Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Jazz6000 præsenterer tirsdag den 5. november et af de hotteste navne på den internationale jazzscene, når orkesteret Afro Cuban Jazz giver en opvisning i hot latinjazz på Godset.

Orkesteret Afro Cuban Jazz gæster Godset den 5. november, hvor de spiller klokken 20.00.

Jazz6000 glæder sig til at præsentere en koncert med det bedste, som afro-cubansk musik kan byde på.

Orkesteret tæller fem af de allerbedste cubanske jazzmusikere. På trommer finder vi den Grammy-nominerede Caliexto Oviedo, der er en af de mest markante repræsentanter for cubansk latinjazz og kendt i hele verden for sine ekvilibristiske trommefærdigheder. Den herboende congaspiller Eliel Lazo er et kæmpe perkussiontalent, som er blevet bemærket alle vegne. Han har spillet med store navne som Wayne Shorter, Herbie Hancock og Airto Moreira.

Herhjemme er han nok især kendt for sit orkester The Cuban Funk Machine, men han har også spillet med i Mikkel Nordsø Band, DR Big Band, Savage Rose og endda i Vild med Dans-orkesteret. Rytmegruppen tæller derudover den fremragende bassist Yasser Pino, som bl.a. er kendt fra orkesteret The Latin Syndicate. På klaver finder vi stjerneskuddet Abel Marcel, der altid spiller med overdådigt teknisk overskud og indføling. Orkesteret tæller derudover den cubanske sangerinde Lidices Hernandez, som med sin indfølende sangstemme hensætter publikum til en lille bar i Havanas farverige kvarterer, hvor alle danser og fester sammen.

Det bliver garanteret en meget hot aften på Godset, selv om det er blevet vinter og koldt udenfor. Billet til koncerten kan købes på www.jazzz6000.dk.

Den svenske sangfugl Josefine Cronholm giver koncert på Godset.

Jazz6000 har fået opfyldt et ønske, der har stået på foreningens ønskeliste i flere år. Den svenske sangfugl Josefine Cronholm spiller sammen med sit stjernebesatte orkester endelig på Godset i Kolding.

Den svenske sangerinde Josefine Cronholm er Sveriges bedste bud på en ny Monica Zetterlund.

Josefine Cronholm har gennem årene spillet og indspillet med gud og hver mand både herhjemme og i udlandet. Hun har udgivet flere plader i eget navn, men er især kendt som en del af gruppen String Swing. Hun har netop udgivet sin fjerde soloudgivelse med titlen EMBER, der er en ørebedøvende hyldest til alt det, der får livet til at gløde. Sammen med sin kvintet udforsker sangene på albummet lyset og mørket i både lyd, toner og ord. Det er en blanding af levende og lys og let folk og mørk og følsom kammermusik.

Albummet har allerede høstet en lang række overvældende anmeldelser i både Danmark og udlandet. Det samme var tilfældet, da hun udgav sit forrige album SONGS OF THE FALLING FEATHER. Det skyldes især hendes krystalklare stemme og lysende inderlighed, der har gjort hende kendt her og der og allevegne. Hendes stemme er fin som silkepapir, men hun synger med så meget tyngde, at hendes sange og smukke kompositioner fylder rummet med en lethed og giver gåsehud i øregangene.

På Godset er Josefine Cronholm i selskab med fire jazzmusikere, der alle overbeviser med deres tekniske færdigheder på hver sit instrument: den indfølende og rytmiske Lisbeth Diers på perkussion og trommer, det japanske tangentgeni Makiko Hirabayashi på klaver, den mesterlige blæser Torben Snekkestad på både saxofon, klarinet og trompet og endelig den fremragende Thommy Andersson på bas.

Koncerten finder sted på Godset torsdag den 24. oktober klokken 20. Billet til koncerten kan købes på www.Jazz6000.dk.

Publikum kan opleve Nice jazz på Godset.

Lørdag den 28. september præsenterer Jazz6000 den unge, fremadstormende gruppe Bangin’ Bülows Nice Jazz Quartet.

Bangin’ Bülows Nice Jazz Quartet blev dannet i Aarhus for syv år siden. Selv om gruppens fire musikere i dag bor langt fra hinanden i henholdsvis Helsinki i Finland, Bamako i Mali, Berlin i Tyskland og Aarhus i Danmark, finder de stadig sammen om deres forkærlighed for moderne jazz, som den spilles i det nye årtusinde. De unge bandmedlemmer er nemlig alle en del af den moderne jazzbevægelse, som præger dansk jazz i disse år.

Gruppen består af Frederik Emil Bülow på trommer, Jon Døssing Bendixen på klaver og synthesizer, Adrian Christensen på kontrabas og Casper Hejlesen på elguitar. Gruppen kombinerer i sin iørefaldende musik alt fra traditionel jazz til hiphop, afro og klassisk kompositionsmusik.

Musik, der giver genlyd

Det er musik, der har givet genlyd her og der og allevegne. De seneste par år har gruppen således turneret i både USA, Vestafrika, Rusland og Europa.

Gruppens første album blev i 2014 belønnet med DMA-prisen for ”Årets nye danske jazznavn”, mens gruppens andet album blev præmieret af Statens Kunstfond. På det tredje album fra 2018 spiller de sammen med den verdenskendte jazzguitarist Gilad Hekselman. Han har bl.a. sagt følgende (i dansk oversættelse) om gruppens musik: “Fra det første øjeblik jeg hørte de her drenge, kunne jeg høre, at det er virkelig original musik, der både er helt og aldeles anderledes og så alligevel præget af fortidens musik. Det er musik kendetegnet ved stor skønhed og en helt unik lyd”.

Bangin’ Bülows Nice Jazz Quartet spiller lørdag den 28. september kl. 20. Billet til koncerten kan købes på www.Jazz6000.dk eller ved indgangen Billetprisen er 120 kroner for medlemmer af Jazz6000 og 180 kroner for ikke-medlemmer. Studerende og unge under 25 år kommer ind til 60 kroner.

Klokken 19.15 er der gratis forkoncert i Godsets cafe med det unge MGK-band Trio Turp, der eksperimenterer indenfor jazzens og fusionens rammer. De vil præsentere lytteren for et blandet repertoire og glæder sig til at give publikum en oplevelse af tilstedeværelse og leg med musikken. Trioen bestående af Simon Turp på elbas, Jeppe Hauberg på trommer og Martine Toldam på klaver. Alle tre er studerende på MGK i Kolding.

Jazz6000 hylder jazzmesteren Master Fatman med en mindekoncert på Godset.

Morten Lindeberg – nok bedre kendt som Master Fatman - skulle have givet koncert på Godset den 8. maj sammen med bigbandet Aarhus Jazz Orchestra.

Som følge af Master Fatmans død i slutningen af marts har Jazz6000 sammen med Aarhus Jazz Orchestra besluttet i stedet at præsentere en koncert, der hylder Master Fatmans kærlighed til musik, jazz, fællesskab og livet i det hele taget. Det skriver Jazz6000 i en pressemeddelelse.

Største personlighed i dansk musik

Master Fatman var indtil sin alt for tidlige død en af de største personligheder i dansk musik. Han var en gudsbenådet entertainer, musiker, radiovært, DJ og meget andet. Ikke mindst var han fortaler for næstekærlighed og en verden, hvor vi alle har lidt mere tid til hinanden og ikke mindst hører lækker musik.

Til mindekoncerten vil Aarhus Jazz Orchestra under ledelse af dirigent Nikolai Bøgelund spille nogle af Master Fatmans yndlingsnumre. Aarhus Jazz Orchestra (tidligere Klüvers Big Band) er et 16-mand stort bigband, der består af nogle af de bedste jazzmusikere på den danske jazzscene. Orkesteret spiller årligt mere end 80 koncerter i ind- og udland og har bl.a. samarbejdet med Kurt Elling, John Scofield, Jamie Cullum og Peter Eskine. Orkesteret har besluttet at donere Master Fatmans oprindelige honorar til hans efterladte kone og deres fem børn.

Jonas Visti, der var Master Fatmans gode ven og P8-kollega, og ligesom Master Fatman har en forkærlighed for sydamerikansk og afrikansk musik, har gravet gamle og nye optagelser og videoer med Master Fatman frem i DR’s arkiver. Med disse klip og anekdoter krydret med lækker musik vil Jonas Visti fortælle om Tykmesteren og hans kærlighed til jazz og os alle sammen. Jonas Visti beskriver selv Master Fatman, som manden der har lært ham alt om radio, musik og venskab.

- Hos Jazz6000 er vi meget berørte af Master Fatmans død, men vi er glade for at have fået muligheden for at hylde ham med en mindekoncert på Godset. Vi håber, at rigtig mange her i Kolding har lyst til at sende Master Fatman en sidste kærlig tanke og sige ham tak for al den musik og kærlighed, som han har beriget os alle med, fortæller Claus Meineche, formand for Jazz6000, i pressemeddelelsen.

Billetter til mindekoncerten den 8. maj klokken 20.00 kan købes på www.jazz6000.dk eller ved indgangen.

Jazz6000 fejrer International Jazz Day med koncert med bandet I Think You’re Awesome.

I november 2011 stiftede den legendariske Herbie Hancock i UNESCO-regi International Jazz Day, som hvert år den 30. april fejres i hele verden. Hos Jazz6000 markeres dagen med en koncert på Godset med stjernerne på den danske jazzhimmel.

Få bands har gjort sig så bemærket i jazzverdenen de seneste par år som I Think You're Awesome. Med bassist og komponist Jens Mikkel Madsen i front lader sekstetten sig inspirere af alt fra legende, afrikanske rytmer til nordiske folketoner, europæisk improvisation og amerikansk sangskrivertradition. Resultatet er et stemningsfuldt lydunivers med en drømmende og ubeskrivelig smuk lyd, som bandet selv kalder for indiejazz. Niels Overgaard fra Jazznyt kalder dem for "The Next Big Thing i dansk jazz”.

I anledning af bandets 10-års jubilæum præsenterer sekstetten ved koncerten på Godset både deres tophits fra deres mange anmelderroste albums og et helt nyt repertoire, hvor sekstetten er udvidet med fire fantastiske strygere fra orkesteret Taïga String Quartet.

Koncerten finder sted på Godset tirsdag den 30. april klokken 20. Billetter kan købes ved indgangen eller på www.Jazz6000.dk.

Sangkoret U-Noderne synger foråret ind på Godset i Kolding.

Kom og bliv i forårshumør. Det er 3. Sct Georgs Gilde, som arrangerer koncerten med U-Noderne, der vil synge de mest populære forårssange. Der bliver garanteret også mulighed for, at publikum kan få lov til at synge med på flere af dem.

3. Sct Georgs Gilde Kolding fortæller, at hele overskuddet går til humanitært hjælpearbejde.

Billetter kan købes hos Leif Lind på tlf. 30 48 85 03 eller på mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller John Preben Hansen tlf. 27 31 65 31 og mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Koncerten på Godset foregår søndag den 28. april klokken 15.

41-årige Martin Røen skifter den 1. december Danmarks Radios Kor og Orkestre ud med det regionale spillested Godset i Kolding.

Som teenager trådte Martin Røen tilbage i slutningen af 90’erne sine første håbefulde skridt ind i musikkens verden i Brørup, Vejen og Kolding og på MGK i Vojens. Tyve år senere vender han tilbage til det sydjyske. Denne gang som leder af det regionale spillested Godset i Kolding, oplyser Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

I de mellemliggende år har han haft en bred vifte af jobs inden for musikkens verden, blandt andet som producent, koncertarrangør, tourmanager, venue manager og label manager, for blot at nævne nogle få nedslag i Martin Røens hæsblæsende CV, der er gennemsyret af, at hans hjerte i døgndrift brænder for musikken.

- Jobbet som leder af Godset var en mulighed jeg ikke kunne lade passere. Jeg har fulgt kulturlivet på min hjemegn, siden jeg flyttede herfra tilbage i 90’erne og jeg har med glæde noteret mig, at der er sket en rivende og meget positiv udvikling, som jeg rigtig gerne vil være en del af, fortæller Martin Røen.

Han afløser Christian Haugk på posten, der i foråret fik job som kultur-, fritids-, og landdistriktschef i Haderslev Kommune.

Kender musikbranchen ud og ind

Kulturchef i Kolding Kommune, Lisbet Holten Lambert, glæder sig til at byde Martin Røen velkommen som ny leder af Godset.

- Godset er ikke bare et af Koldings mest markante kulturtilbud, men et regionalt spillested, der tiltrækker publikum langvejs fra. Den position er jeg ikke i tvivl om, at Martin Røen er den rette mand til at kæmpe videre for. Han kender musikbranchen ud og ind, kommer med en imponerende og bred erfaring fra musiklivet, som kun få kan matche og med et stor nationalt og internationalt netværk, siger Lisbet Holten Lambert, og tilføjer:

- Frivillige har en meget stor del af æren for Godsets position og med Martin Røen får vi en leder, der kan inspirere de musikalske ildsjæle i deres arbejde.

Martin Røen begynder i jobbet den 1. december og starter som pendler, hvorefter han rykker vestpå fra Frederiksberg sammen med sin familie.

John Schmidt har udgivet sangene: "Stille sammen" og "Med Springsteen på strøget"Publikum får lejlighed til at høre sangene live den 22. september på Godset i Kolding.

Med økonomisk hjælp fra musikvenner og familie kan John nu præsentere to spritnye sange. Sangene er indspillet i Lundgaard studio med nogle af landets bedste musikere, Morten Maltesen, Martin Jønsson, Frank Thøgersen, Knud Erik Smidt, Jacob Jensen, Wenche Hartmann og Charlie Jensen.

John Schmidt har en lidelse, der gør at han sover meget få timer i døgnet. John Schmidt bruger musikken til, at komme igennem svære tider.

En 25 år lang kronisk lidelse fik John midlertidig skakmat for snart et år siden. Med en dengang vågen tid på 22 timer i døgnet var det ikke længere muligt, at bevare et ellers elsket job, som terapeut og DUÅ instruktør i Vejen Kommune.

- Det gælder om altid, at ha et lille projekt for øje, så lidelsen ikke tager magten. Jeg føler mig priviligeret, at jeg har fået den egenskab, at kunne skrive sange. Jeg har skrevet og skrevet i de mange søvnløse nætter, fortæller John Schmidt i en pressemeddelelse.

Til koncerten på Godset i Kolding den 22. September, stiller John Schmidt med dette hold: Janni Korff Andersen, Martin Schmidt, Aram Papian, Kenneth Dornhoff, Jacob Jensen samt Kirstine Frost Jessing på violin.

Willys Kaffeklub på vej til Kolding med nyt show.

Willys Kaffeklub er på vej til Kolding med det nye show ”Tak for kaffe”. Dermed bliver det søndag den 30.september klokken 15 et gensyn med den sønderjyske kvartet, som adskillige gange har gæstet Godset og henrykt publikum med musik, sang og morsomme indslag.

Willy´erne siger selv: ”De bly´we sjaw”, og det hersker der ingen tvivl om. Sådan har det også været på Godset med showene ”Øst for Paradis” og ”Sølvbryllup”, hvor der ikke blev sparet på bifaldet fra publikum.

Det er igen foreningen Hospitalsklovne Trekantsområdet, der henter Willys Kaffeklub til Kolding. Det sker i bestræbelserne for – og håbet om – at initiativet kan give et overskud til foreningens arbejde med hospitalsklovnene på børneafdelingen på Sygehus Lillebælt Kolding.

- Det er tredje gang, vi præsenterer Willys Kaffeklub på Godset, så man kan godt snakke om en tradition. Vi ved, at vi med den sønderjyske kvartet giver publikum fuld valuta for pengene i form af et fantastisk show, for der venter nogle meget underholdende timer forude, siger formanden for Hospitalsklovne Trekantsområdet, Geert Madsen.

Det vil her være forkert at afsløre alt for meget om indholdet i ”Tak for kaffe”, men hvorfor har Københavns overborgmester sendt et personligt brev til æ kjøfehavne (Andersen), hvorfor synes Bødiker og Sørensen lige pludselig, at København er et vidunderligt sted, og hvorfor springer Doven-Lars rundt som en anden edderkop?

Billetter til showet kan købes via Billetten (7020 2096).

  1. Populært
  2. Læs også...

Nyheder efter dato

« November 2018 »
Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30