Det sker efter en fælles beslutning.

Når sæsonen i 1. division genoptages, bliver det uden Kolding IFs nuværende assistenttræner, Erik Ernesto Nielsen. Han forlader nemlig klubben, oplyser Kolding IF på deres hjemmeside.

Den 33-årige argentinskfødte træner har i samarbejde med klubben valgt at ophæve den nuværende kontrakt. Afskeden kommer i kølvandet af Kolding IFs store organisationsrokade, der også har haft indvirkning på trænerstaben, hvor Erik ikke har ønsket at forsætte i en anden rolle for klubben.

Erik Ernesto Nielsen har været assistenttræner siden januar 2018 og har haft stor andel i klubbens nyere succes, hvad særligt angår oprykningen til 1. division. En kapacitet klubben kommer til at savne.

– Vi har været utrolig glade for at have Erik i klubben, hvor han både har sat sit aftryk på og udenfor banen. Vi kommer til at savne Erik og ønsker ham alt det bedste for fremtiden, fortæller teknisk chef i Kolding IF, Frederik Lund.

Situationen betyder, at Morten Mølkjær kommer til at løfte trænergerningen med Niki Zimling på siden, der for fremtiden vil agere udviklingschef.

Troels Jørgensen udlejes til TM Tønder.

Den 32-årige bagspiller Troels Jørgensen udlejes med øjeblikkelig virkning til TM Tønder for resten af indeværende sæson. Det oplyser KIF Kolding i en pressemeddelelse.

Troels Jørgensen vendte hjem til Danmark og KIF Kolding i sommeren 2019 efter et par sæsoner i den svenske klub AIK Stockholm, og var fra start en profil for KIF. I denne sæson har der dog været mindre spilletid til den store bagspiller, hvilket er den primære årsag til han nu udlejes til TM Tønder.

- Troels har igennem sæsonen ønsket mere spilletid, hvilket der er opstået en mulighed for hos TM Tønder. Vi har været i god dialog med TM Tønder, som netop har været på udkig efter en spiller som Troels. Derfor er det en god aftale for alle parter, fortæller direktør Christian Hjermind.

Hovedpersonen lægger ikke skjul på, at han ser frem til muligheden i TM Tønder.

- Jeg er glad for muligheden og det har kunne ladet sig gøre uden dørene er smækket, det gælder i bund og grund om at spille håndbold for mig, lyder det fra Troels Jørgensen.

Troels Jørgensen har kontrakt med KIF Kolding frem til sommeren 2022.

Det endte med en smal sejr til hjemmeholdet.

KIF Kolding mødte fredag aften Mors-Thy Håndbold i den udsatte kamp i herrernes håndboldliga. På grund af kvindernes EM i håndbold, der blandt andet afvikles i Sydbank Arena, havde KIF Kolding hjemmebane i Bramdrupdam Hallen.

Det blev en arbejdssejr til KIF Kolding, der ved pausen førte med 16-14. En holdindsats sikrede KIF Kolding sejren på 28-27.

KIF's topscorer blev Benjamin Pedersen med otte mål - efterfulgt af Thomas Boilesen med seks mål.

Man of the match blev Benjamin Pedersen.

KIF Kolding skal i kamp igen den 19. december, hvor holdet på udebane møder Sønderjyske. Der er kampstart klokken 15.

Se billederne nedenunder...

Efter 267 kampe i Kolding IF-trøjen er det slut.

Rune Nautrup forlader Kolding IF. Den 32-årige fodboldspiller har været i klubben tre gange, siden han som U-19-spiller brød igennem for det daværende Kolding FC, der undervejs har budt på afstikkere til FC Fyn, Skive IK og Middelfart. Rune står noteret for 267 kampe i Kolding-trøjen med imponerende 141 mål til følge. Det oplyser Kolding IF.

Rune Nautrup har afslået et tilbud fra Kolding IF om, at tilknytte ham i en anden rolle i klubben.

Men han bliver ved fodbolden. KoldingQ oplyser nemlig, at de har sikret sig Rune Nautrup på fuldtid. Her skal han være talentchef og Head of Coaching.

KoldingQ ønsker at skabe det bedste miljø for ungdomspigefodboldspillere og med de nye licenskrav fra DBU, ønsker KoldingQ at gå forrest og vise vejen inden for pigefodbold. Derfor skifter Nautrup sin aftale på deltid ud, med en fuldtidskontrakt gældende fra 1. januar 2021.

Rune Nautrup er meget glad for aftalen.

- Jeg har arbejdet i KoldingQ i snart tre år og det har været en kæmpe oplevelse at blive en del af KoldingQ familien. Opgaverne med hele tiden at optimere miljøet er rigtig spændende. Det at kunne give så mange unge talentfulde piger de bedste betingelser i hverdagen, er utrolig fedt at arbejde med, fortæller Rune Nautrup i et opslag fra KoldingQ på Facebook.

Til januar, starter Rune Nautrup desuden også på A-licens-træneruddannelsen, som han blev optaget på her i efteråret. Uddannelsen har sit hovedfokus på implementering af spillestil og ledelse af spil på stor bane, hvorfor der nu bliver bygget yderligere på kompetencerne og fremtidige muligheder.

Hos KoldingQ er de glade for, at få tilknyttet Rune Nautrup på fuldtid:

- Det er simpelthen et gigantisk scoop vi har lavet med ansættelsen af Rune i byens højest rangerende klub KoldingQ. Rune har alle de ting der skal til for at løfte KoldingQ til endnu højere højder. Udover at være topangriber i KIF og har været en af de bærende kræfter til at løfte KIF op i første division, med alt hvad det indebærer, så har Rune nogle fantastiske menneskelige kvaliteter, hvor han er med til at binde vores verden sammen med masser af samarbejdspartnere, ikke mindst DBU, BGIF, FSK og kommunen. Rune kommer det første år til at stå for at gøre vores ungdomsafdeling til et skarpslebet sværd, hvor vi skal producere mange flere landsholdspillere og løfte stærke unge spillere op til Anders (cheftræner på kvindeligaholdet samt tidl. cheftræner i KIF). Desuden kommer Rune til - i samarbejde med undertegnede -, at skulle hjælpe med at indfri en ambition om at sælge 500 bander og en masse spændende andre kommercielle aktiviteter, der kan styrke KoldingQ fremadrettet, fortæller bestyrelsesformand for KoldingQ, Niels Sterndorff.

KIF Kolding har ansat en ny direktør.

Christian Hjermind er ny direktør i KIF Kolding.

Med ansættelsen af den tidligere topspiller Christian Hjermind som ny direktør for KIF Kolding – og med forlængelsen af klubbens nuværende cheftræner, Andreas Toudahls kontrakt for de kommende tre sæsoner sender den nye bestyrelse for KIF Håndbold Elite A/S et signal om, at man har en stærk tro på en fremtid i toppen af dansk klubhåndbold.

Om tiltrædelsen siger formand Gunnar Fogt:

- Som tidligere spiller kender han klubben indefra. Han er tidligere landsholdsspiller, og han har spillet mange år i udlandet, så på den måde kender han håndboldverdenen. Han har i ti år drevet selvstændig virksomhed i Kolding, og han har et stort netværk i byen og området, som han kender indgående, fortæller Gunnar Fogt.

-Jeg har i alle årene haft en tæt forbindelse til håndbolden. Jeg har været formand for eliteudvalget i Dansk Håndbold Forbund, jeg har haft tætte relationer til en række landsholdsspillere og til ledelsen på landsholdet, siger Christian Hjermind og slår fast, at han har en stor passion for håndbolden.

Side 1 ud af 8