Kolding Netavis

Hjælp dine forældre med at undgå svindel

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Sydøstjyllands Politi har observeret en stigning i antallet af borgere over 60 år, der bliver udsat for svindel og tricktyveri. Der er blevet modtaget tre anmeldelser inden for det seneste døgn, og politiet har mistanke om, at kriminelle finder ofrenes kontaktoplysninger via sociale medier og andre online platforme.

For at forebygge denne type kriminalitet opfordrer politikommissær Jesper Julian Christensen fra Det Kriminalpræventive Sekretariat i Sydøstjyllands Politi til, at børn hjælper deres forældre med at gøre deres kontaktoplysninger mindre tilgængelige på nettet.

Han anbefaler også, at borgere får fjernet deres navn, adresse og telefonnummer fra internettet ved at anmode om udeladt nummer hos deres teleselskab og ved at justere privatindstillingerne på deres sociale medieprofiler.

Endvidere opfordres alle til at udvise sund skepsis, hvis de bliver kontaktet af personer, der beder om overførsler af penge eller udlevering af personlige koder eller oplysninger.

Print vores folder med forebyggende råd

Politiet har udarbejdet to foldere med gode råd til, hvordan man undgår at blive snydt, og hvordan man kan forebygge svindel. Du kan downloade og printe dem nedenunder.

-De fleste mennesker er overbeviste om, at de aldrig ville hoppe på et svindelnummer. Men det gør de. Sandheden er nemlig, at de kriminelle er virkelig gode til at manipulere, og det gør det ofte svært at gennemskue svindlen, mens den står på, siger politikommissær Jesper Julian Christensen og fortsætter:

-De ældre er særligt udsatte i forhold til denne type af svindel, så hjælp dem med at få udeladt nummer, ret deres kontoindstillinger på Facebook, print folderen til dem og del budskabet.

Se folderne nedenunder…

Powered By EmbedPress

Powered By EmbedPress

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel