Andreas Thomsen og Lau Christensen fra Kolding der står bag gaveinspirations-siden Morefews.dk, har lavet en analyse, der illustrerer hvilke byer i Syddanmark der søger den største julegave-inspiration i 2020. Den sjove analyse tager udgangspunkt i mere end 160.000 gavesøgende og mere end 5.000 transaktioner på landsplan – hvoraf 17% af denne trafik er fra Syddanmark. Få indblik i analysen i artiklen her, hvor Kolding er i toppen af listen i vores region.

I skrivende stund er vi midt i det store gaveræs op til jul, og dette bliver kun mere intenst, indtil julen er bag os. Gaveræset betyder, at man skal finde ud af, hvad ens familie og venner ønsker sig, også finde den perfekte julegaveidé på baggrund af den information, hvilket oftest er sværere end som så.

Denne udfordring er der i hvert fald mange danskere der oplever i øjeblikket, da følelsen af at give en god gaveide er helt unik. Derfor bliver internettet taget i brug som inspirationskilde, for at minimere usikkerheden omkring hvilken gave far, mor, bedste eller veninden skal modtage i år.

Men hvor søges der egentlig mest inspiration i Region Syddanmark? Lige netop dette har Andreas Thomsen og Lau Christensen dykket en smule mere ned i, som nu har resulteret i en morsom og anderledes analyse, der har fokus på 25 forskellige byer i vores region.

- Vi har dagligt mange tusinde besøgende på vores gave- og inspirationsside Morefews.dk, hvilket fik os til at tænke på om denne data ikke kunne være interessant at analysere. Dette gjorde vi, hvilket der kom nogle sjove observationer ud af, fortæller Andreas Thomsen i en pressemeddelelse.

Sådan er analysen udarbejdet

I analysen finder man Kolding i toppen af listen, sammen med byer som Esbjerg, Haderslev og Vejen. Lunderskov finder man på en flot 2. plads, mens byer som Tønder og Vamdrup på en henholdsvis 11. og 13. plads.

I undersøgelsen er der taget højde for sammenhængen mellem bopæl og brugerens søgen efter gaveidéer. Den fulde analyse og oversigt kan du se her.

- Vi har udvalgt 25 byer i Syddanmark, hvor vi anvender antal besøgende fra den enkelte by, dividerer det med indbyggertallet for byen, som giver os resultatet – besøg pr. indbygger, som vi så dividerer med medianen fra de 25 byer der er med i analysen og ganger tallet med 100, for at få det fine indekstal, forklarer Lau Christensen.

Køber mere i forhold til sidste år

En anden bemærkelsesværdig betragtning, er at danskernes gennemsnitlige gaveindkøb er steget i 2020 sammenlignet med 2019. Sammenligner man samme periode med sidste år (november og december) er julegaven i 2020 hele 57,80 kroner dyrere. Analysen tager udgangspunkt i mere end 5.000 transaktioner i perioden.

Opsummeret betyder dette, at hvis man udelukkende anvender den data Morefews.dk har indsamlet, så er danskernes gaveindkøb steget i år. Dette er en interessant betragtning, da julen og ikke mindst dette år har været en smule mere turbulent og anderledes, end hvad vi ellers har og forhåbentlig kommer til at opleve fremadrettet.

Morefews’ inspirationslister tager primært udgangspunkt i gaver inden for gadgets, tøj, interiør og oplevelser.

Konklusionen på analysen er følgende:

Kolding ligger i toppen af listen i Syddanmark og må dermed være blandt regionens mest sikre gavegivere – og måske også bedste – dog vil vi lade denne bedømmelse være op til læserens individuelle konklusion. Desuden er danskernes gennemsnitspris pr. gave steget med 57,80 kroner i 2020 sammenlignet med 2019, når man måler på den data vi får givet fra Morefews.dk.

Nu ligger det fast, at der må sælges fyrværkeri efter jul.

Du behøver ikke, at købe dit nytårskrudt ind inden jul. Fyrværkeri må nemlig nemlig gerne sælges mellem jul og nytår. Årsagen er, at fyrværkeri går under betegnelsen dagligvarer, oplyser Sikkerhedsstyrelsen.

Forhandlerne af fyrværkeri har også mulighed for at tilbyde fjernsalg, hvor fyrværkeriet kan bestilles og betales, uden at kunderne behøver at komme i en fysisk butik. I stedet skal man enten hente sine varer på et udleveringssted, hvor man evt. kan få lagt indkøbene direkte i bilens bagagerum, eller man skal bestille hos en forhandler, der tilbyder levering hos kunderne. Det er ikke tilladt at bestille fyrværkeri til levering i en pakkeboks.

- Mange forhandlere vælger sikkert at holde fast i deres salgssted, hvor de møder kunderne, men skal selvfølgelig i år derudover sørge for, at corona-retningslinjerne overholdes. Men de kan også begrænse kontakten med kunderne og dermed risikoen for coronasmitte ved i stedet at tilbyde fjernsalg af fyrværkeri. Det har været en mulighed gennem flere år, men der er ikke så mange forhandlere, der har benyttet sig af det. Nu er det en god metode til, at vi kan få et coronasikkert nytår med fyrværkeri på himlen, siger direktør Lone Saaby fra Sikkerhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Detailhandlen skal holde lukket fra 25. december. Her er dagligvarebutikker og apoteker dog undtaget. Sådan er det fastlagt med regeringens skærpede corona-restriktioner.

Fakta

Du må kun fyre fyrværkeri af i perioden 27. december til og med 1. januar. Resten af året er det ulovligt at bruge fyrværkeri.

Skøre facts om julen

December 17, 2020

Skøre facts om julen.

Hjemmesiden bedsteitest.dk har undersøgt danskernes vaner og traditioner i julen, og fundet et par skæve vinkler og skøre facts om højtiden.

Selvom året 2020 ikke blev det samme på grund af coronakrisen, står julen ved (så vidt som retningslinjere tillader det!), og vi kan alligevel være fælles om at undre os over et et væld af hyggelige, opsigtsvækkende og finurlige julefacts.

400 julepakker pakket

December 17, 2020

400 julepakker til trængte personer i Kolding Kommune, blev torsdag pakket.

Rema 1000 hjælper i år trængte familier, par og enlige. Der er 400 julepakker, der består af and, grisekød, fiskefileter, glaskartofler, vaniljestænger, risengrød, fløde, sødmælk - alt, hvad der har med juleaftensmaden at gøre.

Torsdag pakkede frivillige de 400 julepakker. Frivillige, som vi her i netavisen efterlyste i sidste uge:

- Efter jeres artikel tog det fart. Jeg tror, at vi har afvist omkring 50 personer om dagen, siger købmand i Rema 1000 i Seest, Niels Fournais Kudsk, til Kolding Netavis.

I sidste uge manglede Rema 1000 ansøgere til 200 julepakker:

- Vi fik gennem Kolding Kommune kontakt til byens børnehaver. Og så tog det bare fart. Pludselig var der 530 ansøgere. Vi måtte derfor afvise 130 personer, fortæller Niels Fournais Kudsk til Kolding Netavis.

Det er de otte Rema 1000-butikker i Kolding og omegn, der er gået sammen om projektet - med hjælp fra fonden KFI.

Julepakkerne deles ud i morgen, fredag.

De otte Rema 1000-butikker i Kolding og omegn er: Rema 1000 på Seestvej, Vonsildvej, Kløvervej og Gefionvej, i Sydbanegade samt på Vejlevej. Desuden er der også en Rema 1000 i Nr. Bjert og Sdr. Bjert.

Mens storcentret nu er lukket, så udvider butikkerne i midtbyen åbningstiderne frem til jul.

Der skal nok blive mulighed for, at købe de sidste julegaver. City Kolding oplyser, at butikkerne udvider åbningstiderne - så det nu er fra klokken 10-19. Det gælder fra i morgen fredag og frem til den 23. december.

- Der opfordres til, at man handler én fra husstanden ad gangen. Husk fortsat at holde afstand, spritte af og bruge mundbind., skriver City Kolding på Facebook.

Kolding Storcenter er lukket fra i dag, torsdag, og frem til den 3. januar. Det skyldes de skærpede corona-restriktioner. Kun Bilka og apoteket er åbent i storcentret.

Side 1 ud af 8