Jakob Olrik kommer forbi Kolding i forbindelse med efterårsturnéen.

Forfatter og foredragsholder Jakob Olrik har netop skudt sin efterårsturné i gang, med det helt nye foredrag ’Kærlighedskompasset’. Han gæster Kolding Bibliotek den 8. oktober.

Til premieren lover Jakob Olrik et brag af et show, hvor han udover foredraget også præsenterer sin nye bog ’Kærlighedens Mysterier’, som foredraget netop er baseret på.

- Jeg tror vi befinder os i en tid, hvor vi har brug for alt den kærlighed vi kan få. Kærlighed er et af de ældste emner i verdenshistorien, men alligevel, er det aldrig noget som vi mennesker har kunne gøre os kloge på. For kærligheden er så kompleks, fortæller Olrik.

Rusker den brusende kærlighed

Til foredraget tager han fat om den store brusende kærlighed, rusker den, udspørger den og stiller skarpt på dens mangfoldige muligheder. Han stiller bl.a. spørgsmålene: Kan vi udvikle os sammen uden at miste os selv? Og hvordan undgår vi at løbe panden mod en mur i lidenskabens navn? Kærlighedskompasset er inspiration til oprigtig kærlighed, levende lidenskab og dybe relationer.

Lyt, grin, lær & lad dig friste til at kæmpe for det vigtigste i livet: Kærligheden.

Arrangementet foregår den 8. oktober klokken 19 på Kolding Bibliotek.

Foredraget overholder Corona-restriktionerne, og der er begrænset antal pladser. Der vil være mulighed for at købe Jakob Olriks nye bog til særpris og få den signeret.

Billetter kan købes her...

Hør et oplæg om forfatteren Fredrik Backmans humoristiske univers og deltage i diskussionen.

Herlige historier og masser af lune – til den næste Kulturcafé fortæller Ulrich Thiim, døvepræst i Kolding Provsti, om den svenske forfatter Fredrik Backman, som er kendt for romaner som ”En mand der hedder Ove”, ”Bjørneby” og ”Britt-Marie var her”. Backmans univers balancerer mesterligt mellem humor og alvor, når hverdagen skildres med en ordentlig portion ironi, og alligevel løftes op på et eksistentielt niveau.

Kulturcaféen er den første i efteråret 2020. Du kan se resten af programmet for i år på biblioteket og på www.koldingbib.dk.

En gratis tradition for alle

Til kulturcaféerne fortæller en af Koldings præster om teater, litteratur, film eller andre kulturelle emner, som er aktuelle lige nu. Derefter er der tid til diskussion af dagens emne.

Kulturcaféerne foregår den sidste tirsdag i måneden klokken 10-11.30 i Store Sal på Kolding Bibliotek. Det er gratis, og man møder bare op.

Så er der fællessang

September 21, 2020

Syng dig i godt humør, når den nye sæson af det traditionsrige Månedens Sange begynder.

Kolding Bibliotek inviterer til åben og gratis fællessang en gang om måneden i vinterhalvåret. Hver gang er det skiftende kulturpersonligheder fra Kolding, der står for at vælge og introducere dagens sange. I denne sæson kan du blandt andet opleve Mette Dalby, leder af Nicolai Kultur, og Lene Tanggaard, rektor på Designskolen Kolding.

Den første gang i dette efterår er den 1. oktober, hvor værten er Hans Holmer (SF), medlem af Kolding Byråd. Pianist Bente Ibenfeldt akkompagnerer på flygel.

Månedens Sange finder sted den første torsdag i måneden klokken 17-17.45. Arrangementet er gratis og kræver ikke tilmelding. Alle er velkomne.

For at sikre et trygt arrangement og imødekomme afstandskrav i forbindelse med covid-19 er der denne sæson begrænsede pladser. Der er hver gang 50 pladser efter ”først til mølle”-princippet.

Fra den 1. oktober og resten af vinterhalvåret er der åbent om søndagen på Kolding Bibliotek, så hele familien kan lege, læse aviser eller fordybe sig i bøgernes verden.

Skal du arbejde på en eksamensopgave, eller trænger familien til en søndagsudflugt, så kan du nu tilbringe søndagene på Kolding Bibliotek. Fra den 1. oktober til den 1. april holder biblioteket åbent alle ugens dage, også om søndagen, oplyser Kolding Bibliotek.

Spørg bibliotekaren og få inspiration til gode bøger for børn og voksne eller gå på opdagelse i skiftende udstillinger, arrangeret af byens foreninger og institutioner. Du kan også læse tidsskrifter og aviser eller finde et PlayStation-spil og den næste film for hele familien. Studerende kan booke en studiecelle, mødes med studiegruppen og få hjælp til informationssøgningen.

Der er åbent klokken 13-16 alle søndage indtil den 1. april. På lokalbibliotekerne i Vamdrup, Lunderskov og Christiansfeld er der åbent med selvbetjening hverdage klokken 7-18 og lørdage 10-14. Se på www.koldingbib.dk, hvornår dit lokalbibliotek har betjening ved en bibliotekar.

Mød monstre, deltag i quiz og hør forfatter Jacob Weinreich fortælle om zombier og andre creepy skabninger.

Få et festligt (og lidt uhyggeligt!) kig ind i monstrenes verden. Du kan blive malet som et monster selv – og møde forfatteren til børnebogsserien Monsterjægerne, Jacob Weinreich, og høre om hvordan det er at leve af at finde på monster-historier. Du kan også prøve kræfter med bibliotekets monsterquiz, som står fremme i ugerne 37-42, og der trækkes lod om en bogpræmie hver uge!

Arrangementet er en del af Bibliotekernes temasamarbejde, Biblioteksugen og FN’s internationale læsedag.

En monstrøs lørdag

Arrangementet foregår lørdag den 12. september fra klokken 10.30 på Kolding Bibliotek. Foredraget med Jacob Weinreich klokken 12 er gratis, men husk at bestille en billet. Både voksne og børn skal have billet. Ansigtsmaling og quiz er gratis, og du behøver ikke en billet.

Program for dagen

10.30-12.00 Ansigtsmaling
12.00-13.00 Foredrag ved forfatter Jacob Weinreich om hvordan er det at være forfatter – og at finde på historier om monstre og zombier
13.00-13.15 Mød Jacob Weinreich og få en autograf

Arrangementet er for børn fra 6 år og opefter.

Side 1 ud af 13