Fredag, 22. november 2019

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Hun gik mod Socialdemokratiet og stod udenfor budgetforliget i Kolding. Nu har hun meldt sig ud af partiet.

Efter 17 år som socialdemokrat er det slut. Hanne Dam oplyser på Facebook, at hun har meldt sig ud af partiet.

Årsagen til bruddet med Socialdemokratiet er netop budgetforliget:

- Jeg har i flere uger arbejdet som byrådsmedlem med budgettet her i Kolding. Jeg har haft stor modstand på proceduren, - den var ALT for kort i en sådan alvorlig situation og så selve forslagene. Jeg stemte derfor imod budgettet sammen med Enhedslisten og SF. Vi har lavet et alternativt budget sammen som vi behandler på torsdag. Efter mange overvejelser, spekulationer og samtaler om forringelser på så mange “bløde” områder, kan jeg desværre ikke fortsætte med at være medlem af Socialdemokratiet. Jeg fortsætter mit arbejde i byrådet perioden ud. Jeg kan politisk, personligt, ideologisk og fagligt ikke se mig selv i øjnene, så - derfor, skriver Hanne Dam på Facebook.

Hanne Dam fortsætter nu som løsgænger i byrådet.

Koldings skrantende økonomi har sat sine spor. Også Venstre har også mistet et byrådsmedlem. Den 30. september meddelte Pernille Øhlenschlæger, at hun havde meldt sig ud af Venstre og ville fortsætte som løsgænger. Men en uges tid senere opgav Pernille Øhlenschlæger byrådet og droppede sin politiske karriere.

Det blev blot til otte dage som løsgænger i byrådet.

35-årige Pernille Øhlenschlæger, der sidste mandag forlod partiet Venstre i Kolding og blev løsgænger, opgiver nu helt byrådet, skriver JydskeVestkysten.

Byrådet skulle blandt andet tirsdag behandle et punkt på dagsordenen om, at Pernille Øhlenschlæger ville fortsætte i byrådet som løsgænger.

Men hovedpersonen selv havde meldt afbud og borgmester Jørn Pedersen (V) meddelte, at Pernille Øhlenschlæger ønskede at træde ud af byrådet med omgående virkning. Ønske blev imødekommet og godkendt.

Venstre har derfor nu igen absolut flertal i byrådet. Henrik Nielsen træder ind i byrådet.

Pernille Øhlenschlæger har meldt sig ud af Venstre.

Det 35-årige byrådsmedlem Pernille Øhlenschlæger har meldt sig ud af Venstre. Det oplyser hun til Kolding Netavis.

Hun bliver løsgænger i den resterende del af perioden i byrådet.

- Jeg er ikke længere medlem af Venstres gruppe, men jeg vil stadig arbejde for de mærkesager, som jeg gik til kommunalvalg på blandt andet at fornuften skal være til stede i politik, det skal være borgernært og beslutningerne skal træffes sammen med borgerne. Intet er forandret. Jeg har hermed løsrevet mig fra, at skulle være enige med alle, og at det var forventet af mig, fortæller Pernille Øhlenschlæger og fortsætter:

- Det er en stor beslutning at melde sig ud af Venstres byrådsgruppe, hvor der sidder venner iblandt og skulle stå alene, og jeg har ingen intentioner om at løbe fra mit politiske arbejde eller melde mig ud af de udvalg jeg sidder i - absolut ikke. Det er jo netop for fremadrettet at kunne gøre det politiske arbejde, at jeg nu går sologang. På denne måde kan jeg forvalte borgernes tillid til mig bedst muligt samtidig med, at min beslutning giver mig mulighed for at samarbejde med mine kolleger i byrådet med hjertet på det rette sted.

- Jeg tror på, at individet først og fremmest skal styrkes for at kunne indgå i et fællesskab, frisind, frihed, ytringsfrihed og forpligtelsen i at hjælpe de, som ikke kan. Det er de værdier, jeg nu vil arbejde for og kan se mig selv i igen og vil arbejde ud fra i mine udvalg, men jeg vil aldrig lade liberalismen vægte højere end fornuften.

Borgmester Jørn Pedersen (V) tager Pernille Øhlenschlægers beslutning til efterretning:

- Det er hendes juridiske ret, omend jeg mener, at når man er valgt ind på et partis liste og stemmer, så er det også det, som man repræsenterer i hele ens valgperiode. Hvis man ikke kan se sig selv i det, så bør det naturlige være, at man forlader byrådet, giver pladsen til den næste på listen og så stille op, som løsgænger til det efterfølgende valg og dermed afprøve om det er det, som vælgerne vil give mandat til.

Pernille Øhlenschlæger gik tirsdag imod sit eget parti, hvor hun stemte imod afviklingen af Kolding Havn Det skete på byrådsmødet. Nu er Pernille Øhlenschlæger ude af Venstre og fortsætter som løsgænger frem til byrådsvalget i 2021.

Socialområdet bliver Dansk Folkepartis Karina Adsbøls ansvar.

Dansk Folkeparti har på sit sommergruppemøde i Rebild Bakker fordelt ordførerposterne. Det lokale Folketingsmedlem, Karina Adsbøl fra Hjarup, sætter sig tungt på det sociale område.

Hun bliver således socialordfører, ældreordfører, handicapordfører, ligestillingsordfører og ovenikøbet næstformand i Social- og indenrigsudvalget.

- Jeg er utrolig glad for, at få nogle fantastiske ordførerskaber, hvor det for mig handler om, at sætte mennesket i centrum. Der er så meget at tage fat på, herunder at sikre et kvalitetsløft i ældreplejen, samt flere varme hænder, vi har desværre været vidne til nogle vilde sparekataloger fra nogle kommuner, hvor embedsværket f.eks. har foreslået vådservietter frem for bad, og meget andet dumt. Ældre fortjener en værdig, kærlig og omsorgsfuld pleje, både på plejehjem og eget hjem, siger Karina Adsbøl i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Unge med handicap fortjener en bedre overgang fra børne til voksenlivet, så allerede når de bliver 18 år, skal der være styr på hjælpen. Det gælder når den unge enten vil flytte hjemmefra eller blive boende lidt længere hjemme. Der er nok at gå i gang med.

- Det kræver også, at socialområdet får tilført flere midler, og derfor vil jeg kæmpe for en øremærkning af midler til socialområdet, det bliver der brug for, også set i lyset af, at satspuljen er under udfasning, slutter Karina Adsbøl.

Sommergruppemødet slutter onsdag klokken 18.

Karina Lorentzens genvalg til folketinget baner vejen for, at det nuværende byrådsmedlem Hans Holmer bliver både ny gruppeformand og Socialudvalgsformand for SF i Kolding byråd. Mette Voss overtager Karina Lorentzens plads i byrådet.

SF har gennem tiden haft mange markante socialudvalgsformænd – lige fra Villy Søvndal, Lis Ravn Ebbesen og til sidst men ikke mindst Karina Lorentzen. Nu indtræder Hans Holmer på den post, når Karina Lorentzen skifter til Folketinget, skriver SF Kolding i en pressemeddelelse.

Det er således et par store sko, der skal fyldes ud, når Hans Holmer overtager:

- Jeg glæder mig rigtigt meget til at tage dét ansvar. Jeg mener grundlæggende, at vi skal måle kommunens rigdom på, hvor gode vi er til at tage hånd om udsatte borgere. Interessen for andre mennesker, evnen til at samarbejde på tværs af partierne og være løsningsorienteret, er noget af det jeg bringer med ind i den nye formandsrolle, siger han.

- Kolding Kommunes økonomi er udfordret, og derfor ligger der også en stor opgave for udvalget og for mig i at være særlig opmærksom på, at det ikke rammer mennesker, som i forvejen af udsatte.

Hans Holmer træder således også træder ind i det, magtfulde økonomiudvalg, mens Mette Voss afløser Hans Holmer i Børne- og Uddannelsesudvalget:

- Jeg ser frem til arbejdet i Børne- og uddannelsesudvalget. Det er et område, som jeg har stort fagligt kendskab til, da jeg har arbejdet som pædagog i 22 år. Den viden og erfaring vil jeg gøre brug af i udvalget, forklarer hun.

Mette Voss indtræder desuden i Seniorudvalget, Lokaldemokratiudvalget, Arbejdsmarkedsudvalget og Fritid- og idrætsudvalget. Det sker pr. 1. august, hvor Mette stopper i Daginstitutionen Agtrupvej/Brunebjerg.

Karina Lorentzen takker af

Karina Lorentzen stopper i byrådspolitik og kalder det vemodigt:

- Det er da vemodigt, for jeg har været glad for at arbejde for udsatte og folkesundheden. Men jeg må sande, at mange af løsningerne ligger på Christiansborg, som holder kommunerne i både stramme tøjler økonomisk og lovgivningsmæssigt, og de ting skal ændres der fra. Jeg håber derfor, at kunne give lidt tilbage derfra. Jeg takker ydmygt for de mange stemmer på mig i Kolding-kredsene, det gør, at jeg føler et stort ansvar for at leve op til den tillid, vælgerne har vist mig, siger hun.

Det står skidt til med Kolding Kommunes økonomi, der igen har blodrøde - eller i hvert fald røde tal.

Økonomien i Kolding sejler endnu engang. I følge JydskeVestkysten ender det i år med et underskud på 60-100 millioner kroner, hvis forbruget fortsætter på samme niveau resten af året. I følge avisen er det på socialområdet, at der for alvor er et overforbrug. Det er penge til Koldings syge og udsatte borgere, der koster kommunen mere end forventet.

Borgmester Jørn Pedersen (V) bekræfter over for JydskeVestkysten, at underskuddet kan ende på mellem 60 og 100 millioner kroner i 2019. Det gør han med baggrund i kommunens økonomieksperters beregninger.

- Hvis billedet fortsætter, er vi nødt til at reagere. Nu afventer vi lige indberetningerne fra maj, og så tager vi stilling til, hvad der skal ske, siger Jørn Pedersen til avisen.

Han tilføjer, at hvis forbruget i de første fire måneder fortsætter uændret i maj, er politikerne nødt til at gribe ind.

Du kan læse mere om sagen her...

Knud Erik Langhoff, der er tidligere byrådsmedlem for De Konservative i Kolding byråd, stiller for første gang op til Folketinget og er dermed i gang med sin første valgkampagne til netop Folketinget.

Knud Erik Langhoff har 15 børnebørn og vil blandt andet styrke familielivet:

- Jeg ved, hvilken belastning det kan være for familierne, hvis daginstitutionerne ikke har åbent den tid, som forældre har behov for. Og her er der store forskelle i kommunerne og her kunne jeg godt tænke mig, at man fra regeringens side siger til kommunerne, at de skal sikre, der er pasningsmuligheder, så forældre ikke behøver at køre med lynets hast eller få tidligere fri fra arbejde for at hente børn. Det er en stresset tilværelse. Den gode start på livet er at give familierne bedre rammer, fortæller Knud Erik Langhoff til Kolding Netavis.

Hvad arbejder du ellers for?

- Lokalt arbejder jeg for en sekssporet motorvej omkring Kolding - gerne helt fra nord for Kolding og ned til grænsen. Men første etape skal være rundt om Kolding by. Og så skal vi have nogle ekstra afkørsler, så trafikken inde i byen kan blive aflastet. Vi får aldrig en ordentlig logistik før vi får en afkørsel i Seest. Og så vil jeg arbejde for, at vi får ingeniøruddannelsen til Kolding, fordi vi har virksomheder, som skal bruge dem. Men de pendler fra Aarhus. Og når først de unge har etableret sig og fået børn, så flytter de ikke til Kolding. På landsplan vil jeg arbejde for klimaet. Jeg vil anvende de energier vi i forvejen har liggende i vort samfund - blandt andet overskudsvarme fra spildevand. Og jeg ser gerne, at sundhedssystemet får et løft. Jeg vil gerne have nedlagt regionerne, så vi kan få sygehusbehandlingerne ensrettet, siger Knud Erik Langhoff og fortsætter:

- Jeg ser gerne, at vi får et fælles edb-system. Jeg synes det er en katastrofe, at der har siddet fem regionsråd rundt om i Danmark, som hver især har skullet have et fingeraftryk på, hvilket edb-system deres sygehuse skulle have - og det er så ikke fælles. Det skal være sådan, at hvis man kommer til skade, når man er i Skagen, så skal journalen kunne læses, når man er i Kolding.

Blå blok er i følge meningsmålinger en del bagud. kan I nå at indhente rød blok?

- Jeg har armene oppe i forhold til meningsmålingerne for Det Konservative Folkeparti. Det ser ud til, at vi næsten får en fordobling i mandater. Det fortjener vi også. Og nu efter Lars Løkke Rasmussen (V) har meldt ud, at han nærmer sig Socialdemokratiet mere og mere, så vil det nok være oplagt, at vi får endnu flere stemmer til Det Konservative Folkeparti. Der er jo ingen der siger, at der ikke kan være en regering på tværs af rød og blå blok. Jeg mener bare, at hvis det er de to store partier, der sætter sig sammen og vil styre Danmark, så kommer der ikke noget godt ud af det - ikke hvis de udelukker alle andre partier. Jeg håber på en mindretalsregering, som får støtte fra fløjene, fortæller Knud Erik Langhoff.

Nye Borgerlige og Stram Kurs er nye yderliggående partier i blå blok. Hvordan har du det med dem?

- Hvis du tager Nye Borgerlige er det en ny DF. Derimod er jeg voldsomt overrasket over, at der er nogen danskere, som vil stemme på Stram Kurs. De har overhovedet ingen politik. De fortæller kun, at de vil af med muslimerne, men jeg tror faktisk slet ikke, de aner, hvad økonomi er, slutter Knud Erik Langhoff.

Danskerne skal sætte sit kryds den 5. juni, Grundlovsdag.

