Kolding Netavis

Du tror, det er løgn: Koldingenserne skyller mindst 3 mio. kr. ud i toilettet om året

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Vådservietter, vaskeklude og andre former for affald hører ikke hjemme i toilettet. Foto: gpointstudio/iStock (Modelfoto)

En stor mængde affald ender hvert år i Koldings kloaksystem, hvilket resulterer i betydelige omkostninger for BlueKolding og borgerne i området.

Vådservietter, vaskeklude og andre former for affald, der ikke hører hjemme i toilettet, er skyld i millionudgifter til reparationer og arbejdstimer. Disse ressourcer kunne i stedet have været investeret i tiltag for et renere vandmiljø og forebyggelse af oversvømmelser. En ny kampagne er derfor iværksat for at opfordre kunderne til at anvende skraldespanden i stedet for toilettet. Det oplyser BlueKolding i en pressemeddelelse.

“Du tror det er løgn”

Du tror, det er løgn, hvad folk smider i toilettet.” Dette er essensen af BlueKoldings nye kampagne. Selskabet har ansvaret for de omkring 2200 kilometer kloakrør under Kolding Kommune samt for rensningen af over 15 milliarder liter spildevand, der passere gennem systemet årligt.

Kampagnen er designet for at øge opmærksomheden på de store mængder vatrondeller, hår og andet affald, der skaber udfordringer i kloaksystemet og renseanlæggene.

-Kloaksystemet kan kun håndtere stoffer, der opløses i vand, hvilket betyder alt undtagen affald såsom hygiejnebind og vådservietter, skal smides i skraldespanden, understreger bestyrelsesformand for BlueKolding, Tobias Jørgensen (V), der selv er kloakmester.

Blokerer pumper i kloaksystemet

Når disse former for affald skylles ud i toilettet, kan de blokere pumper i kloaksystemet, hvilket kan forårsage tilbagestrømning af spildevand i boliger eller oversvømmelser. Derfor er det altafgørende, at pumpesystemet fungerer optimalt.

Reparationsarbejde og affaldshåndtering koster BlueKolding mindst tre millioner kroner om året.

-Det er penge, som gerne skulle anvendes mere produktivt end at fjerne affald fra kloaksystemet, fortæller kommunikationschef hos BlueKolding, Tue Knudsen.

Han appellerer til kunderne om at støtte indsatsen ved at undgå at bruge toilettet som affaldsspand.

For at bidrage til en bæredygtig og effektiv ressourceanvendelse opfordrer BlueKolding dermed kunderne til en mere bevidst affaldshåndtering og undgåelse af at skylle uopløseligt affald ned i toilettet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel