Trapholt præsenterer et spændende program for dette års Kolding Light Festival.
Under Kolding Light Festival inviteres Trapholts besøgende til at male med solens lys i Olafur Eliassons kunstinstallation Sunlight grafitti 2012. Besøgende inviteres til at lave et kunstværk ved at danse, hoppe eller skrive med en Little Sun (solenergilampe) i hænderne, oplyser Trapholt i en pressemeddelelse.
Den interaktive installation giver deltagerne mulighed for at skabe deres egen solgrafitti og kan mærke, på en kreativ og legende måde, hvilken indvirkning de kan have på deres umiddelbare omgivelser ved at aktivere solens lys. Alle billederne indfanges og uploades til en hjemmeside, hvor det bliver vist som del af en større sammenhæng med andres solgrafitti. Sunlight grafitti 2012 er del af et kunstnerisk forskningseksperiment ved Interacting Minds Centre på Aarhus Universitet.
– Vi har virkelig lagt os i selen for at Trapholt kunne bidrage med noget helt særligt til Light Festivalen i år. Olafur Eliassons lysinstallation er på Trapholt i de tre dage festivalen forløber, og her vil man sammen med forskere fra Aarhus Universitet kunne eksperimentere med solens lys. Vi er meget stolte over, at det lykkedes at lande denne ekstraordinære oplevelse til Kolding Light festival, fortæller museumsdirektør Karen Grøn i pressemeddelelsen.
Sunlight grafitti 2012 finder sted den 5.,6. og 7. december kl. 11-13 og 14-16. Tilmelding på selve dagen efter først til mølle princippet. Man deltager to personer ad gangen, det varer cirka 20 minutter og deltagelse er gratis for alle med billet til Trapholt.
Vær med til at skabe en gigantisk julelysekrone
Lyset har også en stor betydning for Trapholts fantastiske juleprojekt, der inviterer alle børn og deres voksne til at være med til at skabe en kæmpe julelysekrone bestående af hundredevis af glas med små juleuniverser og lys. Julelysekronen udstilles i Trapholts rotunde og spreder lys og glæde over december måned.
I forbindelse med Kolding Light Festival er der julelysekrone-workshop på Trapholt lørdag den 7. december fra kl. 10-13. Der er ingen tilmelding til workshoppen – mød bare op. Deltagelse er gratis for alle med billet til Trapholt. Børn under 18 år har fri entré på Trapholt. Den Gigantiske Julelysekrone er udviklet i samarbejde med to studerende fra Designskolen Kolding og Duralys.
– Pernille Grøhn og Amalie Bergholdt fra Designskolen inviterer børn og barnlige sjæle til at være med til at skabe et fælles lysværk, som vi afslører med en stor fernisering den 18. december. Herefter vil det kunne opleves helt frem til januar. Jo flere bidrag – jo flottere en lysekrone kommer vi til at opleve. Og så kan man i øvrigt nemt kopiere ideen hjemme og lave sin egen lille lysinstallation til spisebordet, siger Karen Grøn.
Hvad gør lyset ved dig?
Kolding Light Festival afholder torsdag den 5. december Kolding Light Talks, hvor museumsdirektør Karen Grøn vil fortælle om, hvorfor farver og lys påvirker os, som de gør og hvordan lys bruges i samtidskunsten og design og trækker tråde tilbage til starten af det 20. århundrede, hvor kunstnere og tænkere som Rudolf Steiner og Wassily Kandinsky så en direkte sammenhæng mellem farve, lys og trivsel.
– Efter denne talk vil man måske se ideen i at male sit badeværelse lyserødt. I talken introduceres nogle af de mest interessante tænkere fra det 20. århundrede, som allerede i starten af 1900-tallet eksperimenterede med lys og form ud fra et holistisk verdenssyn, hvor lys og farver blev set som afgørende for det menneskelige sind og velbefindende. Det er ikke ligegyldigt, hvilke farver vi omgiver os med i dagligdagen, slutter Karen Grøn.
Kolding Light Talks finder sted på Kolding Bibliotek torsdag den 5. december klokken 9.30-16.30 og klokken 10 går Karen Grøn på. Der er gratis adgang.