Det nationale ungeklimaråd er nedkommet med 17 anbefalinger til klimahandling. Det har fået SF i Kolding Kommune til stille forslag om et ungeklimaråd forud for klimastrejkerne 24. maj.

Den 24. maj går folkeskoleelever og studerende atter på gaden i ”Klimastrejke for fremtiden”. Dermed er der gået to måneder siden sidste klimastrejke, hvor borgmester Jørn Pedersen stod på Rådhusets trappe og forklarede de unge, at kommunen ikke gjorde nok i forhold til klimaet og at kommunen skal gøre mere.

Det har fået SF til at stille forslag om i Kolding Byråd, at der skal oprettes Ungeklimaråd i kommunen, som skal sikre, at kommunen lægger sig i selen med klimakampen. Ungeklimarådet er en del af det nationale klimaråds anbefalinger:

- Det nationale ungeklimaråd anbefaler, at der skal oprettes et råd i hver kommune. Jeg synes, det er en god ide – de unge står og skubber lidt til min generation for at vi skal komme i gang. Derfor vil jeg gerne, at kommunen sætter endnu mere gang i klimakampen og tager dem med på råd, forklarer Karina Lorentzen, gruppeformand for SF, i en pressemeddelelse.

Karina Lorentzen foreslår desuden, at Ungeklimarådets øvrige forslag gennemgås med henblik på at undersøge, om de kan indføres i kommunen. Bl.a. har rådet et forslag om, at offentlige køkkener skal tilbyde klimavenlig mad. Karina Lorentzen er tirsdag på besøg hos Elbokøkkenet og her vil hun spørge ind til, hvordan ældremaden kan blive klimavenlig.

Forslaget

Forslag om at implementere Ungeklimarådets anbefalinger

Den 26. april udkom det nationale Ungeklimaråd med 17 anbefalinger til klimaindsatsen. Et par af anbefalinger vedrører kommunerne, og SF foreslår derfor:

• At anbefalingerne screenes for deres relevans for kommunerne, ligesom der leveres bud på, hvordan de kan implementeres
• At anbefaling nr. 11 implementeres i Kolding Kommune i sin helhed, således at der bl.a. oprettes et ”Ungeklimaråd”.

Forslaget skal ses i lyset af, at der igen er klimademonstrationer 24. maj, og vi skylder de unge at handle, mener SF Kolding.

Lars Løkke Rasmussen stiller op til et Brexit-arrangement i Kolding.

Tirsdag den 14. maj byder SDU Kolding indenfor til arrangementet Brexit and Beers. Her vil statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) debattere, analysere og fortælle om de aktuelle globale og især europæiske udfordringer i lyset af Brexit.

Lars Løkke Rasmussen kommer ikke til at være alene på scenen for med i panelet er også Per Vagn Freytag, professor, SDU, Casper Sylvest, lektor, SDU samt direktør for Business Kolding Morten Bjørn Hansen. I samtalen med statsministeren byder de tre debattører ind med hver deres vinkel på Brexit. Arrangementet er derfor en oplagt lejlighed til at blive klogere på Brexit og det europæiske samarbejde.

Ud over en række spændende perspektiver på Brexit, giver arrangementet også en lille smagsprøve på den britiske pub-kultur. Her vil publikum nemlig blive budt på en kold forfriskning i form af britiske øl.

Arrangementet er gratis, men tilmelding er nødvendig. Tilmeldingen kan ske på www.studiebykolding.dk.

Debatten finder sted i atriet på SDU Kolding, Universitetsparken 1, 6000 Kolding, den 14. maj, klokken 17-19.

Socialdemokraterne fejrer traditionen tro 1. maj og dagen starter tidligt.

1. maj får Socialdemokraterne i Kolding Kommune besøg fra Fagbevægelsens Hovedorganisation. Næstformand i Fagbevægelsens Hovedorganisation Ejner Holst, er førstetaler ved 1. maj-mødet, der afholdes i forsamlingshuset Dannevirke i Sdr. Stenderup. (Stenderupvej 224B, Sdr. Stenderup).

Derfor er der ikke noget med at hygge sig under dynen. Klokken 06 går Dannebrog til tops, der er morgenkaffe og rundstykker, (der betales 30 kroner, red.) og der er fællessange samt flere talere.

- Vi er stolte af at få sådan et besøg til vores traditionsrige morgenmøde, fortæller fællesledelses formand Filip Bekic, der også selv er på taler listen for første gang.

Folketingsmedlem Christian Rabjerg Madsen er også på taler listen ligesom regionsrådsmedlem Poul Fremmelev og gruppeformand Poul Erik Jensen.

Alle er velkomne.

Side 1 ud af 2
  1. Populært
  2. Læs også...

Nyheder efter dato

« Juni 2018 »
Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30