grej hvor der er mulighed for at komme ind og opleve hvad en CNC drejebænk er og meget andet spændende udstyr, som man kan komme helt tæt på.

Næsten 300 elever får herved mulighed for at komme tæt på de enkelte uddannelser, møde virksomheder og vigtigst af alt, få prøvet noget af med hænderne fremfor at læse om det i en folder.

Tirsdag den 9. oktober er der ”Morgenmad med borgmesteren” Morgenmaden er et møde mellem lokale virksomheder og Koldings borgmester Jørn Pedersen. Her vil der være mulighed for at få en dialog om hvordan områdets beboere i højere grad kan blive svaret på virksomhedernes behov for arbejdskraft – med afsæt af et meget konkret eksempel på hvordan det kan lykkes. Det er Sparekassen Kronjylland, der lægger lokaler til og dækker op til morgenmad.

Onsdag d. 10. oktober arrangeret en jobdate, hvor mere end 20 virksomheder stiller op med jobs og er klar til at møde ledige og få snakket om muligheder for at komme i job. Der er mange forskellige brancher og jobtyper med, virksomheden Nowocoat lægger lokaler til hvor mere end 150 ledige får mulighed for at komme tættere på det næste job.

Det er Kolding Kommunes Beskæftigelses- og Integrationsforvaltning der i samarbejde med andre relevante aktører står sammen om arrangementet, blandt andre Business Kolding, Byliv Kolding, Ungdommens Uddannelsesvejledning, Ungdomsskolen, Ungekontakten samt Børne- og Uddannelsesforvaltningen.