Mandag åbner det nye COVID-19 testcenter i Kolding på adressen Kokbjerg 1A. Testcentret betyder øget trafik i industriområdet omkring Kokholm.

Myndighederne vil løbende tilpasse antallet af tests, så det generer trafikken i området mindst muligt, men bilisterne anbefales at sætte god tid af til turen. Det oplyser Kolding Kommune.

Det nye indendørs testcenter skal erstatte de to eksisterende testcentre i Kolding, som nu nedlægges. Omlægningen betyder:

Fra mandag den 26. oktober skal de borgere, der ellers skulle køre til testteltene ved Kolding Storcenter, køre til det nye testcenter Kokbjerg 1A.

Fra onsdag den 28. oktober vil borgere, der ellers skulle køre til testteltene ved sygehuset i Kolding, køre til det nye testcenter på Kokbjerg. Det er blandt andre borgere med milde symptomer og dem, der skal testes forud for indlæggelse på sygehuset.

Kolding Kommune har sammen med Sygehus Lillebælt og Region Syddanmark lavet en plan for, hvor mange tests, der foretages henover testcenterets åbningstid – kl. 08-20 på hverdage og kl. 08-18 i weekenden.

På hverdage vil antallet af tests og dermed trafikken til testcenteret blive reguleret, så der tages hensyn til myldretidstrafikken i området omkring Kokholm. Men der kan ventes øget trafik – både i myldretiden og resten af dagen.

Kolding kommune, Sygehus Lillebælt, Region Syddanmark og Sydøstjyllands Politi vil i testcenterets opstartsperiode dagligt holde et møde for at vurdere, hvordan trafikken glider.

Covid19-bilen var torsdag forbi plejehjemmet i Lunderskov.

Torsdag havde plejehjemmet Kongsbjerghjemmet i Lunderskov besøg af covid19-bilen, fordi alle beboere og ansatte er blevet testet for corona. Heldigvis var hverken beboere eller ansatte smittet, skriver jv.dk.

De skal dog testes igen:

- Vi øjner lidt solskin forude og håber, at anden testrunde af medarbejdere og beboere giver samme svar. Nemlig at ingen er smittede, siger seniordirektør Annette Lund til jv.dk.

Baggrunden for at alle skulle testes på Kongsbjerghjemmet var, at en vikar i sidste uge blev konstateret smittet med coronavirus - dog uden at have symptomer på covid19.

 

Det er nu anden gang, at plejehjemmet er ramt af coronasmitte.

Søndag blev en medarbejder på plejehjemmet Teglgårdparken på Sct. Hedvigsvej i Kolding testet positiv for coronasmitte. Det skrive jv.dk.

Det betyder, at alle 30 plejehjemsbeboere samt 50 ansatte nu skal testes. Der er lige nu lukket for besøg på plejehjemmet - ganske enkelt for at undgå yderligere smitte.

I følge jv.dk er det anden gang, at en medarbejder på Teglgårdparken er testet positiv med coronasmitte. I starten af maj skete det første gang.

 

Patienter må bruge byens andre læger.

Lægerne Gydesen samt Holm-Hansen & Skou i Karolinegade i Kolding, der deler lægehus på adressen, er lukket. Det fremgår af klinikkens hjemmeside.

Årsagen er, at klinikken er coronaramt:

- Klinikken er coronaramt og vi kan derfor ikke se patienter. Vi kan kontaktes via hjemmesiden på mail og ved medicinbestilling kan vi kontaktes telefonisk. Ved brug for akut lægehjælp henviser vi til byens øvrige læger, skriver Lægerne Gydesen samt Holm-Hansen & Skou.

Ringer man til klinikken får man samme melding på en telefonsvarer:

- Klinikken er desværre midlertidigt lukket på grund af covid-19-smitte i klinikken. Ved behov for akut lægehjælp henviser vi til byens øvrige læger, fortælles der på telefonsvareren.

Klinikken skulle genåbne på tirsdag.

Mundbind til børn

August 22, 2020

I næste uge kan der købes mundbind til børn.

Nu skal alle, der bruger offentlig transport, bruge mundbind. Det gælder også børn fra 12 år og opefter. Men det kniber til tider, at børn kan passe de normale mundbind - således at sidder godt.

Det gør Dagrofa, der blandt andet står bag Spar og Meny, noget ved.

- Vi ved, det er svært for børn at få mundbind, der sidder ordentligt, og derfor har vi brugt mange kræfter på at få mundbind, som også passer til dem, hjem, siger kategoridirektør i Dagrofa, Michael Christensen, i en pressemeddelelse.

De første mundbind til børn, som fra tirsdag i næste uge begynder at komme på hylderne i de første af Dagrofas købmandsbutikker, er CE-mærkede og godkendte medicinske mundbind af typen I. Desuden afventer Dagrofa i øjeblikket de første leverancer af mundbind til børn af typen IIR, som netop er blevet sikkerhedsgodkendt.

Den særlige type mundbind til børn er blevet en efterspurgt vare, efter regeringen annoncerede, at alle, herunder også børn i alderen 12 år og opefter, skal bære mundbind i den kollektive trafik. Ligeledes lød det fra statminister Mette Frederiksen (S), at hun ikke ville afvise, at det også kunne blive et krav i andre dele af samfundet, hvis ikke spredningen af COVID-19 kommer under kontrol.

Dagrofas butikker er allerede leveringsdygtige i mundbind til voksne, og Michael Christensen oplyser, at arbejdet med at sikre at løbende levering fortsætter.

Her i området er der en Spar i Nørre Bjert og en Meny i Christiansfeld.

Side 1 ud af 21