Søndag den 12. maj er der koncert i Marielunden i Kolding.

Der er fokus på Holger Drachman, når der søndag den 12. maj er arrangeret en koncert på Naturskolen i Marielunden.

Underholdningen leveres af Kolding Mandskor, som vil synge nogle af Drachmanns sange. Der møder 20-25 sangere op.

Den anden halvdel af koncerten vil bestå af musik fra Drachmanns Venner med Peter Lorenzen og Lene Oustrup, som spiller til hans sange og viser, samt fortæller om sangenes tilblivelse.

Koncerten starter klokken 14. Prisen er 85 kroner pr. person og er inklusiv kaffe/te, vand og kage.

Billetter kan bestilles på e-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller tlf.: 3073 3507.

Nu kan du opleve "Tvind – The Musical".

Mandag den 8. april gæster Teater V Kolding Teaterforening på Comwell Kolding Teater med den satiriske musical, ”Tvind – The Musical”. Forestillingen, som Jyllands Posten gav fem stjerner.

- En fortælling om en tid, hvor fællesskabet fyldte for meget, til en tid, hvor fællesskabet fylder for lidt, kalder Teater V sin forestilling.

Året er 1972: USA’s præsident, Richard Nixon, besøger Kina og møder Mao Zedong. Mogens Glistrup stifter Fremskridtspartiet. Anker Jørgensen bliver statsminister. Danmark siger “JA” til EF. David Bowie udgiver Ziggy Stardust. Og i biograferne har den første Godfatherfilm verdenspremiere. Der skete noget det år.

I årene inden startede Mogens Amdi Petersen Den Rejsende Højskole og samme år Det Nødvendige Seminarium, der senere blev til det verdensomspændende imperium, Tvind: Et socialt projekt i en tid, hvor man sagde Os, Vi, Sammen, i stedet for Mig, Mig, Mig. Hvor individet kun var det nødvendige tandhjul i fællesskabets maskine. Vi følger en gruppe mennesker og deres udvikling i Tvind fra 70’erne og op til midt 90’erne, hvor Tvind kommer i alvorlig modvind. Krydret med tidens politiske (slag)sange.

”Tvind – The Musical” vil gerne anerkende alle de dedikerede mennesker, der kæmpede for at skabe en bedre verden. Dem, som vitterligt troede på, at hvis de gjorde en aktiv indsats, så ville de sammen kunne ændre verden. Men hvad skete der egentlig med alle dem, der troede på fælleseje, gruppepres og ingen hensyntagen til jeg’et? Gik de til grunde i sammenholdets mantra?

Det er ny dansk dramatik – for fuld musik – af Andreas Garfield.

I rollerne ses Sune Kofoed, Margit Watt-Boolsen, Pelle Koppel, Linnéa Voss, Signe Mannov og Sune Skuldbøl Vraa.

”Tvind – The Musical” kan ses mandag den 8. april klokken 19.30 på Comwell Kolding Teater. Billetter kan købes på www.billetten.dk.

Svend, Knud og Valdemar - synger på sidste vers.

Tirsdag den 2. april gæster opera- og teatertruppen, Figaros, og Den Ny Opera Kolding Teaterforening. Det bliver med stykket ”Svend, Knud og Valdemar” eller ”Kongemordet i Roskilde” eller ”Slaget på Grathe Hede”, et historisk, romantisk udstyrsstykke i fem changementer med indlagte sange.

Publikum følger her en teatertrups forsøg på at opføre et stykke om slaget på Grathe Hede, hvor alt går galt, blandt andet fordi intrigerne mellem skuespillerne ikke kan skjules. Peter Fristrups teaterstykke har holdt sig på repertoiret siden premieren i 1887 og har igennem alle årene fornøjet publikum over hele landet.

Nu kaster opera- og teatertruppen Figaros og Den Ny Opera sig over denne perle og giver den en moderne makeover. Der tilføjes ekstra sangnumre fra både opera, operette og musical, og når Figaros tilsætter sin særegne komik til den i forvejen humørfyldte forestilling, er der garanti for en morsom aften i teatret.

I rollerne som medlemmer af den uheldige teatertrup ser vi Lisbeth Kjærulff, Hans Dueholm og Kristian Jensen. Som bonus (ved hjælp af moderne computer og filmteknik) svæver sangeren og revyskuespilleren, Rasmus Krogsgaard, over vandene i rollen som Knud Lavards ånd. Kapelmester er Allan Dahl Hansen.

Forestillingen vises på Comwell Kolding Teater klokken 19.30. Billetter kan købes på www.billetten.dk.

Fredag den 22. marts har den anmelderroste forestilling, Frit Flet, premiere på Mungo Park Kolding.

Frit Flet har siden februar spillet for fulde sale på det københavnske teater Sort/Hvid og nu rykker forestillingens skuespillere Kirsten Peüliche, Ina-Miriam Rosenbaum, Sofie Torp og Marie Nørgaard til Kolding for en periode.

Forestillingen Frit Flet er skabt på baggrund af den ikoniske fællesbog Frit Flet af Naja Marie Aidt, Line Knutzon og Mette Moestrup.

Iscenesættelsen er skabt af et drømmehold af kvinder; instruktør Liv Helm, scenograf Franciska Zahle, komponist Hannah Schneider og dramaturg Tanja Diers. Det er en musikalsk slagmark af rå kroppe, smertende skønhed og grusomt forfald. Den yngste på scenen, Sofie Torp, er i 20’erne og den ældste, Kirsten Peüliche, nærmer sig 80.

- I bogen får man et tværsnit af kvinder og den slagmark, som kvindekroppen er. Den gennemgår den ene vilde forvandling efter den anden. Fra små buler, der vokser frem i teenageårene til huden, der krøller som pergament på det sidste livsstadie. Aldersspændet mellem den yngste og den ældste skuespiller er 50 år. Vi arbejder meget musikalsk og visuelt, blandt andet med sprødheden, som alderen tilfører en stemme, og vildskaben i den forvandling, som kroppen gennemgår med årene, fortæller instruktør Liv Helm i en pressemeddelelse.

I Frit Flet kan man sige, at skuespillerne har en femte medspiller – det er musikken. Sangerinde og komponist Hannah Schneider skaber det musikalske univers, der både agerer akkompagnement og er impulsen, der sætter en handling i gang. Musikken er skabt i et spilrum mellem indspillede samples og reallyde skabt i Franciska Zahles scenografi. Blandt andet har holdet arbejdet med skuespillernes stemmer som et musikalsk instrument. Talt tekst går for eksempel over i korværker af flere stemmer. Netop det sælsomme lydunivers og den fantastiske musik, som har rørt mange teatergængere og anmeldere i det københavnske, kan man nu glæde sig til at opleve på Mungo Park Kolding.

Frit Flet spiller på Mungo Park Kolding d. 22. marts til 4. april (årskortpremiere d. 21. marts).

Ivory Tusk spiller gratis koncert på Mungo Park Kolding lørdag d. 16. marts.

Ezequiel de Lima, manden bag solo-artisten Ivory Tusk, er oprindeligt fra Argentina, men er nu bosat i Barcelona. Han er inspireret af andre singer-songwritere som The Tallest Man on Earth, Bon Iver, Sufjan Stevens og Jose Gonzales. Han kommer med sin guitar og sin stemme forbi Mungo Park Kolding og spiller koncert d. 16. marts kl. 19.30.

Ezequiel fortæller:

- Dette bliver min første tur til Danmark og udover København, så ser jeg virkeligt frem til at dykke ned i den danske kultur i et par uger og optræde med sange fra mit endnu ikke udgivne album.

Med sig har han sin rejsekompagnon og video-dokumentarist, Clemens Wiem. Ezequiel og Clemens Wiem mødte hinanden til en Ivory Tusk-huskoncert i Bremen, Tyskland.

Koncerten blev booket gennem CouchSurfing

Det er Sanne Dewas, eventminister på Mungo Park Kolding, som har arrangeret koncerten. For et par måneder siden skrev Ezequiel til Sanne Dewas via Couchsurfing, som er en dele-økonomisk rejsetjeneste, hvor brugere af tjenesten etablerer kontakt og overnatter gratis hos hinanden. Han spurgte om han måtte holde en lejlighedskoncert hjemme hos Sanne, men da Sanne er eventminister på Mungo Park Kolding blev det hurtigt aftalt, at koncerten skulle foregå på teatret i Fredericiagade.

Det er første gang Ivory Tusk er på turné i Danmark. Udover koncerten i Kolding spiller Ivory Tusk også i Aarhus, Aalborg, Odense, Roskilde og København, hvoraf nogle af koncerterne afvikles i private hjem.

Koncerten finder sted hos Mungo Park Kolding lørdag. Dørene åbner kl. 18.30. Koncerten starter kl. 19.30. Koncerten er gratis.

Side 1 ud af 2