Du kan slå alle andre i en Harry Potter-quiz for ægte fans, være med i en fotokonkurrence og få inspiration til din næste bog, når biblioteket afholder online vinterferieaktiviteter for både børn og voksne.

Rex Dexter eller Timmy Taber? Hvem er sjovest? Har Hundemand fortjent en smiley eller en poop og hvad med bøgerne om Naja Münster? Få inspiration til sjove bøger og quiz med i bibliotekets interaktive bogsnak over Teams, hvor I er med til at stemme på de sjoveste bøger for de 9-12-årige. Det foregår lørdag den 20. februar klokken 11.

Vær kreativ i det fri og tag et billede, hvor der indgår et A, B og et C. Hvis du lægger billedet på de sociale medier, er du med i Koldingbibliotekernes fotokonkurrence i uge 7. Du kan for eksempel tage et billede af én, der hedder Anna (A), der står på en bakke (B) med sin cykel (C). Læs nærmere detaljer om hvordan du deltager i konkurrencen på koldingbib.dk.

Du kan også vinde magiske præmier i Harry Potter-quizzen tirsdag den 16. februar og spille online bogbingo for børnefamilier torsdag den 18. De voksne kan være med i Lockdown læsekreds og Bogsnak online eller skåle med andre krimifans, mens I svarer på skægge spørgsmål til krimi-pubquiz fredag den 19.

Alle Koldingbibliotekernes vinterferieaktiviteter bliver afholdt digitalt i år. Læs mere om de enkelte aktiviteter og hvordan du tilmelder dig på koldingbib.dk.

Er du vild med at lytte til lydbøger, eller skal du finde en god bog til din barns frilæsning? Gennem bibliotekernes online-tjenester kan du hente lydbøger og e-bøger, se film og finde strikkeopskrifter i digitale magasiner. Lige for tiden har alle, der bor i Kolding, mulighed for at låne endnu mere end normalt.

Under den delvise nedlukning kan du låne ekstra bøger og se flere film på eReolen, Filmstriben og andre databaser, du kan bruge hjemmefra. Koldingbibliotekerne har sat det månedlige antal lån op, så du kan låne 10 e-bøger, 10 lydbøger og 10 film om måneden.

Børn kan finde gode bøger til frilæsningen hos børnetjenesten eReolen GO, mens voksne kan vælge blandt mere end 50.000 lydbøger og e-bøger på eReolen. Du kan finde en film for hele familien på Filmstriben og læse magasiner som Vogue, National Geographic eller Isabellas.

Skal du skrive opgave, er der også hjælp af hente. De fleste databaser kan du nemlig bruge hjemmefra. Se hvilke på koldingbib.dk.

Brug biblioteket digitalt

For at bruge de digitale tjenester skal du være oprettet som bruger på Koldingbibliotekerne. Du kan selv oprette dig med NemID på bibliotekets hjemmeside. Herefter kan du bruge de enkelte tjenester enten på computeren eller ved at hente en app. Du kan for eksempel tage en lydbog med på en gåtur eller i bilen ved at hente appen eReolen på din smartphone.

Under den delvise nedlukning kan du stadig finde inspiration til læsningen og hjælp til din opgave. Du kan blandt andet ringe til en bibliotekar og få anbefalinger online.

En bibliotekar sidder klar ved telefonen på 7979 1100 på hverdage klokken 10-15, hvis du har spørgsmål eller vil have idéer til den helt rigtige bog til dig.

Du kan få inspiration online til både læsning, filmaftener og brætspil med familien. Personalet formidler gode oplevelser til børn og voksne på koldingbib.dk, Facebook og Instagram.

Hjælp til de studerende

Du kan også få hjælp til informationssøgning til din opgave. Gennem tilbuddet Book en bibliotekar kan du lave en aftale med en bibliotekar, der hjælper dig over telefonen. Du laver aftalen ved at udfylde en kontaktformular på hjemmesiden eller ved at ringe på bibliotekets telefon.

Begrænset åbent for aflevering og afhentning

Ved at benytte bibliotekets take away-ordning kan du afhente materialer til din opgave eller til fritidslæsningen, hvis du reserverer det hjemmefra. Når du får besked om, at materialet er klar til dig, kan du hente det.

Alle bibliotekerne i Kolding, Christiansfeld, Vamdrup og Lunderskov har begrænset åbent for take away. Derudover er biblioteksrummene lukkede. Se åbningstiderne og læs mere om forholdene under den delvise nedlukning på koldingbib.dk.

Nu kan du igen deltage i bogsnak med andre læsere.

Fra den 21. januar kan du hver uge få en hyggelig bogsnak med andre læsere og en bibliotekar, der også elsker bøger. Til Bogsnak online torsdage klokken 11 skal du blot klikke på et link, og så er du en del af samtalen.

En vært fra Koldingbibliotekerne har hver gang en bog med, og måske er der en speciel gæst der også har det. Derudover er ordet frit for deltagerne: Hvad har du lige læst? Hvad ligger på natbordet? Hvilke bøger har du elsket at læse, hvilke har du grædt over, hadet, blevet skræmt af…

Arrangementet foregår via programmet Microsoft Teams, men du behøver ikke at have programmet installeret for at være med. På dagen får du tilsendt et link samt kontaktoplysninger på værten, hvis du får brug for hjælp med at komme på.

Eneste krav for at deltage er således, at du har en computer eller tablet, der har adgang til internet og mikrofon. Og så skal du selvfølgelig have lyst til at tale om bøger med andre.

Gratis og helt enkelt at deltage

Bogsnak online foregår torsdage klokken 11, så længe det ikke er muligt at afholde arrangementer på Koldingbibliotekerne. Bibliotekets hjemmeside bliver løbende opdateret med datoer. Første gang er torsdag den 21. januar. For at deltage skal du bestille en gratis billet på koldingbib.dk senest dagen før hver Bogsnak.

Arrangementet varer højest en time, og du behøver ikke at deltage hver gang, men blot når du har lyst.

På biblioteket kan du nu lege, spille og quizze – med både hænder og fødder! Prøv det nye interaktive gulv og lån brætspil med hjem til juleferien.

Active Floor er et gulvspil, der fungerer med en projektor i loftet og sensorer i gulvet. Det byder på en hel verden af aktiviteter, som du styrer ved at træde på sensorerne. Der er jule-vendespil, fodboldspil, pirat-quizzer og hundredevis af andre aktiviteter for både børn og voksne.

Du finder Active Floor i Bryggeriet, der er Kolding Biblioteks musik- og filmafdeling. Du vælger selv den aktivitet, du har lyst til at prøve af, og du kan indstille aldersgruppe og sværhedsgrad, så aktiviteten passer til dig og din familie.

Fremover kan du også låne forskellige brætspil med hjem eller spille dem på biblioteket. Målgruppen for spillene er unge og voksne, og der er både strategispil, samarbejdsspil og sociale spil som det populære og virkelig skægge Hint. De første spil vil være klar til lån lige inden jul, så du kan låne sjove spil med hjem til juleferien.

Brætspillene finder du i bibliotekets Young Adult-afdeling.

Pressefoto.

Side 1 ud af 16