Lørdag, 19. oktober 2019

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Kolding er netop blevet udnævnt som et af fire nye områder, hvor risikoen for ekstreme oversvømmelser er størst. Det kan have store konsekvenser i skybrudssæsonen. Fagmand guider til at forebygge vandskader.

I starten af året udnævnte Kystdirektoratet Kolding som et af fire nye områder, hvor risikoen for ekstreme oversvømmelser er størst. Derfor skal koldingensiske husejere være særligt opmærksomme, for ifølge DMI er vi netop gået ind i skybrudssæsonen - og som husejer har man selv et ansvar for at forebygge vandskader.

- Som husejer har du en forpligtelse til selv at forebygge og begrænse vandskader, hvis det er muligt. Det tror jeg, mange ikke er klar over. Hvis man ikke jævnligt vedligeholder sit hus, kan det i værste fald betyde, at man ikke kan få erstatning fra forsikringen, hvis der for eksempel opstår en vandskade efter skybrud, og den manglende vedligeholdelse er årsagen, fortæller Anja Lintrup Sørensen, der er konsulent i Forsikringsoplysningen, i en pressemeddelelse.

Forebyg vandskaderne selv

Heldigvis er der hjælp at hente for de koldingensiske husejere. Der er nemlig en række ting, man nemt kan gøre for at forebygge vandskader på sit hus.

- Overordnet set kan der komme vandskader på to måder – enten ved overfladevand eller kloakvand. Overfladevand er regnvand, der samler sig og trænger ind i huset. Kloakvandet er vand fra afløbene, der løber tilbage – og potentielt kan fylde hele din kælder op. Det er kloakvandet, der giver de største vandskader, fortæller Trygve Thykjær fra Toiee, der blandt andet specialiserer sig i at forebygge oversvømmelser på huse.

I følge Trygve Thykjær er det en god idé løbende at holde øje med vejrudsigten, så man ved, hvornår der er risiko for store regnskyl og skybrud.

Han giver tre gode råd til, hvordan husejere forebygger vandskader:

1. Rens tagrender for blade og snavs. Det er vigtigt, at vandet kan løbe ordentligt igennem, så det ikke trænger ind i sprækker og slidte fuger.

2. Afspær kloakrør for at undgå tilbageløbende kloakvand. Du kan enten købe et højtvandslukke, der dog skal monteres af en fagmand, eller du kan bruge en drain plug, som du selv monterer.

3. Sørg for, at der er et fald på din grund, så regnvandet løber væk fra huset. Du kan eventuelt også grave en rende rundt om huset, der leder vandet væk.

EU’s Regionalfond, BlueKolding og Kolding Kommune inviterer alle interesserede med på en gåtur den 9. maj. Undervejs bliver der mulighed for at høre om klimatilpasningsløsninger i Kolding midtby. EU’s Regionalfond slutter turen af med en klimadebat styret af den tidligere TV-vært Tine Gøtzsche.

Hvis du synes, at EU er en fjern størrelse og meget langt væk, får du nu chancen for at opleve det modsatte. EU er nemlig allerede stærkt forbundet med klimaarbejdet i Kolding kommune, og det får du mulighed for at komme helt tæt på, når EU’s Regionalfond, BlueKolding og Kolding Kommune sammen markerer Europadag ved at deltage i den europæiske kampagne #EUinmyregion, som fejres over hele Europa den 9. maj.

For Kolding Kommune og BlueKolding har EU haft en stor betydning de sidste tre år. De har netop i fællesskab gennemført og afsluttet et større EU-støttet projekt, hvor der, i samarbejde med borgerne, er udviklet helt konkrete klimatilpasningsløsninger i Kolding by. Det skriver Kolding Kommune i en pressemeddelelse:

- Støtten fra EU’s Regionalfond har været helt uvurderlig og har betydet, at vi har haft ressourcer til at involvere beboerne i de områder, vi skal klimatilpasse, hvilket også kommer vores fremtidige klimaprojekter til gode. Det betyder forhåbentlig, at de løsninger, vi får skabt, stemmer godt overens med beboernes ønsker for, hvordan vi udvikler området og samtidig klimatilpasser, fortæller formand for Teknik- og Klimaudvalget, Jakob Ville.

Har du fået lyst til at høre mere om klimatilpasning i Kolding skabt i samarbejde med borgerne, kan du tage med på Klimawalk den 9. maj kl. 16. Mødested er Klimapavillonen i Byparken.

Gåturen slutter i Vifdam, som er et af de områder, der skal klimatilpasses. Her vil EU’s Regionalfond være vært for en klimadebat, hvor Asger Christensen (V) kandidat til europaparlamentsvalget, Christian Rabjerg Madsen (A) miljøordfører og folketingsmedlem, Henning Hyllested (EL) transport- og turismeordfører samt folketingsmedlem deltager. Klimadebatten styres af tidligere DR-vært på TV-Avisen Tine Gøtzsche, og hele arrangementet slutter af med grillpølser og lidt vådt til ganen.

  1. Populært
  2. Læs også...

Nyheder efter dato

« Oktober 2019 »
Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31