Kolding Netavis

Børneloppen i Kolding konkurrerer mod Temu

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Mens mange danske børnetøjsforretninger er presset af nethandel, oplever Børneloppen i Kolding stor fremgang. Foto: Børneloppen.

Stigende nethandel har ikke ramt Børneloppen i Kolding, der tværtimod har haft fremgang i 2024. De små priser er en fordel og gør forretningen i stand til at konkurrere mod kinesiske webshops, mener indehaver.

Mens flere danske børnetøjsforretninger det seneste år har måttet dreje nøglen om, ser det helt anderledes ud for Børneloppen i Kolding. Her handler børnefamilier fra store dele af Sydjylland med brugt tøj og børneudstyr, og flere tusinde genbrugsvarer har skiftet ejermand gennem Børneloppen i Kolding, der i løbet af bare de seneste ni måneder har solgt over 180.000 genbrugsvarer i butikken.

–Temu og Shein og voksende nethandel generelt er ikke noget, der påvirker vores forretning. Vi kan jo som en af de ganske få i landet konkurrere mod dem på pris. Vi kan også sælge tøj til meget små penge, og samtidig har vi bæredygtigheden og i rigtig mange tilfælde også kvaliteten med os, fortæller indehaver Børneloppen i Kolding, Nora Dammann, i en pressemeddelelse.

Overordnet har hele Børneloppen-kæden solgt genbrugsvarer for hele 157 millioner kroner i løbet af årets først ni måneder og satser på at slå rekorden fra 2023, der lød på hele 200 millioner kroner.

Flere vil både købe og sælge

At det er private, der både køber og sælger hos Børneloppen, er medvirkende til den stigende popularitet, mener Nora Dammann. I mange tilfælde vender købere nemlig tilbage som sælgere senere.

–Ofte opdager folk Børneloppen, når de står og skal være forældre for første gang. Her gør det en kæmpe forskel, om man køber de mange ting, der skal bruges til en lille ny, brugt eller splinternye. Når folk engang er færdige med at få børn, kommer de typisk igen og sælger de ting, der har klaret sig igennem endnu en gang, forklarer Nora Dammann.

Sæsonskifte peaker ved oktober-børnepenge

At sæsonen er ved at skifte, er desuden noget, man mærker hos Børneloppen. Det betyder nemlig, at der er brug for ”nyt” i garderoben, og her er der altså penge at spare ved at gøre det nye til noget brugt.

–Sæsonskifte kan vi altid mærke i butikken. Mange opdager, at de mangler det ene eller andet i garderoben. Omkring de dage, hvor børnepengene kommer, næste gang her den 18. oktober, ser vi typisk et peak i salget, slutter Nora Dammann.

Børneloppen i Kolding markerer altid de dage, hvor børnepengene kommer ved at forlænge åbningstiden og indbyder til Late Night Shopping den 18. oktober frem til klokken 20.30.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel