Kolding Netavis

25 års jubilæum: Er opvokset i en købmandsbutik

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Koldingenseren Henrik Frost kan fejre sit 25 års jubilæum i Salling Group. Pressefoto.

Henrik Frost, salgsdirektør i Føtex, kan den 27. oktober fejre sit 25 års jubilæum i Salling Group. Selvom han egentlig havde planer om at arbejde med it, blev han grebet af handelslivet efter at have startet i Bilka Kolding for 25 år siden.

Henrik Frost havde egentlig regnet med, at han skulle være noget indenfor it, men 25 år efter han begyndte i Bilka Kolding, er han fortsat en del af Salling Group. I dag er han salgsdirektør i Føtex, og det har han været siden før sommerferien.

Næsten i bogstavelig forstand er den 43-årige salgsdirektør i Føtex, Henrik Frost, født og opvokset i en købmandsbutik i Seest ved Kolding. Hans forældre havde butikken i 21 år, så Henrik Frost, hans tvillingebror og søster er flasket op med at sætte varer på plads og være en del af købmandslivet. Det blev så stor en del af hans DNA, at han 27. oktober kan fejre sit 25 års jubilæum i Salling Group.

-Jeg skulle bare lige tjene nogle penge ved siden af studiet. Min mor var på det tidspunkt ansat i Bilka Kolding, og jeg fik job ved kasselinjen og informationen. Jeg havde ingen planer om at gøre karriere i Dansk Supermarked, som Salling Group hed dengang. Jeg ville være noget indenfor it, men jeg blev så glad for at være her, at jeg stadig er en del af virksomheden, fortæller jubilaren, som bor i Kolding sammen med sin kone og deres to børn.

Pressefoto (arkivfoto)

Hans chef dengang spurgte, om han ville være elev. Det endte han med at takke ja til, og i løbet af årene er det blevet til en lang række forskellige stillinger – primært i Bilka, men i forsommeren i år blev Henrik Frost salgsdirektør i Føtex.

Drøm om leder

Allerede i en ung alder satte han sig for, at han gerne ville være leder, og hans første job af slagsen blev som salgsleder i tekstil/sport-afdelingen i Bilka Kolding, sidenhen er det blevet til stillinger som drifts-, sektions- og varehuschef, som har bragt ham til Sønderborg, Odense og hovedkontoret i Aarhus.

Lige præcis hjembyen Kolding har altid betydet noget særligt for jubilaren, og da han i 2017 fik muligheden for at blive varehuschef i Kolding, hvor det hele begyndte, blev det et rungende ja.

-Min drøm gik i opfyldelse. Det var drømmestedet for mig og en virkelig fed opgave, som jeg var meget glad for, men jeg holdt alligevel øjne og ører åbne, så da jeg fik muligheden for at komme til Bilka Odense som varehuschef, takkede jeg ja efter to gode år i Kolding, fortæller Henrik Frost, som lærte at binde slips i Bilka.

Pressefoto.

Nu er det tre år siden, han sidst har haft slips på i arbejdsøjemed – et godt billede på, at tingene ændrer sig over tid, som han siger.

Det blev også til to år i det fynske, inden han takkede ja til at blive Head of Retail i Bilka på hovedkontoret i Aarhus. Den stilling sad han i fra 2021 og frem til i sommer, hvor Bilka-skjorten blev lagt på hylden, og i stedet er det nu Føtex, han har fokus på.

Et drømmejob

-Jeg synes faktisk, at jeg altid har haft drømmejobbet. Jeg er blå helt ind i hjertet. Godt nok har Bilka og Føtex hver sin blå farve, men jeg har virkelig ‘blåt blod’ i årerne. Jeg kunne aldrig finde på at handle andre steder end i Salling Group. Jeg har lovet mig selv, at hvis jeg en dag bliver ked af at gå på arbejde, så skal jeg stoppe. Der har naturligvis været både trælse og tunge dage, men jeg har altid haft den rigtige mavefornemmelse med jobbet, og den er vigtig, siger Henrik Frost, som gennem det kvarte århundrede har fået en masse gode og tætte venskaber, ligesom han også især i Kolding har været udsat for adskillige practical jokes, som har været med til at skabe en god og sjov arbejdsplads.

Alt sammen har været med til at fastholde ham i virksomheden gennem 25 år, og han har ikke andre planer end, at han om 15 år kommer til at fejre sit 40 års jubilæum.

-Jeg havde egentlig ikke troet, at jeg skulle til Føtex nu, men muligheden bød sig, og jeg slog til. Det er det fede ved Salling Group – man har altid en masse muligheder, hvis man selv opsøger dem. Jeg er virkelig glad men også ydmyg overfor min nye stilling. Jeg er i gang med at lære en masse i føtex, og jeg ser mig selv være salgsdirektør i mange år frem, siger Henrik Frost.

Slået til DHL

Hans chef, direktør i Føtex, Morten Møberg, er begejstret for at have fået Henrik med ombord på holdet.

-Henrik er meget ‘likeable’, nysgerrig og er faldet rigtig godt og hurtigt til i teamet, og så har kollegerne i varehusene taget utrolig godt imod ham. Han har givet sig selv en intens begyndelse for at få set og hilst på så mange kolleger som muligt. Hvis jeg skal drille ham en lille smule, så må jeg sige, at det er rigtig dejligt, at han lader sin chef vinde, når vi løber DHL, lyder det fra Morten Møberg med et smil.

Henrik Frost fejrer sit jubilæum fredag den 25. oktober på hovedkontoret i Aarhus med en reception for venner, kolleger og familie. Traditionen tro og i ægte Salling Group-stil bliver han hentet i limousine af Morten Møberg om morgenen og sammen med familien kører de til flaggang og fejring.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel