Lørdag var der indbudt til reception hos Kolding Kickboxing i anledning af klubbens 30 års jubilæum.
Kolding Kickboxing fejrer 30 års jubilæum. Og det blev lørdag fejret med en reception i lokalerne i Brostræde 3. Blandt gæsterne var klubbens medlemmer. Desuden kiggede borgmester Knud Erik Langhoff (C) også forbi.
Kolding Kickboxing er en klub for alle, hvor alle skal føle sig velkommen. Det har været intentionen siden starten for 30 år siden:
-Det er jo en klub, hvor vi har altid været meget bevidste om, at det skal være en klub for alle. Alle skal føle sig set, alle skal føle sig velkommen, fortæller stifter Henrik Sejr til Kolding Netavis.
Han stiftede Kolding Kickboxing sammen med Henrik Fyhn, der også er formand for Kolding Kickboxing.
For 30 år siden var kickboxing ikke meget udbredt i Danmark.
-Der var nogle få klubber på Sjælland, og så startede vi egentlig op herovre i Jylland. Især Tyskland var meget langt fremme i forhold til kickboksning. Så vi tog tit og ofte til Tyskland for at lære. Det gav rigtig mange knubs og skrammer i starten, inden vi ligesom fik knækket koden i forhold til, hvordan man kæmper, siger Henrik Sejr og fortsætter:
-Så begyndte vi også lige pludselig, at hive lidt pokaler med hjem fra Tyskland. Men det var en lang vej med mange ømme næser.
Hvad er der sket i Kolding Kickboxing gennem 30 år?
-Jeg har egentlig prøvet at spole lidt tilbage til starten, hvor vi egentlig havde vores gang i diverse kommunale gymnastiksaler. Jeg kan huske, at vi startede klubben i motionsrummet oppe på Bakkeskolen. Og så havde vi nogle træningstider på Riistoft i deres gymnastiksal, inden vi rykkede til Brændkjærskolem, hvor vi så fik tre træningsdage i ugen i gymnastiksalen, forklarer Henrik Sejr.
Klubben voksede stille og roligt, og drømmen var, at Kolding kickboxing fik deres helt egne lokaler. Klubben skulle have opbygget noget kapital:
-Og så havnede vi så i Klostergade, hvor vi renoverede nogle små lokaler, som vi også ret hurtigt voksede ud af. Selvom vi havde mange hold, så var de her hold fyldt godt op. Det var sådan, at duggenen drev ned af vægge og vinduer, når vi trænede, fordi der var alt for mange i forhold til de kvadratmeter vi havde, fortæller Henrik Sejr og fortsætter:
-Og så var vi jo så heldige, at der åbnede sig den mulighed, at vi kunne flytte over i idrætsbygningen i Brostræde. Her er vi sindssygt glade for at være i dag. Vi har nogle helt fantastiske lokaler, hvor der er plads til alle vores medlemmer.
Mange hold
Kolding Kickboxing har i dag mange hold og dygtige instruktører, som varetager disse hold. Lige nu har klubben godt 200 medlemmer:
-Det er sådan nogle ting, jeg virkelig kan glæde mig over i dag. Og der er plads til flere. Det kan godt være, at jeg løber tør for instruktører lige pludselig, men så må jeg jo finde løsningen på det. Men holdene er godt fyldt op, og det er jo lige fra børnehold til motionshold og kamphold. Der er knald på alle ugens dage, siger Henrik Sejr.
Hvad er kickboxing?
Kickboxing stammer fra USA. Det var nogle karatekæmpere, som følte, at de manglede en anden form for kontakt.
-Og så fjernede de også meget af den der Østens symbolik. Så hvis folk udefra skal forstå, hvad kickboxing er i dag, så er det ligesom en ganske almindelig bokser, som bruger sparkene fra eksempelvis karate. Altså en god blanding af almindelig boksning og karate. Der er flere forskellige kontaktgrader i kickboxing, forklarer Henrik Sejr og fortsætter:
-Hvis man ikke lige er til det hårde, som er fuld kontakt, så er der også noget, der hedder letkontakt. Det vil sige, at man kan vælge mellem noget, der gør meget ondt – og noget, der gør lidt ondt. Så det er egentlig det, der gør det populært. For de mennesker, der har et konkurrencegen, så kan man komme ud og kæmpe og konkurrere i forskellige kontaktgrader.
Hvis man overvejer, at komme i gang med kickboxing, så kan man kontakte Kolding Kickboxing. Her gives der et par gratis prøvetimer:
-Så kan man se, om det er noget for en. Jeg siger tit til folk, at de skal prøve nogle af vores forskellige hold, og så kan du se, hvad der passer til dig. Vi anbefaler, at man starter på et motionshold. Så får man styr på det grundlæggende, og får lidt kondition. Så er der måske nogen, der bliver bidt af kickboxing, og vil noget mere. Men vores motionsafdeling er rigtig, rigtig stor hernede. Og vi har mange kvinder. Vi har jo et hold kun for kvinder. Jeg siger med et glemt i øjet, at det er slank uden bank. Der er ikke nogen fysisk kontakt. Alt det foregår på puder og plethandske, og god konditionstyrketræning, slutter Henrik Sejr..
Kolding Kickboxing har holdt til i lokalerne i Brostræde 3 siden 2014.
Se billederne øverst i artiklen…