Kolding Netavis

Røde Kors Kolding søger frivillige til ny genbrugsbutik

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Røde Kors Kolding åbner snart sin nye butik på Vejlevej. Pressefoto.

Inden længe åbner Røde Kors Kolding sin nye butik på Vejlevej. I den forbindelse er der brug for flere hænder til at skabe og drive byens nye flotte og hyggelige genbrugsbutik. Derfor er der informationsmøde for mulige nye frivillige onsdag den 16. oktober.

Der er fuld gang i den grønne omstilling i alle samfundets hjørner og kroge. Men ofte kan det være svært at finde ud af, hvordan man selv som enkeltperson kan bidrage.

Nu er der dog en særlig chance for dét. Røde Kors Kolding søger nemlig frivillige til at indrette og drive en ny, stor genbrugsbutik på adressen Vejlevej 162 i Kolding.

-Vi har fået nogle fantastiske nye rammer, hvor der er de helt perfekte muligheder for at skabe Koldings flotteste og hyggeligste genbrugsbutik. Genbrug er guld i den grønne omstilling, fortæller Peter Krogh, formand for Røde Kors Kolding, i en pressemeddelelse og fortsætter:

-Når man leverer sine brugte ting til genbrug og også køber brugt tøj, møbler, køkkengrej og nips i stedet for at købe nyt, bidrager man i den grad til en mere bæredygtig anvendelse af jordens samlede ressourcer. Og hvis man har lyst til at bidrage endnu mere, så har vi virkelig brug for hænder både til at indrette vores nye butik og til at være med til at drive den, når den er åbnet.

Informationsmøde

Derfor inviterer Røde Kors Kolding alle, der måtte være (bare den mindste smule) interesserede, til informationsmøde i de nye butikslokaler, der ligger Vejlevej 162 i Kolding. Mødet finder sted onsdag den 16. oktober kl. 19. På mødet vil der blive informeret om det frivillige arbejde, og der bliver rig lejlighed til at stille spørgsmål.

-Hvis man vil være med, er der gode muligheder for at komme til at sætte sit præg på den nye butik fra starten. Vi skal i fællesskab bygge, indrette, pynte og klargøre alle de ting, der skal sælges i den nye butik, nemlig tøj, møbler, elektronik og mange andre ting. Og så skal vi have det hyggeligt samtidig med, at vi gør den nye butik klar, pointerer Peter Krogh.

Hjælp til sårbare mennesker

Overskuddet fra Røde Kors’ genbrugsbutikker går til at hjælpe sårbare medmennesker i Danmark og internationalt. Og en del af overskuddet fra butikken i Kolding går derudover til lokalt hjælpearbejde i Kolding.

Røde Kors Kolding har ud over genbrugsbutikken også en lang række sociale aktiviteter som besøgs- og vågetjeneste. Alle aktiviteter flytter fra Kløvervej 33 til Vejlevej 162 A samtidig med, at butikken åbner senere.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel