Torsdag, 22. august 2019

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Uddannelsesmiljøet på HANSENBERGs brancheskole Vitia og HANSENBERG Tekniske Gymnasium får et markant løft.

Torsdag eftermiddag skete det, man på erhvervsskolen HANSENBERG i Kolding havde set frem til længe.

Det var nemlig blevet tid til at tage første spadestik til en ny bygning, der kommer til at indeholde en multihal til både sport og arrangementer, et undervisningskøkken til kokkeeleverne samt en restaurant til tjenereleverne. Det skriver HANSENBERG i en pressemeddelelse.

Det var direktør på HANSENBERG Morten Kaj Hansen og næstformand i bestyrelsen Grethe Andersen, der sørgede for at få spaden i jorden.

- Jeg glæder mig over beslutningen om at få mere kapacitet, for det er der brug for. Der kommer et køkken, som kan fungere i forhold til den virkelighed, der venter kokke- og tjenereleverne, siger Grethe Andersen med henvisning til, at der lige nu bliver bygget mange nye hoteller og restauranter i Syddanmark og resten af landet.

- De nye faciliteter kommer til at højne kvaliteten af undervisningen, og det bliver endnu mere attraktivt at uddanne sig. Samtidig skaber vi de rigtige rammer til at møde den efterspørgsel, der er på kvalificeret arbejdskraft i restaurationsbranchen, tilføjer hun.

Positiv udvikling fortsætter

Inden for de senere år er undervisningsmiljøerne på HANSENBERGs øvrige adresser blevet opgraderet, og Morten Kaj Hansen glæder sig over, at turen nu er kommet til Skovvangen:

- Det er ønsket om at opkvalificere vores uddannelsesmiljø inden for HANSENBERG Tekniske Gymnasium og brancheskolen Vitia, der nu går i opfyldelse. Restaurationsbranchen oplever markant vækst i disse år, og vi positionerer os som en erhvervsskole, som med faglært arbejdskraft og elever kan bidrage til, at den positive udvikling fortsætter.

Gastronom- og tjeneruddannelserne er begge fordelsuddannelser. Det vil sige uddannelser inden for fag, hvor arbejdsgiverne forventer et særligt stort behov for medarbejdere.

Kokke- og tjenerelever har derfor rigtig gode karrierekort på hånden.

Eleverne på fitnessuddannelsen, fra skolehjemmet og på HANSENBERG Tekniske Gymnasium kan især se frem til at tage den nye multihal i brug.

Historisk spade

Første spadestik var et symbolsk et af slagsen i forbindelse med et stort fællesmøde for alle HANSENBERGs medarbejdere, for gravemaskinerne har allerede været i gang i nogle dage på matriklen.

Spadestikket blev taget med den samme spade, som blev anvendt i 2000, da man ved et lignende arrangement satte gang i byggeriet af skolebygningen på Skovvangen.

Efter planen rykker eleverne ind i den nye bygning i efteråret 2020.

Årets studenter fra HANSENBERG Tekniske Gymnasium har nu fået deres eksamensbeviser, og ved translokationen blev de hyldet for deres engagement, kammeratskab og evne til at holde den faglige fane højt.

Det var en flok glade og stolte EUX- og HTX-studenter, der torsdag kunne lade sig hylde ved translokationen på HANSENBERG Tekniske Gymnasium i Kolding, skriver skolen i en pressemeddelelse.

Skulder ved skulder sad de, mens blandt andre rektor Marianne B. Johansen holdt tale:

- Det er en festdag, og det er mit største privilegium at stå her og tale til jer, for jeg ved, at I har fortjent jeres studenterhuer. I er klædt på til at klare verden - og til at kaste jer ud i jeres livs eventyr. Hvad det så end er.

Menneskelige værdier

Efter uddelingen af eksamensbeviser satte rektoren fællesskab og kammeratskab i centrum:

- Der er så mange dejlige elever på denne årgang, og når vi nu har valgt nogle ud til at blive særligt anerkendt, er det ikke en underkendelse af alle I andre, der i hverdagen har været gode kammerater, haft fightervilje og en positiv indstilling. Alligevel er der nogle elever, vi gerne vil give en gave og et kort som tak for en særlig indsats i de seneste tre år.

Herefter blev Silas Mikkelsen, Theodor Risager, Kathrine Duholm Nielsen, Nicolai Elmholt og Alexander Vinding Nørup hver især kaldt op til scenen.

- Alexander Vinding Nørup er en skarp, ung mand med personlig integritet. Han tør at sige fra, når der er behov for det. Han er sjov og rar at omgås, og han giver altid gerne en hånd, når der er brug for hjælp til printerindstillinger, layoutforslag eller kodning. Han har en positiv indstilling til andre mennesker, og han er omhyggelig med det, han engagerer sig i - og det er alt fra den digitale prøvevagt, over elevrådet til skiture for unge i Kolding, sagde Marianne B. Johansen om den tidligere elevrådsformand.

Silas Mikkelsen blev blandt andet fremhævet for sit engagement som gymnasiets huspianist ved morgensamlinger og sidste års translokation - og for sin positive tilgang til tingene.

Theodor Risager fik mange rosende ord med sig om sit menneskelige overskud - og om sin evne til at holde den faglige fane højt og være en god kammerat. Og for sin deltagelse i en landsdækkende konkurrence, hvor han var oppe imod universitetsstuderende og alligevel kom hjem med en flot tredjeplads - og en præmie på 20.000 kroner.

Kathrine Duholm Nielsen blev kaldt en slider med masser af gåpåmod - og en elev, som både socialt og til sportsevents har gjort en stor indsats for pigefællesskabet.

Nicolai Elmholt fik stor ros for at være en god kammerat - og for sin positive indstilling, selvindsigt, fighterånd, åbenhed, nysgerrighed, empati samt evne til at inkludere og forstå andre.

Andet end karakterer

Og selv om Nicolai Elmholt bagefter konstaterede, at "jeg har jo bare været mig selv", var han glad for hæderen:

- Det giver et indtryk af, at der her på HANSENBERG er nogle værdier, som man lægger mærke til - og som ikke handler om høje karakterer. HANSENBERGs motto er "Bliv dig selv", og det kan man mærke, når man er her. Det nærmest kollegiale samvær, man som elev har med lærerne, er mere værd end karakterer, forklarede Nicolai Elmholt og tilføjede:

- Det er vigtigt også at fremhæve dem, der kæmper - og det er der fokus på her.

Nicolai Elmholt skal nu til Aalborg, hvor han skal læse til elektroingeniør.

Jeppe Nicolaisen og Rune Kennet Christensen blev mandag morgen årets første HTX-studenter fra HANSENBERG Tekniske Gymnasium.

Flaget vajer mandag flot i vinden uden for HANSENBERG Tekniske Gymnasium i Kolding.

Det er nemlig årets to første HTX-studenter, Rune Kennet Christensen og Jeppe Nicolaisen, der sammen har sendt flaget til tops - få øjeblikke efter, at de fik studenterhuerne på.

- Det er lidt sjovt, at vi nu kan drille alle de andre med, at vi er færdige, konstaterede Rune Kennet Christensen.

De to studenter var ved sidste eksamen oppe i teknikfaget proces, levnedsmiddel og sundhed, hvor de fremlagde deres projekt "Proteinbar møder insekter".

Læser videre

Nu venter studenterfesterne, hvorefter Jeppe Nicolaisen holder et sabbatår:

- Jeg skal arbejde og derefter ud at rejse. Senere skal jeg læse videre - sandsynligvis inden for bioteknologi.

Rune Kennet Christensen har planer om at arbejde frem til december, hvor han skal i militæret:

- Det åbner op for en masse uddannelsesmuligheder, for jeg vil gerne uddanne mig inden for noget teknologisk i militæret.

Torsdag den 27. juni klokken 16 er der translokation for alle årets studenter på HANSENBERG Tekniske Gymnasium.

Otte dygtige mekanikerelever har været til svendeprøve på Hansenberg - deriblandt Marie Junker Rasmussen, som efter en afsluttet universitetsuddannelse har fulgt sit hjerte.

I bagagerummet har hun en universitetsuddannelse, men nu er den helt store drøm gået i opfyldelse for Marie Junker Rasmussen fra Kolding, skriver Hansenberg i en pressemeddelelse.

Hun har nemlig skiftet spor fra autoriseret klinisk diætist til en karriere som personvognsmekaniker. Og tirsdag og torsdag i sidste uge var hun til svendeprøve i autoværkstedet på Hansenberg.

- Det er pigedrømmen, jeg nu udlever. Jeg kunne bare ikke slippe min gamle drøm om at blive mekaniker, og så greb jeg muligheden, fortæller Marie Junker Rasmussen, der er i lære hos Aunsbjerg Nielsen A/S i Kolding.

- Det, der i sin tid trak, var at få beskidte fingre. Jeg vil gerne arbejde inden for motorsport - og med motoroptimering. Drømmen har været Le Mans eller Formel 1, men på grund af min alder er det nok bedre at blive i den verden, jeg er i, siger 30-årige Marie Junker Rasmussen.

Mangel på mekanikere

Men den verden er også stor - og mulighederne er mange i autobranchen. Det forklarer faglærer på Hansenberg Kim Freund Jensen:

- Der er mangel på mekanikere, og den tendens ser ikke umiddelbart ud til at ændre sig. Bilmærkerne går forskellige veje, så personvognsmekanikere skal også kunne noget forskelligt. Det er en branche, der skriger efter folk med kompetencer og stor teknisk indsigt - og som evner at tilegne sig alt det nye.

Specialiseret viden

Og de kompetencer og evner har Marie Junker Rasmussen.

- Marie knokler, og hun er meget dedikeret. Hun har en meget seriøs tilgang til faget, og det har givet en fed synergieffekt, at hun har været på holdet. For drengene synes ikke, at det er så fedt at stå i skyggen af hende. Hun har vist, at det er okay at være "en stræber", siger Kim Freund Jensen.

For Marie Junker Rasmussen er det netop ønsket om hele tiden at gøre tingene bedre og bedre, der driver værket:

- Jeg vil gerne dygtiggøre mig i alt, hvad der får en bil til at køre godt. Jeg kan virkelig godt lide at have specialiseret viden, som jeg kan bruge i praksis.

Marie Junker Rasmussen brugte sin viden på fornemste vis til svendeprøven, hvor hun kom ud med et velfortjent 12-tal.

Mette Bjerregaard har kombineret tømreruddannelsen med en gymnasial uddannelse, og hun har med egne ord fået det bedste fra to verdener.

Til september skal tømrerelev Mette Bjerregaard fra Hansenberg til svendeprøve.

Men tirsdag var det en helt anden prøve, som den 21-årige elev havde fokus på. Hun var nemlig årets første EUX-elev fra Hansenberg, der kunne få studenterhuen på hovedet - og det fik hun med et flot 12-tal, skriver Hansenberg i en pressemeddelelse:

- Det er så vildt. Jeg græd, for jeg havde slet ikke forventet det. Det her er et af de helt store delmål. Tømreruddannelsen med EUX er en lang uddannelse, så det betyder meget, at vi nu kan sige, at næste gang er vi helt færdige, sagde Mette Bjerregaard lige efter, at hendes to søstre havde givet hende studenterhuen på.

- Mine søstre har begge ti tommelfingre, mens jeg altid er blevet omtalt som "fars dreng". Jeg har valgt et håndværkerfag, fordi jeg har været vant til at være med min far på arbejde. Han er smed, og på et tidspunkt fik jeg også arbejde, hvor han arbejdede. Men smedefaget var ikke lige min kop te.

Det bedste fra to verdener

Tømrerfaget med EUX er til gengæld den helt rigtige teblanding for Mette Bjerregaard fra Arnum sydvest for Gram:

- Det bedste er duften af træ, der lige er skåret. Det er værd at tage uddannelsen for. Og så er der intet pigefnidder. Det er meget vigtigt for mig. Jeg vidste ikke, at EUX fandtes, før jeg talte med en vejleder på min gamle skole. Jeg vaklede mellem at tage en almen studentereksamen og en tømreruddannelse, så med EUX har jeg fået det bedste fra to verdener.

Mette Bjerregaard lægger dog ikke skjul på, at hun har valgt en krævende uddannelse:

- Det har været hårdt, men det er vigtigt at komme op på hesten igen. Nu vil jeg gerne ud at arbejde som tømrer i et par år. Så overvejer jeg at læse til arkitekt, for jeg er blevet forelsket i at tegne. Og som udlært tømrer ved man, hvad der kan fungere i praksis - og ikke bare på tegningen.

Stolte forældre

Med på Hansenberg havde Mette Bjerregaard stor opbakning fra sin nærmeste familie. Deriblandt far og mor, Kent Bjerregaard og Rikke Hansen, som begge var meget, meget stolte af "fars dreng".

- Hun har selv valgt et håndværkerfag, for det er bare Mette. Hun har for meget energi til at sidde på et kontor, sagde Rikke Hansen.

- Det kan være op ad bakke at være pige i et håndværkerfag. Man skal have masser af albue og være meget dygtig, men hun har klaret det så fint, tilføjede Kent Bjerregaard.

Nu kan Mette Bjerregaard fejre sin flotte eksamen, inden hun på mandag skal i gang med at færdiggøre sin tømreruddannelse hos Byggeriget.dk i Vojens.

Mette Bjerregaard var den første af i alt ti tømrerelever, der tirsdag var til eksamen.

En rigtig god forretningsidé indbragte Theodor Risager fra HANSENBERG Tekniske Gymnasium en præmie på 20.000 kroner, da han deltog i finalen ved DLG Business Competition i København.

Flere af finalisterne ved DLG Business Competition i København studerer på kandidatniveau, men med i torsdagens finale var også en enkelt gymnasieelev - nemlig Theodor Risager fra HANSENBERG Tekniske Gymnasium i Kolding.

Og 3.g-eleven gjorde det så godt, at han kunne tage hjem med en flot tredjeplads - og 20.000 kroner, skriver HANSENBERG i en pressemeddelelse.

- Det føles bare rigtig godt at have taget tredjepladsen i det felt. Det viser, at har man en god idé - og er villig til at lægge energi i den - kan man nå langt. Derudover har alle de projekter, jeg har arbejdet med på HANSENBERG Tekniske Gymnasium, lært mig, hvordan man kan administrere større opgaver, siger en meget glad Theodor Risager, der mandag var tilbage blandt klassekammeraterne i Kolding.

Fikser et problem

Tidligere på året opfordrede grovvareselskabet DLG studerende fra hele landet til at deltage i DLG Business Competition. Opfordringen lød på at skabe en ny fremtid for landbruget. Og Theodor Risagers idé var altså så god, at han var med blandt de seks finalister.

- Min løsning kan fikse et problem, som landmænd har. Samtidig er idéen relativ nem at implementere, fortæller Theodor Risager.

Rådgivning om brug af pesticider er i korte træk, hvad Theodor Risagers forretningsplan handler om:

- DLG skal hjælpe den enkelte landmand med optimering og med lovgivningen på pesticidområdet. Derved kan landmanden fokusere på andre dele af sit landbrug, forklarer den 20-årige gymnasieelev fra Sdr. Hygum.

I finalen skulle han præsentere sin forretningsplan for en jury. Og det var en god oplevelse, selv om Theodor Risager gik ind til præsentationen med sommerfugle i maven:

- Da jeg først var inde ved juryen, var det lige før, at det hele var nemmere end ved en eksamen. De var meget flinke, og det føltes helt naturligt at fremlægge planen.

