Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Både Vamdrup Skole og HANSENBERG kan se tilbage på et forrygende forløb, som fredag kulminerede med præsentationen af lækker - og bæredygtig - street food.

Tre 6. klasser på Vamdrup Skole har netop haft emneuge om FN's 17 verdensmål, og i den forbindelse har skolen ugen igennem haft besøg af gæstelærere fra HANSENBERG. Og et par af dagene har elever fra Grundforløb 1 - Mad, oplevelser og mennesker også deltaget som "bæredygtighedseksperter", skriver HANSENBERG i en pressemeddelelse.

For på HANSENBERG er bæredygtighed et strategisk fokuspunkt, som både elever og medarbejdere arbejder meget med i hverdagen.

Folkeskoleeleverne har blandt andet sammensat bæredygtige menuer sammen med faglærer Linda Toft fra HANSENBERG samt bygget madbod, møbler og andre ting af genbrugstræ sammen med faglærer Lars Jørgensen.

Og i fredags var det så tid til at servere bæredygtig street food til både elevernes forældre og til flere klasser på Vamdrup Skole. Råvarerne til hele ugens arbejde i køkkenet er overskudsmad fra en række butikker i området.

- Jeg er meget imponeret af, hvor engagerede eleverne fra Vamdrup Skole er. Ud fra det overskudsmad, vi fik, skulle de selv finde ud af, hvad de kunne lave. Vi har for eksempel arbejdet med kikærter i stedet for kød, og de har bare været så gode til at samarbejde og tage initiativ. De har været kreative, og det har været en fornøjelse at være her, siger Linda Toft ved slutningen af emneugen.

Brug sund fornuft

Hun fortæller, at omdrejningspunktet har været ansvarligt forbrug:

- Man kan godt lave lækker mad, selv om bedst før-datoen er overskredet. Brug din sunde fornuft, duft til det og smag på det.

Eleverne fra Grundforløb 1 - Mad, oplevelser og mennesker har under emneugen også haft tværfaglige opgaver. De har eksempelvis skrevet læserbreve om bæredygtig mad - vel at mærke målrettet elever i 6. klasse - og de har givet feedback på den bæredygtige street food.

- Vores elever på Grundforløb 1 har selv lige haft en bæredygtighedsdag på skolen, så de er godt rustet til at tage ud og fortælle om bæredygtighed - og til selv at anvende principperne i deres hverdag. Her får de så en ekspertrolle, og det er der masser af læring i, for de skal selv formulere noget om alt det nye, de har lært, forklarer Linda Toft.

Byggeri og bæredygtige snakke

For Sara Jensen (6.c) og Julie Balling (6.a) fra Vamdrup Skole har ugen været en øjenåbner:

- Det har været en anderledes og sjov uge. Det er vildt at se al den mad, som butikkerne må smide ud. Den mad har vi arbejdet med, og vi har talt meget om, hvad vi spiser til aften derhjemme. Det har også været spændende at møde lærere og elever fra HANSENBERG, og jeg har for eksempel fundet ud af, at man kan uddanne sig til kok på skolen, fortæller Julie Balling, som i ugens løb har arbejdet i køkkenet.

Imens har Sara Jensen været med til at bygge en madbod:

- Jeg har lært mere om at bygge, og vi har brugt genbrugstræ. Vi havde travlt lige fra start, og vi har fået meget at vide om genbrug.

Stor succes

Faglærer på HANSENBERG Lars Jørgensen har hjulpet til med byggeriet - og er sammen med overlærer ved Vamdrup Skole Birgitte Hansen idémager til projektet:

- Vi har vist nogle håndværksfag frem på elevernes niveau - og det er vigtigt, hvis interessen for fagene også fremadrettet skal bibeholdes blandt eleverne. De har fået lov til at bidrage med det, de kan og vil. Og de har fået oplevelsen af, at 'wow - det kunne vi godt klare'. Det er første gang, at vi er ude på en skole på den her måde, og det har været en stor succes, siger Lars Jørgensen.

Birgitte Hansen kalder emneugen og samarbejdet "helt forrygende":

- Det er nogle meget kompetente faglærere, der har været med fra HANSENBERG. Blandt vores elever er der mange, som kan blive nogle rigtig dygtige håndværkere. De tænker nyt og innovativt, og de får lov til at folde sig ud i det her projekt.

Noget af bæredygtighedsundervisningen i Vamdrup er foregået i HANSENBERGs mobile klasseværelse, som har været parkeret i skolegården.

