Kolding Netavis

Skattestyrelsen afslører social dumping i Sydjylland

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Foto: Skattestyrelsen.

Skattestyrelsen har i sidste uge afsløret tegn på social dumping i fem virksomheder i Sydjylland under årets sjette landsdækkende aktion mod social dumping.

Aktionen, der blev gennemført i samarbejde med Arbejdstilsynet og politiet den 1. oktober, resulterede i kontrolbesøg på i alt 42 virksomheder over hele landet.

-Skattestyrelsens kontroller mod social dumping har særligt fokus på, at der afregnes korrekt skat og moms til Danmark af især udenlandske virksomheder og medarbejdere. I Sydjylland fandt vi indikationer på social dumping i to virksomheder, som derfor kan forvente yderligere kontrol fra os, så vi kan få opgjort både skat og moms korrekt, fortæller Ernst O. Nielsen, funktionsleder i Skattestyrelsen, i en pressemeddelelse.

I Sydjylland mødte Skattestyrelsen otte medarbejdere i de besøgte virksomheder, hvoraf syv var udenlandske. Problematikkerne i området spænder fra mistanke om sort arbejde til spørgsmål omkring ansættelsesforhold og indkomstbeskatning:

-Et sted stødte vi på en udenlandsk virksomhed, der ikke havde ansatte, men hvor vi fik oplyst, at der var en håndfuld venner og familie, der var på besøg og udførte arbejde. Vi skal have sikret, at der ikke er tale om sort arbejde. Et andet sted var der to udenlandske medarbejdere, som vi mener bør anses for arbejds-udlejede til den danske virksomhed, de udfører arbejde for. På den måde sikrer vi, at der afregnes dansk skat af deres indtægt, siger Ernst O. Nielsen.

På landsplan kan 27 ud af de 42 besøgte virksomheder se frem til yderligere kontrol i kampen mod social dumping.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel