Jazz6000 præsenterer original og klangfuld musik inspireret af den nordiske natur når Benita Haastrup Trio går på scenen på Godset i Kolding.

Kom og oplev original, klangfuld og groovy musik når Benita Haastrup Trio går på scenen på Godset.

Trioen, der foruden trommeslager og percussionist Benita Haastrup, består af den virtuose vibrafonist Kaare Munkholm og den garvede bassist Jens Skou Olsen, har spillet sammen i mange år og har sammen og hver for sig optrådt utallige steder rundt om i verden.

Trioen er netop ved at færdiggøre deres tredje album Hvælv, der afslutter den nordiske trilogi Going North.

Trioen henter især inspiration i nordens vældige natur – de norske fjelde, de rivende fosser og de danske skove – samt i mangfoldigheden i de nordiske fortællinger, myter og sagn.

Den levende og farverige musik er hovedsalig komponeret af Benita Haastrup, og den karismatiske trommeslager har både modtaget Ben Webster Prisen, og Sunset Jazz-Prisen samt vundet en Danish Music Award. Mange vil sikkert også kende Benita fra hendes mange børnejazzkoncerter eller fra kvindejazzbandet Sophisticated Ladies, som hun er en fast del af, og som man tidligere har haft fornøjelsen af at opleve i Jazz6000. Derudover har hun samarbejde med Marilyn Mazur og en masse andre notabiliteter, oplyser Jazz6000.

Gå ikke glip af denne jazztrio og deres medrivende, overraskende gnistrende og humørfyldte spilleglæde, som kan opleves på Godset i Kolding, fredag den 18. september klokken 20. Billetter sælges kun i forsalg.

Inden Benita Haastrup Trio går på scenen er der forkoncert i salen klokken 19.15 med den unge MGK- kvartet Riis/Toldam/Turp/Hauberg. Koncerten vil byde på originale numre inspireret af nogle af jazzens giganter som Wayne Shorter, McCoy Tyner og Pat Metheny, såvel som fortolkninger af standarder. Musikken spilles med en improviserende tilgang og kvartetten lægger stor vægt på nærvær og spontanitet. Forkoncerten er gratis.

Godset kommer til at syde af inciterende argentinske rytmer den 5. september, når Jazz6000 og tangoforeningen La Luna inviterer til en festlig aften med Sued, Bévort, Ankarfeldt, Bisgaard og deres moderne tolkning af den klassisk tangomusik.

I samarbejde med den lokale tangoforeninge La Luna inviterer Jazz6000 på en musikalsk lystvandring gennem argentinsk folklore, tango nuevo og nordisk jazz leveret af Sued, Bévort, Ankarfeldt, Bisgaard. Vi kommer til at høre moderne kompositionsmusik inspireret af såvel tango som klange og rytmer fra jazz og rock.

Koncerten byder først og fremmest på mulighed for lytte, mens eventyrlystne tangodansere må holde sig i skindet så længe der er coronavirus i luften.

I centrum er den aldeles virtuose bandoneonspiller Martin Sued, der regnes for en af Buenos Aires bedste på sit instrument - en særlig form for argentinsk harmonika, som han bestrider med stor fantasi, teknisk overskud og fængende dynamik.

Martin får med- og modspil af Pernille Bévort, Morten Ankarfeldt og Ulrik Bisgaard - musikere der alle bevæger sig hjemmevant i feltet mellem verdensmusik og jazz.

Koncerten præsenterer musik af Martin Sued og Pernille Bévort, musik der favner traditionen fra tangolegenderne Astor Piazzolla og Dino Saluzzi, og samtidigt afsøger nye musikalske horisonter.

Gå ikke glip af denne koncert hvor man kan drømme sig væk til fjerne og mere eksotiske himmelstrøg og lade sig forføre af smægtende latinrytmer.

Line up

Martin Sued: bandoneon
Pernille Bévort: saxofon
Morten Ankarfeldt: kontrabas
Ulrik Bisgaard: trommer

Koncerten finder sted den 5. september på Godset i Kolding. Koncerten starter klokken 20 og dørene åbnes klokken 19.30. Billetter kan købes på www.Jazz6000.dk. Billetter sælges kun i forsalg. Der er begrænset antal billetter grundet coronasituationen.

OPDATERING 1. september

Koncerten er aflyst på grund af rejserestriktioner som følge af COVID-19. Læs mere her...

Jazz6000 præsenterer tirsdag den 5. november et af de hotteste navne på den internationale jazzscene, når orkesteret Afro Cuban Jazz giver en opvisning i hot latinjazz på Godset.

Orkesteret Afro Cuban Jazz gæster Godset den 5. november, hvor de spiller klokken 20.00.

Jazz6000 glæder sig til at præsentere en koncert med det bedste, som afro-cubansk musik kan byde på.

Orkesteret tæller fem af de allerbedste cubanske jazzmusikere. På trommer finder vi den Grammy-nominerede Caliexto Oviedo, der er en af de mest markante repræsentanter for cubansk latinjazz og kendt i hele verden for sine ekvilibristiske trommefærdigheder. Den herboende congaspiller Eliel Lazo er et kæmpe perkussiontalent, som er blevet bemærket alle vegne. Han har spillet med store navne som Wayne Shorter, Herbie Hancock og Airto Moreira.

Herhjemme er han nok især kendt for sit orkester The Cuban Funk Machine, men han har også spillet med i Mikkel Nordsø Band, DR Big Band, Savage Rose og endda i Vild med Dans-orkesteret. Rytmegruppen tæller derudover den fremragende bassist Yasser Pino, som bl.a. er kendt fra orkesteret The Latin Syndicate. På klaver finder vi stjerneskuddet Abel Marcel, der altid spiller med overdådigt teknisk overskud og indføling. Orkesteret tæller derudover den cubanske sangerinde Lidices Hernandez, som med sin indfølende sangstemme hensætter publikum til en lille bar i Havanas farverige kvarterer, hvor alle danser og fester sammen.

Det bliver garanteret en meget hot aften på Godset, selv om det er blevet vinter og koldt udenfor. Billet til koncerten kan købes på www.jazzz6000.dk.

Den svenske sangfugl Josefine Cronholm giver koncert på Godset.

Jazz6000 har fået opfyldt et ønske, der har stået på foreningens ønskeliste i flere år. Den svenske sangfugl Josefine Cronholm spiller sammen med sit stjernebesatte orkester endelig på Godset i Kolding.

Den svenske sangerinde Josefine Cronholm er Sveriges bedste bud på en ny Monica Zetterlund.

Josefine Cronholm har gennem årene spillet og indspillet med gud og hver mand både herhjemme og i udlandet. Hun har udgivet flere plader i eget navn, men er især kendt som en del af gruppen String Swing. Hun har netop udgivet sin fjerde soloudgivelse med titlen EMBER, der er en ørebedøvende hyldest til alt det, der får livet til at gløde. Sammen med sin kvintet udforsker sangene på albummet lyset og mørket i både lyd, toner og ord. Det er en blanding af levende og lys og let folk og mørk og følsom kammermusik.

Albummet har allerede høstet en lang række overvældende anmeldelser i både Danmark og udlandet. Det samme var tilfældet, da hun udgav sit forrige album SONGS OF THE FALLING FEATHER. Det skyldes især hendes krystalklare stemme og lysende inderlighed, der har gjort hende kendt her og der og allevegne. Hendes stemme er fin som silkepapir, men hun synger med så meget tyngde, at hendes sange og smukke kompositioner fylder rummet med en lethed og giver gåsehud i øregangene.

På Godset er Josefine Cronholm i selskab med fire jazzmusikere, der alle overbeviser med deres tekniske færdigheder på hver sit instrument: den indfølende og rytmiske Lisbeth Diers på perkussion og trommer, det japanske tangentgeni Makiko Hirabayashi på klaver, den mesterlige blæser Torben Snekkestad på både saxofon, klarinet og trompet og endelig den fremragende Thommy Andersson på bas.

Koncerten finder sted på Godset torsdag den 24. oktober klokken 20. Billet til koncerten kan købes på www.Jazz6000.dk.

Nice jazz på Godset

September 19, 2019

Publikum kan opleve Nice jazz på Godset.

Lørdag den 28. september præsenterer Jazz6000 den unge, fremadstormende gruppe Bangin’ Bülows Nice Jazz Quartet.

Bangin’ Bülows Nice Jazz Quartet blev dannet i Aarhus for syv år siden. Selv om gruppens fire musikere i dag bor langt fra hinanden i henholdsvis Helsinki i Finland, Bamako i Mali, Berlin i Tyskland og Aarhus i Danmark, finder de stadig sammen om deres forkærlighed for moderne jazz, som den spilles i det nye årtusinde. De unge bandmedlemmer er nemlig alle en del af den moderne jazzbevægelse, som præger dansk jazz i disse år.

Gruppen består af Frederik Emil Bülow på trommer, Jon Døssing Bendixen på klaver og synthesizer, Adrian Christensen på kontrabas og Casper Hejlesen på elguitar. Gruppen kombinerer i sin iørefaldende musik alt fra traditionel jazz til hiphop, afro og klassisk kompositionsmusik.

Musik, der giver genlyd

Det er musik, der har givet genlyd her og der og allevegne. De seneste par år har gruppen således turneret i både USA, Vestafrika, Rusland og Europa.

Gruppens første album blev i 2014 belønnet med DMA-prisen for ”Årets nye danske jazznavn”, mens gruppens andet album blev præmieret af Statens Kunstfond. På det tredje album fra 2018 spiller de sammen med den verdenskendte jazzguitarist Gilad Hekselman. Han har bl.a. sagt følgende (i dansk oversættelse) om gruppens musik: “Fra det første øjeblik jeg hørte de her drenge, kunne jeg høre, at det er virkelig original musik, der både er helt og aldeles anderledes og så alligevel præget af fortidens musik. Det er musik kendetegnet ved stor skønhed og en helt unik lyd”.

Bangin’ Bülows Nice Jazz Quartet spiller lørdag den 28. september kl. 20. Billet til koncerten kan købes på www.Jazz6000.dk eller ved indgangen Billetprisen er 120 kroner for medlemmer af Jazz6000 og 180 kroner for ikke-medlemmer. Studerende og unge under 25 år kommer ind til 60 kroner.

Klokken 19.15 er der gratis forkoncert i Godsets cafe med det unge MGK-band Trio Turp, der eksperimenterer indenfor jazzens og fusionens rammer. De vil præsentere lytteren for et blandet repertoire og glæder sig til at give publikum en oplevelse af tilstedeværelse og leg med musikken. Trioen bestående af Simon Turp på elbas, Jeppe Hauberg på trommer og Martine Toldam på klaver. Alle tre er studerende på MGK i Kolding.

Side 1 ud af 3