Kolding Netavis

Klima og Kolding

Læserbrev af Marianne Jespersen (SF), byrådskandidat, Rødkælkvej 13, 6000 Kolding.

Uanset hvor hurtigt vi reducerer CO2 udledningerne, forandrer vejret sig. Derfor skal vi løse opgaven med klimatilpasning, så vi kan optage de stigende regnmængder. Det kan gøres på en måde, hvor klima og biodiversitet går hånd i hånd.

I Kolding har vi lykkeligvis et af de bedste eksempler på, hvordan det kan gøres. Tag en tur ned i Byparken Øst og nyd, hvordan et regnvandsbassin kan udformes: Smukt og grønt – en fryd for både mennesker og krible krable liv.

Jeg håber, at det bliver opskriften på, hvordan man laver en klimatilpasning, der samtidig gavner både biodiversiteten og Koldingborgerne.

Som borger i Kolding Kommune kan du også gøre en stor forskel: Lad være med at lægge fliser i hele din have – lad haven blomstre til gavn for øjet og bierne, og lad regnen synke ned i jorden i stedet for at løbe ud i kloakken.

De mange åer og vandløb i Kolding Kommune er helt centrale i forhold til at optage regnvandet, før det løber ned i din kælder og ind ad din fordør: Lad åerne slynge sig og brede sig.

Vi må stoppe med at dræne de omkringliggende arealer, så der kommer en naturlig dynamik med moser og våde enge, og der optages mere CO2. Samtidig må vi stoppe med at udlede de voldsomme mængder af næringsstoffer, som ødelægger havmiljøet.

Klimatilpasning og arbejdet med større biodiversitet kan sagtens gå hånd i hånd, så Kolding Kommune kan komme væk fra den pinlige plads nr. 85 i naturkapitalindekset over danske kommuner.

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *