Læserbrev af Christian Ilcus, Cand.scient.pol, Piledamsvej 19, st., 6000 Kolding.
Som led i kommunens erhvervsstrategi er det nye, at der skal være et innovationsmiljø inden 2028, som er et privat aktieselskab (a la capnova, preseed innovation, syddansk innovation). Design og governance er skitseret i bkg.1216 af 6.12.2002. Det kunne så geares til Erhvervspartnerskabets missioner – overvej at integrere Start-up Boost i A/S.
Lokationen kunne være i havnen, i tilknytning til teknologi- og videnskabshuset på Kløvervej eller i et innovationskvarter med teknologipark i Nordager.
Her er nogle centrale elementer, der kan bidrage til at opbygge et sådant miljø i Kolding Kommune:
- Samarbejde: Tæt samarbejde mellem virksomheder, uddannelsesinstitutioner og forskningscentre er afgørende. Dette fremmer vidensdeling og innovation.
- Fysiske rammer: Skab inspirerende fysiske rum, hvor virksomheder og iværksættere kan mødes, udveksle idéer og arbejde sammen.
- Finansiering: Investér i økonomisk støtte til startups og innovative projekter.
- Uddannelse og kompetencer: Sørg for, at medarbejdere og iværksættere har adgang til relevant uddannelse og træning inden for innovation og teknologi.
- Netværk: Faciliter netværksarrangementer, konferencer og workshops, hvor folk kan mødes og udveksle erfaringer.
- Adgang til data og viden: Gør data og forskningsresultater tilgængelige for virksomheder og iværksættere. Dette kan hjælpe med at informere deres beslutningsprocesser.
- Mentorordninger: Etablér mentorordninger, hvor erfarne erhvervsfolk kan guide og støtte nye virksomheder.
- Innovationskultur: Skab en kultur, hvor nysgerrighed, risikovillighed og kreativitet er velkomne. Lær af og læg på af danske erfaringer . Anvend en teal-organisation.
Visse kilder mener, at start-up økosystemet skulle andrage ca. 700 virksomheder i Kolding, men der synes ingen samordning at være. Sæt mål, stig i rang.
Endelig er der spørgsmålet om skattebegunstigelse, netværk i Trekantsområdet og talentpleje.