God idé fra start

Netop det at fremlægge sin idé på en god måde er alfa og omega i konkurrencer. Det fortæller lektor på HANSENBERG Tekniske Gymnasium Morten Jørgensen, som har Theodor Risager i faget erhvervsøkonomi - og som var den første til at opfordre gymnasiets elever til at deltage i konkurrencen:

- Jeg er kommet med indspark, og Theodor og jeg har haft nogle snakke om projektet. Han havde en god idé fra begyndelsen - uden sådan en, kommer man ingen steder. Kunsten er så at få andre til at se, at idéen er god. Feltet var meget bredt, men jeg havde en god mavefornemmelse om, at det her godt kunne være en idé, der kunne bære, siger Morten Jørgensen.

Læser videre i Aalborg

Theodor Risagers forretningsplan kunne i den grad bære. Og han ved godt, hvad præmien på 20.000 kroner skal gå til:

- Nogle af pengene skal bruges på en ny bærbar, som jeg skal bruge på universitetet. Det, der så er tilbage, skal jeg bruge, når jeg skal flytte.

Theodor Risager har planer om at begynde på datalogistudiet på Aalborg Universitet til september.

Hun nåede kun at træne specifikt til DM i Skills 2019 i et par uger, men i lørdagens finale serverede tjenerelev Xenia Dalgaard Sørensen fra HANSENBERG en flot præstation.

Det var en meget glad Xenia Dalgaard Sørensen, som lørdag eftermiddag kunne lade sig hylde som Danmarks tredjebedste tjenerelev.

Xenia Dalgaard Sørensen - der er i lære på Hotel Koldingfjord - klarede sig nemlig flot ved lørdagens finale ved DM i Skills i Arena Næstved. Her skulle hun blandt andet lave en orientalsk salat med kylling, flambere crêpes almonde og servere tre retter med tilhørende vine for gæsterne. Det skriver skolen i en pressemeddelelse.

- Det har været en fed og lærerig oplevelse, for det er kun dig selv, der kan gøre tingene. Det bedste har været at få muligheden for at være med. Mit mål var at nå i finalen, og jeg føler, at jeg fik lavet en god salat. Ved Skills-testen gjorde jeg, hvad jeg kunne. Og ved service gjorde jeg det, jeg skulle.

Sprang til

Det var først for et par uger siden, at den 21-årige tjenerelev fra Fredericia fik chancen for at være med ved DM i Skills. En deltager fra en anden skole sprang fra i sidste øjeblik - og HANSENBERG sprang til. Og fik dermed to deltagere med ved den prestigefyldte konkurrence.

Og det er administrerende direktør ved Hotel Koldingfjord Peder J. Madsen utrolig glad for. Han var med på sidelinjen i Næstved under finalen:

- Det er dejligt, at vi har en skole, der kan handle hurtigt og kvikt, når der skal ske noget. Det er enormt vigtigt, at vores unge mennesker bliver animeret til den slags konkurrence. Det kræver noget af erhvervsskolerne, og det skal vi holde fast ved, sagde Peder Madsen efter finalen.

- Det, at der kan blive afviklet konkurrencer som den her, er med til, at vi får flyttet tjenerfaget fra at være 'ufaglærte tallerkentaxaer' til at være et stolt og anerkendt håndværk, tilføjede han.

To HANSENBERG-elever blandt landets fem bedste

I finalen deltog også tjenerelev Marc Thejl Hansen fra HANSENBERG. Og Marc Thejl Hansen - som er i lære på Restaurant Høfde4 ved Blåvand - kan også se tilbage på en forrygende oplevelse:

- Det var sjove udfordringer. Det bedste har været at være sammen med de andre tjenerelever, for vi har et godt fællesskab. Jeg har gjort, hvad jeg kunne - og jeg er blevet meget klogere.

Xenia Dalgaard Sørensen bliver til juni udlært tjener fra Hotel Koldingfjord, men hun ved allerede, hvad hun skal bagefter:

- Jeg er blevet fastansat på Koldingfjord, og det er jeg meget glad for. Jeg kan rigtig godt lide min arbejdsplads, siger hun.

I alt deltog ti talentfulde tjenerelever i DM i Skills. Fem af dem gik efter de indledende runder videre til finalen - heraf altså begge elever fra HANSENBERG.

I Arena Næstved kunne Vibe Sonne fra erhvervsskolen HANSENBERG lørdag eftermiddag lade sig hylde som Danmarks bedste mediegrafikerelev. Prisoverrækkelsen stod statsminister Lars Løkke Rasmussen for.

Hun har været på noget af en rutsjetur i de seneste tre dage, men lørdag eftermiddag kunne Vibe Sonne høste frugterne af sit hårde arbejde.

Den 21-årige mediegrafikerelev fra HANSENBERG har nemlig vundet DM i Skills 2019, skriver skolen i en pressemeddelelse:

- Jeg er i choktilstand. Og helt overlykkelig, fordi jeg hele tiden er så selvkritisk, så jeg havde slet ikke regnet med at vinde, var den umiddelbare reaktion fra Vibe Sonne, der er i lære hos Trademark Textiles A/S i Kolding.

Kæmpe udfordring

Under konkurrencerne - som fandt sted i Arena Næstved - har hun løst en lang række opgaver, der alle er relateret til en ny rutsjebane i BonBon-Land. De i alt syv deltagere i Skills-finalen har blandt andet designet en plakat, en app og en video, der alle fortæller noget om den nye forlystelse.

- Bare det at være blandt de syv bedste mediegrafikerelever i Danmark er en sejr. Det har været stressende at være med, men det har været en god oplevelse at prøve at arbejde i det høje tempo. Det bedste har været at finde ud af, hvor meget man kan nå på kort tid. Det har været en kæmpe udfordring for mig, fordi jeg godt kan lide at nørkle med detaljerne, siger Vibe Sonne.

Alle er i samme båd

Hun fortæller, at det også har været en rigtig god oplevelse at møde de andre deltagere:

- Det er fedt, at alle mine konkurrenter har været så støttende. Vi har alle været i samme båd.

Den båd anbefaler Vibe Sonne andre mediegrafikerelever at hoppe med på:

- DM i Skills er en helt anden måde at arbejde på, men det er godt at prøve noget nyt. Jeg har fundet ud af, at jeg faktisk kan nå at lave et logo på to timer - og en app på en time. Det er virkelig et boost for selvtilliden.

Sindssyg skarp

På HANSENBERG har Vibe trænet ad flere omgange op til DM i Skills. Blandt andre sammen med faglærer Jørn A. Hansen, som har masser af ros til sin elev:

- Vibe kan eksekvere. Stiller man hende en opgave - visuelt, designmæssigt og kommunikationsmæssigt - vil hun kunne analysere sig frem til en målgruppe, og så kan hun ramme helt præcist. Det gør hun vel at mærke helt ubekymret og overordentlig rutineret. Hun har nogle medfødte kompetencer inden for det visuelle, og hun er en originalitet med sin egen tone. Hun er sindssyg skarp til at designe.

Vibe Sonne er efter planen færdigudlært i maj 2020.

Når rektor på Hansenberg Tekniske Gymnasium Peter Michael Kjærgård om kort tid går på pension, er det Marianne B. Johansen, der tager over.

- Det er som at komme hjem, og det er en dejlig følelse.

Sådan lyder det fra Marianne B. Johansen, der den 18. marts har første arbejdsdag som rektor på Hansenberg Tekniske Gymnasium.

For selv om hun bor lidt syd for Aarhus, kender hun meget til Kolding, hvor hun tidligere har været afdelingsleder på Syddansk Universitet. Og så har hun 13 års ledelseserfaring i HTX-regi - senest fra Skive Tekniske Gymnasium.

- Jeg føler mig simpelthen så privilegeret over, at jeg nu skal være rektor på Hansenberg Tekniske Gymnasium. HTX er en fantastisk uddannelse - og de elever, der vælger HTX, har gjort sig klart, hvad de vil, siger Marianne B. Johansen i en pressemeddelelse og tilføjer:

- Underviserne ved også godt, hvorfor de er der. Nogle er uddannede ingeniører, andre er håndværkere med en ingeniøruddannelse oveni - og nogle kommer direkte fra universitetet. Det der mix af undervisere er bare vidunderligt, for det giver en helt speciel dynamik, og det kommer der altid rigtig meget godt ud af.

Det bedste fra to verdener

Marianne B. Johansen peger eksempelvis på den synergieffekt, der er, når elever og undervisere på Hansenberg Tekniske Gymnasium har en hel erhvervsskole omkring sig:

- De unge lærer det bedste fra to verdener. De bliver fagligt stærke på det teoretiske, men også på det håndværksmæssige. Det er unikt, at man kan gå over i et toptunet værksted og få lov til at bruge det - og at der er nogle dygtige undervisere i værkstedet, som kan hjælpe en. Den kombination er der fremtid i - og vi får uddannet nogle dygtige og kompetente unge mennesker.

Det er netop arbejdet med de unge mennesker, som den kommende rektor brænder for.

- Og så er et godt studie-, lærings- og arbejdsmiljø naturligvis vigtigt", fastslår Marianne B. Johansen, der ser frem til "første skoledag:

- Heldigvis har man altid nogle sommerfugle i maven på sin første arbejdsdag, men jeg føler mig også meget tryg, fordi jeg kommer hjem til noget, jeg kender. Og jeg er superglad og glæder mig til den 18. marts, siger Marianne B. Johansen.

Spændende udvikling

Der er også masser at glæde sig over, konstaterer direktør ved Hansenberg Morten Kaj Hansen. Han hæfter sig blandt andet ved, at man om få måneder går i gang med at etablere en ny bygning med multihal og idræts- og fitnessfaciliteter.

- I Marianne får vi en stor kapacitet på holdet, i en tid hvor Hansenberg Tekniske Gymnasium oplever god fremgang. Flere unge vælger HTX, og kombinationen af naturfaglige fag og et tæt samarbejde med erhvervslivet giver eleverne stærke kompetencer til den globaliserede virkelighed, der bliver en del af deres fremtid, fortæller Morten Kaj Hansen.

Afskedsreception for afgående rektor

Marianne B. Johansen afløser nuværende rektor på Hansenberg Tekniske Gymnasium Peter Michael Kjærgård, som efter en lang karriere har valgt at gå på pension.

Hansenberg Tekniske Gymnasium arrangerer i den anledning en afskedsreception den 11. april.

Uddannelsesmiljøet på Hansenbergs brancheskole Vitia og Hansenberg Tekniske Gymnasium får et markant løft.

Elever på en række uddannelser på erhvervsskolen Hansenberg kan i august 2020 rykke ind i helt nye rammer.

Hansenbergs bestyrelse har nemlig godkendt planerne om at etablere en ny bygning på Skovvangen i Kolding. Den nye bygnings hovedelementer bliver en multihal til både sport og arrangementer, et undervisningskøkken og en restaurant. Faciliteter, der giver et løft til specielt Hansenberg Tekniske Gymnasium samt fitness-, gastronom- og tjeneruddannelserne, skriver skolen i en pressemeddelelse.

- Bygningen etableres ud fra et stort ønske om at opkvalificere vores uddannelsesmiljø inden for Hansenberg Tekniske Gymnasium og brancheskolen Vitia. Restaurationsbranchen oplever markant vækst i disse år - og det gælder ikke mindst i Syddanmark. Vi positionerer os derfor som en erhvervsskole, der med elever og faglært arbejdskraft kan bidrage til, at den positive udvikling i branchen fortsætter, siger Hansenbergs direktør, Morten Kaj Hansen.

Gastronom- og tjeneruddannelserne er begge såkaldte fordelsuddannelser. Det vil sige uddannelser inden for fag, hvor arbejdsgiverne forventer et særligt stort behov for medarbejdere:

- For de unge giver det at tage en fordelsuddannelse derfor rigtig gode muligheder for praktikplads og job, forklarer Morten Kaj Hansen.

Attraktive faciliteter

For der mangler uddannede kokke og tjenere, påpeger næstformand i skolens bestyrelsen Grethe Andersen. Hun har som direktør ved Fuglsangcentret i Fredericia og medlem af regionsbestyrelsen hos HORESTA i Region Syddanmark i høj grad fingeren på pulsen på restaurationsområdet:

- Man skal følge med tiden - også i forhold til et køkkens indretning. Det nytter ikke noget at have gammelt inventar, for det er ikke det, eleverne kommer ud til på arbejdspladserne. Der bliver for eksempel bygget et hav af nye hoteller og restauranter med nyt inventar.

Grethe Andersen forklarer, at man med den nye bygning kan møde den efterspørgsel, der er på kvalificeret arbejdskraft i restaurationsbranchen:

- Vi skaber de rigtige rammer. Det skal være sjovt og spændende at have det helt rigtige udstyr - og det bliver endnu mere attraktivt at uddanne sig.

Gennemgribende renoveringer

De nuværende køkken- og restaurantfaciliteter er placeret i Hansenbergs bygning på Skovvangen 28 - en bygning, der blev indviet i 2002.

Inden for de senere år er undervisningsmiljøerne på skolens øvrige adresser blevet opgraderet - eksempelvis i form af en gennemgribende renovering af værksteder og nyt udstyr til auto-, smede- og VVS-energiuddannelserne på C.F. Tietgens Vej.

- Det glæder mig, at vi endnu en gang får mulighed for at videreudvikle Hansenberg som elevernes og virksomhedernes foretrukne uddannelsesinstitution, idet vi kan tilbyde undervisningsmiljøer, der er tidssvarende og fagligt up to date, siger Morten Kaj Hansen.

Idræt dribler ind

Det nye byggeri giver ikke blot et endnu bedre uddannelsesmiljø for eleverne på fitness-, gastronom- og tjeneruddannelserne. Det vil også have mange positive effekter for blandt andre skolehjemmets beboere og Hansenberg Tekniske Gymnasium.

For som noget helt nyt udbyder Hansenberg Tekniske Gymnasium studieretningen Bioteknologi A og Idræt B.

- Hansenberg Tekniske Gymnasium har som den eneste gymnasieuddannelse i Kolding mulighed for at udbyde Idræt B som et studieretningsfag. Det betyder, at vi får virkelig gode muligheder for at skabe sammenhæng mellem studieretningsfagene bioteknologi A og idræt B og et af vores fire teknikfag: proces, levnedsmiddel og sundhed, forklarer rektor Peter Michael Kjærgård.

Teknikfag er store, tværfaglige fag på A-niveau, som gymnasieeleverne skal vælge et af i 3.g.

- Både i idræt og i teknikfaget proces, levnedsmiddel og sundhed skal der arbejdes med træningsprogrammer m.v. Og i den forbindelse er der en naturlig sammenhæng med Hansenbergs fitnessuddannelse, som har mange af de redskaber, som eleverne på den nye studieretning kan trække på", siger Peter Michael Kjærgård.

Blandt Hansenberg Tekniske Gymnasiums elever er der allerede flere elitesportsudøvere, og med den nye studieretning kan gymnasiet tilgodese endnu flere elever, der dyrker sport på højt plan.

Efter planen bliver første spadestik taget omkring sommerferien i år.

Side 1 ud af 2
  1. Populært
  2. Læs også...

Nyheder efter dato

« Marts 2019 »
Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31