Kolding Netavis

Der er brug for en redningsplan

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Privatfoto.

Læserbrev af HK Sydjyllands formandskab bestående af Finn Sølvdahl (afdelingsformand), Annette Godsvig Laursen (fmd., HK Stat Sydjylland), Dorthe V. Willumsen (fmd., HK Kommunal Sydjylland), Hanne K. Mathiasen (fmd., HK Handel Sydjylland) og Dan Kirkel (fmd., HK Privat Sydjylland), Jupitervej 1, 6000 Kolding.

Vi er bekymrede over, at det er kommet så vidt.

UC Syd ønsker at nedlægge eller berosætte en række uddannelser, som de er eneudbyder af i vores landsdel. Der er bl.a. tale om uddannelserne til administrationsbachelor og laborant, som er uddannelser til HK-job.

Vi har brug for de uddannelser i Sydjylland. Begynder vi først at afvikle uddannelser på det niveau, vil det sætte turbo på den onde spiral, der ender med at affolke vores yderområder og sætte den regionale udvikling i stå.

Når vi tvinger de unge til at uddanne sig i storbyerne, så er der mange af dem, der ikke vender hjem igen. Således kommer de lokale arbejdspladser til at mangle kvalificeret arbejdskraft, hvilket vil mindske lysten til at starte virksomhed. I det offentlige vil vi opleve et faldende serviceniveau, hvis medarbejdermanglen vokser yderligere.

Enhver bør kunne se, at det er ganske uholdbart.

Og så har vi slet ikke været inde på den grundlæggende uretfærdighed i, at en masse unge mennesker får indsnævret deres ret til at tage en uddannelse tæt på deres hjem. Der vil helt sikkert falde nogen mellem stolene, og det kan vi ikke være bekendt.

Der er brug for en redningsplan, så disse for et samfund så vigtige uddannelser kan forblive lokale. I stedet for at afvikle bør vi udvikle uddannelserne.

Måske skal de placeres anderledes? Måske skal markedsføringen skærpes? Fra HK Sydjyllands side deltager vi meget gerne i arbejdet, ligesom vi opfordrer til, at man involverer de studerende.

Lad os sammen tage ansvar og sikre, at fremtidens fagfolk kan uddanne sig lokalt og blive i vores region.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel