onsdag, 23. januar 2019

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
 

Ingen december uden julekoncert i Nicolai Scene.

Der er garanti for ægte julestemning, når Kolding Kammerkor, søndag den 16. december kl. 16, inviterer indenfor i varmen og lysenes skær til julekoncert på Nicolai Scene.

Med korets nye dirigent, Henrik Svane er der lagt op til både traditionel julemusik med danske salmer, sange og engelske Christmas Carols, men også nyere julemusik vil indgå i programmet.

Desuden får alle mulighed for at synge med, når der inviteres til fælles julesang.

Julekoncerten finder sted søndag den 16. december klokken 16. Billetter købes i døren.

I pausen serveres kaffe og julebag. Entré, inkl. kaffe/the og kage er 75 kr.

Syng lyset frem

jan 23, 2019

Har du lyst til at synge og tænde et lys i den mørke tid, så deltag i lyskoret, der bevæger sig gennem Kolding midtby i forbindelse med Kolding Light Festival.

Torsdag den 6. december klokken 16.30 inviterer Nicolai Kultur i samarbejde med Erhvervsgruppen Kolding alle Koldings borgere til at gå med i et lyskor, der går fra House of Design gennem Jernebanegade, forbi Axeltorv og Nicolai Plads for til sidste at ende hos Nicolai Kultur, hvor det kulminerer med åbningen af den nye lysinstallation i Nicolai Gården.

Til at synge for er vokalgruppen Postyr, og de vil lede de koldingensiske sangstemmer gennem lysende julesange. Alle der deltager opfordres til at medbringe lys i alle mulige former og farver. Man kan deltage med en fakkel, en telefon, en pandelampe, et knæklys eller andre former for lyskilder.

Har du lyst til at øve på forhånd?

Synger du i et kor eller har du lyst til at være med til at give lyskroet en ekstra dimension, så kan du tilmelde dig til korprøve. Her vil Postyr gennemgå nogle arrangementer og stemmer til de valgte julesang. Så torsdag den 6. december klokken 15 kan du komme forbi Nicolai Kultur og øve stemmerne op.

Er du interesseret? Så kontakt kulturformidler, Jacob Galtung-Melchior på 7979 1005 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

I forbindelse med Kolding Light Festival slår Nicolai komplekset dørene op til åbne huse.

Aktiviteter, mad og hygge for hele familien er grundeessensen, når der er åbne huse i Nicolai komplekset den 6. – 8. december i tidsrummet 17-21. Her vil alle husene åbne dørene i forbindelse med Kolding Light Festival.

Nicolai Gården bliver fra 6. december oplyst af en ny lysinstallation, designet af Jesper Kongshaug. I den forbindelse er der officiel åbning klokken 17 samme dag, hvor man kan nyde et glas og se den nye gårdbelysning blive tændt.

Nicolai for børn omdanner Nicolai Scene til Nordpolen med isbjørne, igloer, sælhunde og polarlys – det hele ved stuetemperatur. Billedskolen Nicolai er vært for en workshop, hvor man kan lave iskrystaller og videreudvikle landskabet i Nicolai Scene. Nicolai for børn har naturligvis også åbnet, så man kan pleje sine kreative evner og lyst til leg.

I Nicolai Kunst & Design kan man opleve udstillingen ARTLet. Bag den står BKF Sydjylland – og nogle af de udstillende kunstnere kan træffes i aftentimerne.

Bygning 5

Bygning 5 lægger hus til et væld af aktiviteter. Man kan besøge Kreative Hænder, der holder julemarked torsdag og lørdag, Udtryksposen byder på åben poetry jam torsdag, alle dagene kan man give sig i kast med serigrafisk tryk hos Ny Dansk Bølge og sidst men ikke mindst, så holder værestedet Space åbent i caféen i toppen af Bygning 5 – her byder de på en kop kaffe og en snak om, hvad Space og Bygning 5 er.

Hos Kolding Stadsarkiv kan man få svar på, om man kan læse historiske dokumenter i mørket, når alle interesserede inviteres ind i det historiske værksted. Her kan man høre mere om, hvad man kan finde på et arkiv eller hvilke digitale muligheder man har hjemme fra sofaen. Det hele tilsat pebernødder, kaffe og en snak.

Ingen åbne huse uden noget til ganen – og til åbne huse i Nicolai åbne Nicolai Cafés et madtelt midt i gården. Her kan man få varme retter, kaffe, drikkevarer og varme i kinderne.

December er måneden for en overflod af markeder, julegavekøb og lys på byens huse, i den forbindelse laver BKF Sydjylland en ARTLet i Nicolai Kunst & Design.

Årets sidste udstilling i Nicolai Kunst & Design står BKF Sydjylland for, når de fra 1. – 16. december fylder lokalerne spændende kunst og laver en ARTLet. Der er fernisering 30. november fra klokken 15-17.

Hele 22 professionelle billedkunstnere fra BKF Sydjylland udstiller - på en uhøjtidelig og munter måde - værker fra egne lagre. Der vil være et væld af malerier, akvareller, grafik, skulpturer, keramik og andre seværdig objekter.

Kunstnere fra BKF Sydjylland kan træffes i udstillingen i weekenderne samt til Åbne Huse i Nicolai i forbindelse med Kolding Light Festival d. 6. – 8. december i tidsrummet 17-21.

Fællessang og fællesskab er i fokus, når Nicolai Kultur 1. november fejrer den danske sangskat med arrangementet Nicolai synger.

Tag højskolesangbogen under armen og mød op med en velsmurt stemme, når Nicolai Kultur i forbindelse med Spil Dansk Dagen byder til en aften i fællessangens og fællesskabets tegn den 1. november klokken 19.30 under navnet Nicolai synger.

Aftenens vært er forstander på Engelsholm Højskole, Jakob Bonderup, der er opflasket med højskoletraditionen og højskolesangbogen. Han besidder en stor viden om højskolesangbogens indhold og sad med i redaktionen af den nyeste udgave af den. Til Nicolai synger vil Jakob Bonderup både spille til sangene, synge for og sidst men bestemt ikke mindst fortælle om sangene, komponisterne og forfatterne.

- Fællessang er det sted, hvor vi både lytter efter os selv men også de andre stemmer i fællesskabet og skaber en fælles klang, siger eventkoordinator i Nicolai Kultur, Jon Hededal og fortsætter:

- Nicolai er fælles om kulturen, og derfor giver det god mening, at vi byder indenfor til en aften, hvor det er fællessangen, der er i fokus.

Har man ikke selv en højskolesangbog, så har Nicolai Kultur et begrænset antal, som publikum kan låne til arrangementet.

Der er fri entré til arrangementet. Du kan reservere en billet på www.nicolai.kolding.dk.

18. oktober er international Antitrafficking Day, og her går Nicolai Biograf og Ami Ami sammen om at sætte fokus på menneskehandlens ofre med film og indsamling.

Den 18. oktober er det international Antitrafficking Day, og det markerer Nicolai biograf og organisationen Ami Ami, som laver opsøgende arbejde blandt udenlandske prostituerede i Syddanmark. Det skriver Nicolai Biograf i en pressemeddelelse.

Karina Lorentzen er formand for Ami Ami, som får midler fra handleplanen mod menneskehandel til at lave opsøgende arbejde på bordellerne i Syddanmark. Men ofte står organisationen med et konkret pengebehov til medicin, tøj og andre fornødenheder samt flybilletter hjem til nødstedte kvinder.

- Vi må alene anvende de penge, vi får til opsøgende arbejde. Derfor skal vi selv samle penge til kvinder som måtte have et akut behov for hjælp. Nu benytter vi Antitrafficking Day som en anledning til at gøre det, fortæller Karina Lorentzen i pressemeddelelsen.

Markeres med film

Selve dagen markeres med, ”Wonderful Copenhagen”, som er en spillefilm bygget på virkelige hændelser. Filmen handler om danskeren Tanja, der møder den østeuropæiske Mila, som er fanget mellem polske bagmænd og en ubarmhjertig dansk alfons og viser en skyggeside af København, som man ikke umiddelbart lægger mærke til.

Forud for filmen, vil Karina Adsbøl, ligestillingsordfører for DF, indlede aftenen. Herefter vil de opsøgende medarbejdere fra Ami Ami fortælle om arbejdet på de syddanske bordeller i en form for speeddating i cafeen. Undervejs vil Ami Ami samle ind for dem, som har lyst til at give et bidrag.

Daglig leder af Nicolai biograf, Mette Balsby, siger:

- Jeg fattede straks interesse, da Karina henvendte sig til mig med idéen om at lave noget sammen på Antitrafficking Day. Film er et godt udgangspunkt for dialog, fordi man kan komme i dybden med noget på flere planer, og når det som her giver mening at kombinere det med noget socialt, har vi jo et spændende koncept.”

Nicolai biograf bidrager selv til den gode sag ved at tilbyde en billigere billetpris end normalt, nemlig 75 kr. pr. styk. mod normalt 85 kr. for ikke premierefilm.

Billetter kan købes på biografens hjemmeside på www.nicolaibio.dk. Eventuelle bidrag til Ami Ami kan indbetales på mobile pay nr. 73 526.

Der er musik, humor og anekdoter på programmet, når Kim Sjøgren giver koncert i Nicolai Scene til oktober.

Det er en af Danmarks største klassiske stjerner, der gæster Nicolai Scene d. 10. oktober kl. 19.30. Ingen mindre end Kim Sjøgren kommer forbi Kolding med et show, der bestående af et kæmpe musikalsk talent, masser af humor og anekdoter fra et langt liv i musikkens verden tager publikum i hånden og giver en musikalsk oplevelse af de helt store.

Musikken har været Kim Sjøgrens følgesvend gennem hele livet. I en alder af tre begyndte han at spille violin, kun tolv år gammel blev han optaget på Det Jyske Musikkonservatorium, og han debuterede allerede som 17-årig. Tre år senere blev han medlem af Det Kongelige Kapel, hvor han blev koncertmester som 22-årig - den yngste i kapellets historie.

Udover sin koncertaktivitet har han også komponeret musik til film og tv, været mentor i tv-programmet ”Vidunderbørn” og er professor i violin og kammermusik på Det Jyske Musikkonservatorium.

Kim Sjøgren optræder flittigt i det meste af verden både som klassisk solist og som stand-up entertainer.

Koncerten finder sted den 10. oktober klokken 19.30. Billetter til koncerten kan købes på www.nicolai.kolding.dk eller i skranken hos i Nicolai Kultur. Billetter i døren kan kun købes med MobilePay.

Bygning 5 – Nicolai byder indenfor til en dag, hvor du kan blive meget klogere på, hvordan du laver kulturelle events.

Går du rundt med en kulturentreprenør i maven, så skal du tilmelde dig heldagsforløbet ”Kultur- entreprenør?” i Bygning 5 – Nicolai. Det skriver Nicolai i en pressemeddelelse.

På dagen vil der være forskellige oplæg og workshops, hvor du kan lære af andres erfaringer og viden om kulturel produktion. Du kan blandt andet møde sprogekvilibrist og rapper Per Vers, Danmarks førende coach indenfor sceneoptræden, Kristian Koch, kontraktekspert fra Dansk Musiker Forbund, Thomas Hyllested samt fundraiser fra Kolding Kommune, Mette Kuntz.

Derudover vil der være workshops i foto og sociale medier med Thomas ”Peberman” Sørensen, silketrykworkshop med designstudioet Ny Dansk Bølge og workshop i instruktion og fortælling via levende billeder med Frederik Riis fra Rama Pictures and Sound.

Dagen rundes af med en middag for både oplægsholdere og deltagere.

Det er gratis at deltage, men kræver tilmelding via Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Del af et større samarbejde

Workshoppen er del af et større samarbejde mellem Mungo Park Kolding, Ungdommenshus i Fredericia, Børnenes Hovedstad i Billund og Bygning 5 – Nicolai, hvor de alle tilbyder workshops og foredrag til unge kulturelle entreprenører.

- Trekantområdet bobler af professionelle kulturfolk inden for mange genrer, og vi vil gerne som kulturinstitutioner sætte os selv på spil og inviterer til kig ind i maskinrummet, siger leder af Nicolai Kultur, Mette Strømgaard Dalby.

Heldagsforløbet finder sted den 29. september fra klokken 10-18.

Kolding får besøg af harpenisten Robin Huw Bowen, der igennem mere end 25 år har præsenteret hele verden for den walisiske musiktradition.

Mandag den 24. september kan man opleve en meget unik koncert, når waliseren og harpenisten Robin Huw Bowen spiller i Nicolai Scene. Han trækker både på sin egen mangeårige forskning og på autentiske spillemåder, som er overleveret i folkemusikken, når han samler de forskellige aspekter af traditionerne og giver den walisiske musik et nyt og vitalt udtryk.

I mere end 25 år har Robin Huw Bowen haft en karriere som den eneste fuldtidsprofessionelle walisiske harpenist på den såkaldte trippel-harpe, og han har introduceret dette instrument for tusinder og atter tusinder verden over, skriver Nicolai i en pressemeddelelse.

Han har forsket i, indspillet og udgivet et utal af gamle “tabte” walisiske melodier, og hans indflydelse på den walisiske folkemusik og den specielle harpetradition strækker sig meget vidt. Han rangerer bland de vigtigste figurer, som er udrundet af den walisiske folkemusiktradition og regnes i dag for den vigtigste eksponent for den walisiske trippel-harpe og den musik, som knytter sig til den.

Man kan i dag ofte møde den holdning, at bevaring af en gammel kulturarv er ensbetydende med “at leve i fortiden”, men i modsætning til blot at demonstrere nogle gamle og støvede værker, genopliver Robin Huw Bowen med sit inspirerende harpespil selve musikkens sjæl og formidler den til publikum som lyslevende kunstart. Selv om han ikke er bange for at strække grænserne for selve traditionen og sit eget spil, sker det altid med dyb integritet.

Hans fortolkning er i høj grad farvet af hans egen personlighed og kunstneriske styrke, men stadig dybt forankret i århundreder af walisisk musiktradition. Tilhørerne bliver præsenteret for det sande udtryk og den sande lyd af denne tradition; med genklange fra tidligere tiders æstetik, men så farverigt og levende som til alle tider.

Koncerten, der starter klokken 19.30, arrangeres i samarbejde med Kolding Musikskole.

Billetter kan købes på www.nicolai.kolding.dk.

Siden maj har Koldings borgere haft mulighed for at mødes i piazzaen i Nicolai Gården, men nu da efteråret banker på døren, holder piazzaen afskedsfest.

Henover sommeren har piazzaen i Nicolai Gården været et sted, hvor folk kunne mødes og slappe af, men i trit med at efteråret står på spring, så lukker den ned – det kommer dog ikke til at foregå i stilhed.

Onsdag den 19. september fra 16.00 til 17.30 er der nemlig afskedsfest. Her vil der være en pop up udstilling, der viser piazzaens historie fra tanke til handling. Piazzaen opstod ud fra en tanke om, at skabe et mødested i Nicolai Gården – men at lave et udendørs mødested i Danmark er en finurlig størrelse, da piazzaen skulle kunne modstå det danske vejr lunefuldhed.

Hele projektet har udviklet sig løbende siden den officielle åbning den 9. maj i år – og har hen over sommeren ændret sig i takt med, hvordan det er blevet benyttet af Koldings borgere.

Udover udstillingen er der en workshop, hvor man kan få lov til at bygge en lille version af kuplen, som et symbol på piazzaen. På den måde kan folk få et lille stykke af piazzaen med hjem, før den bliver pillet ned.

Afskedsfesten skal også ses som en tak til alle de mennesker, der har bidraget til projektet henover sæsonen.

Workshoppen er åben for alle, men ønsker man at deltage, må man meget gerne sende en tilmelding til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. senest den 17. september.

Side 1 ud af 2
  1. Populært
  2. Læs også...

Nyheder efter dato

« Januar 2019 »
Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31