Kolding Netavis

Lunderskov station fylder 150 år

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Lunderskov Station fylder 150 år. Pressefoto.

DSB og EWII har sponsoreret flot Street Art kunst til Tunnelen i Lunderskov – i anledningen af Lunderskov stations 150 års jubilæum.

Den verdenskendte 3D Street Art kunstner Juandres Vera har udarbejdet kunstværket.

Lunderskov station fylder officielt 150 år den 3. oktober. Dagen bliver markeret med flotte kunstudstillinger og Koldings borgmester Knud Erik Langhoff (C) åbner fejringen med tale klokken 16.  Der er gratis adgang og alle er velkommen.

Fejres i fire dage

Fejringen løber over fire dage og dette fejres med masser af spændende kunst – indenfor som udenfor. Tillige får alle besøgende en flot jubilæums poster med Henry Heerup foran Lunderskov station. Dørene er åben fra den 3.-4. oktober klokken 12-18 og 5.-6. oktober klokken 10-16. Der er gratis adgang og alle er velkommen.

Lørdag den 5. oktober er der street art rundvisning i Lunderskov. Klokken 10 og klokken 13. Ingen tilmelding og det er gratis. Her startes med at se kunstværkerne i Lunderskov Stationstunnel.

I perioden 3.-6. oktober kan man opleve en fantastisk solo udstilling af Gitte Degnemark der har lavet unikke kunstværker på gamle DSB kort. Derudover udstiller også Inge Schuster med nye kunstværker – Inge er aktuelt en af verdens mest kendt kunstig intelligens  kunstner – samt mange flere kendte kunstnere. Lunderskov lokal historisk arkiv viser jernbaneeffekter frem.

Baggrund

Stationsbygningen er tegnet af arkitekt N.P.C. Holsøe (1826-1895), der stod for opførelsen af en lang række stationsbygninger som arkitekt ved Indenrigsministeriets kontrol.

Lunderskov Station er en af arkitektens tidlige stationsbygninger, og den er et velbevaret eksempel på en stationsbygning med tilhørende pakhus fra den tidlige engelske anlægsperiode. Den, i forhold til byen, relativt store station skyldes Lunderskovs funktion som jernbaneknudepunkt.

I dag er Lunderskov Stationsbygning forvandlet til et internationalt kunstgalleri WestStationsGallery. Denne fik af Kolding Kommune årets kultur pris i 2023.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel