Kolding Netavis

Budgettet – begrænset begejstring for midtbyen

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Merete Due Paarup (R). Foto: Bo Nielsen.

Læserbrev af Merete Due Paarup (R), byrådsmedlem, Uhrevej 11, 6064 Jordrup.

Bymidten er udfordret. Det kræver en ekstraordinær investering og indsats hvis vi skal vende den udvikling. Det er derfor bekymrende, at der kun er sat begrænsede midler af til udvikling af midtbyen i det budget, det store flertal i byrådet netop har vedtaget.

BYRUM: På den lange bane skal vi have sat fart på at få færre butiksgader, renoveringer af gaderne – så de bliver grønnere og smukkere og få omdannet flere “trælse områder” og gøre det både hurtigere og ordentlig. Der er mange planer – men de bliver jo kun til noget, hvis der sættes nok kroner af til det. Nu kommer det til at trække ud. Der har på den korte bane været efterlyst flere muligheder for bedre rengøring, fælles dekorationer, pop-up-midlertidighed … dét er der fortsat kun begrænsede midler til.

BYLIV: Vi har behov for at skrue op for både store og mindre events, for at understøtte aktiviterne rundt i kvarterne fx med koordinator og kvartersmidler. Her er der ikke sat flere penge af til i budgette

ORGANISERING: Der er sat penge af til en Bylivsplaymaker – men det er langt fra nok. Vi burde skabe en stærk organisation omkring bymidten – så vi både har en tværgående taskforce i kommunen, får nedsat et stærkt Bylivsforum, få en business enhed hos Business Kolding, der har målrettet fokus på tiltrækning og udvikling af butikker.

KOMMUNIKATION: Vi har brug for en samlet kommunikationsportal på tværs af kommune/kommercielle interesser, så vi får ét samlet sted. Der sker meget – men det kan være svært at finde. Der skal skabes kampagner så aktiviteter og bymidte bliver langt mere synlig. Det er ikke blevet prioriteret i budgettet.

Vi havde prioritet det i det Radikale budget. Jeg er derfor skuffet over det vedtagne budget på bymidtens vegne. Hvis vi skal vende udviklingen i bymidten, så skal vi ikke lade det blive ved snakken og intentionerne.

Det kræver kroner, handling og reel prioritering.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel