Kolding Netavis

Rotter er syddanskernes mest frygtede skadedyr

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Syddanskerne vil helst undgå at få besøg af rotter i deres hjem. Pressefoto.

En ny undersøgelse viser, at rotter er det skadedyr, som syddanskerne helst vil undgå at få besøg af i deres hjem. Rotterne forbindes primært med alvorlige sundhedsrisici og omfattende skader på bygninger, hvilket kan føre til store økonomiske konsekvenser for boligejere.

Ifølge en ny YouGov-undersøgelse, foretaget for Nordisk Innovation, nævner hele 70 procent af de adspurgte rotter som deres største frygt blandt skadedyr. Det står i kontrast til færre bekymringer om flåter og bier. Kun 47 procent frygter flåter, mens 28 procent er bekymrede for bier og hvepse.

Rotterne kan udgøre en trussel i boliger, da de kan forårsage skader på rør, elledninger og isolering, hvilket kan føre til dyre reparationer. Derudover er der en sundhedsrisiko forbundet med rotter, da de kan sprede farlige sygdomme.

Rotter kan smitte mennesker

Naturstyrelsen advarer om, at rotter er i stand til at smitte mennesker med alvorlige sygdomme, der kan have langvarige konsekvenser og i værste fald være livsfarlige. Derfor er det vigtigt at forebygge rotteangreb og at reagere effektivt, hvis man støder på tegn på rotteaktivitet.

Manglende viden om forebyggelse og omkostninger ved rottebekæmpelse er også et udbredt problem. Derfor opfordres boligejere til at investere i forebyggende tiltag såsom rottespærrer, der kan spare dem for store udgifter og ulejlighed, hvis rotterne først får adgang til boligen.

Udgifterne til selve rottebekæmpelsen dækkes via kommuneskatten eller et gebyr opkrævet via ejendomsskatterne, mens udgifterne til reparation af den private del af kloakken skal afholdes af grundejeren selv eller dennes forsikringer.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel