De seneste 10 år er auktionsinteressen for de 100 mest eftertragtede whiskyer næsten seksdoblet og i takt med, at de bedste flasker bliver færre og ældre, kan prisen kun gå en vej, mener whiskyekspert fra Sjølund.

Investorer med hang til de gyldne dråber, og som kan tænke på den helt lange bane, har kronede dage. Alene de seneste tre år er gennemsnitsprisen på flaskerne under auktionshammeren steget fra 1900 kroner til 3200 kroner og de mest sjældne flasker går for op mod 13 millioner kroner. Men penge er ikke alt, når det kommer til whisky. Det oplyser Whisky.dk i en pressemeddelelse.

- De folk, der investerer i whisky, de gør det i første omgang ud af kærlighed til whiskyen. Det er ikke et område hvor vi ser så mange spekulanter, nok fordi det kræver både et stort markedskendskab, men også en hel del netværk og baggårdshandler, fortæller whiskyeksperten Ulrik Bertelsen fra Danmarks største whiskyforhandler, Whisky.dk, der har adresse og butik på Vejstruprødvej 15 nær Sjølund ved Kolding.

En holdning som afdelingsdirektør i investeringsvirksomheden Sydinvest, Niels Skovvart kan tilslutte sig:

- Historisk har der været nogle gode afkast på netop denne type investering, som er med til at skabe et marked for whiskyinvestering, men jeg vil stadig tro, at dem som investerer i whisky, de gør det ud af passion for produktet, mere end som et benhårdt kalkuleret investeringsobjekt, fortæller direktøren og uddyber:

- I modsætning til eksempelvis guld, så er whisky hverken en homogen eller begrænset vare. Der kommer hele tiden nye typer og destillerier til, så selvom markedet er godt nu, og whisky kan være en fornuftig måde at sprede sin investeringsportefølje, så vil jeg bestemt ikke anbefale at sætte alle pengene i gode flasker. Medmindre selvfølgelig det er for at drikke dem, siger Niels Skovvart.

Det er analysesitet Rare Whisky 101 som overvåger det britiske auktionsmarked for skotske single malt whiskyer som udkommer med en halvårlig analyse af markedet. Heraf fremgår den store udvikling i både interessen for de mest eftertragtede whiskyer og en auktionsomsætning på det britiske marked som siden 2015 er eksploderet fra en omsætning på 40 millioner kroner til knap en kvart milliard kroner i første halvdel af 2019.

Køb altid to flasker – og gerne et helt fad

Den bedste måde at lægge beslag på de potentielt værdifulde flasker er, ifølge Ulrik Bertelsen, at købe dem allerede inden flaskestadiet, hvilket dog stiller nogle krav til fremtidsperspektiverne.

- Allerede når destillerierne skal lægge råspritten på fad, så har kendere ofte mulighed for at købe sig ind i hele fade eller anparter i dem. Det kræver selvfølgelig, at man er villig til at investere gerne op mod 18 år i modningen, inden flaskerne er klar. Og så skal man tro på, at netop den whisky kan blive til noget særligt. Man kan også vælge at købe flaskerne, så snart de er færdiglagret og tappet, men der er ingen tvivl om, at jo længere man venter og jo færre flasker der er tilgængelige på markedet, des mere afhængig bliver man af auktioner og privathandler, hvor priserne bliver pustet op af udbud og efterspørgsel.

Af samme grund anbefaler Ulrik Bertelsen også, at man i forbindelse med investering rådfører sig med fagfolk, som ikke bare har erfaring men også adgang til de ofte uanmeldte destilleriauktioner – og at man altid køber flere flasker, så selv hvis investeringen taber værdi, så er der en god flaske tilbage at trøste dig med.

Foredraget med Lisbeth Zornig Andersen blev aflyst i marts på grund af coronakrisen.

Foredraget om "Tigerdyrs-kuren - sundhed, selvværd og livskriser" skulle være afholdt den 17. marts i Sjølund. Men på grund af coronakrisen blev arrangementet aflyst. Foredraget blev flyttet til 1. september.

Lisbeth Zornig Andersen er en af Danmarks mest populære foredragsholdere. I dette foredrag tager hun deltagerne med på sin personlige  rejse mod et liv i fysisk og mental balance efter en livskrise med konkurs, og med sygdomme og mentalt vraggods i bagagen. Væbnet med den nyeste viden om sammenhænge mellem krop og sind kommer Lisbeth med konkrete bud på, hvordan man kan mestre livet, finde glæden og overvinde modgang. Hun kalder det Tigerdyrs-kuren.

Plager vægten? Sover du ikke godt? Mangler overskuddet?

Lisbeth Zornig Andersen giver konkrete bud på, hvordan man med kost, motion og tænkning kan tage kontrollen tilbage over sin trivsel og sit liv. Stikordene er at forstå éns gener og hvordan man påvirker dem (herunder epi-genetik), betydningen af kloge tarmbakterier, veje til et anti-inflammatorisk liv, hvad meditation og yoga kan gøre, og hvordan man opnår den livsforlængende søvn.

Det kan virke uoverskueligt at ændre livsstil, hvis man er presset og stresset, ude af form og i mentalt underskud, mens økonomien måske strammer. Det behøver det ikke at være. Lisbeth fortæller om sine egne simple teknikker og tilgange, der har leveret et bedre helbred, stærkere krop, psykisk overskud og større livsglæde.

Vær forberedt på nogle timer med konkrete håndholdte tips og oplevede eksempler kombineret med ny forskning i en uhøjtidelig stemning.

Foredraget finder sted 1. september klokken 19-21.30 i Sjølund Multiarena. Det koster 200 kroner plus gebyr, at være med til foredraget. Køb billet her. Alle Covid19-krav overholdes og der deles gratis mundbind ud. Arrangør er Kolding Kalenderen.

Børn i gratis cirkus

August 05, 2020

Børnene fik god underholdning.

Onsdag eftermiddag gæstede Cirkus Trapez Sjølund-Hejls Skole, hvor børn fra lokalområdet var inviteret med til en gratis cirkusforestilling.

Og det benyttede omkring 100 børn og voksne sig af. Og børnene morede sig under forestillingen, der varede en lille times tid.

Du kan se billederne længere nede på siden...

Tigerdyrs-kuren: Sundhed, selvværd og livskriser.

Lisbeth Zornig Andersen er en af Danmarks mest populære foredragsholdere. Nu kommer hun til Sjølund for at give foredrag.

Deltagerne tages med på Zornig Andersens personlige rejse mod et liv i fysisk og mental balance efter en livskrise med konkurs, og med sygdomme og mentalt vraggods i bagagen. Væbnet med den nyeste viden om sammenhænge mellem krop og sind kommer Lisbeth med konkrete bud på, hvordan man kan mestre livet, finde glæden og overvinde modgang. Hun kalder det Tigerdyrs-kuren.

Plager vægten? Sover du ikke godt? Mangler overskuddet?

Lisbeth Zornig Andersen giver konkrete bud på, hvordan man med kost, motion og tænkning kan tage kontrollen tilbage over sin trivsel og sit liv.

Stikordene er at forstå éns gener og hvordan man påvirker dem (herunder epi-genetik), betydningen af kloge tarmbakterier, veje til et anti-inflammatorisk liv, hvad meditation og yoga kan gøre, og hvordan man opnår den livsforlængende søvn.

Det kan virke uoverskueligt at ændre livsstil, hvis man er presset og stresset, ude af form og i mentalt underskud, mens økonomien måske strammer. Det behøver det ikke at være. Lisbeth fortæller om sine egne simple teknikker og tilgange, der har leveret et bedre helbred, stærkere krop, psykisk overskud og større livsglæde.

Vær forberedt på nogle timer med konkrete håndholdte tips og oplevede eksempler kombineret med ny forskning i en uhøjtidelig stemning.

Foredraget finder sted den 17. marts i Sjølund Multiarena klokken 19-21.30. Prisen er 200 kroner plus gebyr. Du kan købe billetter her...

Det er Kolding Kalenderen, der står bag arrangementet.

OPDATERING

Arrangementet er aflyst og flyttet til senere på året. Læs mere her...

Den tidligere politiker tager vejen forbi Sjølund, hvor hun giver et foredrag.

Som tidligere miljøminister og EU-kommissær fik Connie Hedegaard ofte stillet spørgsmålet, hvad hun havde tænkt sig at gøre ved klimaet? Og gennem hele sin karriere har hun forsøgt at løse de hurtigt voksende klimaforandringer og udfordringer, som vi står over for de kommende år.

Connie Hedegaard taler i Sjølund om, hvordan vi på en succesfuld måde kan forene klimaudfordringerne, den stigende befolkning på kloden og den vækst, som vi har brug for. Hvad kan politikerne og erhvervslivet gøre, og hvad skal vi alle som ansvarlige borgere gøre?

Connie Hedegaard beretter personligt og veldokumenteret om en af tidens helt store udfordringer, hvis ikke den største.

Du kan opleve Connie Hedegaard i Sjølund Multiarena den 22. januar klokken 19. Billetter kan købes hos Billetten. Prisen er 200 kroner.

Arrangør er Kolding Kalenderen.

Side 1 ud af 2