I forbindelse med gravearbejdet i Klostergade i Kolding er syv skeletter dukket op, da arbejdet er nået forbi Gråbrødregade. Det betyder, at Museum Sønderjylland nu befinder sig på den gamle klosterkirkes kirkegård.
Gråbrødreklosteret, etableret af Franciskanermunke i 1288 øst for byen, fungerede i næsten 250 år. Efter reformationen i starten af 1500-tallet blev klosteret overtaget af Kronen, som solgte jorden syd for Klostergade til bebyggelse. Dronning Dorothea etablerede desuden Slotshaven nord for Klostergade.
Museum Sønderjylland håber, at kunne få mere viden om klosterets udstrækning og muligvis lokalisere den tilhørende kirke. Desværre er området blevet forstyrret af gamle vandledninger og kloakrør, hvilket har gjort det svært at registrere og dokumentere begravelsessteder, skeletter og bygningsrester. Det oplyser Museum Sønderjylland.
Få bevarede spor fra fortiden
På trods af tidligere forstyrrelser er der stadig få bevarede spor fra fortiden i området. To af de gravlagte personer inkluderer en ung mand og en kvinde, hvor sidstnævnte har tegn på en deformitet i ryggen, og rester af trækisten var bevaret.
Arbejdet fortsætter mod øst i den kommende tid, hvor arkæologer forventer, at antallet af skeletter kan stige betydeligt, inden de når Munkegade.