Der kommer ekstra tider til Covid-19-vaccinationer.

Snart kommer der flere tider til vaccination i Kolding Kommune, når et nyt pop-up-center i Bramdrupdam åbner.

Her vil der blive tilbudt vaccinationer mod covid-19 på følgende dage:

12. april, 27. april, 3. maj, 11. maj, 18. maj, 1. juni.

Hvis du kan blive vaccineret i pop-up-centeret får du automatisk en indkaldelse i e-boks, når du kan reservere tider. På vacciner.dk vil muligheden for vaccination i Bramdrupdam Sports- og Mødecenter automatisk vise sig, hvis der er ledige tider. Det oplyser Kolding Kommune på Facebook.

Det forventes, at ca. 500 borgere kan blive vaccineret per åbningsdag. Personale fra Sygehus Lillebælt forestår vaccination af borgere.

Der er parkering og adgang til hallen fra Nørreskovgårdsvej.

Skoleelever lærer selvpodning i video med DJ Martin Jensen.

Der er næsten musik i testproceduren, når den verdenskendte DJ Martin Jensen sammen med Falck skal undervise elever i selvpodning. Det sker i den undervisningsvideo, som eleverne skal se før de gennemfører selvpodning for COVID-19.

- Det er fantastisk at se, hvordan Martin Jensen er gået til opgaven og sammen med vores instruktør får forklaret testproceduren på bedste vis – og direkte i øjenhøjde med eleverne. Vi er så glade for resultatet, siger Maja Broløs, teamchef for uddannelse i Falck, i en pressemeddelelse.

Det utraditionelle samarbejde er sat i værk for sikre opmærksomhed omkring proceduren ved en selvpodning, få flest muligt testet og dermed sikre en forsvarlig genåbning af skoler – og i sidste ende af hele samfundet.

- Vi står endelig overfor en genåbning i den nærmere fremtid, og med det følger selvfølgelig en række nødvendige tiltag for, at vi fortsat passer på hinanden, fortæller Martin Jensen, som har valgt at prioritere produktion af filmen i en pakket kalender.

- Jeg er super glad for at have fået muligheden for at samarbejde med Falck om selvpodning som et værktøj imod COVID-19 og synes, at resultatet er blevet over al forventning. Hvis den platform jeg har opbygget, kan hjælpe bare en brøkdel af samfundet, ser jeg det som en kæmpe succes! Vi skal passe på hinanden, så vi hurtigst muligt kan vende tilbage til vores hverdag, som vi husker den. Hjælp os med at sprede det gode budskab og lad os sammen få åbnet Danmark sikkert igen, tilføjer Martin Jensen.

Filmen er produceret på vegne af Børne-og Undervisningsministeriet og bliver vist på skoler og uddannelsesinstitutioner i Regionerne Midtjylland, Nordjylland og Sjælland.

I de tre regioner har Falck uddannet såkaldte supervisorer, som skal stå for at supervisere selvpodning i klasselokalerne. Supervisorerne vil i de kommende uger vise filmen, som er et af elementerne, der skal sikre, at eleverne lærer at gennemføre en selvpodning for COVID-19 og på dén måde er med til at bidrage til en sikker og forsvarlig genåbning af samfundet.

Se filmen her...

Fra næste uge må skoler og daginstitutioner atter åbne i Kolding.

Corona-smitten er faldende i Kolding. Derfor er det nu forsvarligt at genåbne både skoler og daginstitutioner, oplyser Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.

Kommuneincidensen pr. 100.000 indbygger er faldet over flere dage i Kolding Kommune. Antallet af bekræftede COVID-19-tilfælde i Kolding Kommune er faldet med 32 procent på en uge. Faldet er sket selvom man i Kolding, har testet rigtig mange borgere.

Konkret har man i Kolding testet 118 procent flere end i Danmark som helhed over den seneste uge relativt til indbyggertallet. Epidemikommissionen vurderer derfor, at der er grundlag for at ophæve restriktionerne for skoler og daginstitutionerne mv. i Kolding by fra og med mandag den 8. marts.

Helt konkret betyder det, at elever i 0.-4. klasse igen kan møde i skole.

Medarbejderne på skolerne og daginstitutioner får tilbudt to test for corona hver uge, og det tager de fleste imod. Der er ikke noget krav om, at børn bliver testet, men det er en mulighed.

På privatskolen Kolding Realskole anbefales det, at børn der skal være på skolen, bliver testet to gange om ugen.

Indendørs idræt må vente lidt endnu.

Idrætten udendørs genåbner mandag den 1. marts. Men indendørs aktiviteter må vente og kommunale klubhuse, omklædningsrum og toiletter er fortsat lukkede.

- Selvom det kun er udendørs idrætten, der kan åbne kan man kun være glad for at det er muligt, fortæller formand for Kolding Idrætsråd, Claus Warming.

Nationale retningslinjer også i Kolding

- Vi skal være fornuftige selvom idrætten ikke er omfattet af de øgede restriktioner i Kolding. Kolding Idrætsråd vil gerne opfordre idrætsdeltagerne til at forebygge smittespredning ved at sikre god hygiejne, følge de enkelte idrætsgrenes udarbejdede protokoller og blive testet umiddelbart før deltagelse i aktiviteter. Det er vigtigt at foreningerne i Kolding følger de nationale retningslinjer, slutter Claus Warming.

En kraftig stigning i coronasmitten i Kolding by får nu sundhedsmyndighederne til opfordre alle borgere til at lade sig teste i løbet af uge 8.

Fra på mandag vil der være ca. 10.000 daglige test til rådighed i byen, men det vil også være muligt at blive testet her i weekenden.

kommunens hjemmeside kan du se, hvor og hvornår du kan få lavet en test. Ønsker du at få lavet en PCR-test (halspodning) i det store testcenter på adressen Kokbjerg 1A i Kolding, skal du bestille tid på coronaprover.dk. Ved alle øvrige test skal du bare møde op. Husk mundbind og sundhedskort.

Opfordringen til at blive testet gælder alle borgere over to år, der bor i postnummer 6000 Kolding. Børn under fem år kan kun blive testet på det faste teststed på Kokbjerg 1A. Det kræver en tid på coronaprover.dk.

Hvis barnet er over fem år, kan man også benytte de steder i kommunen, der tilbyder PCR-test (halspodning), mens de steder, der tilbyder kviktest (næsepodning), kan benyttes af alle over 12 år.

Hvis du er i tvivl om noget, eller skal du have hjælp til at bestille en tid til testcentret på Kokbjerg 1A, kan du kontakte Region Syddanmarks Corona-callcenter på telefon 99 44 07 17 (tast 1) alle dage kl. 8-18. Der kan i perioder være ventetid på linjen.

For at kunne levere de mange tests sender Region Midtjylland tre testbiler til Kolding, ligesom også Region Sjælland har lovet at kunne hjælpe i den kommende uge, hvis det bliver nødvendigt.

Mobile testcentre i weekenden

Kolding får i weekenden besøg af flere mobiletestenheder, så du kan blive testet for covid-19.

Lørdag er det ved hovedindgangen (blå) ved Kolding Storcenter fra klokken 09-17. Du kan også blive testet i Bjert-Hallen på Engløkke 7 i Bjert.

Søndag kan du igen blive testet ved hovedindgangen (blå) ved Kolding Storcenter fra klokken 09-17, Cuben i Christiansfeld mellem klokken 9 og 17 samt på Skovvejen 65 i Kolding fra klokken 9-17.

Side 1 ud af 26