I otte uger har elever fra en række skoler arbejdet med temaet "City Shaper", og lørdag kulminerede forløbet med en stor turnering på Hansenberg i Kolding.

De havde ventet på dagen i ugevis, og lørdag kunne i omegnen af et par hundrede elever fra Fjordbakkeskolen, Munkevængets Skole, Erritsø Fællesskole, Specialcenter Vonsild, Løsning Skole, Hældagerskolen og Kolding Realskole rykke ind på erhvervsskolen Hansenberg.

Her deltog de turneringen First LEGO League (FLL), som er en global konkurrence, hvor deltagerne arbejder med innovation, forskning, teknologi, design og programmering. Alt sammen for at øge interessen for naturfag og teknologi blandt unge mennesker.

Og den målsætning faldt i god jord hos Rune Poulsen, der underviser i matematik, geografi, fysik og kemi på Kolding Realskole - og som var holdleder for et af skolens to hold ved FLL:

- Eleverne får nogle kompetencer inden for samarbejde og programmering. De har arbejdet med bæredygtig energi i otte uger, mens vores andet hold har arbejdet med fødevarer. De har kigget på det, de selv syntes, var interessant.

- Jeg har været med ved FLL på Hansenberg de seneste to år, og det er en rigtig god oplevelse for eleverne. De liver op sådan en dag, hvor de er på. De kommer ud og præsenterer og præsterer, fortalte Rune Poulsen.

Turneringen på Hansenberg var kulminationen på et forløb på otte uger, hvor deltagerne har arbejdet med temaet "City Shaper" - et bæredygtigt bymiljø.

Elever løser problemer

Det, at eleverne arbejder med et naturfagligt emne i en længere periode, inden de præsenterer deres projekt foran et dommerpanel, er en af de ting ved FLL, som udviklingschef på Hansenberg Carsten Schmidt fremhæver:

- Deltagerne har fokus på at finde en konkret løsning og på at forstå teknologien. De taler ikke bare om bæredygtighed - de gør noget. De ser, at nogle ting kan gøres anderledes. Det hele kulminerer med, at man møder andre deltagere - og sammen fejrer de flotte projekter. FLL er en rigtig god indgangsvinkel til de naturvidenskabelige og praktiske fag.

Ud over at præsentere flotte projekter, skulle holdene også klare en række opgaver på en bane ved hjælp af en LEGO Mindstorms-robot, som de selv havde designet, bygget og programmeret.

Og foran et begejstret publikum var det et hold fra Erritsø Fællesskole afdeling Højmosen, som blev kåret til First LEGO League Champion 2019.

Holdet er dermed inviteret til at deltage i den skandinaviske finale, der i år finder sted i Roskilde.

Det er fjerde år i træk, at Kolding Kommune/Pædagogisk Center Kolding og Hansenberg i samarbejde udbyder First LEGO League.

Alle er meget velkomne til at kigge forbi for at se nærmere på de spændende konkurrencer, når der lørdag er First LEGO League på Hansenberg i Kolding.

Stemning, spænding og sammenhold er garanteret, når der lørdag den 9. november er First LEGO League (FLL) på erhvervsskolen Hansenberg i Kolding.

Turneringen er kulminationen på otte ugers intenst arbejde for deltagerne, der kommer fra en lang række skoler - fra Løsning i nord til Vonsild i syd. Temaet er "City Shaper", og eleverne har fokus på bæredygtigt bymiljø, oplyser Hansenberg i en pressemeddelelse.

FLL er en global konkurrence, hvor deltagerne arbejder med innovation, forskning, teknologi, design og programmering. Formålet er at øge interessen for naturvidenskab og teknologi blandt unge mennesker.

På Hansenberg skal holdene hver især præsentere deres projekter - og klare en række missioner på en bane ved hjælp af en LEGO Mindstorms-robot, som de selv har designet, bygget og programmeret.

Deltagerholdene ved FLL på Hansenberg kommer fra Fjordbakkeskolen, Munkevængets Skole, Erritsø Fællesskole, Specialcenter Vonsild, Løsning Skole, Hældagerskolen og Kolding Realskole.

Alle interesserede er meget velkomne til at kigge forbi for at se nærmere på de spændende konkurrencer.

De deltagende hold præsenteres klokken 9, og kort efter går konkurrencerne i gang. Klokken 15 er der præmieoverrækkelse.

Det er fjerde år i træk, at Kolding Kommune/Pædagogisk Center Kolding og Hansenberg i samarbejde udbyder First LEGO League, og konkurrencen finder sted på Hansenbergs adresse på Skovvangen 28 i Kolding.

Det er VVS-elev Martin A. Troelsen fra HANSENBERG, der skal repræsentere Region Syddanmark ved DM i Skills i København til januar, og Mikkel Stenkjær Kristensen er reserve.

De var oppe imod seks andre talentfulde VVS-elever fra hele Region Syddanmark, men efter to dages intense konkurrencer kunne Martin A. Troelsen og Mikkel Stenkjær Kristensen fra HANSENBERG tirsdag indtage podiets to øverste pladser ved de regionale mesterskaber i VVS, oplyser HANSENBERG i en pressemeddelelse.

Mesterskaberne foregik på Syddansk Erhvervsskole i Odense, og det er en meget glad Martin A. Troelsen, som nu kan skrive regional mester på sit CV - og dermed også har indløst billet til DM i Skills 2020, der finder sted i København til januar.

- Jeg kunne ret hurtigt se, at Mikkel var min nærmeste konkurrent - og jeg tænkte, at han stak af, for han er virkelig dygtig. Så jeg er meget overvældet og glad, fortæller Martin A. Troelsen, som er i lære hos Jens Kristiansen VVS.

Træning i topklasse

De to dygtige elever har - med faglærer ved HANSENBERG Lars Jørgensen på sidelinjen - trænet sammen i skolens VVS-værksteder op til mesterskaberne.

Og den træning har altså bogstaveligt talt været guld værd for Martin A. Troelsen:

- Mikkel og jeg har sparret med hinanden og hjulpet hinanden, og Lars Jørgensen var vores fantastiske træner. Han er erfaren, og han har mange gode idéer og tips, så det har bare været træning i topklasse.

Martin A. Troelsen, der kommer fra Vamdrup, er derfor super glad for hele oplevelsen i forbindelse med de regionale mesterskaber.

Det samme er Mikkel Stenkjær Kristensen fra Gesten, som er i lære hos EgKris Smedie & VVS:

- Det har været spændende, lærerigt og sjovt at være med. Man udfordrer sig selv, og man er under tidspres. På forhånd havde jeg ikke alt for høje forventninger til, hvordan jeg ville klare mig, for man ved jo ikke, hvor gode de andre er. Men jeg gjorde bare mit bedste hele vejen igennem uden at tænke over, hvad de andre gjorde. Og en andenplads er flot, og jeg er meget tilfreds.

Med sin flotte andenplads er Mikkel Stenkjær Kristensen reserve ved DM i Skills 2020.

Under tidspres

Under konkurrencerne skulle de otte deltagere hen over to dage løse en række opgaver. For eksempel skulle de installere en gaskedel (attrap), gasmålerramme med rørtilslutninger - samt installere en gulvvarmeslange.

Til DM i Skills venter der Martin A. Troelsen endnu større opgaver, forklarer han:

- Ved DM i Skills bliver man noget mere tidspresset, og der kommer noget mere teknisk ind over. Jeg skal også træne op til den konkurrence, så jeg er bedst muligt forberedt.

Ud til hr. og fru Danmark

Martin A. Troelsen er godt i gang med uddannelsen til VVS-energispecialist, og han brænder for sit fag:

- Der er mange ting, der er fedt ved mit fag. Arbejdet er meget alsidigt, og jeg er god til at få ting til at sidde lige. Og så er det dejligt at se, at kunden bliver glad, fordi noget ser lækkert ud. Kundekontakten er vigtig for mig. Jeg ville aldrig kunne arbejde på en byggeplads i længere tid ad gangen. Jeg vil hellere ud til hr. og fru Danmark.

Målrettet indsats

På HANSENBERG er skolechef ved Teknia, Designia og 10. klasse Dan Zielke meget glad for de imponerende præstationer ved de regionale mesterskaber:

- Det er med stor glæde, at vi nu kan se, at vores store fokus på gode rammer, dygtige undervisere og målrettet udvikling af vores undervisningsmateriale viser sig fra smukkeste side: To elever, der klarer sig så suverænt ved de regionale mesterskaber, er det synlige billede på noget, vi er meget stolte af.

- Vi arbejder også meget målrettet på at få mestre og svende ind på skolen til efteruddannelse for om muligt at bidrage til de faglige miljøer, som vi sender eleverne ud til. Vekseluddannelsens styrke er, at både virksomheder og skole i fællesskab lykkes med at hjælpe eleverne med at udfolde deres talent, tilføjer skolechefen.

VVS-energi er en såkaldt fordelsuddannelse. Fordelsuddannelser er uddannelser inden for fag, hvor arbejdsgiverne forventer et særligt stort behov for arbejdskraft.

Der er lørdag formiddag masser af aktivitet på Hansenberg i Kolding.

Tilmeldingerne er strømmet ind til erhvervsskolen Hansenbergs nye tiltag, Prøv et fag.

Prøv et fag er et gratis tilbud for elever i 5.-7. klasse, som sammen med en forælder kan få en smagsprøve på en af Hansenbergs mange uddannelser.

Det tilbud har knap 200 elever taget imod, og lørdag den 5. oktober fra 9.30 til 12.00 summer det af aktivitet på alle Hansenbergs tre adresser.

På Vranderupvej er det et hit at være med til at fodre dyrene i vores zoologiske have. På C.F. Tietgens Vej er det blandt meget andet muligheden for at prøve det virtuelle univers i VR-rummet, der trækker, mens mange gerne vil stifte bekendtskab med kokke- og tjenerfagene på Skovvangen.

Fire 3.g-elever fra HANSENBERG Tekniske Gymnasium har udviklet et system, så pladsen i cykelskuret kan udnyttes bedre - og den idé har nu sikret dem titlen som danmarksmestre.

Det kørte i den grad for Carl Emil Sestoft Jensen, Jeppe T. Hostrup, Kasper V. Petersen og Jeppe Tobias Nielsen under onsdagens finale ved DM i Teknologi og Erhvervscase 2019.

For de fire idérige 3.g'ere fra HANSENBERG Tekniske Gymnasium kan nu kalde sig danmarksmestre, oplyser HANSENBERG i en pressemeddelelse.

Ved DM-finalen i Teknologi - der fandt sted hos Dansk Erhverv i København - præsenterede eleverne et produkt, der skal gøre det muligt at udnytte pladsen langt bedre i cykelskuret, hvor cykelstyrene i dag fylder rigtig meget. Og den idé faldt i den grad i dommernes smag.

- Det er en fed oplevelse at være med til - og fedt at vinde. Vi syntes selv, at vi stod godt efter vores præsentation, for den gik godt. Vi fik at vide, at vi har lavet et rigtig godt og realiserbart system, som kan løse et stort samfundsmæssigt problem, siger Kasper V. Petersen.

Den rigtig gode idé

Systemet, som holdet har udviklet, hedder "Slim Park", og det er et roterbart cykelstyr, som kan drejes parallelt med forhjulet, så man kan parkere flere cykler ved siden af hinanden. Ud over at give mere plads i cykelskuret, er det også smart, når cyklen skal med i toget eller bilen.

Finalisterne var allerede tirsdag i gang hos Dansk Erhverv, hvor de blandt andet deltog i en række foredrag, fortæller Kasper V. Petersen:

- Det er klart noget, vi kan bruge fremover. Det har været en øjenåbner, hvis man vil arbejde med produktudvikling.

Danmarksmestrene havde kvalificeret sig til finalen ved tidligere på måneden at vinde det regionale mesterskab, der fandt sted på IBC i Aabenraa.

Ud over æren, et diplom og blomster modtog danmarksmestrene fra HANSENBERG Tekniske Gymnasium hver et gavekort på 2.500 kroner.

I næste uge får flere hundrede elever i 8. klasse mulighed for at se nærmere på erhvervsskolen Hansenberg, når de deltager i Skills Stafetten 2019.

Det gælder om at samarbejde, når cirka 600 elever fra 8. klasser rundt om i Kolding Kommune i dagene 16. til 20. september besøger Hansenberg.

Eleverne deltager nemlig i Skills Stafetten 2019, hvor de - i hold a tre - konkurrerer i en række samarbejdsøvelser, der fungerer som indledende heats i en stor landsdækkende konkurrence, hvor finalen finder sted i januar 2020 under DM i Skills i København.

Med ved Skills Stafetten er blandt andre også vejledere fra både UU Kolding og Hansenberg. Og uddannelsesvejleder ved UU Kolding Yrsa Høyer har deltaget i arrangementet flere gange.

- Det er en spændende dag for 8. klasserne, hvor de sparker døren ind til erhvervsskolerne for første gang. De finder ud af, hvad en erhvervsuddannelse er - og hvad det vil sige at få løn, læreplads og blive faglært, fortæller Yrsa Høyer i en pressemeddelelse og tilføjer:

- Det giver eleverne rigtig meget, at de får skolen at se.

Samarbejde på tværs

Skills Stafetten indgår som led i elevernes introduktionskurser til ungdomsuddannelser.

De indledende heats på Hansenberg er udviklet i samarbejde med IBC og Social- og Sundhedsskolens afdeling i Kolding, hvor Skills Stafetten også afvikles i den kommende uge.

Arrangementet på Hansenberg starter hver dag klokken 8.30, og aktiviteterne foregår herefter både på Hansenbergs adresse på Skovvangen 28 og på C.F. Tietgens Vej 11 i Kolding. Hver dag afsluttes klokken 13 med kåring af dagens vindere i bistroen på Skovvangen 28.

Fire elever fra HANSENBERG Tekniske Gymnasium skal nu med til DM-finalen i Teknologi, for de har vundet det regionale mesterskab i Aabenraa.

En rigtig god idé har sikret fire 3.g-elever fra HANSENBERG Tekniske Gymnasium en billet til finalen ved DM i Teknologi og Erhvervscase 2019.

Carl Emil Sestoft Jensen, Jeppe T. Hostrup, Kasper V. Petersen og Jeppe Tobias Nielsen vandt nemlig tirsdag det regionale mesterskab, der fandt sted på IBC i Aabenraa.

Ved mesterskabet præsenterede eleverne en idé, der skal gøre det muligt at udnytte pladsen langt bedre i cykelskuret, hvor cyklers styr i dag fylder rigtig meget.

- Vi har lavet et roterbart styr, som kan drejes parallelt med forhjulet, så man kan parkere flere cykler ved siden af hinanden. Det er også smart i tog og biler. Samtidig besværliggøres tyveri, fordi der er en lås i, fortæller Kasper V. Petersen i en pressemeddelelse.

Studietur gav inspiration

Inspirationen fik de under en studietur i Amsterdam i 2.g. Her så de, at parkerede cykler fylder meget. Og da de senere skulle lave deres store teknologiprojekt, udviklede de sammen det nye produkt.

- Det har været spændende at arbejde med projektet, og der går meget tid med at koordinere det hele og få lavet et godt produkt, siger Carl Emil Sestoft Jensen.

DM-finalen finder sted den 24.-25. september hos Dansk Erhverv på Børsen i København, og her skal de fire dygtige gymnasieelever op mod vinderne fra de øvrige regioner.

Uddannelsesmiljøet på HANSENBERGs brancheskole Vitia og HANSENBERG Tekniske Gymnasium får et markant løft.

Torsdag eftermiddag skete det, man på erhvervsskolen HANSENBERG i Kolding havde set frem til længe.

Det var nemlig blevet tid til at tage første spadestik til en ny bygning, der kommer til at indeholde en multihal til både sport og arrangementer, et undervisningskøkken til kokkeeleverne samt en restaurant til tjenereleverne. Det skriver HANSENBERG i en pressemeddelelse.

Det var direktør på HANSENBERG Morten Kaj Hansen og næstformand i bestyrelsen Grethe Andersen, der sørgede for at få spaden i jorden.

- Jeg glæder mig over beslutningen om at få mere kapacitet, for det er der brug for. Der kommer et køkken, som kan fungere i forhold til den virkelighed, der venter kokke- og tjenereleverne, siger Grethe Andersen med henvisning til, at der lige nu bliver bygget mange nye hoteller og restauranter i Syddanmark og resten af landet.

- De nye faciliteter kommer til at højne kvaliteten af undervisningen, og det bliver endnu mere attraktivt at uddanne sig. Samtidig skaber vi de rigtige rammer til at møde den efterspørgsel, der er på kvalificeret arbejdskraft i restaurationsbranchen, tilføjer hun.

Positiv udvikling fortsætter

Inden for de senere år er undervisningsmiljøerne på HANSENBERGs øvrige adresser blevet opgraderet, og Morten Kaj Hansen glæder sig over, at turen nu er kommet til Skovvangen:

- Det er ønsket om at opkvalificere vores uddannelsesmiljø inden for HANSENBERG Tekniske Gymnasium og brancheskolen Vitia, der nu går i opfyldelse. Restaurationsbranchen oplever markant vækst i disse år, og vi positionerer os som en erhvervsskole, som med faglært arbejdskraft og elever kan bidrage til, at den positive udvikling fortsætter.

Gastronom- og tjeneruddannelserne er begge fordelsuddannelser. Det vil sige uddannelser inden for fag, hvor arbejdsgiverne forventer et særligt stort behov for medarbejdere.

Kokke- og tjenerelever har derfor rigtig gode karrierekort på hånden.

Eleverne på fitnessuddannelsen, fra skolehjemmet og på HANSENBERG Tekniske Gymnasium kan især se frem til at tage den nye multihal i brug.

Historisk spade

Første spadestik var et symbolsk et af slagsen i forbindelse med et stort fællesmøde for alle HANSENBERGs medarbejdere, for gravemaskinerne har allerede været i gang i nogle dage på matriklen.

Spadestikket blev taget med den samme spade, som blev anvendt i 2000, da man ved et lignende arrangement satte gang i byggeriet af skolebygningen på Skovvangen.

Efter planen rykker eleverne ind i den nye bygning i efteråret 2020.

Årets studenter fra HANSENBERG Tekniske Gymnasium har nu fået deres eksamensbeviser, og ved translokationen blev de hyldet for deres engagement, kammeratskab og evne til at holde den faglige fane højt.

Det var en flok glade og stolte EUX- og HTX-studenter, der torsdag kunne lade sig hylde ved translokationen på HANSENBERG Tekniske Gymnasium i Kolding, skriver skolen i en pressemeddelelse.

Skulder ved skulder sad de, mens blandt andre rektor Marianne B. Johansen holdt tale:

- Det er en festdag, og det er mit største privilegium at stå her og tale til jer, for jeg ved, at I har fortjent jeres studenterhuer. I er klædt på til at klare verden - og til at kaste jer ud i jeres livs eventyr. Hvad det så end er.

Menneskelige værdier

Efter uddelingen af eksamensbeviser satte rektoren fællesskab og kammeratskab i centrum:

- Der er så mange dejlige elever på denne årgang, og når vi nu har valgt nogle ud til at blive særligt anerkendt, er det ikke en underkendelse af alle I andre, der i hverdagen har været gode kammerater, haft fightervilje og en positiv indstilling. Alligevel er der nogle elever, vi gerne vil give en gave og et kort som tak for en særlig indsats i de seneste tre år.

Herefter blev Silas Mikkelsen, Theodor Risager, Kathrine Duholm Nielsen, Nicolai Elmholt og Alexander Vinding Nørup hver især kaldt op til scenen.

- Alexander Vinding Nørup er en skarp, ung mand med personlig integritet. Han tør at sige fra, når der er behov for det. Han er sjov og rar at omgås, og han giver altid gerne en hånd, når der er brug for hjælp til printerindstillinger, layoutforslag eller kodning. Han har en positiv indstilling til andre mennesker, og han er omhyggelig med det, han engagerer sig i - og det er alt fra den digitale prøvevagt, over elevrådet til skiture for unge i Kolding, sagde Marianne B. Johansen om den tidligere elevrådsformand.

Silas Mikkelsen blev blandt andet fremhævet for sit engagement som gymnasiets huspianist ved morgensamlinger og sidste års translokation - og for sin positive tilgang til tingene.

Theodor Risager fik mange rosende ord med sig om sit menneskelige overskud - og om sin evne til at holde den faglige fane højt og være en god kammerat. Og for sin deltagelse i en landsdækkende konkurrence, hvor han var oppe imod universitetsstuderende og alligevel kom hjem med en flot tredjeplads - og en præmie på 20.000 kroner.

Kathrine Duholm Nielsen blev kaldt en slider med masser af gåpåmod - og en elev, som både socialt og til sportsevents har gjort en stor indsats for pigefællesskabet.

Nicolai Elmholt fik stor ros for at være en god kammerat - og for sin positive indstilling, selvindsigt, fighterånd, åbenhed, nysgerrighed, empati samt evne til at inkludere og forstå andre.

Andet end karakterer

Og selv om Nicolai Elmholt bagefter konstaterede, at "jeg har jo bare været mig selv", var han glad for hæderen:

- Det giver et indtryk af, at der her på HANSENBERG er nogle værdier, som man lægger mærke til - og som ikke handler om høje karakterer. HANSENBERGs motto er "Bliv dig selv", og det kan man mærke, når man er her. Det nærmest kollegiale samvær, man som elev har med lærerne, er mere værd end karakterer, forklarede Nicolai Elmholt og tilføjede:

- Det er vigtigt også at fremhæve dem, der kæmper - og det er der fokus på her.

Nicolai Elmholt skal nu til Aalborg, hvor han skal læse til elektroingeniør.

Side 1 ud af 3
  1. Populært
  2. Læs også...

Nyheder efter dato

« December 2019 »
Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31