Kolding Netavis

Dækningsafgiften hæmmer Koldings vækst: Vi skal afskaffe den nu

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Nikolaj Steffenauer (LA Kolding). Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Læserbrev af Nikolaj Steffenauer (LA Kolding), spidskandidat til Kolding Byråd og formand for LA Kolding, Vestervænget 1a, 6000 Kolding.

I Kolding står vi over for en udfordring, som længe har hæmmet vores lokale erhvervsliv: dækningsafgiften. Denne EKSTRA afgift, som virksomheder skal betale, blot fordi de ejer ejendomme i kommunen, er ikke kun en økonomisk byrde – den bremser også væksten, begrænser investeringerne og gør det mindre attraktivt at drive forretning her i byen.

For mange virksomheder udgør dækningsafgiften flere hundredetusinde kroner årligt. Penge, som kunne være brugt på nye medarbejdere, udvidelser eller innovation. Ved at fastholde afgiften hæmmer vi deres vækst og konkurrencedygtighed – og i sidste ende er det Kolding, der betaler prisen med færre arbejdspladser og lavere vækst.

Hvis vi ønsker at tiltrække nye virksomheder og fastholde de eksisterende, skal vi skabe et erhvervsklima, der er konkurrencedygtigt. Ved at fjerne afgiften sender vi et klart signal om, at Kolding er en erhvervsvenlig kommune, der støtter vores erhvervsliv. Det vil skabe flere arbejdspladser og en positiv udvikling i hele kommunen.

For mig er det mere end et økonomisk spørgsmål – det handler om Koldings fremtid som en vækstorienteret by, hvor erhvervslivet trives. Vi kan gøre Kolding til en af de mest attraktive erhvervskommuner i landet. Lad os afskaffe dækningsafgiften og sikre, at virksomheder kan udvikle sig uden unødige byrder.

Kolding kan godt – uden dækningsafgift.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel