Dommen blev afsagt mandag eftermiddag.

To håndværkere på henholdsvis 25 og 30 år er mandag blevet idømt otte måneders  ubetinget fængsel for mishandling og vold mod en lærling i et byggefirma i Kolding, skriver jv.dk.

To medgerningsmænd på 32 og 36 år, der er udenlandske statsborgere, blev udvist betinget med en prøvetid på to år, skriver avisen.

I følge Fagbladet 3F var de fire yngre håndværkere tiltalt for at have mishandlet og udøvet vold mod en tidligere lærling i 2016.

Under retssagen har det været fremme, at lærlingen flere gange i 2016 blev fastholdt og fik derefter presset et kosteskaft op i endetarmen.

Dommer var enig i brutal og rå vold

Dommer Peter Ulrik Urskov og de to domsmænd gav anklageren ret i, at der havde fundet brutal og rå vold sted over flere gange. Han fremhævede detaljerne i den video, som en af de tiltalte havde filmet, og som var et afgørende bevis i sagen:

- Det, der foregår, er efter rettens opfattelse langt langt over, hvad man kan definere, at en person kan acceptere, sagde dommeren i følge Fagbladet 3F.

Lærlingen fik tildelt en erstatning på 10.000 kroner.

Den ene af de to mænd, der fik otte måneders ubetinget fængsel, ankede dommen på stedet.

En opsigtsvækkende sag slutter mandag.

Sagen om en lærling, der blev mishandlet af fire håndværkere i et byggefirma, afsluttes i dag, mandag, hvor der afsiges dom. Det sker ved Retten i Kolding, skriver Fagbladet 3F.

De fire håndværkere er tiltalt for rå vold af særlig rå, brutal eller farlig karakter og mishandling efter paragraf 245, stk. 1 i straffeloven, der kan give op til seks års fængsel. To af håndværkerne er desuden tiltalt for at have udsat den unge mand for et andet seksuelt forhold end samleje. Tiltalen er rejst efter paragraf 216 i straffeloven - den såkaldte voldtægtsparagraf - der har en strafferamme på op til otte års fængsel.

Under retssagen har det været fremme, at lærlingen flere gange i 2016 blev fastholdt og fik derefter presset et kosteskaft op i endetarmen.

Mandag falder der dom i sagen.

 

43-årig kvinde skal otte måneder i fængsel for i flere tilfælde at have begået vold.

En 43-årig kvinde er fredag ved Retten i Kolding dømt skyldig i 10 strafbare forhold, hvoraf de otte indebærer udøvelse af vold, oplyser Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Kastede sig op på tilfældig kørende bil

Voldsforholdene er begået i henholdsvis Fredericia, Kolding og Nyborg i 2016 og 2017. Volden var både rettet mod tilfældige borgere, politibetjente, dørmænd, læger og sygeplejersker.

- Særligt et af forholdene var specielt, fordi kvinden havde kastet sig op på en tilfældig, kørende bil, og havde slået føreren flere gange i hovedet, samt sparket ham og nikket ham en skalle, så flere tænder blev slået løs. Hun havde spyttet ham i munden og råbt, at han måtte have et godt liv med AIDS, hvorefter hun forsøgte at komme ind i bilen til mandens kæreste og barn, der befandt sig i bilen, siger anklagerfuldmægtig Tobias Engby i pressemeddelelsen.

Sagen, der har strakt sig over tre dage i retten, startede allerede i 2017, men på grund af en mentalundersøgelse af tiltalte fik sagen først sin ende i dag. Mentalundersøgelsen konkluderede, at almindelig straf var bedst egnet til at forhindre ny kriminalitet.

Skyldig i alle forhold

Domsmandsretten fandt kvinden skyldig i alle 10 forhold, og fulgte anklagemyndighedens påstand om en straf på otte måneders ubetinget fængsel.

- Retten lagde ved strafudmålingen vægt på, at tiltalte en gang tidligere var straffet for lignende forhold, ligesom udgangspunktet for vold mod tjenestemænd er ubetinget fængsel. Der var ikke særlige omstændigheder, herunder personlige forhold, der kunne begrunde en betinget straf, siger Tobias Engby.

Den 43-årige kvinde modtog dommen på stedet.

En 33-årig mand dømt for at have truet og bidt en politiassistent.

Retten i Kolding har mandag afsagt dom i en sag, hvor en 33-årig mand har siddet varetægtsfængslet siden 26. april. Det skriver Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

- Manden nægtede at have bidt politiassistenten, men erkendte, at han havde sagt grimme ting til ham uden at kunne huske ordvalget, fortæller specialanklager ved Sydøstjyllands Politi, Pernille Moesborg, i pressemeddelelsen.

Den 33-årige blev også fundet skyldig i at have forsøgt at indlade sig i slagsmål på en restauration, at have modsat sig anholdelse, råbt skældsord efter politiet og at have forsøgt at stjæle en bil uden at have kørekort.

Fik straf inklusiv reststraf

- Den 33-årige var prøveløsladt med en reststraf på 42 dage, og retten besluttede, at de 42 dage skulle tages med i dommen på de 4 måneders fængsel, forklarer Pernille Moesborg.

Den 33-årige modtog dommen. Retten valgte derefter at løslade ham.

Under sagen blev to andre tiltalte dømt for at have forsøgt at indlade sig i slagsmål i den episode, der lå forud for anholdelsen. Begge de to tiltalte fik bødestraffe på henholdsvis 3.000 og 7.500 kr.