Kolding Netavis

Gyldne kongekroner trylles frem i 3D-printeren

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Karsten Friis Hansen er leder af IBA Nexttech, som har designet kongekronerne for Kolding Kommune. Foto: Maria Tuxen Hedegaard/IBA.

Lidt royal har man jo lov at være!

Og når Koldinghus åbner udstillingen ”Frederik 10. – Konge af i morgen”, så bliver det markeret meget tydeligt i bybilledet. Koldings gågader skal nemlig dekoreres med gyldne kongekroner, som hænger ned gennem gågaderne fra midten af oktober.

Kongekronerne er fremstillet hos IBA Nexttech, der er specialister i industriel 3D-print – faktisk blandt Nordens førende. Og det omfatter altså også produktion af kongekroner.

-Vi har designet prototypen, og så har vi sat vores største 3D-printer i gang med opgaven. Vi er glade for at kunne hjælpe Kolding Kommune med en løsning, som vil sætte sit præg på byen, fortæller Karsten Friis Hansen, leder IBA Nexttech, i en pressemeddelelse.

IBA Nexttech er en del af IBA Erhvervsakademi Kolding, som underviser i brug af industriel 3D-print. Men IBA Nexttech hjælper også virksomheder med at designe og fremstille prototyper i 3D-print. Derfor endte opgaven her, da Kolding Kommune skulle bruge unikke kongekroner til at udsmykke bymidten.

Rådhusforvalter fik idéen til udsmykningen

Det er rådhusforvalter Frank Ravn-Nielsen, der har fået ideen til udsmykningen. Han vil gerne pifte ekstra stolthed ind i koldingenserne. Og derfor skal der kongekroner i gaderne.

-Kongekronerne markerer selvfølgelig åbningen af udstillingen på Koldinghus. Men de skal også minde koldingenserne om, at slottet er en del af Kongernes Samling sammen med de to museer på Rosenborg og Amalienborg. Det er en helt unik forbindelse til kongehuset, som vi skal huske at være stolte af, fortæller han.

Kongekronerne skal hænge i gågaderne, indtil julepynten tager over. Men rådhusforvalteren håber, at kongekronerne kommer op igen til sommerens turistsæson.

Udstillingen ”Frederik 10. – Konge af i morgen” tegner et portræt af Danmarks nye konge igennem fotografier, genstande, videoklip, malerier og lyd.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel