Kolding Netavis

Nye uddannelser i cybersikkerhed på IBA

Elo Christoffersen
Uddannelseschef Per Toft glæder sig over, at IBA nu har fået grønt lys for at udbyde uddannelse højt niveau i cybersikkerhed. Foto: Maria Tuxen Hedegaard.

Hvis man tjekker den seneste årsrapport hos Center for Cybersikkerhed, så er truslen mod Danmark ’høj’ eller ’meget høj’, når det gælder truslen for cyberaktivisme, cyberkriminalitet og cyberspionage.

Samtidig er trusselslandskabet konstant under forandring, vurderer det nationale center. Nye aktører kommer til, mens andre forsvinder fra trusselsbilledet, og hackere udvikler hele tiden deres angrebsmetoder.

Derfor er det en rigtig god nyhed, at IBA Erhvervsakademi Kolding fremover kan uddanne dygtige unge, som kan hjælpe med at forbedre cybersikkerheden ude i virksomhederne. Det kan lade sig gøre, fordi IBA netop har fået grønt lys til at kunne udbyde to nye, videregående uddannelser i cybersikkerhed. Det gælder den toårige ’Operational cybersikkerhed’ og den 3 ¼ årige ’Professionsbachelor i cybersikkerhed’.

Undervisningen er tilrettelagt, så de studerende har mulighed for at afslutte efter to år og gå direkte i job. Med i bagagen vil de så have erhvervsakademiuddannelsen ’Operationel cybersikkerhed’. For dem, der vælger at fortsætte, venter en specialisering, hvor teori og praktisk bliver kombineret på professionsbachelor-niveau.

-Trekantområdet er et knudepunkt for mange virksomheder, der arbejder med kritisk infrastruktur. Det gælder blandt andet bankerne, Energinet og Forsvarets Cyberværnepligt i Fredericia. Derfor er det godt for området, at vi nu får lokale dimittender, der kan støtte deres arbejde med cybersikkerhed, fortæller Per Toft, uddannelseschef hos IBA, i en pressemeddelelse.

Han tilføjer, at de to uddannelser bliver til gavn for alle, som arbejder med cybersikkerhed. Hvilket i realiteten gælder for alle store og små virksomheder, uanset om de løser opgaven selv i egne it-afdelinger eller får hjælp udefra.

-Cybersikkerhed handler jo ikke kun om at skærme sig mod spionage og hackere. Det gælder for eksempel også ved strømudfald og vejrtrusler, eller når man skal leve op til opdaterede standarder, som tilpasser sig ny teknologi og ændret lovgivning, siger Per Toft.

De færdige dimittender får mulighed for at træde ind i forskellige fag og stillinger inden for arbejdet med cybersikkerhed.

De to nye uddannelser bliver udbudt på IBA fra sommeren 2026.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel